Boswachter Natuurbeheer Marker Wadden

Als Boswachter van Marker Wadden ben je het gezicht van deze nieuwe natuurarchipel in het Markermeer. Een uitdagende functie waarin je van veel markten thuis bent. Je bent gastheer voor de bezoekers van Marker Wadden. Samen met een grote groep vrijwilligers verzorg je het dagelijks natuurbeheer, stuurt aannemers aan en draagt zorg voor onze nederzetting. Je houdt ervan om initiatief te nemen en bent flexibel in de wisselende situaties die horen bij het werken op een eiland.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer bied je ondersteuning in een specifiek deel van het werkgebied door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden uit en werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Jouw taken:

 • Je hebt contact met bezoekers, veerdiensten en hulpdiensten over activiteiten en werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit;
 • Instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je houdt toezicht op de bezoekers op Marker Wadden ten aanzien van veilig gedrag, naleving van openingstijden, controle van vergunningen en loslopende honden. Hierover onderhoud je contact met politie en hulpdiensten.

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken binnen standaardprocedures en houdt van duidelijke doelstellingen. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent zelfstandig, omgevingsbewust en sociaal vaardig en combineert dit met een goed overzicht. Je beschikt over technische kennis en bent oplossingsgericht. Verder heb je:

 • Een afgeronde mbo-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Minimaal 3 jaar recente relevante werkervaring;
 • BOA Domein 2 certificaat, dan wel bereid deze te halen;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE);
 • Vaarbewijs 1 en bereidheid Vaarbewijs 2 en Basiscertificaat Marifonie te halen;
 • EHBO of EHGA is een pré;
 • Geen 9-5 mentaliteit en je bent bereid in flexibele werkroosters te werken, ook in het weekend, tijdens feestdagen en in avonduren. 

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2320,- en maximaal € 2960,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt dit aansluitend omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de flexibele Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 13 april 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer 06-10137073.

In de week van 20 t/m 24 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.