Projectmedewerker / trainer

Vacature projectmedewerker/trainer Stichting De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine is op zoek naar een professional die zich wil ontwikkelen tot projectmedewerker en trainer binnen het project De Tijdmachine. Je hebt al enige jaren relevante ervaring en zin om je tanden in een veelzijdige functie te zetten. Vanuit enthousiasme, leergierigheid en op eigen wijze!

Over Stichting De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine zet zich in voor ouderen die zelfstandig wonen of gebruikmaken van ouderenzorg of een woonzorgcentrum. Met een bewezen aanpak, aandacht en plezier dragen we met onze projecten bij aan het (structureel) verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Daarmee hebben we sinds de oprichting van de stichting ruim 10.000 ouderen bereikt. Het doel is dat mensen zo veel mogelijk op hun eigen manier oud kunnen worden. Of zoals we dat zelf zeggen: ‘Vergrijzen op eigen wijze’.

Het Tijdmachine Traject werkt voor en samen met zorginstellingen en wijkinstanties die beter willen aansluiten bij de wensen en behoeften van ouderen en concreet handen en voeten willen geven aan meer mensgerichte en persoonlijke zorg. De Tijdmachine geeft ouderen een verhaal en een gezicht en brengt (zorg)medewerkers, familie, vrijwilligers en de ouderen samen, zodat zij (nu en in de toekomst) gezamenlijk invulling geven aan een fijne oude dag.

Wat je gaat doen

Je draait met de projectleiders en trainers mee in het traject De Tijdmachine. Je werkt er naartoe dat je steeds meer taken zelfstandig oppakt en trainingen zelf kunt uitvoeren. Zo begeleid je de Tijdmachine op locatie, waarbij je een coachende en meewerkende rol hebt. Je sluit aan bij gesprekken tussen reisleiders en ouderen en evalueert met de reisleiders hoe de gesprekken zijn verlopen; Zijn er mooie gesprekken gevoerd? Wat kan er beter? Is alles eruit gehaald wat erin zat? Is duidelijk geworden wat een oudere nu nog wil doen?
Binnen een dynamische omgeving betrek je iedereen bij de reis; van bewoner tot vrijwilliger en zorgpersoneel. Hierbij benader je de diverse doelgroepen op passende wijze.  De reis is voor ons het middel waar we in de trainingen op voortbouwen.

Als trainer geef je workshops aan reisleiders ter voorbereiding op De Tijdmachine. In het natraject van De Tijdmachine verzorg je (in eerste instantie) samen met ervaren trainers de trainingen. Hierbij gaan jullie met het zorg- en welzijnspersoneel aan de slag met de resultaten van de gesprekken die in De Tijdmachine zijn gevoerd. Het draait om samenwerken aan structurele verandering in het welzijn van de ouderen, zodat zij kunnen leven zoals zij dit het liefste willen. Je wilt een groep, die vanuit het hart- maar vaak al langere tijd op dezelfde manier- werkt, in beweging brengen en bent niet bang om jezelf hierbij als middel in te zetten. Je laat je niet uit het veld slaan en haalt voldoening uit kleine resultaten met een groot effect voor bewoners.

In deze functie heb je een begeleidende rol gedurende het hele Tijdmachine traject op een locatie. Je schakelt constant in communicatie: met ouderen, zorg- en welzijnspersoneel, facilitaire medewerkers en vrijwilligers. Hierbij is empathisch vermogen erg belangrijk, maar daarbij verlies je de doelen van het traject niet uit het oog.

Over jou

Jij hebt zin om aan de slag te gaan in een functie waarin je kunt groeien, beschikt over hbo- werk- en -denkniveau en jij:

  • Hebt al enige jaren ervaring in het trainen van groepen;
  • Streeft met enthousiasme de doelen van Stichting De Tijdmachine na en weet anderen ook te enthousiasmeren;
  • Je bent een aanpakker, niet bang om je schouders eronder te zetten en als een vis in het water in een dynamische werkomgeving;
  • Je doet je werk op je eigen(wijze) manier;
  • Je hebt humor en kunt goed relativeren maar je gaat niet voorbij aan het gevoel van een ander.

Wij bieden

We bieden je een doorgroeifunctie voor 28-32 uur per week in een groeiende organisatie. Je werkt, als je niet op locatie bent, op het kantoor in Deventer in een klein jong team met enthousiaste collega’s. Lunchen doen we samen als het even kan! Het contract is voor 7 maanden waarin je je ontwikkelt tot volwaardig projectmedewerker en trainer in De Tijdmachine en met de mogelijkheid deze daarna voor een langere periode te verlengen. Je kunt vanaf 1 september beginnen! Salariëring op basis van ervaring en opleiding tussen € 2.544,00 en € 3.624,00 op fulltimebasis.

Zie jij jezelf al zitten in De Tijdmachine? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren. Laat ons weten hoe je je eigen reis voor je ziet. Stuur je motivatiebrief of filmpje én cv voor 15 juli per mail aan Evelien Tijsma via e.tijsma@stichtingdetijdmachine.nl  Voor vragen kun je contact opnemen met Evelien. Kijk voor meer informatie ook op onze website:  www.stichtingdetijdmachine.nl .