Recruiter vrijwilligers

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 24 districten. In de provincie Overijssel zijn zo’n 1400 vrijwilligers actief voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor deze regio zijn we op zoek naar een

Recruiter vrijwilligers

20 uur per week, Apeldoorn en Almelo

Je zoekt, vindt, verleidt en verbindt talenten aan het Nederlandse Rode Kruis. Je draagt zorg voor de administratieve verwerking van het Vrijwilligersmanagement, met aansturing naar het team.

Je thuisbasis is het kantoor in Apeldoorn, in combinatie met Almelo. De uren vul je flexibel in qua tijd en locatie.

Wat ga je precies doen?

 • Bepalen van het profiel van de te werven vrijwilligers, samen met de vrijwilligersmanagers;
 • Maken van wervende vacatureteksten en zorgdragen voor het uitzetten binnen de standaard kanalen;
 • Opzetten van wervingscampagnes, onder andere op social media;
 • Zoeken naar nieuwe manieren om vrijwilligers te vinden en binden;
 • Zorgdragen voor de administratieve verwerking van het Vrijwilligersmanagement;
 • Aansturen van het team vrijwilligers wat onder andere de administratieve ondersteuning biedt.

Wat vragen we?

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar ervaring met werving & selectie, b.v. als recruiter of intercedent;
 • Ervaring met moderne wervingskanalen, waaronder social media;
 • Visie op het werven van vrijwilligers;
 • Je bent assertief, communicatief vaardig, resultaatgerichtheid, proactief en zelfstandig;
 • Je kunt prioriteiten stellen gerelateerd aan de te behalen doelen en deze bewaken;
 • Je hebt een goede dosis enthousiasme!
 • Ervaring met vrijwilligerswerk is een pré.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken en initiatief.

We bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min.

€ 2.331,07 tot max. € 3.043,54 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Ben jij de enthousiaste Recruiter vrijwilligers die wij zoeken? Reageer dan meteen!

We zijn benieuwd naar jouw visie op vrijwillige inzet en zien dit graag terug in je sollicitatie, gericht aan Mascha van Mourik. Deze ontvangen we graag vóór 26 maart 2019, gericht aan Joost Jaspers, personeelsadviseur via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/126405

Planning:

Het eerste gesprek vindt plaats op donderdagmiddag 28 maart 2019. Een eventueel tweede gesprek zal op dinsdagmiddag 2 april 2019 plaatsvinden. Beide gesprekken zijn in Apeldoorn. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt, in overleg, in Den Haag gepland. Graag hier rekening mee houden!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mascha van Mourik (Vrijwilligersmanager) via 06-21850876 of mvanmourik@redcross.nl .

Wij vinden het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie en (toekomstige) werknemers te waarborgen.  Screening op integriteit is – net als een online assessment – onderdeel van het sollicitatieproces.

Bij het Rode Kruis werk je aan een belangrijke missie: je zet je in voor mensen in nood. Maar ook voor jezelf is werken bij het Rode Kruis interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, gedreven en actiegericht. Het Rode Kruis staat bovendien in de top drie van ‘meest inspirerende merken van Nederland’.

Om een ieder, wie of waar dan ook, goed te kunnen helpen, streven wij ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Hoe meer het Rode Kruis een afspiegeling van de samenleving is, hoe meer we samen kunnen betekenen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om zich voor het Rode Kruis in te zetten. Samen maken we van onze verschillen onze kracht!

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl , Facebook.com/rodekruis en Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld