Ervaren fondsenwerver particuliere donateurs

Ervaren fondsenwerver particuliere donateurs

Delft, 30-38 uur per week

Op de TU Delft doen we baanbrekend onderzoek. Zo ontwikkelen we algoritmes tegen alzheimer, slimme oplossingen om drinkwaterverontreiniging tegen te gaan en instrumenten om basischirurgie overal toegankelijk te maken. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wetenschap de wereld kan verbeteren. Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt de TU Delft op het gebied van onderzoek, onderwijs en talentontwikkeling. Om dit mogelijk te maken, is betrokkenheid en financiële steun van particuliere donateurs onmisbaar. En daar kom jij als fondsenwerver in beeld.

Dit ga je doen

Bij het Universiteitsfonds Delft richt jij je op het uitbouwen van onze particuliere achterban en inkomstengroei vanuit particulieren, voornamelijk alumni van de TU Delft. Het is jouw doel om betrokkenheid en donaties van alumni te werven waarmee de TU Delft impactvol onderzoek, onderwijsinnovatie en talentontwikkeling kan financieren.

Er is een prachtige basis van 100.000+ alumni die lang nog niet allemaal betrokken zijn en weten dat hun giften gewenst zijn. Je gaat ons helpen met het uitbreiden van particuliere donaties, je zet hiervoor je expertise en creativiteit in en begint met het maken van een doordachte en beknopte fondsenwervingsstrategie.

Deze fondsenwervingsstrategie heeft natuurlijk ook een marketing- en communicatiecomponent. Je stelt projectplannen op en ontwerpt, organiseert en voert fondsenwervende campagnes en acties uit, gericht op alumni. Je krijgt intern iedereen aangehaakt om de fondsenwervende activiteiten tot het beste resultaat te brengen. Je beheert en vernieuwt ons loyaliteitsprogramma, om gevers meer aan ons te binden. Je implementeert de donor journey voor onze particuliere achterban. Ook ben je verantwoordelijk voor de crowdfunding-applicatie van TU Delft.

En je kan dit, want je hebt ervaring met een scala aan fondsenwervingstechnieken en -tools, kan resultaten, vanuit CRM, goed analyseren om vervolgens de volgende actie, het middel en de vorm verder te verfijnen. Ook heb je ervaring met het opwaarderen van particuliere giften.

Dit heb jij in huis

 • Hboniveau.
 • Ruime ervaring (liefst vijf jaar of meer) met particuliere fondsenwerving.
 • Strategisch inzicht. Jij overziet de lange termijn en kunt daar plannen voor maken.
 • Uitstekende relationele vaardigheden: je blinkt uit in het opbouwen van duurzame partnerships en weet hiervoor zowel de wetenschap als de donateurs te mobiliseren.
 • Zelfstandigheid, creativiteit en besluitvaardigheid. We stimuleren je om het op jóuw manier aan te pakken. Verras ons met je ideeën!
 • De motivatie om de maatschappij verder te brengen door wetenschappelijk onderzoek, onderwijsinnovatie en talentontwikkeling.
 • Een scherpe pen en het vermogen om complexe zaken helder te verwoorden, in het Nederlands én Engels.
 • Je bent doelstellinggericht, hebt een can-do mentaliteit en vaart op meten is weten.

Dit bieden wij

Deze uitdagende functie heeft een omvang van 30 – 38 uur per week (0,8 – 1,0 FTE). Natuurlijk willen wij langer van jouw expertise gebruik maken, maar eerst gaan we uit van een dienstverband voor de duur van 1 jaar. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.637,- en een maximum van € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Daarbij houden we ook de mogelijkheid open dat je in eerste instantie in aanloopschaal 10 wordt geplaatst. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. Deze functie kent veel zelfstandigheid, vrijheid en ruimte voor eigenaarschap op projecten. Er is een dynamische werkomgeving met veel vernieuwende projecten.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan opleidingsmogelijkheden, deelname aan het Health Coach Program van TU Delft en sporten met korting.

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling Universiteitsdienst – Directie Communication

Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. En we groeien stevig: zowel als het gaat om studentenaantallen als om baanbrekend onderzoek. Dit is onder andere mogelijk door de financiële ondersteuning van het Universiteitsfonds Delft. Met giften van alumni, medewerkers, stichtingen, vermogensfondsen en bedrijven die de wetenschap een warm hart toedragen, zet dit fonds alles in het werk om studenten en onderzoekers te laten excelleren en maatschappelijke impact te realiseren. Binnen het Universiteitsfonds werk jij in een team van zes collega’s, die onder andere verantwoordelijk zijn voor de werving van inkomsten uit vermogensfondsen en de communicatie.

Informeren en solliciteren

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan eveneens contact op met Cindy de Visser, via C.deVisser-1@tudelft.nl of 015-2781959. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Of kijk voor meer informatie op tudelft.nl/over-tu-delft/werken-bij-tu-delft/.

