Secretaris Overleggen

Secretaris Overleggen (m/v)

32 uur per week (88,89%)

Als secretaris Overleggen verzorg je de organisatorische en inhoudelijke ondersteuning van de (voorzitters van de) Overleggen Asiel, Integratie en Bedrijfsvoering. Deze overleggen zorgen voor de voorbereiding van besluitvorming door het bestuur van de vereniging en bestaan uit vertegenwoordigers van alle
regionale stichtingen. Je verzorgt de totstandkoming van de benodigde vergaderstukken en beoordeelt of aangeleverde stukken gereed zijn voor bespreking of besluitvorming. Je hebt inzicht in de verschillende onderwerpen van de overleggen en bent in staat om een document ter advisering cq besluitvorming voor het bestuur op te stellen. Daarbij zorg je voor afstemming met de (assistent-)bestuurssecretaris.

Je notuleert de vergaderingen van de overleggen en zorgt zelfstandig voor de juiste verslaglegging. Daarnaast zorg je voor de afstemming van de acties tussen de verschillende overleggen en bewaak je de voortgang. Je legt besluiten vast en zet een monitorsysteem op het uitvoeren van de genomen besluiten op. Je signaleert eventuele knelpunten in de uitvoering en adviseert de overleggen over verbetering van relevante werkprocessen.

Je stelt de jaarplanning op voor de drie overleggen, bewaakt de uitvoering daarvan en onderneemt actie waar nodig. Je coördineert de jaarlijkse evaluatie met betrekking tot het functioneren van de overleggen en koppelt de resultaten terug aan de voorzitters aan de overleggen. Je voert het secretariaat en verzorgt het archief van de overleggen.

Je werkt samen met de voorzitters van de overleggen en ressorteert hiërarchisch onder de manager van de afdeling Verenigingsstaf.  Aanstelling is per direct en in eerste instantie voor een periode van 1 jaar.

Wat wij o.a. vragen

Kennis

 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante kennis van / ervaring met bestuurlijke organisatie (structuren)
 • Kennis van besluitvormingsprocessen en administratieve processen
 • Drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie


Specifieke functiekenmerken

 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Nauwgezet en ordelijk werken
 • Pro-actief en ondernemend in het signaleren en inspelen op feitelijke en
  verwachte ontwikkelingen
 • Stressbestendigheid i.v.m. de werkzaamheden die onder tijdsdruk staan
 • Analytisch vermogen

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Wij bieden afhankelijk van je ervaring een salaris tussen € 2.627,– en € 3.742,– per maand (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling is per direct, in eerste instantie voor een jaar. Standplaats is Amsterdam.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie vóór 27 april 2020 naar vacatures-lb@vluchtelingenwerk.nl, onder vermelding van vacaturenummer 04 en de vacaturebron. Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Tim Noordhof (06-3174 6995). Een uitgebreide functieomschrijving en competentieprofiel is als bijlage bijgevoegd. Online screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 14.500 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland.

VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

 Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Verenigingssecretaris

Ben jij een bruggenbouwer? Vind je het leuk om met leden in gesprek te gaan en een brugfunctie te vervullen tussen leden, bestuur en werkorganisatie? En heb je veel ervaring als verenigingssecretaris? Dan zijn we op zoek naar jou!

We hebben per direct een vacature.

Verenigingssecretaris (M/V)

(minimaal 0,6 fte (22,5 uur p/w)

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder, duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Mensen krijgen weer grip op hun eigen omgeving. Wij noemen dat eerlijk omschakelen. Dat lukt alleen als iedereen meedoet.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert bestuursleden pro-actief en inhoudelijk over relevante (beleids)onderwerpen en dossiers (bijvoorbeeld moties, amendementen en agendapunten leden) in afstemming met de dossierhouder in de werkorganisatie;
 • Je zorgt voor zorgvuldige, democratische besluitvormingsprocessen;
 • Je bereidt het overleg tussen bestuur en de directie inhoudelijk voor. Je brengt zelfstandig en pro-actief relevante onderwerpen onder de aandacht van bestuursleden; waar nodig initieer je overleg tussen leden en bestuur;
 • Je zorgt voor een correcte en servicegerichte (digitale) afhandeling van de vragen van de leden, je faciliteert het nakomen van afspraken en het uitvoeren van besluiten. Je zorgt hierbij voor heldere communicatie naar alle betrokkenen;
 • Je beheert de agenda van en levert ondersteuning aan het dagelijks bestuur en de voorzitter;
 • Je werkt zelfstandig en je gaat probleemoplossend te werk;
 • Je werkt nauw samen met het bestuur en de bestuurssecretaresse, de directie en met de organizer ledenparticipatie;
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd het management en het bestuur op het gebied van beleid en personele aangelegenheden.

Wie ben jij?

 • Je hebt zeer ruime ervaring binnen het (politieke) verenigingswezen;
 • Je bent makkelijk benaderbaar voor het bestuur en de leden;
 • Je deinst er niet voor terug om relevante onderwerpen aan te kaarten;
 • Je spreekt mensen makkelijk aan, vindt het leuk om mensen mee te nemen in zienswijzen en relevante ontwikkelingen;
 • Je straalt senioriteit uit: je bent rustig, je voelt anderen goed aan en mensen vertrouwen je;
 • Je bent overtuigend zonder dat je de menselijke maat uit het oog verliest;
 • Door je jarenlange ervaring binnen het verenigingswezen heb je gevoel ontwikkeld voor verhoudingen en weet je als geen ander hoe je hiermee om moet gaan;
 • Je kunt uitstekend plannen en prioriteren.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op juridisch en/of bestuurskundig gebied;
 • Ruime ervaring als verenigingssecretaris; bekend met wet- en regelgeving en met democratische besluitvormingsprocessen van een vereniging;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, ook beleidsmatig;
 • Je weet op alle niveaus waardevolle relaties aan te gaan, je hebt gevoel voor verhoudingen en weet mensen mee te nemen;
 • Je durft mensen aan te spreken op hun gedrag, weet eventuele conflicten in de kiem te smoren en hebt een sterk probleemoplossend vermogen;
 • Je kunt snel schakelen op verschillende onderwerpen, houdt het doel in de gaten en bent in staat duidelijke prioriteiten te stellen;
 • Je bent sterk in plannen en organiseren, overzicht houden, voortgang bewaken en voorstellen doen;
 • Je bent toegankelijk, maar ook standvastig om je eigen koers te varen in de dynamiek van de de driehoek tussen leden, bestuur en werkorganisatie;
 • Je hebt affiniteit met klimaat en duurzaamheid.

Wij bieden

 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
 • Een goede werksfeer met maandelijkse borrels, inspiratiesessies en teamuitjes;
 • Een club enthousiaste collega’s;
 • Een prima reiskostenvergoeding;
 • Een werkplek in hartje Amsterdam. Een middagwandeling langs de grachten kunnen we iedereen aanraden. Vanaf Amsterdam CS ben je met ov of fiets binnen 10 minuten op ons kantoor;
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding;

De arbeidsovereenkomst is voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.145,- en € 4.329,- bij een volledig dienstverband. Een fulltime werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Direct solliciteren of heb je vragen?

Enthousiast geworden? Wij horen graag waarom je voor Milieudefensie wil werken. Mail je CV voorzien van een motivatie (maximaal 1 A4) beide in PDF uiterlijk 4 maart naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Verenigingssecretaris’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 maart (1e ronde) en 26 maart (2e ronde). Neem voor vragen gerust contact op met Ellen Hondeveld, manager Organisatie, via 020-5507300.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ambtelijk secretaris

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertienduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Door het vertrek van een collega ontstaat een vacature voor een:

Ambtelijk secretaris

32 uur per week

De ambtelijk secretaris ondersteunt de ondernemingsraad (OR), de ledenraad en het geschillencollege van het Nederlandse Rode Kruis.

Waar ga je werken?

Je standplaats is Den Haag. Je werkt vanuit het cluster Personeel & Organisatie en valt hiërarchisch onder de Manager P&O. De operationele/functionele aansturing ligt bij de voorzitters van de OR en de agendacommissie van de ledenraad en bij de secretaris van het geschillencollege.

Jouw kerntaken zijn:

Je hebt een spilfunctie binnen het functioneren van de OR, de ledenraad en het geschillencollege. De werkzaamheden zijn op te delen in organisatorische en ondersteunende werkzaamheden, zoals:

 • Het verzorgen van correspondentie en verslaglegging van de vergaderingen van de OR, sessies van commissies van de ledenraad en overige administratieve werkzaamheden;
 • Het organiseren van verkiezingen van de OR en ledenraad en ondersteuning bieden bij werving, selectie en benoeming van leden;
 • Het fungeren als aanspreekpunt en onderhouden van een netwerk met relevante partijen waaronder leden, vakorganisaties, directie/managementteam en de afdeling juridische zaken van de organisatie.
 • Het optreden als onpartijdig aanspreekpunt voor partijen die zijn betrokken bij een klacht of beroep en het organiseren van hoorzittingen van het geschillencollege;
 • Het mede opstellen van de begroting, het jaarverslag, de nieuwsbrief en de intranetpagina van de OR.

Daarnaast ben je verantwoordelijke voor beleidsmatige en adviserende werkzaamheden zoals:

 • Het verzamelen en distribueren van informatie over de ontwikkeling van de medezeggenschap en de terreinen personeel & organisatie en arbo;
 • Het adviseren van de OR over de interpretatie van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en het signaleren van relevante (interne en externe) ontwikkelingen;
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het beleid voor de OR op gebied van wetgeving, regelement, procedure, proces en strategie en het doen van initiatiefvoorstellen hierover.

Wie ben jij?:

 • Je hebt HBO denk/werkniveau met ruime ervaring en/of een gerichte (juridische) opleiding;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met medezeggenschap, de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden;
 • Je hebt kennis van beleidsmatige en organisatorische processen;
 • Je bent daadkrachtig en proactief, en hebt een klantgerichte instelling;
 • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je kunt diplomatiek manoeuvreren in spanningsvelden;

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Voor de selectie van deze functie wordt de nadruk gelegd op de competenties organisatiebewustzijn, analytisch en probleemoplossend vermogen, plannen en organiseren, resultaatgerichtheid, stressbestendigheid, samenwerken en verantwoordelijkheid. 

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring volgens schaal 8  van de CAO NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min € 2.331,07 en max € 3.043,54 per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur).

Reacties:

Je motivatiebrief + CV gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag uiterlijk 12 februari 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/152677

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Edwin van Gerwen, Manager P&O, telefoonnummer 06-23268591.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld