Relatiemanager partnerships

Gaat jouw hart sneller kloppen van internationale samenwerking, klimaatbeleid en vrouwenrechten? En ben je een echte netwerker en bruggenbouwer? Als je daarnaast ook aantoonbare ervaring hebt met het ontwikkelen van succesvolle partnerships, dan zijn we op zoek naar jou!

Voor de afdeling Fondsenwerving & Communicatie zoekt ActionAid een:

RELATIEMANAGER PARTNERSHIPS (24 uur)

In deze uitdagende functie ligt de nadruk op het realiseren van (nieuwe) strategische partnerships met vermogensfondsen, stichtingen en overige partners om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Hierbij werk je nauw samen met het Hoofd Fondsenwerving en Communicatie, de Institutionele Relatiemanager en Programmamedewerkers.

Jouw rol:

 • Je doet een scoping van de markt en identificeert nieuwe potentiele relaties gebaseerd op shared value, en ontwikkeld op basis hiervan een partnership strategie.
 • Je ontwikkelt een strategisch acquisitieplan en bent verantwoordelijk voor het proces van acquireren en onderhouden van (nieuwe) partnerships.
 • Je werkt samen met inhoudelijk deskundige collega’s in Nederland en binnen de ActionAid-federatie aan de ontwikkeling van op maat gesneden proposities voor potentiele partners.
 • Je onderhoudt relaties met partners en monitort de resultaten door middel van analyse, evaluatie en rapportages en werkt met (financiële) targets.

Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiemanagement. Je hebt aantoonbare resultaten geboekt met het vergroten van inkomsten middels partnerships.
 • Je bent sociaalvaardig en succesvol in het opbouwen en onderhouden van (nieuwe) relaties.
 • Je combineert een ondernemende instelling met creatief denkvermogen.
 • Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en overtuigend.
 • Je bent flexibel en presteert goed onder druk.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift).
 • Een eigen relevant netwerk is een pré.

ActionAid biedt:

Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een bevlogen team bij een internationale organisatie in hartje Amsterdam! En verder:

 • de mogelijkheid om je in te zetten voor vrouwenrechten en een duurzame wereld;
 • een professionele, internationale organisatie waarbij je samenwerkt met ervaren, (internationale) collega’s;
 • training en een projectbezoek bij een van de ActionAid programma’s in het buitenland;
 • een bruto maandsalaris van tenminste €3.200 tot maximaal € 3.600 per maand op basis van 36 uur (afhankelijk van kennis en ervaring);
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • bijdrage in het pensioen en een eindejaarsuitkering;
 • reiskostenvergoeding (openbaar vervoer).

Ben je enthousiast?

Stuur dan je motivatiebrief en cv voor maandag 27  januari 2020 naar Iris Frequin, HR manager, via vacature@actionaid.org. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Judith Verkuil, Hoofd Fondsenwerving en Communicatie, via  judith.verkuil@actionaid.org of bel 06-33046357.

Let op: de gesprekken vinden plaats in de week van 13 januari 2020 op het kantoor van ActionAid in Amsterdam. We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in teams en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, genderidentiteiten, seksuele oriëntatie, afkomst en culturele achtergrond.

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie met kantoren in meer dan 45 landen. Wereldwijd worden miljoenen vrouwen achtergesteld, simpelweg omdat ze vrouw zijn. ActionAid vindt het onacceptabel dat de rechten van de helft van de wereldbevolking systematisch worden ondermijnd. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Samen maken we een vuist tegen onrecht.

Kijk voor meer informatie op www.actionaid.nl

Relatiemanager  Grote Gevers

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. Wereldwijd beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Dit is hard nodig want zij worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Plan werkt aan het verbeteren van de positie van deze meisjes en jonge vrouwen zodat ook zij over hun eigen leven kunnen beslissen.

