Trainee Programme Manager Amudat

Over ZOA

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld. We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. We schieten hen te hulp in noodsituaties en blijven daarna ook trouw, door hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan, net zolang totdat ze zichzelf weer kunnen redden. We doen dit vanuit onze christelijke identiteit. Het werk van ZOA wordt gecoördineerd vanuit Apeldoorn. Van daaruit werken wij in meerdere landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Bij ZOA werken wereldwijd ongeveer 1000 medewerkers.

ZOA is op zoek een 

Trainee Programme Manager Amudat

Over het traineeship

Als trainee Programme Manager Amudat draag je bij aan het werk van ZOA in Amudat District. Een traineeship is een geweldige kans om werkervaring op te doen in een professionele internationale organisatie binnen de humanitaire en ontwikkelingssector. Bovendien is het een geweldige kans voor je persoonlijke ontwikkeling. Het traineeship is voor een periode van een jaar. Onderdeel van het traineeship is een introductieperiode. Deze periode bestaat uit een veiligheidstraining en een (algemene) introductie op het hoofdkantoor van ZOA in Apeldoorn. En niet onbelangrijk, de helft van de trainees groeit door in een juniorpositie binnen ZOA. 

ZOA in Uganda

ZOA Uganda is actief in drie programmagebieden in Uganda waaronder West Nile, Karamoja en Acholi Regio’s. De programma’s worden aangestuurd en ondersteund vanuit de hoofdstad, Kampala. ZOA Uganda is werkzaam in verschillende sectoren: onderwijs, voedsel-en landzekerheid en water, sanitatie en hygiëne. Amudat District is gelegen in het noordoosten van Uganda, in Karamoja Regio. Dit is éen van de armste gebieden van Uganda, bekend om voedselschaarste, en een zeer laag onderwijsniveau.

ZOA werkt aan verbeterde landbouwopbrengsten, vakopleidingen voor jongeren, kredieten om bedrijven op te zetten, en coöperaties om boeren een sterkere marktpositie te geven om inkomens-en voedselonzekerheid tegen te gaan. Daarnaast werken we aan verbetering van toegang tot en kwaliteit van onderwijs voor meisjes en jongens. We bouwen klaslokalen, trainen onderwijzers, ondersteunen meisjes met kennis over menstruatie, en creëren bewustwording over het belang van onderwijs in de gemeenschap. ZOA werkt nauw samen met de gemeenschap en de district lokale overheid.

We hebben we veel aandacht voor extra kwetsbare groepen en vreedzame verhoudingen tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Jouw uitdaging 

Als trainee rapporteer je aan ZOA’s Programma Manager in Amudat die verantwoordelijk is voor alle ZOA projecten in Amudat. Daarbij ondersteun je de Programme Manager bij zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Je bent betrokken bij project management en implementatie, HR en capacity-building van personeel, financiën en operationele zaken en schrijft mee aan rapportages en voorstellen voor donoren. Het is een hands-on positie; je bent nauw betrokken bij de uitrol en implementatie van projecten. ZOA Amudat is actief in verschillende sectoren, waaronder inkomens- en voedselzekerheid en Onderwijs.

Als trainee maak je deel uit van het Uganda team. Je vervult geen reguliere functie zodat er gelegenheid is tot leren. Als trainee word je bij veel aspecten van het landenprogramma   betrokken om op deze manier zoveel mogelijk ervaring op te doen. Werk- en leerdoelen worden vastgelegd in een projectplan tijdens de inductie periode en in overleg met het team ter plaatse.

Je zult wonen en werken in Amudat, een rurale, afgelegen gemeenschap in het noorden van Uganda. Huisvesting is beschikbaar op ZOA’s compound.

Jouw profiel

Kennis

 • Master diploma in humanitaire/ontwikkelingsstudies, bedrijfskunde, sociologie, onderwijskunde/pedagogie (met interesse in ontwikkelingsvraagstukken), of ander relevant veld en/of bachelor diploma met 2 jaar (relevante) werkervaring;
 • (Werk) Ervaring in het buitenland/Sub-Sahara Afrika is een sterkte pré;
 • Beheersing van de Engelse taal is essentieel. 

Vaardigheden en houding 

 • Je staat achter ZOA’s missie en visie en bent gemotiveerd om daaraan bij te dragen;  
 • Flexibel ingesteld en aanpassingsvermogen;
 • Multicultureel ingesteld;
 • Inlevingsvermogen;
 • Praktische instelling en resultaatgerichte aanpak;
 • Analytisch vermogen;
 • Accuraat;
 • Leergierig;
 • Omgaan met druk;
 • Creatief en strategisch te denken;
 • Initiatief nemen;
 • Bereidheid om te leven en werken in een afgelegen gebied, onder basisomstandigheden, met minimale mogelijkheden.

Speciale omstandigheden

 • Het traineeship duurt 1 jaar;
 • ZOA werkt in gebieden met een bovengemiddeld veiligheidsrisico; 
 • Je bent bij voorkeur single, families met kinderen kunnen niet overwogen worden;
 • Een afgerond traineeship biedt geen garanties tot een reguliere positie bij ZOA; 
 • Het betreft een niet betaalde positie. Echter, uitgaven zoals vliegtickets, accommodatie, trainingen, medische kosten (en vaccinaties) en verzekeringen worden wel vergoed. Daarnaast ontvang je als trainee een kleine vergoeding per maand. 

