Starter Projectmedewerker Heldin

LET OP: Dit is een vacature in het kader van de Startersbeursregeling, alleen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar kunnen reageren op deze vacature. Meer informatie over de regeling: www.startersbeurs.nu

Introductie leerwerkplek

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Omschrijving leerwerkplek

Voor het project Hulp naar Hulp van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrokken projectmedewerker voor 4 dagen per week.

In Amsterdam leven veel mensen in een isolement. Veel voorkomende oorzaken zijn armoede, een slechte gezondheid of het ontbreken van een sociaal netwerk. Het Rode Kruis Amsterdam organiseert projecten om het sociale isolement van mensen te doorbreken, eenzaamheid te verminderen en zelfredzaamheid te vergroten.

Als Projectmedewerker Productontwikkeling draai je volledig mee op de afdeling Goed Voorbereid. Dat betekent dat je als “spin in het web” (mede) verantwoordelijk bent voor de organisatie van onze projecten op dit gebied.

Als projectmedewerker houd jij je o.a. bezig met de volgende taken:

 • Ondersteunende taken m.b.t. het nieuw te ontwikkelen product Hulp naar Hulp in Amsterdam-Amstelland. Dit najaar wordt gestart met 2 pilots, hiervoor is veel te organiseren!
 • Ondersteunen bij het afnemen van intakes en evaluaties onder deelnemers en vrijwilligers;
 • Activiteiten en bijeenkomsten organiseren;
 • Het organiseren van trainingen;
 • Het opzetten van acties om nieuwe deelnemers te werven voor diverse projecten;
 • Ondersteuning bieden op het gebied van communicatie.

Omschrijving leerbedrijf

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
De vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland staan klaar voor kwetsbare mensen, zodat zij in tijden van nood niet alleen staan. Ze zetten zich in voor noodhulp, evenementenhulp, EHBO-cursussen en projecten waarmee we mensen willen versterken zodat ze zichzelf beter kunnen redden.

Omschrijving begeleiding

De starter/projectmedewerker valt onder de productontwikkelaar Hulp naar Hulp. Samen met de productontwikkelaar stel je je persoonlijke leerdoelen vast en de productontwikkelaar begeleidt je hierin. Wekelijks is er een overleg om de werkzaamheden en de voortgang van de leerdoelen te bespreken.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 • Plannen en organiseren
 • Klantgerichtheid & resultaatgericht werken
 • Ondernemerschap en netwerkvaardigheid
 • Financieel bewustzijn & sales
 • Uitdrukkingsvaardigheid

Leerwerkplekeisen

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd:  

 1. Een relevante afgeronde opleiding op WO/HBO-niveau (bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie);
 2. Enthousiasme over de projecten van het Rode Kruis;
 3. Affiniteit met de doelgroepen van het Rode Kruis;
 4. Sterke sociale en communicatieve vaardigheden, Nederlands is de voertaal;
 5. Professionele houding in contact met potentiële vrijwilligers en cliënten;
 6. Flexibiliteit en een goed aanpassingsvermogen;
 7. Onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis (menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid);
 8. Zes maanden beschikbaar voor 32 uur per week, de vergoeding bedraagt 500 euro p/m;
 9. Woonachting in Amsterdam of omgeving.
Gewenst minimaal opleidingsniveauWO/HBO
Gewenste opleidingsrichtingToegepaste Psychologie/Sociaal Werk/etc.
Gewenst rijbewijsNiet van toepassing

Contactpersoon
NaamPatricia Bosch
GeslachtVrouw
FunctieCoördinator Vrijwilligersmanagement
E-mailadresPBosch@redcross.nl
Telefoonnummer0206226211
Actief in de brancheOverig
Vestigingsplaats leerbedrijfAmsterdam

Reacties: je motivatiebrief en cv ontvangen wij graag gericht aan Vera Beijer via  https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161301

Projectondersteuner Noodhulp Nationaal

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp.  Ook zijn wij dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 23 districten met op het Verenigingskantoor de staf Noodhulp Nationaal. Binnen deze afdeling zijn we per 1 juni op zoek naar een:

Projectondersteuner Noodhulp Nationaal

0,8 – 1 fte (32-40u p.w.)

Standplaats Den Haag

Wie zoeken we?

Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een projectondersteuner die het beleidsteam van de afdeling ondersteund bij zowel de lopende werkzaamheden als projecten. We zijn op zoek naar iemand die orde kan brengen in chaos, die zijn of haar hand niet omdraait voor het organiseren van bijeenkomsten, een uitdaging ziet in het puzzelen met volle agenda’s en altijd weet waar onze stukken zijn gebleven in het digitale archief.

Plaats in de organisatie

Je werkt in het team Nationale Noodhulp op het Verenigingskantoor in Den Haag. Het team Noodhulp Nationaal is onder meer verantwoordelijk voor de voorbereiding op en inzet bij rampen, calamiteiten en crises in Nederland.