Door te investeren in meisjes en jonge vrouwen, hun families en community’s wordt de vicieuze cirkel van armoede en discriminatie doorbroken. Zo investeren we in een betere toekomst voor deze én volgende generaties. Van Uganda tot Colombia en van Mali tot de Filipijnen: in ruim vijftig landen vinden meisjes en jonge vrouwen ons aan hun zijde. Om naar ze te luisteren, voor ze op te komen en ze te ondersteunen bij het inzetten van hun krachten en talenten. Altijd met als doel om hun levens blijvend te verbeteren.

Wij zijn op zoek naar een fulltime:                                                                                                        

Relatiemanager Grote Gevers

(32 tot 35 uur per week)

Wat ga je doen?

Om nog meer meisjes en jongens in ontwikkelingslanden toekomstkansen te geven, zal Plan International de relaties met haar Grote Gevers intensiveren. We gaan proactief in gesprek met deze doelgroep, die nu al meer dan gemiddeld bijdraagt aan onze projecten. De komende tijd brengen we de filantropische wensen van de potentiële grote gevers in kaart. Aan deze wensen koppelen we specifieke projecten van Plan International in ontwikkelingslanden.

In deze rol zet je je commerciële talent in voor gelijke kansen voor meisjes en jongens en jonge vrouwen. Je bouwt het contact met (potentiële) grote gevers uit en maximaliseert de structurele en incidentele inkomsten per relatie. Je werkt vanuit een inspirerende visie op ons werk en weet die te vertalen naar concrete resultaten.

Je vergroot de inkomsten vanuit de doelgroep grote gevers:

 • Je verdiept je grondig in de projecten van Plan International Nederland, zodat je inhoudelijk een goede gesprekspartner bent voor onze relaties.
 • Je weet welke collega’s van onze International Programs afdeling je het beste kunt betrekken als een relatie behoefte heeft aan specialistische achtergrondinformatie.
 • Je identificeert potentiële grote gevers en bepaalt op individueel niveau hoe deze het beste benaderd kunnen worden.
 • Je onderhoudt het contact met potentiële en bestaande grote gevers. De gesprekken bereidt je nauwgezet voor, onder andere met een uitgebreide prospect research.
 • Daar waar relevant en opportuun, bespreek je ook de mogelijkheden van nalaten aan Plan International Nederland en doet daar voorstellen voor.
 • Je stelt managementrapportages op en zorgt er hiermee voor dat je (interne) stakeholders doorlopend op de hoogte zijn van je vorderingen.
 • Daar waar gewenst, schakel je het management en directie van de organisatie in. Je werkt afdelingsoverstijgend samen met collega’s, die zich bezig houden met communicatie, internationale programma’s, corporate partnerships en donateurbehoud om zo synergie te behalen.
 • Je analyseert en evalueert de resultaten van de activiteiten voor grote gevers en zorgt voor continue verbetering van deze activiteiten.
 • Je bereidt met de afdeling International Programs schriftelijke voorstellen voor projecten in ontwikkelingslanden voor, die optimaal aansluiten bij de wensen van de (potentiële) grote gevers;

Je geeft vorm en inhoud aan de Major Donor strategie:

 • Je denkt mee over kwalitatieve en kwantitatieve groeidoelstellingen voor deze bron van inkomsten voor Plan International.
 • Je vertaalt ontwikkelingen en trends naar op maat gesneden proposities en voorstellen voor samenwerkingsverbanden.
 • Je denkt mee over het verbeteren van de contactcyclus voor grote gevers;
 • Je draagt bij een aan goede inrichting van CRM.

In deze rol ben je onderdeel van de afdeling Marketing en Particuliere Fondsenwerving met vijftien gedreven en professionele collega-fondsenwervers. Binnen de afdeling werk je het meest nauw samen met een ervaren collega, die zich ook bezighoudt met Grote Gevers en Nalatenschappen.

Wat breng je mee?

Onze ideale kandidaat is een ondernemende en innovatieve zelfstarter, die gedreven is door ons inhoudelijke werk voor meisjes en gericht is op financieel resultaat. Je hebt een externe focus, beweegt je gemakkelijk in netwerken en op verschillende niveaus, en wordt als een serieuze gesprekspartner gezien. Je weet collega’s op een natuurlijke en stimulerende wijze te mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan jouw werkzaamheden en beschikt hiervoor over voldoende doorzettingsvermogen, pro activiteit en beïnvloedingsvaardigheden.

Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau en een afgeronde relevanteopleiding in bijvoorbeeld bedrijfskunde, commerciële economie, communicatie, sales of hospitality management.
 • Je hebt minimaal3jaar ervaring op het gebied van High Value relatiemanagement en/ of fondsenwerving.
 • Je hebt een visie op ontwikkelingssamenwerking en in het bijzonder op gender gerelateerde onderwerpen.
 • Je kunt complexe, programmatische informatie snel tot je nemen en zowel mondeling als schriftelijk vertalen naar een uitleg die voor Grote Gevers aantrekkelijk en begrijpelijk is;
 • Je opent deuren die voor anderen gesloten blijven, bent relatiegericht en beschikt over een empathische, warme persoonlijkheid;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Voor deze vacature zijn de volgende competenties essentieel: commercieel vermogen, plannen en organiseren, probleemanalyse, samenwerken, creativiteit en gendersensitiviteit.

Wij bieden

Een functie in een internationale en professionele werkomgeving, midden in de Pijp in Amsterdam. Je maakt deel uit van een wereldwijde Plan International familie. Plan International Nederland biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met voor deze functie een salaris van minimaal € 3.400 en maximaal € 3.800 voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan International Nederland heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, volledige vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer tweede klas en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Ramses Man, Manager Marketing en Particuliere Fondsenwerving a.i. (ramses.man@planinternational.nl of +31(0)20 5495510). Reageren kan via CV Selectie. Zie hiervoor https://cvselectie.net/relatiemanager-grote-gevers.

Wij hanteren 17 juli 2019 als sluitingsdatum. De eerste ronde sollicitatie gesprekken zijn gepland in de week van 22 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Maar delen in je eigen netwerk natuurlijk wel!

Veiligheid van kinderen en jongvolwassenen is voor Plan International Nederland essentieel. Plan International Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties  is onderdeel van de procedure.

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.
Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) .

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.
Het team Stichtingen en Vermogensfondsen (onderdeel van het cluster Marktontwikkeling & Fondsenwerving werft steun bij vermogensfondsen, Christelijke Instellingen en Serviceclubs en gaat duurzaam partnerships aan ter ondersteuning van de nationale en internationale programma’s van het Rode kruis. In verband met uitbreiding zijn we op zoek naar een

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen (36-40 uur)

Plaats in de organisatie

De relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen rapporteert aan het Hoofd van het team Stichtingen en Vermogensfondsen.

Doel van de functie

Als relatiemanager is het jouw belangrijkste uitdaging om samen met het team, Stichtingen en Vermogensfondsen als partner duurzaam betrekken bij en te verbinden aan de missie en de nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis.