Zou je graag meer informatie willen?

Voor meer informatie over ZOA, bezoek onze website www.zoa.nl. Als je meer informatie zou willen ontvangen over het traineeship kun je ook onze website bezoeken: https://www.zoa.nl/campagne/traineeship-buitenland/.

Bij vragen over het traineeship dan kun je contact opnemen met Charity van Bemmel, Talent Development Specialist, via email c.vanbemmel@zoa.ngo.

Ben je geïnteresseerd en je wilt solliciteren? 

Solliciteren kan via de button onderaan het sollicitatieformulier: https://www.zoa.nl/vacature/trainee-programme-manager-amudat/. Solliciteren doe je door middel van je CV en motivatiebrief te uploaden in ons systeem. 

Coördinator Noodhulp Gelderland Midden

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.  Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 24 districten. Voor de districten in Gelderland Midden zijn we op zoek naar een:

Coördinator Noodhulp

18 uur per week

Standplaats Apeldoorn

Wie zoeken we?

Je bent een echte netwerker en bent betrokken bij alle relevante ontwikkelingen op het gebied van noodhulp. Daarnaast heb je leidinggevende capaciteiten en hebt ervaring met projectmatig werken.

Je ziet kansen en stimuleert vernieuwing van noodhulp. Door optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van de mensen in jouw omgeving krijgt de vernieuwing van noodhulp een impuls. Je bent in staat om de strategische beleidsafspraken om te zetten in operationele taken.

Plaats in de organisatie:

Als Coördinator Noodhulp ben je lid van de teams in de districten en ben je onderdeel van het landelijke team Noodhulp dat in Nederland noodhulpacties voorbereidt, coördineert en evalueert.

Functie-inhoud:

 • Onderhouden van een relevant regionaal netwerk met onder meer de Veiligheidsregio, GHOR en gemeenten.
 • Verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit en grootte van het noodhulp- en bevolkingszorgteam in het district.
 • Het leiden van een pilotproject vernieuwing noodhulp, waar we het noodhulp en evenementenhulp dichter bij elkaar brengen
 • Maakt kansen voor nieuwe vormen van noodhulpverlening concreet en gaat samenwerking aan met nieuwe partners;
 • Organiseren van oefeningen, zo mogelijk samen met partners, evalueren en de resultaten delen in het team en verbeteringen doorvoeren.
 • Coördineren van en leiding geven aan de uitvoering van de Noodhulp door de vrijwilligers.
 • Begeleiden en ondersteunen en in positie brengen van de hoofden Noodhulpteams en Bevolkingszorg (vrijwilligers).
 • Informeren  van vrijwilligers en bestuurders over de mogelijkheden en samenwerking met het burgerhulpnetwerk Ready2Help.
 • Ondersteuning van de Vrijwilligersmanager van het district bij personele aangelegenheden van Vrijwilligers Noodhulp.
 • (Mede) opstellen van begrotingen en werkplannen op districtsniveau.
 • Er bestaat een mogelijkheid, wanneer profiel goed aansluit, onderdeel te worden van een pool van crisiscoördinatoren, waarbij je ca. 6 keer per jaar piketdienst draait en inzetten coördineert.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van crisisbeheersing, openbare orde en veiligheid of integraal veiligheidsmanagement;
 • Relevante werkervaring binnen het veiligheidsdomein met zowel uitvoerende als bestuurlijke functionarissen is een pré;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. In staat om jouw omgeving te motiveren en te enthousiasmeren. Je biedt vrijwilligers ruimte om het uiterste uit zichzelf te halen, en weet bij te sturen om momenten dat dit nodig is;
 • Een echte netwerker en niet bang om vernieuwingen door te voeren;
 • Weet goed te schakelen tussen de uitvoering en het bestuurlijk niveau;
 • Leidinggevende capaciteiten;
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Bereid om in de avonduren en incidenteel weekenden te werken;
 • Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatief en voor deze functie specifiek innovatief, taakzelfstandigheid, flexibiliteit en durf.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 10 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.918,94  tot max. € 3.710,34) o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Kitty Weerheim, personeelsadviseur, ontvangen we graag uiterlijk 6 januari 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/150046

Er vinden twee gesprekken plaats op maandag 20 januari en dinsdag 21 januari 2019. Graag hiermee rekening houden.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Martijn van den Heuvel,
vrijwilligersmanager: 06-46060781

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Projectleider Evenementenhulp Studenten

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid  tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 24 districten. In de provincie Overijssel (districten IJsselland en Twente) zijn zo’n 1.400 vrijwilligers actief voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor deze regio zijn we op zoek naar een

Projectleider Evenementenhulp Studenten

20 uur per week, Apeldoorn en Almelo

Je bent de ondernemer die denkt in mogelijkheden. In je contacten met het onderwijs in Overijssel zoek, vind en verbind je de studenten aan het Rode Kruis voor minimaal 2 jaar. Je zorgt voor een warm welkom en bent het aanspreekpunt voor de student én het onderwijs. Je thuisbasis is het kantoor in Apeldoorn, in combinatie met het kantoor in Almelo. Je uren vul je flexibel in qua tijd en locatie.