Mail je motivatie en cv uiterlijk 24 november 2019 naar Cindy de Visser, hoofd fondsenwerving, via po.ud@tudelft.nl. Vermeld hierbij het vacaturenummer [AT/UD/COMM/2019-22]. Of solliciteer via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Fondsenwerver Vermogensfondsen

Fondsenwerver Vermogensfondsen

Op de TU Delft doen we baanbrekend onderzoek. Zo ontwikkelen we algoritmes tegen alzheimer, slimme oplossingen om drinkwaterverontreiniging tegen te gaan en instrumenten om basischirurgie overal toegankelijk te maken. En dat zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wetenschap de wereld kan verbeteren. Om ons onderzoek mogelijk te maken zijn forse geldbedragen nodig. En daar kom jij als fondsenwerver in beeld.

Dit ga je doen

Bij het Universiteitsfonds Delft richt jij je op de groei van inkomsten vanuit vermogensfondsen en stichtingen. Je boort jouw netwerk in de fondsenwereld en jouw kennis van de non-profitsector aan en bouwt aan duurzame relaties met potentiële investeringsfondsen. Het is jouw doel om donaties te werven waarmee de TU Delft impactvol onderzoek kan financieren. Zo kan een fonds bijvoorbeeld investeren in PhD-plaatsen voor aspirant-onderzoekers, geavanceerd onderzoeksmateriaal of het bouwen van prototypes.

In jouw functie gaat het om grote geldbedragen voor onderzoeken met sterk maatschappelijk raakvlak, met name op het gebied van gezondheid, klimaat en Sustainable Development Goals. Investeerders worden voor jou pas interessant als zij minstens € 100.000,- per jaar beschikbaar stellen. Het échte werk dus! En het mooiste? Dat is natuurlijk dat je met jouw werk de wetenschap, en dus maatschappelijke innovatie een enorme boost geeft.

Jij brengt financiers en wetenschappers bij elkaar. Het ene moment is jouw vertrekpunt een concreet onderzoeksvoorstel waarbij je een geschikt fonds zoekt. Je schrijft dan aanvragen en helpt de wetenschappers om hun onderzoek helder aan de investeerder te presenteren. Maar het kan ook andersom. Je hebt bijvoorbeeld al contact met de mensen achter een stichting en kijkt welke onderzoeken raakvlakken hebben met het doel van de stichting, en dus interessant zijn om te financieren.

Het opbouwen van zo’n samenwerking gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Jij investeert in duurzame partnerships en brengt het onderzoek van de TU Delft op innovatieve manieren onder de aandacht bij vermogensfondsen. Zo kan het zijn dat je samen met onderzoekers conferenties en meetings organiseert. Ook tijdens en na het onderzoek houd je het contact met investeringspartijen warm. Je houdt ze op de hoogte van wat er met het geld gebeurt en verkent de mogelijkheden voor structurele samenwerkingen.

Dit heb jij in huis

 • Woniveau.
 • Ruime ervaring (liefst meer dan vier jaar) met fondsenwerving en vermogensfondsen.
 • Bij voorkeur een relevant netwerk met vermogensfondsen en stichtingen.
 • Strategisch inzicht. Jij overziet de lange termijn en kunt daar plannen voor maken.
 • Uitstekende relationele vaardigheden: je blinkt uit in het opbouwen van duurzame partnerships en weet hiervoor zowel de wetenschap als de investeerders te mobiliseren.
 • Zelfstandigheid, creativiteit en besluitvaardigheid. We stimuleren je om het op jóuw manier aan te pakken. Verras ons met je ideeën!
 • De motivatie om de maatschappij verder te brengen door wetenschappelijk onderzoek.
 • Een scherpe pen en het vermogen om complexe zaken helder te verwoorden, in het Nederlands én Engels.

Dit bieden wij

De functie heeft een omvang van 30 – 38 uur per week (0,8 – 1,0 FTE). Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 12 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4.406,- en een maximum van € 5.656,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. Deze functie kent veel zelfstandigheid, vrijheid en ruimte voor eigenaarschap op projecten. Er is een dynamische werkomgeving met veel vernieuwende projecten.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan opleidingsmogelijkheden, deelname aan het Health Coach Program van TU Delft en sporten met korting.

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen. Kijk voor meer informatie op www.tudelft.nl.

Hier ga je werken

Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. En we groeien stevig: zowel als het gaat als om studentenaantallen als om baanbrekend onderzoek. Dit is onder andere mogelijk door de financiële ondersteuning van het Universiteitsfonds Delft. Met giften van alumni, medewerkers, stichtingen, vermogensfondsen en bedrijven die de wetenschap een warm hart toedragen, zet dit fonds alles in het werk om studenten en onderzoekers te laten excelleren en maatschappelijke impact te realiseren. Binnen het Universiteitsfonds werk jij in een team van vijf collega’s, die onder andere verantwoordelijk zijn voor de werving van particuliere donaties en de communicatie. Jij richt je op inkomsten uit vermogensfondsen. Kijk voor meer informatie op de website van het Universiteitsfonds Delft.

Reageer direct

Mail je motivatie en cv uiterlijk 19 mei 2019 naar Cindy de Visser, hoofd fondsenwerving, via po.ud@tudelft.nl of via het online sollicitatieformulier. Vermeld hierbij het vacaturenummer AT/UD/COMM/2019-13.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan eveneens contact op met Cindy de Visser, via C.deVisser-1@tudelft.nl of 015-2781959. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal via 015 – 278 12 23 of po.ud@tudelft.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.