Voorzitter van het bestuur

In verband met het herverdelen van taken en verantwoordelijkheden is Stichting Apollos per 1 oktober 2020 op zoek naar een:

Voorzitter van het bestuur M/V

Over Stichting Apollos

Stichting Apollos is gericht op het transformeren van lokale samenlevingen. Ons doel is dat lokale gemeenschappen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zelf initiatieven ontwikkelen die een verbetering tot stand brengen. Dat betekent: ontwikkeling voor en door de eigen gemeenschap. Wij geven mensen geen vis, we geven ze ook geen hengel, maar we helpen hen te gaan zien wat de lokale behoeften zijn en wat zij daar zelf aan kunnen veranderen. Zonder inbreng van geld, kennis of materialen vanuit het Westen. Op die manier ontstaat er duurzaam eigenaarschap. Het zijn hún problemen en ook hún oplossingen. Wij geloven in deze aanpak omdat we met eigen ogen hebben gezien wat de positieve effecten ervan zijn.

Stichting Apollos begeleidt lokale organisaties in het ontwikkelen van lokale trainingen en eigen cursusmaterialen. De cursusmaterialen zijn geënt op lokale cultuur en context. Doel van de trainingen is om leiders te vormen naar bijbels leiderschap, gericht op transformatie van hun eigen gemeenschap. De cursusmaterialen worden ontwikkeld vanuit een christelijke visie en zijn gebaseerd op Bijbelse principes.

‘Wanneer wij zien dat een lokale gemeenschap door training in beweging komt om de eigen buurt duurzaam te veranderen, is ons doel bereikt en richten we ons op de volgende plaats en/of doelgroep’.

Over de functie

De Voorzitter maakt deel uit van het bestuur. In nauwe samenwerking met de directeur en andere bestuursleden geeft de voorzitter leiding aan de activiteiten van Stichting Apollos. Dit bestaat voornamelijk uit het voorzitten van de vergaderingen (4-5 keer per jaar), overleg met de directeur over lopende werkzaamheden en activiteiten, bewaken van de voortgang van de geplande doelstellingen. En het uitdragen van de missie en visie van Stichting Apollos.

Wij zoeken een betrokken en proactieve voorzitter die binnen het bestuur niet alleen leiding geeft maar ook actief meewerkt en meedenkt met het realiseren van de missie.

De taak van de nieuwe voorzitter zal daarmee voornamelijk bestaan uit de volgende activiteiten:

 • Aansturen en coördineren van het bestuur van stichting Apollos
 • Afstemmen van werkzaamheden en voortgang met de directeur
 • Voorzitten van vergaderingen
 • Vertegenwoordigen van de stichting naar (potentiële) donateurs, sponsoren en belanghebbenden

De stichting zoekt een kandidaat die belijdend christen is en daarnaast tevens actief lid van een kerkgemeenschap. De voorzitter die wij zoeken heeft er plezier in om leiding te geven, kan luisteren en verbinden en kan de stichting naar buiten toe representeren.

Het huidige bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit drie bestuursleden. De huidige voorzitter vervult de functie op interim basis en zal bij het aantreden van de nieuwe voorzitter lid blijven van het bestuur. In het najaar zal de nieuwe secretaris starten waardoor het bestuur t.z.t uit vijf leden zal bestaan.

Benodigde tijdsbesteding voor de functie

Qua tijdsbesteding moet gedacht worden aan ca. 8-10 uur per maand. Het bestuur 4 á 5 keer per jaar in het midden van Nederland.

Beloningsbeleid

Stichting Apollos heeft een actief en betrokken bestuur. Omdat onze visie is dat de financiën zoveel mogelijk moeten worden besteed aan de missie, voeren alle bestuursleden hun werkzaamheden onbezoldigd uit. Gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Reageren

Herkent u zich in onze missie en beschikt u over de gewenste functie-eisen, dan zien wij uw CV en korte motivatiebrief graag tegemoet voor 19 september. Een impressie van Stichting Apollos kunt u vinden op onze website: www.apollos.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huidige voorzitter van het bestuur dhr. Orlando Bottenbley op telefoonnummer: 06-53330769 of per e-mail: o.bottenbley@gmail.com.