 Wat ga je precies doen?

 • Je brengt het onderwijs Verpleegkunde Overijssel in kaart en verzorgt de acquisitie en het relatiebeheer;
 • Je verzorgt informatiebijeenkomsten voor de studenten met daaraan gekoppeld de intakegesprekken;
 • Je bent het aanspreekpunt voor en geeft sturing aan de studenten en het projectteam;
 • Je verzorgt de administratie en coördineert opleidings- en bijscholingstrajecten, inclusief (financiële) rapportages;
 • Je draagt zorgt voor goede integratie van de groep studenten binnen het Rode Kruis en bewaakt de inzeturen van de studenten;
 • Je schrijft het plan van aanpak waarin een terugverdienmodel is uitgewerkt, wat je meeneemt in je gesprekken binnen het onderwijs;
 • Je onderzoekt wat nodig is voor een online community en zorgt voor een passend communicatie medium in samenwerking met het aanspreekpunt jongeren landelijk;
 • Je zorgt voor een goede betrouwbare relatie met de coördinatoren EHV, de projectcoördinator EHV, de district coördinatoren EHV en het Verenigingskantoor;
 • Je stelt jaarlijks een werkplan met begroting op en zorgt voor het behalen van de afgesproken doelen.

Wat vragen we?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met onderwijs, en bij voorkeur ook met Evenementenhulp en jongeren;
 • Ervaring met vrijwilligerswerk en leiding geven is een pré;
 • Inzicht in de drijfveren van studenten en hoe je daar als organisatie op kan inspelen;
 • Zeer flexibel inzetbaar en bereid om buiten kantoortijden op diverse locaties aanwezig te zijn;
 • Ervaring met projectmanagement en community management;
 • Resultaatgericht, daadkrachtig, nauwkeurig en gestructureerd;
 • In staat zijn om processen efficiënter te maken
 • Communicatief sterk en mensen weet te enthousiasmeren en mee te krijgen.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: ondernemerschap, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, inlevingsvermogen en initiatief.

We bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 10 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.918,94  tot max.
€ 3.710,34) o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Word jij onze collega die zorgt voor de uitbreiding van ons team Evenementenhulpverleners? Reageer dan meteen!
We zijn benieuwd naar jouw aanpak en zien dit graag terug in je sollicitatie, gericht aan Mascha van Mourik. Deze ontvangen we graag vóór woensdag 29 mei 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/131838

Planning:

Het eerste gesprek vindt plaats op woensdag 5 juni 2019, in Apeldoorn. Een eventueel tweede gesprek zal op 11 juni 2019 plaatsvinden, in de avond, in Hengelo. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt, in overleg, in Den Haag gepland. Graag hier rekening mee houden!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mascha van Mourik (Vrijwilligersmanager) via 06-21850876 of mvanmourik@redcross.nl

Wij vinden het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie en (toekomstige) werknemers te waarborgen.  Screening op integriteit maakt – net als een online assessment – onderdeel van het sollicitatieproces.

Bij het Rode Kruis werk je aan een belangrijke missie: je zet je in voor mensen in nood. Maar ook voor jezelf is werken bij het Rode Kruis interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, gedreven en actiegericht. Het Rode Kruis staat bovendien in de top drie van ‘meest inspirerende merken van Nederland’.

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling van de samenleving is, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht!

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl , Facebook.com/rodekruis en Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Supportmedewerker Vrijwilligersmanagement

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 24 districten. In de provincie Overijssel (districten IJsselland en Twente) zijn zo’n 1.400 vrijwilligers actief voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor deze regio zijn we op zoek naar een

Supportmedewerker Vrijwilligersmanagement

16 uur per week, Apeldoorn en Almelo

Wat ga je precies doen?

De hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland gebeurt door vrijwilligers. Vrijwilligersmanagement is daarom essentieel en bestaat o.a. uit het verzorgen van overeenkomsten, het invoeren van gegevens in het administratie systeem, de werving van nieuwe vrijwilligers, het opleiden en boeien & binden van vrijwilligers. Als Supportmedewerker Vrijwilligersmanagement verzorg je de vrijwilligersadministratie, je biedt hulp bij de werving en bij het binden & boeien van vrijwilligers en je zorgt voor de kwaliteitsbewaking in beide districten.

Functie-inhoud:

 • Je zorgt voor een accurate vrijwilligersadministratie, inclusief personeelsdossiers.
 • Je stuurt het team vrijwilligers aan wat onder andere de administratieve ondersteuning biedt.
 • Je ondersteunt bij de werving van vrijwilligers door o.a. vacatureteksten te schrijven en uit te zetten, het organiseren van informatieavonden, het verzorgen van correspondentie met kandidaat-vrijwilligers en het regelen van intakegesprekken.
 • Je ondersteunt de vrijwilligersmanager bij de kwaliteitsbewaking in het district door o.a. het analyseren van informatie en het maken van overzichten en presentaties.
 • Je ondersteunt bij het binden en boeien van de vrijwilligers in het district door o.a. signaleren van jubilea/ erkenningen en organiseren van teambuildingsactiviteiten.
 • Je draagt bij aan informatie-uitwisseling binnen het district door het voorbereiden van vergaderingen, plannen en organiseren van bijeenkomsten.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde opleiding, op minimaal MBO niveau 4, b.v. MEAO of secretarieel;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met vrijwilligers;
 • Je kunt goed overweg met geautomatiseerde systemen, waaronder MS Office/Microsoft 365 en met social media;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kunt goed samenwerken en bent klantgericht;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, je bent proactief, accuraat en resultaatgericht;
 • Je kunt prioriteiten stellen gerelateerd aan de te behalen doelen en deze bewaken;
 • Je hebt een goede dosis enthousiasme!

