Regiocoördinator Collecte

Hebt u organisatietalent en vindt u het leuk om andere mensen te enthousiasmeren? Het Epilepsiefonds zoekt regiocoördinatoren die graag willen helpen bij het organiseren van de jaarlijkse collecte.

De collecte is de belangrijkste inkomstenbron voor het Epilepsiefonds. Met de opbrengst financieren we wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Elk jaar zetten duizenden vrijwilligers zich in voor de collecte. Om dit in goede banen te leiden zijn regiocoördinatoren onmisbaar.

Wat doet een regiocoördinator?

Als regiocoördinator onderhoudt u actief contact met de collecteleiders in uw regio of stad. Ook benadert u mensen om de collecte in uw regio of stad in stand te houden en uit te breiden.

Taken:

 • onderhouden van contact met de collecteleiders in uw regio;
 • bewaken van de bezetting van collecteplaatsen in uw regio (overal moeten voldoende collecteleiders en collectanten zijn);
 • instrueren en begeleiden van nieuwe collecteleiders bij het maken van een wijkindeling en het werven van nieuwe collectanten;
 • het maken van een werkplan voor uw regio in overleg met onze collectecoördinator.

Wat verwachten wij van u?

 • U beschikt over organisatietalent.
 • U bent een positief en gedreven persoon.
 • U vindt het leuk om een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • U kunt zelfstandig werken, bent ondernemend en resultaatgericht.
 • U beschikt over een computer met internetverbinding, een auto en rijbewijs.
 • U bent gemiddeld 2 dagen per week beschikbaar (behalve in de zomermaanden).

Wat bieden wij?

 • een verantwoordelijke functie binnen onze organisatie, waarbij u ervaring opdoet met het begeleiden en aansturen van vrijwilligers;
 • een prima onkostenvergoeding;
 • professionele ondersteuning en begeleiding door onze coördinator Collecte.

Kennismakingsgesprek

Bent u geïnteresseerd in deze functie en wilt u zich samen met ons inzetten voor de epilepsiebestrijding? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Eddy Vulperhorst, coördinator Collecte, via 030 634 40 63 of evulperhorst@epilepsiefonds.nl.

Bestuursleden

Wij zijn op zoek naar inspirerende mensen om ons bestuur te versterken.

De Epilepsie Vereniging zoekt nieuwe bestuursleden.

Context

Een leven met epilepsie is een leven met onzekerheid. Je weet nooit wanneer je een aanval krijgt. Er zijn ruim 180.000 Nederlanders die epilepsie hebben en die op ieder moment en op elke leeftijd onverwachts een aanval kunnen krijgen. Vanwege de vergrijzing is de verwachting dat het aantal mensen met epilepsie in Nederland in de komende jaren zal stijgen tot meer dan 200.000.

Onze ambitie

Wij willen dat epilepsie een beter begrepen en beter behandelbare aandoening wordt. Als autoriteit willen we mensen met epilepsie en hun omgeving toerusten en adviseren in hun specifieke situatie en behoeften, zodat ze beter in staat zijn om met hun situatie en de gevolgen van epilepsie om te gaan.

In samenwerking organiseren wij impact door:

 • Wetenschappelijk onderzoek te financieren
 • Voorlichting, informatie en advies op maat te geven
 • Activiteiten voor mensen met epilepsie te organiseren
 • Belangenbehartiging
 • Lotgenotencontact

We zoeken mensen met de volgende kerncompetenties:

 • Bestuurlijke kwaliteiten en ervaring
 • Affiniteit met de doelgroep en/of patiëntenverenigingen
 • Aantoonbare kennis van en visie op ontwikkelingen binnen de patiëntenzorg
 • Onafhankelijk en initiatiefrijk
 • Praktisch en resultaatgericht
 • Enthousiasmerende teamspeler
 • Integer en groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Voldoende tijd om te investeren in de ontwikkeling van de vereniging en de verbindende samenwerking met interne en externe betrokkenen

Sinds 1 januari 2020 fungeert het bestuur als een toezichthoudend bestuur vanwege de samenwerking met het Epilepsiefonds. Het bestuur is belast met het houden van integraal intern toezicht op de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging, en ook op de uitvoering en de kwaliteit van de activiteiten van de vereniging.

