Red Cross Quest Held(in)

Rode Kruis zoekt

Red Cross Quest Held(in) in Alblasserwaard

Wist je dat ruim 10.000 kinderen in de Alblasserwaard onze leerzame EHBO speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar, de Red Cross Quest (RCQ), nog niet kennen? Dat moet anders!

Ze missen nu het verhaal van Bram, die met zijn EHBO kennis indruk gaat maken op zijn klasgenootje Maya. Bram heeft wel een probleem, hij weet nog niks over EHBO! Wat moet hij nu, zonder de hulp van al die kinderen om zijn EHBO vaardigheden op peil te brengen?!Uiteraard gaan we zorgen dat Bram geholpen wordt door de kinderen uit Alblasserwaard.

Om dat te kunnen, zijn we op zoek naar een RCQ Held(in) met de kwaliteiten: netwerken, coördineren, organiseren en aansturen. Een held(in) die het leuk vindt met kinderen te werken, die houdt van aanpakken en op pad durft.

Je gaat de RCQ promoten bij scholen, BSO’s, scouting verenigingen, voetbalclubs en organisaties van evenementen waar veel kinderen komen.

Natuurlijk zullen er door jouw inzet aanvragen binnenstromen voor het uitzetten van de RCQ. Je zorgt dat jouw team vrijwilligers volledig is en klaar staat om daar mee aan de slag te gaan.

Als het moment daar is, dan zorg jij dat de materialen er staan, de contacten met de organisatie goed lopen, de vrijwilligers er zijn en weten wat ze moeten doen. Door jou is elke inzet weer een succes.

Nadat alle kinderen Bram hebben geholpen en met hun certificaat op zak vertrekken richting huis, zorg je dat alles weer terug gaat, de organisatie tevreden is en de administratie op orde is.

Ben jij onze RCQ Held(in) en hangt je heldenpak gemiddeld 4 uur per week ongebruikt in de kast? Trek het aan en kom aan de slag bij ons. Bram en wij, kunnen je hulp goed gebruiken.

Meer informatie of aanmelding met CV en korte motivatie kan t.a.v. L. Bodegraven, naar: info.alblasserwaard@rodekruis.nl