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken en initiatief.

We bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.331,07 tot max. € 3.043,54 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Ben jij de enthousiaste Supportmedewerker die wij zoeken? Reageer dan meteen!

We zijn benieuwd naar jouw reactie! Deze ontvangen we graag vóór dinsdag 21 mei 2019, gericht aan Joost Jaspers, personeelsadviseur via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/131530

Planning:

Het eerste gesprek vindt plaats op donderdag 23 mei 2019, in Apeldoorn. Een eventueel tweede gesprek zal op maandag 27 mei 2019 plaatsvinden, in Zwolle. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt, in overleg, in Den Haag gepland. Graag hier rekening mee houden!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mascha van Mourik (Vrijwilligersmanager) via 06-21850876 of mvanmourik@redcross.nl .

Wij vinden het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie en (toekomstige) werknemers te waarborgen. Screening op integriteit is – net als een online assessment – onderdeel van het sollicitatieproces.

Bij het Rode Kruis werk je aan een belangrijke missie: je zet je in voor mensen in nood. Maar ook voor jezelf is werken bij het Rode Kruis interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, gedreven en actiegericht. Het Rode Kruis staat bovendien in de top drie van ‘meest inspirerende merken van Nederland’.

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling van de samenleving is, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht!

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl , Facebook.com/rodekruis en Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Procescoördinator Evenementenhulp Noord Oost Gelderland / Gelderland Midden

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp (onderwijs). Ook internationaal levert het Rode Kruis een actieve bijdrage na rampen en conflicten. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De dienstverlening  van het Rode Kruis op het gebied van evenementenhulpverlening (EHV) bestaat uit het leveren van de EHBO, professionele medische hulp, de coördinatie van de hulpverlening en indien gewenst de benodigde radiocommunicatienetwerken en ondersteunende materialen. Evenementenhulp is een kernactiviteit van plaatselijk afdelingen en districten en vormt het basisproces voor onze noodhulptaken. Vanaf 2017 is een proces gestart om te investeren in deskundige hulpverlening en professionele dienstverlening. Ter versterking van het team Evenementenhulp en de districten Noord Oost Gelderland en Gelderland Midden zijn we op zoek naar een:

Procescoördinator Evenementenhulp, 24 uur p/w

Het betreft een structurele functie

Standplaats: Noord Oost Gelderland en Gelderland Midden

Positie in de organisatie

Aangestuurd door:                               Hoofd Evenementenhulp

Functioneel afstemming met:            Afdeling Evenementenhulp

Operationeel aangestuurd door:        Vrijwilligersmanager in het district

Doel van de functie:

De procescoördinator Evenementenhulp zorgt voor stabiliteit (‘doen als beloofd’) en verbetering (‘steeds beter doen’) in de districten en afdelingen. En bouwt voort op de basis binnen het Rode Kruis: vakmanschap. Zodat onze klanten de kwaliteit en hulpverlening krijgen waar ze om vragen en we voldoen aan de extern opgelegde kaders.

Onze ideale procescoördinator is verantwoordelijk voor:

 • procesbeheersing op het gebied van Evenementenhulp en het projectmatig doorvoeren van nieuw beleid, processen en verbetermaatregelen;
 • beleidsimplementatie van de evenementenhulpverlening zodat het voldoet aan de Rode Kruis standaard en er sprake is van een doorlopend proces ten aanzien van het verzamelen, analyseren en verwerken van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten;
 • het onderhouden van een relevant in- en extern netwerk;
 • Specifiek in deze regio; Wij zijn gestart met het inrichten van een helpdesk, deze helpdeks moet verder opgebouwd en gecoördineerd worden. De Helpdesk Gelderland biedt de vrijwilligers van het Rode Kruis Gelderland één enkel loket voor al hun vragen. De Helpdesk ondersteunt supportmedewerkers, Districtscoördinatoren (DCE’s), Afdelingscoördinatoren (ACE’s) en PCE’s van Gelderland Midden en Noord en Oost Gelderland bij het uitoefenen van hun taken zoals beschreven in de functieprofielen.

Wie zoeken we:

 • Je bent een daadkrachtige teamspeler gericht op resultaat met een hands-on mentaliteit en lost problemen zoveel mogelijk zelfstandig op;
 • Je bent flexibel en laat je niet ontmoedigen door weerstand en/of meningsverschillen;
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis
 • Je hebt actuele kennis van het veiligheidsdomein en affiniteit met EHBO en/of spoedeisende medische hulpverlening
 • Je hebt tenminste 3 jaren projectmanagement ervaring;
 • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en bent bereid in de avonduren en zonodig in de weekenden te werken.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Daarbij de mogelijkheid om mee te groeien met de ontwikkeling van de afdeling in een van de kernactiviteiten van het Rode Kruis.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het Rode Kruis afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34) bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatiebrief + cv  gericht aan Vera Beijer, ontvangen we graag vóór 3 mei 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/129867

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Peter Paul Tenthof van Noorden via 06 22 49 28 00.

