Vrijwillig coördinator taalles ASKV/Steunpunt Vluchtelingen

Vrijwillig coördinator taalles ASKV/Steunpunt Vluchtelingen

 

Het ASKV / Steunpunt Vluchtelingen is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van met name uitgeprocedeerde vluchtelingen. Ze biedt juridische, materiële en psychosociale hulp en voert actie voor een humaan vluchtelingenbeleid.

Vluchtelingen zonder verblijfsvergunning hebben geen toegang tot overheidsvoorzieningen, mogen niet werken, geen educatie volgen boven de achttien en geen vrijwilligerswerk doen. Hierdoor vervallen mensen in ledigheid, met vaak negatieve gevolgen op de geestelijke en fysieke gezondheid.

Het Project Activiteiten en Onderwijs (PAO) van het ASKV organiseert dagactiviteiten, leerwerkplekken en cursussen waarmee vluchtelingen kunnen werken aan een realistische toekomst. Mensen krijgen hierdoor weer grip op hun eigen leven en nemen hun toekomst in eigen handen.
Een heel belangrijk onderdeel met een lange geschiedenis binnen ASKV is de Nederlandse les. In verband met het vertrek van de huidige coördinator zoeken we per 1 april 2020 een coördinator Nederlandse les. We sluiten niet uit dat er in de toekomst ook andere talen onderwezen gaan worden. 

Vrijwilligersvacature

Coordinator taalles 12-16 uur per week

Taakomschrijving

Binnen deze vrijwilligersfunctie coördineer je zelfstandig – maar in nauwe samenwerking met team Project Activiteiten en Onderwijw (PAO) de taallessen binnen ASKV / Steunpunt Vluchtelingen.

In deze rol:

 • Werf en selecteer je (vaak via het ASKV maatschappelijk team en team PAO) deelnemers voor de taallessen;
 • Onderhoud je contact met de deelnemers en plaatst ze op het juiste niveau en in de juiste groep;
 • Werf en selecteer je docenten voor het geven van de lessen;
 • Onderhoudt je contacten met de docenten over de progressie van deelnemers en hoe de lessen gaan;
 • Ben je zoveel mogelijk tijdens de lessen aanwezig om vinger aan de pols te houden en in te kunnen vallen indien nodig;
 • Koppel je terug aan de contactpersonen van deelnemers en werk je gegevens bij in de database;
 • Bekijk je samen met team PAO of er andere mogelijkheden zijn om taallessen aan te bieden of een taal café te organiseren waar mensen de taal kunnen oefenen;

Functie-eisen ASKV:

 • HBO/universitair-denkniveau;
 • Goede kennis van Nederlandse in woord en geschrift;Kennis van de Engelse taal is een pré.
 • Affiniteit met de doelstellingen en doelgroep van het ASKV;
 • Hands-on, energiek, houdt van aanpakken, is praktisch en toont initiatief;
 • Organisatorisch en planmatig;
 • Een open houding en kan goed omgaan met culturele verschillen;
 • Werkt nauwkeurig en zelfstandig, maar functioneert ook goed in teamverband.

Tijd en periode

Minimaal 12-16 uur per week voor een periode van minimaal 6 maanden. Start: 1 april 2020.
Een vrijwilligersvergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Heb je interesse?

Voor vragen kun je contact opnemen met Anne van Schaik: anne(at)askv.nl of 020-6272408.

Stuur dan je CV en motivatiebrief pao[at]askv.nl op voor 16 maart 2020

Accounthouder trainers

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Vrijwilligersmanagement & Opleidingen is onder meer verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid en voor het ontwikkelen en organiseren van opleidingen, voor een diverse groep vrijwilligers. Ter versterking van het team Opleidingen & Trainingen is de afdeling op zoek naar een

Accounthouder trainers

(20  uur per week)

Plaats in de organisatie:

De afdeling is onderdeel van het cluster Nationale Hulp & Verenigingsmanagement. Je rapporteert aan de teamleider Vrijwilligersmanagement & Opleidingen.

Doel van de functie:

Als accounthouder trainers ben je verantwoordelijk voor de kwantiteit en kwaliteit van onze trainerspool. Het gaat om (freelance) trainers die worden ingezet bij trainingen voor vrijwilligers, op het gebied van Evenementenhulp, bevolkingszorg, noodhulp, RFL en leiderschap/communicatie.