We zijn op dit moment op zoek naar kandidaten met deskundigheid op de gebieden financiën, bedrijfsmatige processen en kandidaten met ervaring en affiniteit met vrijwilligers coördinatie.

Reageren uiterlijk 16 augustus 2020 via e-e-mail info@epilepsievereniging.nl

Voor meer informatie Joost Wijnhoud, 06-30718060

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

(Interim) Operationeel manager

 De vier verenigingen, CP Nederland, EMB Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland – per 1 januari 2019 ontstaan, vanuit de langjarig bestaande vereniging BOSK- zetten zich in voor mensen met cerebrale parese, spina bifida en hydrocephalus, schisis en ernstig meervoudige beperkingen én hun naasten. Zij hebben een gezamenlijk ondersteunend bureau, Stichting Het Landelijke Bureau (in oprichting) waar een tiental medewerkers werkzaam is. Het Landelijk Bureau is gevestigd in Houten. 

De besturen van genoemde verenigingen zoeken voor het bureau per direct een 

(Interim) Operationeel manager

(20 uur per week) 

Opdracht

Het doel van deze opdracht is de vier nog jonge verenigingen de ondersteuning te bieden die zij wensen met inachtneming van het (her)inrichten van een adequate bedrijfsvoering en de herpositionering van de medewerkers voor wat betreft hun taken en rollen. Je hebt de dagelijkse leiding van het bureau. Het opzetten van een doelmatige rapportagecyclus ten behoeve van de besturen behoort ook tot jouw opdracht.

We zoeken een manager die:

 • Daadkrachtig is, met daarbij altijd de inzet en belangen van mensen uit de doelgroepen.
 • Kennis heeft van financiën, HRM- en CRM systemen en fondsenwerving.
 • Weet hoe een ledenorganisatie met actieve vrijwilligers functioneert en aangestuurd moet worden.
 • Diplomatiek is, verbindend en affiniteit heeft met de mensen uit onze vier doelgroepen en hun naasten.
 • Uitstekende communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden heeft.
 • Als persoon open en positief ingesteld is en oog voor mensen heeft.
 • Een HBO of universitair denkniveau heeft. 

Uit je reactie willen we tevens kunnen opmaken dat je aantoonbare ervaring hebt met vergelijkbare transitietrajecten, het inrichten van administratieve processen en het aansturen van professionals en vrijwilligers. 

Aanstelling en arbeidsvoorwaarden 

De duur van de opdracht stellen wij vooralsnog op maximaal een half jaar waarbij afhankelijk van de uitkomst van deze opdracht, aansluitend een vaste aanstelling bespreekbaar is. De arbeidsvoorwaarden zullen in overleg bepaald worden. 

Wat bieden wij jou als operationeel manager?

 • Een goede cao (Zorg & Welzijn, maximaal schaal 10) met goede pensioenregeling
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
 • Directe betrokkenheid bij de doelgroep

Informatie en procedure

Meer informatie is verkrijgbaar bij Jan-Hein Evers, directeur a.i. (06-54737679). Je sollicitatie (gemotiveerde brief en cv) kun je tot 21 februari 2020 per e-mail richten aan Patrick Aerts (interim HR-adviseur), patrick.aerts@dajc.nl. 

Meer informatie over onze verenigingen vind je op de websites:

www.cpnederland.nlwww.embnederland.nlwww.schisisnederland.nlwww.sbhnederland.nl 

Medewerker Vakantiereizen

Het Epilepsiefonds zet zich in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste Vakantiereizen en individuele hulpverlening.

Het Epilepsiefonds zoekt per direct een enthousiaste en betrokken

Medewerker Vakantiereizen

voor 20 uur per week

De afdeling Vakantiereizen bestaat uit twee medewerkers. Zij organiseren aangepaste vakanties voor kinderen en volwassenen die vanwege hun epilepsie niet zelfstandig op vakantie kunnen. Zij doen dit voor ongeveer 300 deelnemers. Om de reizen mogelijk te maken, worden ruim 200 vrijwilligers ingezet voor begeleiding.