De selectiegesprekken zijn vooralsnog gepland op 10 mei 2019 in Apeldoorn. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het Rode Kruis op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Projectleider Goed Voorbereid 

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) .

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Ben jij goed voorbereid?

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de ander je voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Wat doe jij in geval van nood?

Het district Noord- en Oost Gelderland is op zoek naar een:

Projectleider Goed Voorbereid 

Gemiddeld 16 uur in de week voor minimaal een half jaar

Positie in de organisatie

De projectleider rapporteert aan de portefeuillehouder Goed Voorbereid/het districtsbestuur; de vrijwilligersmanager van het district is je direct leidinggevende.

Standplaats: Apeldoorn

Doel van de functie

Het Rode Kruis wil dé humanitaire noodhulporganisatie in Nederland zijn.

Het Rode Kruis wil dat mensen goed voorbereid zijn op noodsituaties zodat iedereen weet wat te doen om zichzelf maar ook om anderen te helpen ingeval er een noodsituatie ontstaat. De activiteiten op het gebied van Goed Voorbereid in noodsituaties willen we doen voor mensen die het Rode Kruis het hardst nodig hebben en zo mogelijk met andere partijen uit het sociale domein. Voorbeelden zijn het project Rode Kruis aan Huis dat gaat over de veiligheid in en om het huis, de workshop Goed Voorbereid dat het risicobewustzijn bij mensen beoogt te verhogen en de speurtocht EHBO voor scholieren. Als projectleider Goed Voorbereid stimuleer je afdelingen om Goed Voorbereid te ontwikkelen en/of verder uit te bouwen.

Wat ga je doen?

 • Je stimuleert en ondersteunt de afdelingen met de ontwikkeling en/of uitbouw van de activiteiten op het gebied van Goed Voorbereid in noodsituaties. Hiertoe kan het ondersteuning bieden bij de werving van vrijwilligers onderdeel uitmaken.
 • Je organiseert een vrijwilligerspoule op districtsniveau die aan de slag gaat met activiteiten en die onderling kennis deelt.
 • Je draagt mede zorg voor contacten en netwerken met gemeenten en organisaties in het sociale domein om mogelijk mee samen te werken.
 • In afstemming met de afdelingen schep je kansen om activiteiten op te zetten al dan niet in samenwerking met andere organisaties.
 • Je onderhoudt contacten met en rapporteert aan de portefeuillehouder Goed Voorbereid en rapporteert ook aan het districtsbestuur.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent een ambitieuze zelfstarter en doortastend.
 • Je hebt zo mogelijk ervaring met het werken in een vrijwilligersorganisatie en affiniteit met het sociale domein.
 • Je hebt ervaring met het meenemen van mensen in een verandering.
 • Je bent resultaatgericht en je creëert tegelijkertijd draagvlak en werkt verbindend.
 • Je stimuleert en enthousiasmeert mensen.

Wij bieden jou:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Aanstelling geschiedt op payroll basis via Unique of op ZZP-basis voor een periode van een half jaar met de intentie tot verlenging van een half jaar. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 en max. €3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Voldoe je aan de functie eisen en herken je jezelf in het profiel dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV gericht aan Kitty Weerheim, personeelsadviseur voor 22 april 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/128969

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij de vrijwilligersmanager René Mebius, telefoonnummer 06 22415695

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl .Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Gedreven communicatieprofessional

Gedreven communicatieprofessional (m/v)

Ga jij aandacht vragen voor mensen met lepra?

Leprazending zoekt een ervaren medewerker communicatie en community, die mensen in Nederland aanzet tot aandacht én actie voor mensen met lepra.

(30 – 40 uur per week)

Wie zijn wij?

Leprazending is een internationale christelijke organisatie die een professionele aanpak van leprabestrijding combineert met aandacht en liefde voor de individuele patiënt. Wij willen leprapatiënten medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. Leprazending is onderdeel van het wereldwijde netwerk van The Leprosy Mission, dat zo’n 200 projecten ondersteunt in 20 landen in Azië en Afrika.

Lepra is een dief. Het neemt je gezondheid, je waardigheid en je hoop weg. Nu nog steeds, elke dag. Daar vechten wij tegen. Doe jij mee? Samen met jou willen we bouwen aan een warme, hechte relatie met onze donateurs. We vinden dat deze ziekte meer aandacht verdient. En we willen betrokkenheid van donateurs én (nog) niet-donateurs vergroten.

Wat ga jij doen?