Functie-inhoud:

 • Je zorgt voor voldoende trainers (kwantiteit); je houdt hierbij rekening met nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van opleidingen en verwachte opleidingsvraag; je zorgt voor werving en selectie van trainers, het sluiten van overeenkomsten met trainers en inwerktrajecten voor nieuwe trainers;
 • Je verwerkt evaluaties van trainingen en neemt actie waar nodig;
 • Je zorgt voor op peil houden kennis van / kennisoverdracht aan trainers; je organiseert trainersbijeenkomsten en je zorgt dat trainers geïnformeerd zijn over nieuwe ontwikkelingen
 • Je levert een bijdrage aan het opzetten en implementeren van het kwaliteitssysteem van trainers
 • Je vervangt medewerker planning & organisatie tijdens vakanties

Functie-eisen:

 • HBO-werk- en denkniveau; afgeronde opleiding b.v Personeelsmanagement/HRM, Communicatie of Bedrijfskunde
 • Relevante werkervaring 2 – 4 jaar
 • Bereid om zo nu en dan ’s avonds en in het weekend te werken
 • Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatief en voor deze functie specifiek : structuren; draagvlak en kwaliteitsgerichtheid.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week).

Reacties:

Je motivatiebrief en cv  gericht aan Angela van der Woude ontvangen we graag uiterlijk 6 januari 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/149520

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Annet Spijker (teamleider O&T) via aspijker@redcross.nl

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Senior Capaciteitsopbouwer   

Klimaatverandering is te groot om in je eentje aan te pakken. Om de opwarming van de aarde te stoppen hebben we iedereen nodig. Daarom bouwen wij aan een brede verandermacht. Met trainingen en trainingsprogramma’s geven we deelnemers de kennis en vaardigheden mee om effectief campagne te kunnen voeren. Kom jij ons versterken om dit trainingsprogramma verder uit te bouwen?

Om dit programma verder vorm te geven zoeken wij:

een Senior Capaciteitsopbouwer

(0,7 fte / 26,25 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Jij zet de strategie uit voor het trainingsprogramma van alle mensen die vrijwillig betrokken zijn bij Milieudefensie. Hierbij bouw je aan de (digitale) infrastructuur die nodig is om de kennis en vaardigheden van campagnevoeren aan zoveel mogelijk mensen bij te brengen.
 • Je adviseert en helpt campagneteams bij de vormgeving van de trainingen. De trainingen dragen bij aan het succes van onze campagnes.
 • Je geeft leiding aan het Fair Future Generators project, waar jongeren hun Maatschappelijke diensttijd vervullen.
 • Je denkt mee over de financieringskansen voor het trainingsprogramma. Je brengt de kansen in kaart en schrijft mee aan projectvoorstellen die ervoor zorgen dat we ons trainingsprogramma en de benodigde infrastructuur kunnen financieren.
 • Je bent in gesprek met de klimaatbeweging en andere groepen in de samenleving over hun wensen en behoeften op het gebied van trainingen.

De ideale Senior Capaciteitsopbouwer:

 • heeft aantoonbare en robuuste ervaring met het faciliteren van bijeenkomsten en het organiseren van trainingen.
 • heeft strategisch inzicht. Je weet als geen ander wat er voor nodig is om zoveel mogelijk groepen en mensen in de samenleving de campagnevaardigheden mee te geven die nodig zijn om te bouwen aan een duurzame en eerlijke toekomst.
 • heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als projectleider en ervaring met het aanvragen van subsidies.
 • heeft affiniteit met duurzaamheids- en/of sociale rechtvaardigheidsthema’s en de wil om te bouwen aan een duurzame en eerlijke wereld.
 • heeft ervaring met het werken met bewegingen en het in groepsverband bouwen aan verandering.
 • heeft een kritisch oog voor manieren waarop Milieudefensie zichzelf kan ontwikkelen tot een meer inclusieve organisatie. Een organisatie waarin diverse mensen zich welkom en vertegenwoordigd voelen.
 • is in staat om de strategie op een inspirerende, heldere en krachtige wijze te beargumenteren en uit te dragen aan de rest van de organisatie.
 • heeft een flexibele instelling, en is bereid om avonden en weekenden te werken als dat nodig is.
 • heeft ervaring met Agile werken.

