Coördinator Natuurbeheer

Werkgebied
Beheereenheid Vechtplassen

Standplaats
Kortenhoef

Contract
100% dienstverband (van 37-urige werkweek)

Opleidingsniveau
HBO werk- en denkniveau

In het kort
Het gezicht van Natuurmonumenten en het aanspreekpunt voor bezoekers, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur; dat is wat je als Coördinator Natuurbeheer B bent. Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Dankzij jouw overzicht en oog voor processen, worden signalen opgepikt en projecten vloeiend gerealiseerd. Zo nodig neem je als vervanger taken van de gebiedsmanager over. Als Coördinator Natuurbeheer zorg je samen met ons voor het behoud van onze prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Coördinator Natuurbeheer
Als Coördinator Natuurbeheer zorg je in samenwerking met je collega’s voor het realiseren van de doelstellingen van de eigen beheereenheid. Beheerteams in het land zijn de belangrijkste schakels naar de bezoekers van onze natuurgebieden. In dit team werk je nauw samen met de andere Coördinator Natuurbeheer. Samen zorg je voor de uitvoering van jullie werkpakket. Je dagelijkse werkzaamheden zijn deels organiserend en deels inhoudelijk:

 • Samen met je collega coördinator geef je operationeel leiding aan 2 tot 5 boswachters natuurbeheer;
 • Je bent aanspreekpunt voor bezoekers, omwonenden, pachters, ondernemers en lokaal bestuur;
 • Je coördineert de uitvoering van het operationele natuurbeheer binnen de beheereenheid;
 • Je organiseert de inrichting en uitvoering van concrete activiteiten, met een invloed die verder reikt dan het eigen werkgebied. Dit doe je volgens gestelde operationele doelen en gesteund door een eigen budget. Je stelt prioriteiten binnen het vastgestelde activiteitenplan en verkent mogelijke externe financieringsbronnen;
 • Je beoordeelt signalen met betrekking tot kwaliteit vanuit natuurbeheer en onderneemt zo nodig actie en/of doet verbetervoorstellen. Je zorgt voor de uitvoering van de verbeterplannen en bewaakt de uitvoering in het toegewezen gebied;
 • Je bereidt projecten op beheerteamniveau voor, begeleidt en realiseert deze en stuurt daarvoor collega’s aan;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en initieert vertaling naar beleid. Signaleert relevante kansen en ontwikkelingen en levert input voor beleid van Natuurmonumenten;
 • Je rapporteert aan de gebiedsmanager en bent aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen in het toegewezen werkgebied;
 • Je bent vervanger van de gebiedsmanager bij externe vertegenwoordiging en neemt operationele taken waar in geval van diens afwezigheid. Ook ben je gedelegeerd opdrachtgever namens de gebiedsmanager.

De beheereenheid Vechtplassen als je werkomgeving
De beheereenheid Vechtplassen bestaat voor een belangrijk deel uit N2000 gebied, namelijk de Oostelijke Vechtplassen (o.a. Kortenhoefse en Ankeveense plassen) en natuurgebied Botshol. Ondanks de grote ruimtelijke druk in het gebied komen er veel bijzondere natuurwaarden voor, zoals veenmosrietlanden, trilvenen, schraalgraslanden, dassen en otters. Tevens omvat de beheereenheid een aantal forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Middels een zogenaamd gebiedsakkoord hebben verschillende partijen afgesproken de natuurwaarden in het gebied de komende jaren te versterken en zich in te zetten voor een verduurzaming van de watersportsector.

Het team waar je in terechtkomt bestaat uit 13 professionele, hard werkende en enthousiaste collega’s die allen zeer betrokken zijn bij elkaar en de gebieden. Het beheerteam is een belangrijke speler in het bereiken van onze landelijk vastgestelde doelen als ‘een goed beheerder zijn’ en ‘een actieve beweging zijn met een achterban die meedenkt, meedoet en meebeslist’.

Wat jij meeneemt
Je bent iemand die omgevingsbewust is, goed kan samenwerken en klantgerichtheid zit in je aard. Je houdt altijd het overzicht, bent organisatiesensitief en je werkt taakgericht. Leidinggeven is je op het lijf geschreven en plannen en organiseren doe je graag.

Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het coördineren en/of aansturen van operationeel natuurbeheer en het aansturen van projecten/werkzaamheden;
 • Kennis van en affiniteit met financiële processen;
 • Bestuurlijke sensitiviteit;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met programma’s als CMSi en QGis.

Wat wij bieden
Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband. Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek;
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats minimaal € 2758,- en maximum € 4169,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie
Ben jij de Coördinator Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 18 november 2018 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Arjenne Bak, gebiedsmanager Vechtplassen via onze website.

Voor meer informatie kun je in de periode 29 oktober t/m 9 november 2018 contact opnemen met Warner Reinink, Coördinator Natuurbeheer op 06 – 13 87 34 25 of Arjenne Bak, Gebiedsmanager Vechtplassen op 06 – 12 50 53 48.

 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.