U kunt uw sollicitatie per e-mail insturen via de sollicitatieknop

Regio coördinator Noord-Holland en Flevoland

Exodus Nederland is een landelijke forensische zorgaanbieder, waar vijf stichtingen bij zijn aangesloten die (ex-) gedetineerden en hun familie begeleiden bij de terugkeer in de samenleving. Dit gebeurt onder andere door het bieden van ambulante ondersteuning en begeleiding aan (ex-) gedetineerden die zelfstandig wonen, maar ook door middel van ondersteuning en begeleiding bij de eind detentiefasering in de Exodus huizen. In deze intramurale instellingen worden (ex-) gedetineerden (deelnemers) 24 uur per dag begeleid tijdens de laatste fase van hun straf en worden ze voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij.
Tevens zijn bijna 1700 Exodus vrijwilligers een maatje voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden.

Het verenigingsbureau faciliteert de vijf stichtingen bij hun werk op het gebied van beleid, personeelszaken, planning en control, communicatie & fondsenwerving, aanmeldingen en vrijwilligers.

Het team sector Vrijwilligers & Kerkzaken (V&K) coördineert alle vrijwilligers die actief zijn voor Exodus Nederland en heeft contacten bij o.a. kerken door heel Nederland, gemeenten en het justitiepastoraat. Binnen dit team zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Regio coördinator Noord-Holland en Flevoland

24 uur per week

Standplaats: vanuit huis en woonachtig in de regio Noord-Holland/Flevoland

Wat ga je doen?

De regio coördinator is verantwoordelijk voor de coördinatie en voortgang van het vrijwilligersnetwerk in Noord-Holland en Flevoland. Je bent de verbindende schakel tussen de vrijwilligers, het justitiepastoraat, kerken, lokale gemeenten, Exodus Nederland en de Exodushuizen.

De regiocoördinator houdt relevante maatschappelijke ontwikkelingen bij op het gebied van de (na)zorg aan (ex-)gedetineerden en eventueel hun (ex) partners en kinderen. Evenals de ontwikkelingen op het gebied van interkerkelijke organisaties.

Tot de taken kan ook scholing en het geven van training behoren. Relevante ervaring hiervoor is een pre.
De functie brengt onregelmatige werktijden en regelmatig reizen met zich mee.

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met zorg aan (ex-) gedetineerden;
 • Leidinggevende capaciteiten en sociale vaardigheden;
 • Punctualiteit, betrokkenheid, enthousiasme en initiatief;
 • Kennis, ervaring en affiniteit met het (inter)kerkelijke veld;
 • In het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij je?

 • Een uitdagende, afwisselende en lerende omgeving;
 • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, ingedeeld in schaal 8;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, een Individueel Loopbaan Budget (LBB), Vitaliteituren en een Individueel Keuze Budget (IKB).

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en raak je geïnspireerd door de bovenstaande functieomschrijving, neem dan contact met ons op.
We vinden diversiteit en gelijke kansen belangrijk en daarom zetten we ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging.

Procedure & contactinformatie

Informatie over de functie inhoud wordt verstrekt door Ed Bohré (regio coördinator) op tel nr. 071 516 19 50. Stuur bij interesse je motivatie en CV vóór 17 november a.s. naar po@exodus.nl tav. E. Bohré.

Voor meer informatie over Exodus Nederland verwijzen wij je naar onze website: www.exodus.nl. De vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Fondsenwerver particuliere markt

Stichting AAP is per direct op zoek naar een enthousiaste creatieve Fondsenwerver, met grote interesse in e-mailmarketing, om ons wervingsprogramma verder uit te breiden. Ben jij een Fondsenwerver die overal mogelijkheden ziet om mensen aan AAP te verbinden, dan is dit de baan voor jou!