Omdat het opbouwen van een brede verandermacht belangrijk is voor Milieudefensie, zijn we op zoek naar mensen die de klimaatbeweging kunnen verbreden. Bij gelijke geschiktheid geven we daarom de voorkeur aan kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging.

Hoe je dag eruit kan zien:

Vandaag begin je later. Gisteren was je bij een training van de Fair Future Generators en heb je een deel van het programma gefaciliteerd. Bij de koffiemachine heb je met een collega een kort gesprek over je ervaring van de afgelopen avond.

Je start je computer en handelt een paar mailtjes af. Daar zit een aanvraag bij van een bewonersgroep uit Zoetermeer die graag een training wil over effectief campagnevoeren.

Voor de lunch faciliteer je een bijeenkomst met teamgenoten waarbij jullie kijken naar de planning en prioriteiten voor de komende weken. En natuurlijk is er taart om te vieren dat de 75ste deelnemer van het Fair Future Generators project zich heeft aangemeld.

Nog vol van de taart ga je toch maar lunchen. Een gesprek aan de lunchtafel ontaardt in een spontane brainstorm over een nieuw project, waar je al een tijdje mee in je hoofd rondloopt.

De resultaten van de brainstorm zet je na de lunch gelijk op papier. Daarna heb je een afspraak met een potentiële nieuwe trainer die vrijwillig voor Milieudefensie aan de slag wil. Niet al te laat ga je weer naar huis, omdat je aankomend weekend ook een rol hebt bij een andere training van Milieudefensie.

Het team:

Als Senior Capaciteitsopbouwer ben je onderdeel van de afdeling Bewegingsopbouw. Je bent projectleider van het tijdelijke project Fair Future Generators. Je werkt nauw samen met de projectgroep bestaande uit twee andere collega’s. Samen geven jullie vorm aan dit project. Daarnaast werk je samen met andere collega’s uit de afdeling Bewegingsopbouw. Je legt verantwoording af aan het hoofd Bewegingsopbouw.

Wij bieden:

 • Een betrokken organisatie die graag van jou leert en benieuwd is naar jouw ideeën.
 • Een informele en idealistische werkomgeving.
 • Een werkplek in hartje Amsterdam.
 • Training en coaching.
 • Een heerlijke biologische lunch tegen een kleine vergoeding (we kunnen rekening houden met jouw dieetwensen).
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Het salaris is conform schaal 4; tussen de € 3.083,- en € 4.244,- bij een voltijds dienstverband. Een volledige werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.

Meer weten?

Neem contact op met: Anne Reijnders via anne.reijnders@milieudefensie.nl of

Job van den Assem via job.van.den.assem@milieudefensie.nl of telefoonnummer 020 550 7300.

Gelijk solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en je cv voor 10 juli 2019 a.s. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Senior Capaciteitsopbouwer’

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 12 juli en de tweede ronde vindt plaats op 15 juli.

Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ervaren trainers gezocht voor het project Heldin in Utrecht

Ervaren trainers gezocht voor het project Heldin in Utrecht (vrijwillig)

Het Rode Kruis Utrecht is op zoek naar ervaren trainers die willen bijdragen aan het werken aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij kunnen én durven reageren bij (persoonlijke) noodsituaties.

Ben jij een enthousiaste en professionele trainer en heb je daarnaast ook affiniteit met cultureel diverse achtergronden, kwetsbare vrouwen en met het thema Goed Voorbereid? Laat het ons dan vooral weten!

Project Heldin

Eén van de doelen van het Rode Kruis is om de meest kwetsbare groepen voor te bereiden op (nood-) situaties, zodat zij zich beter weten te redden. Dit doen we door deze groepen handvatten te geven over hoe te handelen, hulp te vragen en te bieden en daarnaast sporen we actief aan om een netwerk op te bouwen waarop ze terug kunnen vallen indien nodig. Zo voelen ze zich veilig en weten ze op wie ze een beroep kunnen doen wanneer dat nodig is.

Het project Heldin richt zich op kwetsbare vrouwen in Utrecht. Deze groep bestaat voornamelijk uit laagopgeleide moeders met een minimaal inkomen en/of vrouwen die door taal- of culturele barrières moeilijker zelf de weg vinden naar voorzieningen en onzeker zijn over hun eigen kunnen. Het project wil vrouwen voldoende vaardig maken zodat ze actief kunnen optreden bij situaties waarin hulp gewenst is. Door middel van een training leren zij zich te redden bij diverse situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Dit wordt bereikt door tijdens de training te oefenen met allerlei vaardigheden die je nodig hebt om hulp te kunnen verlenen. De deelnemers leren om te gaan met barrières die je daarbij tegen kunt komen, zoals agressie of weerstand.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur en je geeft de training samen met een andere trainer. Het wordt georganiseerd met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel enthousiaste trainers om deze trainingen te geven!