Functie-inhoud

 • Verbinden en onderhouden van een nieuw duurzaam relatienetwerk met kennis en zicht op huidige en toekomstige samenwerking met het Rode Kruis
 • Onderhouden van relaties met bestaande stichtingen/ vermogensfondsen om de inkomsten via deze kanalen duurzaam te verhogen c.q. verduurzamen.
 • In nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s ontwikkelen van op maat gesneden proposities.
 • Schrijven van projectvoorstellen naar tevredenheid van bestaande relaties.
 • Informeren van de relaties over de voortgang van door hen gesteunde projecten en het bewaken van de streefnormen en data van het rapportage proces.
 • Actieve betrokkenheid bij de realisatie van jaarlijks terugkerende activiteiten en evenementen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau; afgeronde commerciële opleiding;
 • Min. 3 jaar werkervaring; bewezen ervaring in het opbouwen en duurzaam onderhouden van een relatienetwerk met samenwerkingspartners; bij voorkeur ervaring in het werken met financiële targets;
 • Ruime ervaring met relatiebeheer en fondsenwerving bij nationale en internationale vermogensfondsen;
 • Commercieel en creatief denkvermogen voor het verbinden van nieuwe partners aan het Rode Kruis;
 • Affiniteit met Noodhulp en preventie op noodhulp;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement;
 • Je kunt nauwkeurig, accuraat en gestructureerd werken; je werkt graag samen met collega’s om een goed resultaat te behalen;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Voor de selectie van de functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: samenwerken, resultaatgericht, klantgericht, plannen en organiseren, initiatief, ondernemerschap en omgevingssensitief en overtuigingskracht.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10/11 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 4.242,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

het selectieproces voor deze vacature is uitbesteed aan Searchbureau Dux International. Je motivatiebrief en cv kun je vóór 1 juli sturen naar info@duxinternational.nl

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Sylvia Guldenmundt (hoofd Stichtingen en Vermogensfondsen) telefoon: 06-12987609.
Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Daadkrachtig en betrokken relatiemanager

Het Liliane Fonds is voor het team Partnerschappen, afdeling Communicatie & Werving, per direct op zoek naar een:

daadkrachtig en betrokken relatiemanager

Het betreft een betaalde functie voor 32 uur per week (0,8 FTE)

Het Liliane Fonds staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat zien we graag weerspiegeld in de samenstelling van ons personeelsbestand. We nodigen kandidaten met een beperking daarom nadrukkelijk uit om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Functieomschrijving

Als relatiemanager ben je verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen met voornamelijk bedrijven in Nederland. Hier zit jouw kracht, omdat je outgoing bent, van nature en met gemak een gesprek aangaat met potentiele partners en denkt in kansen en oplossingen.

Met je strategisch inzicht werk je via proactief en individueel relatiemanagement toe naar partnerschappen met bedrijven, stichtingen en vermogensfondsen. Je ontwikkelt proposities voor nieuwe partners, die vruchten afwerpen voor zowel deze partners als het Liliane Fonds. In het contact met potentiele gevers vind je inhoudelijke aanknopingspunten, die idealen en ambities aan elkaar verbinden. Je werkt nauw samen met je collega’s op kantoor, maar je bent ook veel op pad, op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Als relatiemanager maak je deel uit van een professioneel team, dat zich gezamenlijk richt op kansrijk relatiemanagement. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de senior relatiemanager, aan wie je ook rapporteert. Je geeft dagelijks functionele aanwijzingen aan een tweetal medewerkers en de vrijwilligers die het team ondersteunen. Het team Partnerschappen, onderdeel van de afdeling Communicatie & Werving, maakt deel uit van een inspirerende werkomgeving die het Liliane Fonds biedt, samen werken we aan het bereiken van de droom om kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gelijkwaardig mee te laten doen in de samenleving.

Profiel

Je bent uitstekend in staat om op een professionele en vriendelijke manier de ‘deal te sluiten’. Je bent creatief, gedreven en besluitvaardig en weet hoe je een wervende boodschap centraal moet stellen. Met je gunfactor weet je mensen te raken en idealen te verbinden. Je neemt graag en gemakkelijk initiatief, bent goed in staat zelfstandig te werken, kunt uitstekend schakelen indien zich problemen of kansen voordoen en je beschikt over en goede dosis doorzettingsvermogen.

Ten slotte kun je je vinden in de 5 kernwaarden van het Liliane Fonds: gelijkwaardig, eenvoudig, eerlijk en duidelijk, betrokken en professioneel en continu verbeteren.