 • Je maakt het werk en merk van Leprazending bekend en bewaakt onze identiteit.
 • Je bouwt strategisch aan het vergroten van onze bekendheid en onze gemeenschap via diverse kanalen.
 • Je initieert en voert communicatieprojecten uit zoals campagnes, events en beurzen.
 • Je zorgt voor relevante, kwaliteit goede content! Je zet je creativiteit, enthousiasme en (schrijf)talent in om doelgroepen te bereiken, te raken en te betrekken bij onze missie (SEE- THINK-DO-CARE).
 • Je schrijft en verzamelt zowel on- als offline communicatie-uitingen voor onder meer de website, social media, nieuwsbrieven, fondswervende- en voorlichtende artikelen.
 • Je bent intern communicatieadviseur en ondersteunt de organisatie op dit Je voert zelf veel uit, initieert, beoordeelt, redigeert, signaleert en ondersteunt anderen.
 • Samen met collega’s werk je klantgericht aan goede relaties met onze donateurs en andere betrokken.
 • Je levert een bijdrage aan het verder professionaliseren van de online communicatie van Leprazending en signaleert kansen om de online fondsenwerving te verbeteren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een HBO werk- en denkniveau.
 • Minstens 3 jaar ervaring in communicatie, fondsenwerving en/of marketing.
 • Ervaring en affiniteit met online – en offline campagnes, (multi)media en tools.
 • Een vlotte pen (en toetsenbord), creativiteit en doorzettingsvermogen.
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 • Je werkt strategisch en planmatig aan resultaat.
 • Hands-on mentaliteit.
 • Je bent proactief.
 • Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking of zending.
 • Je bent een betrokken christen, actief lid van een kerkelijke gemeente en bekend met kerkelijk Nederland.

Wat mag je van ons verwachten?

 • De kans om, in navolging van Jezus, te werken aan genezing en herstel van een veelal vergeten en uitgesloten groep mensen: leprapatiënten.
 • Een inspirerende werkomgeving en samenwerking in een gedreven zelfsturend team.
 • Een functie met ruimte om veel zelf vorm te geven.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring (€ 281 – 3.588 bruto per maand bij een volledige werkweek).
 • Een goed bereikbaar kantoor dichtbij NS station Apeldoorn Centraal.

Meer informatie over onze organisatie? Zie www.leprazending.nl

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henno Couprie (directeur). Hij is bereikbaar via kantoor: 055-7600500 of 06-455 98 575. Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar info@leprazending.nl

De gesprekken worden gepland in week 15 en 16.

Het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de indiensttreding.

Districtshoofd Apeldoorn

Denk jij ook dat er zoveel meer kan? Wij zoeken voor 30 uur in de week een Districtshoofd met standplaats Apeldoorn. Als Districtshoofd vorm je de verbinding tussen het Nationaal Bureau en de Zonnebloemafdelingen in het land.

Districtshoofd Apeldoorn

Wat ga je doen?
Als districtshoofd biedt je ondersteuning aan regionale en lokale afdelingen. Je coacht en adviseert groepen bestuurs- en afdelingsvrijwilligers – soms ook individueel. Daarbij richt je je op de continuïteit en uitbreiding van onze dienstverlening op lokaal niveau. Dat betekent onder meer:

 • Je bewaakt de kwaliteit van activiteiten en de organisatie daarvan en ziet erop toe of deze in lijn liggen met de richtlijnen en doelstellingen van de vereniging.
 • Je ondersteunt en faciliteert, soms heel praktisch, de afdelingen in je werkgebied bij het uitvoeren van hun taak. Bijvoorbeeld op het gebied van effectieve vrijwillige inzet en de zichtbaarheid in hun lokale werkgebied.
 • Je initieert contact en samenwerking met voor lokale afdelingen relevante organisaties.
 • Je signaleert relevante (lokale) maatschappelijke ontwikkelingen en bepaalt in overleg met bestuurlijke vrijwilligers en collega’s de mogelijke implementatie daarvan in afdelingen.

Wat heb je in huis?
Je bent een sociaal en communicatief vaardige adviseur op HBO denk -en werkniveau. Je beschikt over drie jaar relevante werkervaring binnen non-profit organisaties en vrijwillige inzet. Wat is nog meer belangrijk?

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met groepen (bestuurlijke-) vrijwilligers en affiniteit met mensen met een fysieke beperking.
 • Jouw instelling is service- en resultaatgericht.
 • Je hebt een planmatige en zelfstandige werkhouding en geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Het is voor jou geen belemmering dat een deel van het werk in avonduren en mogelijk in het weekend plaatsvindt.
 • Dat je woonachtig bent in Apeldoorn of in de directe omgeving daarvan.
 • Omdat je werk zich voornamelijk in je eigen werkgebied afspeelt, werk je vanuit huis. De voorzieningen hiervoor worden door ons ter beschikking gesteld.
 • Voor het reizen binnen je werkgebied beschik je over een rijbewijs én eigen auto.

Wat hebben we te bieden?
De Zonnebloem biedt zinvol, uitdagend werk binnen de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland. En ook:

 • een marktconform salaris. Maximaal € 3.623,- bij een voltijds (40 uur per week) dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden. De helft van de pensioenpremie (bij PFZW) wordt vergoed en je hebt 31 verlofdagen (fulltime basis).
 • volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Gedurende het jaar komen ‘piekperiodes’ voor. Je werkt dan meer uren dan contractueel is vastgelegd. In rustige periodes (m.n. rond de feestdagen en de zomervakantie) compenseer je dit door minder uren te werken.

