Manager Financiële Administratie

Als Manager Financiële administratie bij Natuurmonumenten ben je verantwoordelijk voor een complexe administratie met een omvangrijke vastgoedportefeuille, projectenportfolio en uiteenlopende inkomstenstromen zoals lidmaatschappen, subsidies, nalatenschappen en ticketverkoop. Natuurmonumenten is met een balanstotaal van ruim 250 miljoen, een bate 100 miljoen en 700 medewerkers naast een grote organisatie ook een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties in Nederland. Net als de natuur is ook onze organisatie constant in ontwikkeling. De Financiële administratie is momenteel een professionaliseringsslag aan het maken. Hierbij worden nieuwe systemen en processen geïmplementeerd en bestaande geoptimaliseerd. In jouw rol als Manager Financiële Administratie zet je samen met het team de digitalisering en optimalisering van de accounting processen voort en neem je het team en de organisatie mee in de nieuwe manier van werken.

Jouw werk als Manager Financiële Administratie

Als Manager Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie van Natuurmonumenten. Naast dat je bezig bent met het optimaliseren van de processen, neem je zelf een actieve rol in het aanleveren van de juiste cijfers. Jouw taken:

 • Je geeft leiding aan een team van 7 medewerkers en draagt zorg voor de ontwikkeling van medewerkers en het zelfsturend vermogen van het team;
 • Begeleiden van de interim- en eindejaarcontrole;
 • Opstellen van de jaarrekening;
 • Coördineren periode- en jaarafsluiting;
 • Opstellen en analyseren van periode- en jaarcijfers;
 • Uitvoeren van treasury activiteiten en opstellen liquiditeitsprognose;
 • Adviseren van de organisatie op juist toepassen van de (fiscale) wet- en regelgeving;
 • (door-)ontwikkelen van de financiële processen en systemen.

Jouw werkomgeving bij Natuurmonumenten

Als Manager Financiële administratie geef je leiding aan het team Financiële Administratie en rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Financiën & Bedrijfsvoering. Je bent onderdeel van het team Financiën & Bedrijfsvoering dat bestaat uit Juridische zaken, Audit, Inkoop & Facilities, Planning & Control en IT & Informatiemanagement.

Je interne contacten bestaan uit diverse afdelingshoofden, afdelingen en medewerkers. Extern onderhoud je contacten met o.a. de Accountant (BDO), Belastingdienst, Belastingadviseur, Bankinstellingen en Fiduciair vermogensadviseur.

Wat jij meeneemt

Als Manager Financiële Administratie krijg je energie van het optimaliseren en professionaliseren van processen en systemen en weet je mensen op een natuurlijke wijze daarin mee te krijgen. Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding in de richting accountancy of bedrijfseconomie;
 • Goede kennis van Dutch GAAP / Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving (RJ) (specifieke kennis van RJ 650/640 is een pré);
 • Minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (Je loopbaan ben je bij voorkeur gestart in de accountancy);
 • Ervaring opgedaan binnen grotere complexe organisaties (o.a. diversiteit aan financieringsstromen);
 • Goede kennis van interne controle en beheersing;
 • Ervaring met procesverbeteringen en het neerzetten van een goede basis;
 • Kennis en affiniteit met (financiële) automatisering;
 • Leidinggevende ervaring in een veranderende omgeving;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent gedreven, resultaatgericht en hebt een groot analytisch vermogen.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Op dit moment is de standplaats ’s-Graveland, maar een verhuizing naar Amersfoort nabij CS is in voorbereiding (verwachting najaar 2020);
 • 80- 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 10. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 4.174,- en maximaal € 6.421,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de energieke Manager Financiële Administratie die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 7 juni 2020  je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Coraline Panis, Directeur Financiën en Bedrijfsvoering via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fleur de Ruig, Manager Financiële Administratie a.i. via 06- 46 3989 27. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 16 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.