Achtergrond en vaardigheden

 • HBO werk- en denkniveau in een commerciële richting en minimaal 3 à 5 jaar ervaring met acquisitie en relatiemanagement bij bedrijven en liefst ook stichtingen en vermogensfondsen
 • je beschikt over relevante connecties bij bedrijven
 • op de hoogte van ontwikkelingen bij zowel grote als MKB bedrijven
 • vaardig in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal, Franse en/of Spaanse taal is een pré
 • in bezit van rijbewijs BE
 • kennis van en affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en affiniteit met het werk van het Liliane Fonds

Wij bieden

 • salariëring op basis van schaal 10 (€ 794,53 met een doorgroei tot maximaal € 4.491,70 bruto per maand bij een volledige werkweek, excl. 8% vakantietoeslag) bij een tijdelijk dienstverband met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • een baan bij een betrokken en professionele internationale organisatie waarin snel geschakeld kan worden
 • veel zelfstandigheid en de ruimte om te ondernemen, strategieën te ontwikkelen en deze uit te voeren

Sollicitatie

Als je belangstelling hebt en je voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk 30 juni a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Willy van der Luit, interim manager afdeling Communicatie & Werving (073-518 94 20).

Een uitgebreid functieprofiel van deze functie is op aanvraag beschikbaar.

Bijna 90.000 kinderen met een handicap kregen in 2018 steun van het Liliane Fonds en MIVA. We maken voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en brachten een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling.

Hoe we dat doen? Met onze partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren individuele, brede steun op maat aan kinderen. We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties. En we komen op voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking.

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 80 medewerkers in dienstverband en 130 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

Relatiebeheerder nalatenschappen

Vacature relatiebeheerder nalatenschappen (24-36 uur)

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) brengt de Bijbel dichtbij, al 200 jaar. Dat doen we voor mensen van nu en voor volgende generaties, in Nederland en wereldwijd, met traditionele en moderne vormen. Het NBG is er voor iedereen die de Bijbel relevant vindt in zijn of haar leven.

Functie

De relatiebeheerder nalatenschappen is (mede)verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid op het terrein van nalatenschappen en de uitvoering van dit beleid. Als relatiebeheerder ga je nieuwe relaties aan met potentiële erflaters in Nederland en Vlaanderen, je onderhoudt het contact met bestaande relaties en draagt zorg dat nalatenschappen waarbij het NBG executeur is zorgvuldig worden afgewikkeld. Je werkt volgens een ambitieus jaarplan, behaalt de afgesproken KPI’s, borgt afspraken in ons CRM-systeem en rapporteert actief op de behaalde resultaten. Je handelt hierbij volgens de gedragscode. Bij het NBG maak je onderdeel uit van een professioneel team dat bestaat uit betrokken communicatiespecialisten en fondsenwervers.

Wat ga je doen?

 • Je bent betrokken bij de ontwikkeling en evaluatie van het nalatenschappenbeleid;
 • Je bent verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van dit beleid en rapporteert maandelijks op de voortgang van het jaarplan en behaalde doelen;
 • Je focus is het ontwikkelen van nieuwe relaties die het NBG in hun testament willen opnemen en het beheren van bestaande contacten die dit reeds hebben gedaan;
 • In het contact met (potentiële) erflaters zoek je verbinding met de idealen van de gever. Je doet dit op een uitnodigende maar ingetogen manier;
 • Je draagt zorg voor goede informatievoorziening over nalatenschappen en de mogelijkheid om het NBG als executeur te benoemen;
 • Je legt gemaakte afspraken nauwgezet vast in het CRM en zorgt voor een goede uitvoering van de afspraken;
 • Je werkt nauw samen met het hoofd fondsenwerving en de relatiebeheerder bijzondere giften. Je rapporteert aan de manager communicatie en fondsenwerving;
 • Je werkt samen met collega’s op kantoor, maar bent vooral veel op pad.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau, een juridische achtergrond en / of opleiding tot executeur (Novex) is een pré;
 • Je hebt in ieder geval 3 tot 5 jaar ervaring in relatiebeheer, bij voorkeur bij een goed doel;
 • Je hebt affiniteit met een oudere doelgroep, maakt makkelijk contact en communiceert op een respectvolle manier;
 • Je hebt een klant- en servicegerichte instelling en een prettige overtuigingskracht;
 • Je bent een zelfstandige collega met een ondernemende persoonlijkheid;
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend;
 • Je hebt kennis van de kerkelijke kaart en een persoonlijke affiniteit met de Bijbel;
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en auto en bent bereid om door heel Nederland en Vlaanderen te reizen voor je werk.