Solliciteren
Is deze functie iets voor jou? Stuur ons dan vóór 29 maart 2019 je cv en motivatie. Dat kan via onze sollicitatiepagina t.a.v. Anne Meeren, P&O adviseur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 april 2019 op ons kantoor in Breda.

Heb je vragen over onze organisatie en de functie? Neem dan contact op met Siem Nulkes, districtshoofd telefoonnummer 06- 51616526 of kijk op onze website www.zonnebloem.nl.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dat bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Met meer dan 95 professionals van ons Nationaal Bureau ondersteunen we ruim 38.0000 vrijwilligers in Nederland. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Bij een zeer groot aan reacties kunnen wij besluiten de vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Recruiter vrijwilligers

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 24 districten. In de provincie Overijssel zijn zo’n 1400 vrijwilligers actief voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor deze regio zijn we op zoek naar een

Recruiter vrijwilligers

20 uur per week, Apeldoorn en Almelo

Je zoekt, vindt, verleidt en verbindt talenten aan het Nederlandse Rode Kruis. Je draagt zorg voor de administratieve verwerking van het Vrijwilligersmanagement, met aansturing naar het team.

Je thuisbasis is het kantoor in Apeldoorn, in combinatie met Almelo. De uren vul je flexibel in qua tijd en locatie.

Wat ga je precies doen?

 • Bepalen van het profiel van de te werven vrijwilligers, samen met de vrijwilligersmanagers;
 • Maken van wervende vacatureteksten en zorgdragen voor het uitzetten binnen de standaard kanalen;
 • Opzetten van wervingscampagnes, onder andere op social media;
 • Zoeken naar nieuwe manieren om vrijwilligers te vinden en binden;
 • Zorgdragen voor de administratieve verwerking van het Vrijwilligersmanagement;
 • Aansturen van het team vrijwilligers wat onder andere de administratieve ondersteuning biedt.

Wat vragen we?

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar ervaring met werving & selectie, b.v. als recruiter of intercedent;
 • Ervaring met moderne wervingskanalen, waaronder social media;
 • Visie op het werven van vrijwilligers;
 • Je bent assertief, communicatief vaardig, resultaatgerichtheid, proactief en zelfstandig;
 • Je kunt prioriteiten stellen gerelateerd aan de te behalen doelen en deze bewaken;
 • Je hebt een goede dosis enthousiasme!
 • Ervaring met vrijwilligerswerk is een pré.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken en initiatief.

We bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min.

€ 2.331,07 tot max. € 3.043,54 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Ben jij de enthousiaste Recruiter vrijwilligers die wij zoeken? Reageer dan meteen!

We zijn benieuwd naar jouw visie op vrijwillige inzet en zien dit graag terug in je sollicitatie, gericht aan Mascha van Mourik. Deze ontvangen we graag vóór 26 maart 2019, gericht aan Joost Jaspers, personeelsadviseur via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/126405

Planning:

Het eerste gesprek vindt plaats op donderdagmiddag 28 maart 2019. Een eventueel tweede gesprek zal op dinsdagmiddag 2 april 2019 plaatsvinden. Beide gesprekken zijn in Apeldoorn. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt, in overleg, in Den Haag gepland. Graag hier rekening mee houden!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mascha van Mourik (Vrijwilligersmanager) via 06-21850876 of mvanmourik@redcross.nl .

Wij vinden het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie en (toekomstige) werknemers te waarborgen.  Screening op integriteit is – net als een online assessment – onderdeel van het sollicitatieproces.

Bij het Rode Kruis werk je aan een belangrijke missie: je zet je in voor mensen in nood. Maar ook voor jezelf is werken bij het Rode Kruis interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, gedreven en actiegericht. Het Rode Kruis staat bovendien in de top drie van ‘meest inspirerende merken van Nederland’.

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling van de samenleving is, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht!

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl , Facebook.com/rodekruis en Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Office 365 & Azure Administrator

ZOA is op zoek naar een

Office 365 & Azure Administrator

For English, please see below!

Ben jij gemotiveerd om IT inzet te verbeteren voor het goede doel? Ben je ervaren met Office 365 en Azure en enthousiast om de gebruikerservaring te verbeteren met deze Microsoftproducten? En word je blij van een internationale context waarin we vanuit NL-support leveren aan al onze 15 landen? Dan worden wij blij van jou!

Wie zijn wij?

ZOA is een Nederlands, christelijk goed doel dat noodhulp en wederopbouw projecten doet voor mensen die slachtoffer zijn van een natuurramp of gewapend conflict. Ons hoofdkantoor staat in Apeldoorn en van daaruit ondersteunen we als IT team onze collega’s in Nederland en de 15 landen waar we werken. We hebben eind 2018 onze wereldwijde Office 365 uitrol afgerond (met name Outlook, OneDrive, Skype for Business) en willen de komende jaren verder digitaliseren en automatiseren op dit platform. Dat betekent verplaatsen van applicaties naar de (Azure) cloud en verder introduceren van SharePoint, Teams, PowerApps, Flow en Power BI oplossingen. Met meer dan 600 gebruikers kunnen we in ons toegewijde en ongedwongen team dus wel extra ondersteuning gebruiken!