Functieomschrijving

Als medewerker Vakantiereizen zorg je voor de contacten met de vrijwilligers. Je zorgt voor de werving, de indeling van de vrijwilligers op de reizen en de training. Ook houdt je de noodzakelijke administratie bij. Je verzorgt de digitale nieuwbrief voor de vrijwilligers. Om het jaar organiseer je het vrijwilligersfeest. Je verzorgt met een collega vertrek en aankomst van onze reizen en doet mee in het achterwachtschema, want als er een reis weg is, moet er altijd een aanspreekpunt zijn.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste medewerker op minimaal MBO+-niveau met bij voorkeur een opleiding in HRM/personeelszaken, die ten minste vijf jaar werkervaring heeft. Je hebt een rijbewijs. Aantoonbare ervaring in het werken met vrijwilligers is een must, ervaring met het werken met Microsoft Dynamics een pré. Omdat het merendeel van de reizen in de zomer plaatsvindt, moet je bereid zijn in de zomermaanden beschikbaar te zijn en regelmatig ook in het weekend. De organisatie en functie vragen bovendien een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit. Je bent woonachtig in de omgeving van Houten. Ben je flexibel, sociaal vaardig en computervaardig, dan nodigen wij je uit te solliciteren.

Wat bieden we?

Het Epilepsiefonds biedt een bij de functie passend salaris en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Ziekenhuizen FWG 45 met een maximum salaris van € 3072,- op fulltime basis). De pensioenen zijn verzekerd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We bieden eerst een contract voor een periode van zes maanden.

Interesse?

Stuur je persoonlijke motivatiebrief en cv uiterlijk 21 oktober 2019 per e-mail aan pennink@epilepsiefonds.nl, t.a.v. Patricia Pennink. Neem voor meer informatie contact op met Marleen Janmaat, medewerker Vakantiereizen, telefoon 030 634 40 63. Zij is er van dinsdag t/m vrijdag. Kijk op www.epilepsie.nl voor meer informatie over het Epilepsiefonds.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Senior medewerker communicatie

Het Epilepsiefonds zet zich in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening.

Het Epilepsiefonds zoekt per direct een enthousiaste en betrokken

Senior medewerker communicatie m/v

voor 24 uur per week

Functieomschrijving

Als senior medewerker communicatie bij het Epilepsiefonds werk je mee aan het strategisch plan voor de organisatie, schrijft het communicatiejaarplan en bewaakt de uitvoering daarvan. Je stelt persberichten op en onderhoudt contacten met de pers. Je beheert de website en zorgt voor berichtgeving daarop. Je bewaakt de huisstijl en ontwikkelt deze verder. Je bent verantwoordelijk voor interne communicatie. Je werkt samen met een communicatiemedewerker en voert in overleg de voor de organisatie nodige communicatietaken uit.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een zelfstandige medewerker met een afgeronde HBO-opleiding communicatie en aantoonbare relevante werkervaring van minimaal vijf jaar. Een vlotte pen en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal  zijn een vereiste. Je hebt een hands-on mentaliteit en bent een samenwerker. Omdat het Epilepsiefonds met veel vrijwilligers werkt, heb je daar affiniteit mee.

Wat bieden we?

Het Epilepsiefonds biedt een bij de functie passend salaris en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen FWG 55 met een maximum salaris van € 3917,- op fulltime basis). De pensioenen zijn verzekerd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We bieden eerst een contract voor een periode van zes maanden.

Interesse?

Stuur je persoonlijke motivatiebrief en cv uiterlijk 10 augustus 2019 per e-mail aan pennink@epilepsiefonds.nl, t.a.v. Patricia Pennink. Kijk op www.epilepsie.nl voor meer informatie over het Epilepsiefonds.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker vakantiereizen

Het Epilepsiefonds zet zich in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening.

Het Epilepsiefonds zoekt per direct een enthousiaste en betrokken

Medewerker vakantiereizen

voor 20 uur per week

De afdeling Vakantiereizen bestaat uit een coördinator en een medewerker. Zij organiseren aangepaste vakanties voor ruim 300 kinderen en volwassenen die vanwege hun epilepsie niet zelfstandig op vakantie kunnen. Om de reizen mogelijk te maken worden ruim 200 vrijwilligers ingezet voor begeleiding.