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden en trainen van groepen
 • Je hebt ervaring of affiniteit met verschillende achtergronden en culturen
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Je beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden en/of achtergrond

Hoe wordt je ondersteund en begeleid?

 • Het Rode kruis biedt een opleiding over kwetsbare doelgroepen en trainersvaardigheden, een EHBO-cursus en een training Interculturele communicatie
 • Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling
 • Het Rode kruis ondersteunt met een backoffice die afspraken en locaties regelt

Wat is je tijdsinvestering?

 • Gemiddeld zijn trainers per training 25 tot 30 uur kwijt. Een training reeks bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur
 • Flexibel in te plannen (parttime) vrijwilligerswerk en tijdsinvulling nader te bespreken
 • Er vinden kennismakingsgesprekken plaats met de deelnemers vooraf de start van de training
 • Na afloop vindt er een evaluatie plaats met de medetrainer en projectleider

Waarom zou je je aanmelden?

 • Je kunt direct verschil maken voor kwetsbare doelgroepen
 • Betrokken zijn bij een maatschappelijk project dat er toe doet
 • Een netwerk opbouwen met onze samenwerkingspartners in het maatschappelijke veld en met de andere trainers.
 • Een vrijwilligers- en een reiskostenvergoeding
 • Meewerken aan een ontzettend mooi project!

Meer informatie of aanmelden

Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Annelies de Jong op 06 3645 3067.
Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv naar vacatures.utrecht@rodekruis.nl.

Field Supply Learning Advisor

Médecins Sans Frontières (MSF) is an independent, medical, emergency relief organisation that provides assistance to people worldwide, regardless of their background, religion or political convictions. Above all, we aim to save lives and to offer medical care to victims of disasters, wars and epidemics. Working together with local staff, we give direct support to the population. MSF also appeals to those in power, including governments and international organizations, and speaks out about the abuses we encounter in the course of our work.

MSF coordinates operations through collaborations between global offices. ‘Artsen zonder Grenzen Nederland’ (MSF-Holland) has a partnership with offices in the UK and Germany. This partnership, known as ‘MSF Operational Centre Amsterdam’ (MSF-OCA), operates medical humanitarian interventions in about 25 countries. Annually, MSF-OCA deploys approximately 1,100 international staff and employs 7,000 national staff.

The office of MSF-Holland located in Amsterdam hosts more than 250 employees, offering direct support to MSF-OCA operations.

Our Logistics department offers a suite of technical and supply chain services including end-to-end supply chain management, medical facility management and maintenance support to all medical equipment, as well as expert advice on construction, transport, energy and other technical domains. Some 800 logisticians who work in our field projects receive logistical support from our support teams, based in offices in Amsterdam and Berlin.

Our Logistics and Learning and Development departments are looking for a

Field Supply Learning Advisor (100%)

Based in Amsterdam (30%), with 70% presence in the field.

Place in the organization

The Field Supply Learning Advisor will report directly to the Coordinator of the Logistics Back Office, work in close cooperation with the HQ Supply Team and will receive support – where necessary – from the relevant L&D Advisor.

Main Objective

The Field Supply Learning Advisor supports the missions to organize the field-based level 1 supply trainings, co-facilitate the training(s), develop the local capacity to implement these trainings autonomously, and perform the first revision of the trainings material.

Main Responsibilities

 • Together with the Supply Advisor, make the planning of the Level 1 supply field trainings, thereby ensuring that most missions will be covered before the end of the year.
 • Support the missions to organize the Level 1 trainings, linking the stakeholders on both HQ- and Mission level.
 • Co-facilitate the Level 1 supply field trainings in the respective missions, thereby ensuring that:
  • The objectives of these trainings are reached
  • A safe learning environment is created and maintained throughout the learning event
  • High standards in terms of training delivery are being maintained (pedagogical support)
  • Group dynamics are being monitored, and intervenes as necessary
  • Learning is being stimulated throughout the course, helping participants to connect the learning with their context and how they will apply it in reality
 • Train the local teams in the missions to be able to continue facilitating the supply trainings autonomously.
 • Propose recommendations for improvements/revisions based on the feedback received during/after the trainings.
 • Improve and update the training material based on the feedback of the facilitators and participants so that the updated version is released before the end of the 2019.
 • Participate to the delivery of the supply chain management, onboarding courses (at least 2 editions during 2019)

Candidate Profile

 • Field experience as a Supply Manager in the mission coordination team and/or as Coordinator/Deputy Coordinator in charge of Supply Chain management in MSF missions.
 • The didactical skills and expertise to deliver and facilitate a training course in a motivating way, ensuring group participation and an interactive learning environment.
 • Experience in the development and revision of training materials.
 • Quality & results oriented, with strong attention to detail and a collaborative approach.
 • Excellent interpersonal & communication skills.
 • Fluency in written & spoken English.
 • Willing to spend approximately 70% of his/her time in the field.

We Offer

 • A challenging and exciting position in an international environment.
 • A temporary contract until 31/12/2019 based on a fulltime appointment (40 hours/week).
 • A gross monthly salary between € 2, 811 and € 4, 015 in grade 6 depending on professional experience, based on a fulltime appointment.
 • Other benefits include 30 holidays based on a fulltime appointment and a premium-free pension plan.

Information and application

If you are interested in this Position and would like additional information, please contact Francis Coteur, Coordinator Technical Logistics via francis.coteur@amsterdam.msf.org.

If you believe that you fit the profile, you can react directly via the ‘Ik stel me kandidaat’ button. Please upload a letter of motivation and Curriculum Vitae in English as one combined document.

Deadline for application is 3 March 2019

Train(st)er/ Workshop begeleider

Het Nederlandse Rode Kruis richt zich op het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie. Om zichzelf of anderen te kunnen helpen in nood, is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. De interactieve workshops “Risico’s in en om het huis”, ‘Goed voorbereid op noodsituaties’ en ‘Sterk door je netwerk’ richten zich op bewustwording van die mogelijke risico’s en hoe daarbij te handelen.

Voor het uitvoeren van deze workshops voor kwetsbare doelgroepen is het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland op zoek naar een:

Train(st)er/ Workshop begeleider (vrijwillig)

Wat ga je doen?

 1. Geven van workshops met behulp van het Rode Kruis-cursusmateriaal. De workshops kunnen in vele vormen gegeven worden, bijv. door middel van een spel, een presentatie of een veiligheidsbingo.
 2. Geven van passende achtergrondinformatie bij de workshop;
 3. Aanpassen van de workshop aan de betreffende doelgroep;
 4. Verzorgen, samen met de projectleider, van materialen en middelen om de workshop te kunnen geven;
 5. Evalueren van de workshop

Wie ben jij?

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt affiniteit met zelfredzaamheid, het thema veiligheid in en om de woning en het werken met kwetsbare doelgroepen. Je hebt didactische/trainersvaardigheden en/of -achtergrond. Je beschikt over een computer met internetaansluiting en bij voorkeur over een rijbewijs en eigen vervoer.

De hoeveelheid tijd is afhankelijk van het aantal workshops die je kan geven, dit geef je zelf aan bij de projectleider. Het kan variëren van 1 tot 3 keer per maand. Je bent per workshop ca. 4 uur beschikbaar; ca. 2 uur voor voorbereiding, de workshop zelf (2 uur).

Wat krijg je?

Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met mede-trainers en andere vrijwilligers. Ook is er de mogelijkheid om opleidingen te volgen die nodig zijn voor de functie.

Wij bieden:

 • de mogelijkheid als workshop begeleider kennis en ervaring op te doen bij het Rode Kruis: DE noodhulporganisatie wereldwijd
 • reiskostenvergoeding
 • verzekering
 • een werkplek in het Rode Kruis kantoor in Purmerend indien gewenst
 • Als vrijwilliger ben je tevens gratis lid van het Rode Kruis.

Interesse?

Je kunt direct reageren door je motivatie en CV te sturen naar vrijwilligersmanagement.districtzawa@rodekruis.nl

Wil je eerst wat meer informatie/toelichting, dan kun je contact opnemen met Marjolein Reijling, districtsmanager via 06-38827565

Wij hopen je snel te ontmoeten!

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.