Wat doe jij?

Je bent onderdeel van ons IT-team en werkt gezamenlijk aan de ondersteuning van eindgebruikers en de continue verbetering van onze Azure omgeving:

 • Je doet 3e lijns support voor eindgebruikers op O365 en Azure;
 • Je beheert de O365 en Azure omgevingen (security, back-up, updates);
 • Je werkt mee aan het verbeteren van O365 en Azure door het oppakken van User Stories van de IT Product Backlog;
 • Je speelt namens de IT-afdeling een rol in lopende en toekomstige projecten en verbetertrajecten
 • Je bent sparringpartner voor de IT focal points in de landen en adviseert en ondersteunt waar nodig;
 • De mogelijkheid bestaat dat je incidenteel naar een land afreist voor ondersteuning en training.

Kortom, je speelt een rol in vrijwel alle IT-activiteiten van ZOA, waarbij je focus ligt op Office 365 & Azure.

Wie ben jij?

 • Je bent proactief en communicatief vaardig in Engels (en evt Nederlands, Frans en/of Arabisch)
 • Je werkt gestructureerd en bewaart het overzicht voor jezelf en anderen;
 • Je hebt een brede interesse op IT-gebied en denkt vanuit business belang;
 • Je vindt het leuk om de eindgebruiker te ondersteunen om zijn/haar werk slimmer en makkelijker te doen en om hun problemen op te lossen;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Office 365 administratie taken gerelateerd aan Azure AD, Exchange, Skype for Business, SharePoint en Teams;
 • Je hebt ervaring met Azure Services (Virtual Machines, SQL databases, App Services);
 • Je hebt bij voorkeur ook ervaring met Azure Security & Compliance en PowerShell;
 • Ervaring met PowerApps, Flow en/of Logic Apps, Power BI, Teams-PSTN integratie en/of Intune is een pré;
 • Ervaring met On Premise server beheer en netwerk infrastructuur is een pré.

Het aantal werkuren is in overleg te bepalen, maar ligt ergens tussen de 24 en 40 uur per week. Startdatum is zo spoedig mogelijk. De vacature heeft geen sluitingsdatum, zolang de vacature nog online staat kun je solliciteren.

Solliciteren kan via de link: https://www.zoa.nl/vacature/office-365-azure-administrator/. Voor vragen kun je contact opnemen met Arie Versluis via a.versluis@zoa.ngo of via ons algemene telefoonnummer 055 366 3339.

 

ZOA is looking for a new

Office 365 & Azure Administrator

Motivated to improve IT utilization for the good cause? Do you have experience with Office 365 and Azure and eager to improve the user experience with these Microsoft products? Are you happy within an international context in which we provide support from the Netherlands to all of our 15 countries? Then make us happy with you!

Who are we?

ZOA is a Dutch, Christian charity that provides emergency relief and development projects for people who are victims of natural disasters or armed conflict. Our head office is in Apeldoorn and from there as an IT-team, we support our colleagues in the Netherlands and in the 15 countries were we operate in. At the end of 2018, we completed our worldwide rollout of Office 365 (mainly Outlook, OneDrive, and Skype for Business) and in the coming year, we want to further digitalize and automate on this platform. This means moving applications to the (Azure) cloud and further introduction of SharePoint, Teams, PowerApps, Flow, and Power BI solutions. With more than 600 users, we could use extra support in our devoted and casual team!

Who are you?

 • You are proactive and communicative in English (and possibly in Dutch, French and/or Arabic)
 • You work with structure and maintain an overview for yourself and others
 • You have a broad interest in IT and think from the importance of the business
 • You enjoy supporting the user in doing his/her work smarter and easier and to help solve their problems
 • You have at least 2 years of experience with Office 365 administration tasks, specifically related to Azure AD, Exchange, Skype for Business, SharePoint, and Teams
 • You have experience with Azure Services (Virtual Machines, SQL databases, App Services)
 • Preferably, you also have experience with Azure Security & Compliance and PowerShell
 • Experience with PowerApps, Flow and/or Logic Apps, Power BI, Teams-PSTN integration and/or Intune is a plus
 • Experience with On Premise server management and network infrastructure is a plus

What would you do?

You are a part of our IT-team and work together on supporting users and on the continued improvement of our Azure environment:

 • You provide 3rd line support for users on O365 and Azure
 • You manage the O365 and Azure environments (security, back-up, updates)
 • You contribute to improvements of O365 and Azure through picking up user stories from the IT Product Backlog
 • You play a role on behalf of the IT-department in the ongoing and future projects as well as improvement processes
 • You are a sparring partner for the IT-focal points in the countries and advice and support were necessary
 • It is possible that you occasionally travel to a country for support and training

In short, you play a role in most ZOA IT-activities, whereby your focus is on Office 365 & Azure.

The amount of working hours will be determined in consultation, but will be somewhere between 24 and 40 hours per week. The starting date is as soon as possible. The vacancy has no closing date, as long as the vacancy is still open you are welcome to apply.

Applying is possible through our website: https://www.zoa.nl/vacature/office-365-azure-administrator/.  For all questions, please contact Arie Versluis via a.versluis@zoa.ngo or via our general telephone number 055 366 3339.