Functieomschrijving

Als medewerker vakantiereizen zorg je voor inschrijving van de deelnemers en de facturering van de geboekte reizen. Daarnaast verzorg je informatie aan deelnemers over het reisprogramma en begeleid je PGB-aanvragen. Ook ben je verantwoordelijk voor de procedures en materialen die nodig zijn om het vakantieprogramma uit te voeren. Vragen van en over deelnemers kun je telefonisch afhandelen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste medewerker op MBO+-niveau met een opleiding in toerisme of zorg, die minimaal vijf jaar werkervaring heeft. Ervaring in het werken met vrijwilligers is een pré, evenals ervaring met het databaseprogramma Microsoft Dynamics. Je kunt je inleven in de deelnemers die met vragen over de reizen naar je bellen. Een behoorlijke flexibiliteit is gewenst omdat het organiseren van vakanties en het beantwoorden van vragen van deelnemers niet altijd binnen de normale werktijden past. Ben je flexibel, sociaal vaardig en computervaardig dan nodigen wij je uit te solliciteren. De organisatie en functie vragen bovendien een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit. Je bent woonachtig in de omgeving van Houten.

Wat bieden we?

Het Epilepsiefonds biedt een bij de functie passend salaris en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Ziekenhuizen FWG 40 met een maximum salaris van     € 2797,- op fulltime basis). De pensioenen zijn verzekerd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We bieden eerst een contract voor een periode van zes maanden.

Interesse?

Stuur je persoonlijke motivatiebrief en cv uiterlijk 2 januari 2019 per e-mail aan pennink@epilepsiefonds.nl, t.a.v. Patricia Pennink. Neem voor meer informatie contact op met Roos van Vreden, coördinator van de afdeling vakantiereizen, telefoon 030 634 40 63. Kijk op www.epilepsie.nl voor meer informatie over het Epilepsiefonds.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voorlichter

Het Epilepsiefonds zet zich in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening.

Het Epilepsiefonds zoekt per direct een enthousiaste en betrokken:

Voorlichter m/v
voor 16 uur per week

De afdeling Voorlichting bestaat uit een coördinator en drie voorlichters. Zij geven voorlichting over de aandoening epilepsie aan mensen met epilepsie en hun omgeving. Jaarlijks heeft de afdeling ruim drieduizend keer contact met mensen die vragen hebben of materiaal willen bestellen. Ook ontwikkelt en verzorgt de afdeling voorlichtingsmateriaal zoals folders, brochures en film, bijdragen voor de website en een voorlichtingsmagazine over epilepsie.

Functieomschrijving
Als voorlichter bij het Epilepsiefonds geef je antwoord op de vragen aan de Epilepsie Infolijn, verwerk je bestellingen, en lever je een bijdrage aan diverse voorlichtingsuitingen en -projecten.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een professionele en veelzijdige voorlichter, met een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van communicatie, voorlichting, educatie of vergelijkbaar, met minimaal vijf jaar relevante werkervaring. Kennis van en ervaring met epilepsie zijn een pré. Ervaring met het schrijven voor verschillende doelen en doelgroepen, en affiniteit met het werk van een fondsenwervende organisatie vinden we een must. Ben je flexibel, sociaal vaardig, maak je je nieuwe kennis snel eigen, en heb je een goed inlevingsvermogen, dan nodigen wij je uit te solliciteren. De organisatie en functie vragen bovendien een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit.

Wat bieden we?
Het Epilepsiefonds biedt een bij de functie passend salaris en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Ziekenhuizen FWG 45 met een maximum salaris van € 3072,- op fulltime basis). De pensioenen zijn verzekerd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We bieden eerst een contract voor een periode van zes maanden.

Interesse?
Stuur je persoonlijke motivatiebrief en cv uiterlijk 15 november 2018 per e-mail aan pennink@epilepsiefonds.nl, t.a.v. Patricia Pennink.
Neem voor meer informatie contact op met Annelies Bakker, coördinator van de afdeling voorlichting, telefoon 030 634 40 63.

Kijk op onze website voor meer informatie over het Epilepsiefonds.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.