Wat bieden we jou?

Het NBG biedt een veelzijdige en uitdagende functie in een enthousiast team en een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is voor minimaal 24 uur per week. Aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Voorkeur startdatum: zo spoedig mogelijk, uiterlijk 1 september 2019.

Is deze functie iets voor jou? Mail dan je CV plus motivatiebrief voor woensdag 12 juni naar Annemarie Bos (HRM), hrm@bijbelgenootschap.nl. Graag ‘sollicitatie functie relatiebeheerder nalatenschappen’ vermelden als onderwerp. Met inhoudelijke vragen over deze functie kun je tijdens kantooruren op maandag en dinsdag terecht bij Simone Spijker, manager Communicatie en Fondsenwerving, telefoonnummer 06 -161 68 538.

De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 17 juni 2019. De tweede ronde op maandag 24 juni. Het benaderen van referenties en/of een assesment kunnen deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wel!

Relatiemanager (bedrijfs-)stichtingen en vermogensfondsen

CARE Nederland is op zoek naar een

Relatiemanager (bedrijfs-)stichtingen en vermogensfondsen

(32 – 36 uur)

Ben jij die creatieve, energieke en ervaren relatiemanager die armoede en honger wil helpen bestrijden? Ben jij een ster in het verbinden van de missie van stichtingen aan de behoeftes in onze programmalanden? En vind je het leuk om in een gedreven team vanuit jouw expertise verder invulling te geven aan onze fondsenwervende strategie?

Dan zoeken wij jou!

Waarom CARE Nederland?

CARE zet zich al meer dan 70 jaar met hart en ziel in om levens te redden en een toekomst te bieden aan mensen in nood, oorlog en armoede. Als internationale humanitaire organisatie werken we in ’s werelds moeilijkste conflict- en rampgebieden zoals Syrië, Mozambique, Jemen en Somalië. We bieden in eerste instantie noodhulp aan de getroffenen om te kunnen overleven. Daarna blijven we om mensen te helpen hun leven weer op te bouwen en een zelfstandig bestaan te leiden. Dit doen we binnen de CARE federatie die werkzaam is in 90 landen wereldwijd.

Wat ga je doen?

 • Doorontwikkeling van onze ambitieuze fondsenwervende strategie op het gebied van (bedrijfs-)stichtingen en vermogensfondsen
 • Je onderhoudt bestaande relaties – zoals met de Nationale Postcode Loterij en de Raad van Toezicht – en betrekt hen actief bij de missie van CARE
 • Je identificeert mogelijke nieuwe relaties en weet deze aan de internationale organisatie te verbinden middels project- en/of partnerschapsvoorstellen
 • Je ontwikkelt concepten, proposities of campagnes om de doelgroep te bereiken en te betrekken
 • Je voert de onderhandelingen en doet zorgvuldig achtergrondonderzoek indien gewenst
 • Je representeert CARE Nederland in nationale en internationale netwerken
 • Je monitort en analyseert de resultaten van je werk en stuurt bij waar nodig

Wat heb je in huis?

 • Minimaal 5 jaar werkervaring en bewezen resultaten in fondsenwerving en/of
 • Een energieke, positief ingestelde en proactieve teamspeler die energie haalt uit ‘de pitch en de winst’.
 • Je schakelt makkelijk tussen strategische doelstellingen en operationele
 • Je kunt complexe content eenvoudig omzetten in heldere boodschappen voor de doelgroep.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en
 • HBO/WO werk- en
 • Je bent resultaatgericht en weet focus te houden;

Wat biedt CARE Nederland?

 • De mogelijkheid om middels jouw kennis en expertise bij te dragen aan de realisatie van een sociaal rechtvaardige
 • Een bevlogen team van zeven fondsenwervers en communicatiespecialisten waar veel ruimte is voor eigen inbreng en
 • Tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op verlengen en eventueel een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris gebaseerd op BBRA schaal 10 (inschaling afhankelijk van relevante werkervaring): EUR 2.777 – EUR 464.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het gezochte profiel, dan kun je via deze link je sollicitatie versturen, uiterlijke deadline is zondag 26 mei 2019 naar: https://cvselectie.net/relatiemanager-stichtingen

Voor meer informatie, neem contact op met Bas Klaassen, Hoofd Fondsenwerving & Communicatie (klaassen@carenederland.org)

 • EU werkvergunning is een vereiste voor deze
 • Zolang de vacature nog zichtbaar is blijft reageren
 • Voor meer informatie over CARE Nederland kun je onze website bezoeken:carenederland.org

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) .

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het team Stichtingen en Vermogensfondsen (onderdeel van het cluster Marktontwikkeling & Fondsenwerving werft steun bij vermogensfondsen, Christelijke Instellingen en Serviceclubs en gaat duurzaam partnerships aan ter ondersteuning van de nationale en internationale programma’s van het Rode kruis. In verband met uitbreiding zijn we op zoek naar een

Relatiemanager stichtingen en vermogensfondsen

(36-40 uur) 

Plaats in de organisatie

De relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen rapporteert aan het Hoofd van het team Stichtingen en Vermogensfondsen.

Doel van de functie

Als relatiemanager is het jouw belangrijkste uitdaging om samen met het team, Stichtingen en Vermogensfondsen als partner duurzaam betrekken bij en te verbinden aan de missie en de nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis.

Functie-inhoud

 • Verbinden en onderhouden van een nieuw duurzaam relatienetwerk met kennis en zicht op huidige en toekomstige samenwerking met het Rode Kruis
 • Onderhouden van relaties met bestaande stichtingen/ vermogensfondsen om de inkomsten via deze kanalen duurzaam te verhogen c.q. verduurzamen.
 • In nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s ontwikkelen van op maat gesneden proposities.
 • Schrijven van projectvoorstellen naar tevredenheid van bestaande relaties.
 • Informeren van de relaties over de voortgang van door hen gesteunde projecten en het bewaken van de streefnormen en data van het rapportage proces.
 • Actieve betrokkenheid bij de realisatie van jaarlijks terugkerende activiteiten en evenementen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau; afgeronde commerciële opleiding;
 • 3 jaar werkervaring; bewezen ervaring in het opbouwen en duurzaam onderhouden van een relatienetwerk met samenwerkingspartners; bij voorkeur ervaring in het werken met financiële targets;
 • Ruime ervaring met relatiebeheer en fondsenwerving bij nationale en internationale vermogensfondsen;
 • Commercieel en creatief denkvermogen voor het verbinden van nieuwe partners aan het Rode Kruis;
 • Affiniteit met Noodhulp en preventie op noodhulp;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement;
 • Je kunt nauwkeurig, accuraat en gestructureerd werken; je werkt graag samen met collega’s om een goed resultaat te behalen;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Voor de selectie van de functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: samenwerken, resultaatgericht, klantgericht, plannen en organiseren, initiatief, ondernemerschap en omgevingssensitief en overtuigingskracht.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10/11 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 4.242,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties: Je motivatiebrief en cv  gericht aan Angela van der Woude (personeelsadviseur) ontvangen we graag uiterlijk 26 april a.s. via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/129429