Stichting AAP heeft voor haar locatie in Almere een vacature voor een

Fondsenwerver particuliere markt

 

32 uur per week

Bij Stichting AAP (Animal Advocacy and Protection) geven we op professionele wijze gestalte aan een ideaal: verbeteren van het welzijn van misbruikte of afgedankte uitheemse zoogdieren in heel Europa. We vangen dieren in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa. AAP is een internationaal gezaghebbend expert en onze inzet maakt aantoonbaar het verschil.

Wat ga je doen als Fondsenwerver?

 • Je houdt je bezig met het ontwerpen, coördineren en uitvoeren van de wervingsactiviteiten.
 • Je hebt ervaring in e-mailmarketing en weet hoe je leads succesvol converteert naar donateurs
 • Je bedenkt acties, test ze en voert ze uit om zo nieuwe donateurs te werven en te behouden voor AAP. Online, offline waar je ook maar de kansen ziet.
 • Je hebt veel vrijheid nieuwe concepten te ontwikkelen en activiteiten te testen. (AAP maakt geen gebruik van F2F werving).
 • Je hebt de mogelijkheid om een nieuwe wervingscampagne op te zetten met mooie inhoudelijke verhalen over de dieren.
 • Monitoring van de resultaten en aanscherping van de acties is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je analyseert, evalueert en rapporteert de resultaten.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van fondsenwerving en communicatie.
 • Je rapporteert direct aan het hoofd Fondsenwerving.
 • Je functioneert goed in een omgeving met ruimte voor eigen inbreng en bent in staat meerdere acties tegelijkertijd te coördineren.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring op het gebied van (direct) marketing en databasemarketing.
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring met (grootschalige) fondsenwervende programma’s.
 • Je goed kunnen verplaatsen in de doelgroep van AAP.
 • In staat om planningen en kosten-baten analyses te maken en deze te evalueren.
 • In staat om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen, zonder daarbij je collega’s te vergeten.
 • Donor- en resultaatgericht.
 • Uitstekende communicator, zowel schriftelijk als mondeling in Nederlands en Engels.

Wat biedt Stichting AAP jou?

 • Een goed bereikbare en duurzame werkplek in Almere in het groen, op korte reisafstand van Amsterdam en Utrecht.
 • De dieren die AAP opvangt, zijn in je directe omgeving.
 • Een functie met maatschappelijke relevantie in een internationale werkomgeving.
 • Een uitdagende functie waarbij je gefaciliteerd wordt in jouw verdere ontwikkeling als fondsenwervende professional.
 • Een professionele werkomgeving die toewijding, toegankelijkheid en inventiviteit stimuleert en ondersteunt.
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privé-balans.
 • Salaris tussen de € 2.674,- en € 3.419,- (bruto op basis van 40 uur) afhankelijk van relevante werkervaring, met ruimte voor groei binnen de functie.
 • Eventuele eindejaarsuitkering.
 • 8% Vakantietoeslag over het bruto jaarsalaris.
 • 24 Vakantiedagen per jaar op fulltime basis.
 • Een duurzame pensioenregeling.

Meer over AAP
Wij hebben zo’n 90 mensen in (loon)dienst en meer dan 200 vrijwilligers, gevestigd op een ruime en moderne locatie, midden in het groen bij Almere. Op hetzelfde terrein als wij onze dieren opvangen staat ons kantoor; nergens kun je dagelijks zo direct het resultaat van je werk zien als bij ons. In Primadomus, onze vestiging in Spanje, werken zo’n 21 betaalde medewerkers en 18 vrijwilligers. Een AAP-er onderscheidt zich door zijn/haar toewijding, toegankelijkheid en inventiviteit.

Kijk vooral op onze website www.aap.nl en volg onze verhalen op sociale media!

Meer informatie
Enthousiast geworden, maar je hebt nog vragen? Bel met Irma Kalkhoven, Hoofd Fondsenwerving, telefoon 036 5238787.

Solliciteren op de functie van Fondsenwerver
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie vóór 25 augustus 2019 achter via onze sollicitatiepagina t.a.v. Elly Koppers, Teammanager Personeelszaken onder vermelding van 2019-08-FWFP.

Het maken van een praktijkgerichte opdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Marketing, Fondsenwerving, Relatiemanager, Marketeer Fondsenwerver

0