Vacature kinderarts/arts bij Stichting Artsen voor Kinderen

Stichting Artsen voor Kinderen werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking. We bedenken en voeren praktische, innovatieve projecten uit, afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen. Een van haar projecten is de Cyberpoli.

Achtergrond van de functie

De Cyberpoli (www.cyberpoli.nl) is een interactieve internetpolikliniek en ontmoetingsplaats voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een chronische aandoening of beperking. Waar ze relevante informatie over hun aandoening kunnen halen, in contact kunnen komen met lotgenoten en vragen kunnen stellen aan een professioneel team van behandelaars en ervaringsdeskundigen.

Aanleiding voor deze vacature

Om de verdere groei en updates van de Cyberpoli mogelijk te maken wil Stichting Artsen voor Kinderen het redactieteam versterken. We zoeken hiervoor een arts, bij voorkeur een kinderarts, die naast klinische ervaring, ruime bewezen ervaring heeft in het schrijven van medische teksten.

Plaats in de organisatie

Rapporteert aan de directeur. De werkzaamheden dienen afgestemd te worden met het redactieteam waar o.a. een kinderarts zitting heeft. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met een extern creatief team bestaande uit o.a. programmeurs, tekstredacteur en medisch bioloog.

Taakomschrijving

Voor de uitbreiding en updates op de Cyberpoli zijn de volgende taken noodzakelijk: – het verrichten van research over de nieuw toe te voegen chronische aandoeningen

– het in goed en begrijpelijk Nederlands uitschrijven van medische teksten

– het interviewen van relevante (medische) behandelaars en kinderen en jongeren in het gehele land

– bij het volbrengen van de projecten wordt tevens een eindrapportage verwacht

Aangezien op projectbasis wordt gewerkt is een actieve houding in de acquisitie van nieuwe projecten als ook het verkrijgen van financiering zeer gewenst. Tevens beschikt de kandidaat over goede contactuele eigenschappen en voelt zich thuis in het werken in teamverband.

Doorgroeimogelijkheid

Bij bewezen vaardigheid in genoemde taken met positieve resultaten bestaat er een serieuze mogelijkheid om binnen de organisatie door te groeien naar de positie van mededirecteur. Het takenpakket zal dan in overleg met de huidige directeur verder worden uitgebreid. Te denken valt aan identificatie van nieuwe projecten die binnen onze statutaire reikwijdte vallen, uitbreiding en beheer van de huidige projectportefeuille en leidinggeven aan researchprojecten die binnen de organisatie worden opgezet of in samenwerking met derde partijen worden uitgevoerd.

Aanstelling

Het betreft in eerste instantie een functie van 0,5-0,6 fte, in overleg vast te stellen. Salaris in overleg te bepalen. Brieven met duidelijk cv met referenties te sturen aan info@artsenvoorkinderen.nl ten name van Lex Winkler, directeur of per post naar Stichting Artsen voor Kinderen (Postbus 75751, 1070 AT Amsterdam)