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Sylvia Guldenmundt (hoofd Stichtingen en Vermogensfondsen) telefoon: 06-12987609.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Sr. Relatiebeheerder Nalatenschappen en Major Donors

Elk kind een familie SOS Kinderdorpen gelooft dat familie de enige effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er echter alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in. We steunen en versterken kwetsbare families, zodat zij de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen en voorkomen wordt dat de familie uiteenvalt. Kinderen zonder familie of in een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en de mensen om ze heen. Want wat een kind leert, geeft een kind door.

Binnen SOS Kinderdorpen zoekt het team Bijzondere Giften en Nalatenschappen, dat bestaat uit zes gedreven en toegewijde professionals, een nieuwe collega. Het team werft bijzondere giften bij onder meer stichtingen, bedrijven, vermogende particulieren en netwerken. In jouw rol werf je bijzondere giften bij particulieren en inkomsten nalatenschappen. Dit in samenwerking met een andere collega binnen het team.

Sr. Relatiebeheerder Nalatenschappen en Major Donors (0,8 fte) 

Als relatiebeheerder ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling: het zo efficiënt mogelijk werven van duurzame 1:1 relaties voor financiële support voor de missie van SOS Kinderdorpen. Je richt je hierbij op particuliere (substantiële) giften en toezeggingen nalatenschappen.

Je belangrijkste taak is het identificeren en actief benaderen van particuliere prospects, voor wie je vervolgens het persoonlijk aanspreekpunt bent, en het behoud en beheer van bestaande relaties. Je bent representatief en maakt gemakkelijk contact met mensen met verschillende achtergronden en motivaties. Je weet deze interesses goed te vertalen naar de proposities en het werk van SOS Kinderdorpen. Voor particuliere grote gevers ontwikkel je samenwerkingsvoorstellen en rapportages op maat en je adviseert reactief relaties op het gebied van nalatenschappen.

Je beheert relaties en zorgt voor persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid op maat, waardoor we op langdurige steun voor het werk van SOS Kinderdorpen kunnen rekenen. Hierbij fungeer je als regisseur voor interne- en externe stakeholders waaronder het managementteam, de Raad van Toezicht, het SOS Expert Netwerk en collega’s van de nationale en internationale SOS Kinderdorpen organisatie.

Je bent onderdeel van een resultaatgericht en gemotiveerd team en rapporteert aan de manager Marketing & Fondsenwerving. SOS Kinderdorpen is een professionele organisatie en maakt onderdeel uit van een internationale federatie, actief in 135 landen en gebieden.

Wat vragen wij van jou?

 • Opleidingsniveau: WO/HBO
 • Aantoonbare/daadwerkelijke ervaring met gesprekken voor support met deze doelgroepen.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met een vergelijkbare doelgroep met aantoonbare resultaten.
 • Werkervaring binnen en expertise en affiniteit met een (internationale) goede doelenorganisatie is een grote pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ondernemend, resultaatgericht en overtuigend.
 • Bruggenbouwer en netwerker.
 • Integer, empathisch en relatiegericht.
 • Maatschappelijk betrokken met een duidelijk “zakelijk” karakter.
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Gestructureerde, zelfstandige werken.
 • Oplossingsgerichte en hands-on mentaliteit.
 • Een collegiale medewerker die ervaringen deelt rondom relatiebeheer en het ontwikkelen van voorstellen.

Wat bieden wij jou?

Bij SOS Kinderdorpen kom je te werken in een zeer betrokken, professionele omgeving waarbij met veel liefde en toewijding wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. De standplaats voor deze functie is Amsterdam.

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Wacht niet langer en maak je interesse v??r 7 april aanstaande aan ons kenbaar door te reageren via ons online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Jolan van den Broek, Manager Fondsenwerving en Marketingcommunicatie op 020–3032520.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.