Functie-inhoud

Ondersteuning van het hoofd en leden van het beleidsteam van de afdeling, zoals het beheren van de agenda’s, personeelszaken, documentbeheer, etc. Maar ook ondersteuning bij afdelingszaken:

 • Ready2help projectteam (het Rode kruis burgernetwerk)
 • het gehele Noodhulp nationaal team met collega’s gevestigd in het hele land
 • diverse projectgroepen (zoals bijv. project Zoekteams Politie Ready2help)

Denk hierbij aan:

 • Ondersteuning bij plannen/notulering van overleggen en bijeenkomsten op het verenigingskantoor en andere plekken in het land;
 • Bijdragen aan informatie-uitwisseling binnen het team noodhulp en verzorgen van updates;
 • Beheren van afdelings-documenten (overzichten, notulen, actie & besluitenlijsten, etc.) en intranet.
 • Inventarisatie op orde houden van promotiemateriaal noodhulp en Ready2help i.s.m. de procesondersteuner (folders, flyers, hesjes, etc.)
 • Beheer van o.a. mailbox, database en andere documenten van Ready2help.
 • Ondersteuning bij oproepen van Ready2help vrijwilligers overal in het land.

Verder kan je voor diverse andere taken worden ingezet op de afdeling waar ondersteuning nodig is of eventueel zelfs voor projecten die spelen op cluster niveau.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding, MBO/HBO werk en denkniveau;
 • Je bent gestructureerd en ziet gelijk waar (administratieve)processen slimmer ingericht kunnen worden en gaat hier proactief mee aan de slag;
 • Je bent een spin in het web en neemt werk uit handen van collega’s waar nodig;
 • Je kan goed prioriteiten stellen en weet bij een veelheid aan taken goed focus te houden. Je verliest daarbij het resultaat niet uit het oog;
 • Je hebt affiniteit en kunt goed overweg met geautomatiseerde systemen, waaronder MS Office/Microsoft 365 (voornamelijk Excel en Teams) en kan anderen ook helpen wanneer zij er niet uitkomen/vragen hebben.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kunt goed samenwerken en bent klantgericht;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, bent accuraat en resultaatgericht;
 • Je hebt een grote mate van taakzelfstandigheid, neemt gemakkelijk initiatief en bent flexibel;
 • Voor anderen ben jij de stabiele factor, die altijd klaar staat en goed op te hoogte is van belangrijke zaken die spelen.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt afhankelijke van opleiding en ervaring plaats in schaal 8 (min. € 2.418,49 en max. € 3.157,67 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week). De duur van de arbeidsovereenkomst is een jaar, met mogelijke verlenging.

Reacties

Je motivatiebrief en cv, gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag voor 30 april 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/158005

Er vinden twee (waarschijnlijk online) gesprekken plaats op 6 en eventueel 7 mei. Graag hiermee rekening houden.

Voor nadere informatie kunt u contact per mail opnemen met Murvin Chan tel: 06-12828392. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Medewerker Vakantiereizen

Het Epilepsiefonds zet zich in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste Vakantiereizen en individuele hulpverlening.

Het Epilepsiefonds zoekt per direct een enthousiaste en betrokken

Medewerker Vakantiereizen

voor 20 uur per week

De afdeling Vakantiereizen bestaat uit twee medewerkers. Zij organiseren aangepaste vakanties voor kinderen en volwassenen die vanwege hun epilepsie niet zelfstandig op vakantie kunnen. Zij doen dit voor ongeveer 300 deelnemers. Om de reizen mogelijk te maken, worden ruim 200 vrijwilligers ingezet voor begeleiding.

Functieomschrijving

Als medewerker Vakantiereizen zorg je voor de contacten met de vrijwilligers. Je zorgt voor de werving, de indeling van de vrijwilligers op de reizen en de training. Ook houdt je de noodzakelijke administratie bij. Je verzorgt de digitale nieuwbrief voor de vrijwilligers. Om het jaar organiseer je het vrijwilligersfeest. Je verzorgt met een collega vertrek en aankomst van onze reizen en doet mee in het achterwachtschema, want als er een reis weg is, moet er altijd een aanspreekpunt zijn.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste medewerker op minimaal MBO+-niveau met bij voorkeur een opleiding in HRM/personeelszaken, die ten minste vijf jaar werkervaring heeft. Je hebt een rijbewijs. Aantoonbare ervaring in het werken met vrijwilligers is een must, ervaring met het werken met Microsoft Dynamics een pré. Omdat het merendeel van de reizen in de zomer plaatsvindt, moet je bereid zijn in de zomermaanden beschikbaar te zijn en regelmatig ook in het weekend. De organisatie en functie vragen bovendien een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit. Je bent woonachtig in de omgeving van Houten. Ben je flexibel, sociaal vaardig en computervaardig, dan nodigen wij je uit te solliciteren.

Wat bieden we?

Het Epilepsiefonds biedt een bij de functie passend salaris en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Cao Ziekenhuizen FWG 45 met een maximum salaris van € 3072,- op fulltime basis). De pensioenen zijn verzekerd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. We bieden eerst een contract voor een periode van zes maanden.

Interesse?

Stuur je persoonlijke motivatiebrief en cv uiterlijk 21 oktober 2019 per e-mail aan pennink@epilepsiefonds.nl, t.a.v. Patricia Pennink. Neem voor meer informatie contact op met Marleen Janmaat, medewerker Vakantiereizen, telefoon 030 634 40 63. Zij is er van dinsdag t/m vrijdag. Kijk op www.epilepsie.nl voor meer informatie over het Epilepsiefonds.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Subsidie- en PME&L-medewerker

Ben jij een kei in het herkennen van subsidiekansen? Ben je initiatiefrijk en vind je het leuk om de PME&L-cyclus te introduceren en te borgen binnen onze organisatie? Werk je graag samen met een geïnspireerd team aan een duurzamere en eerlijke wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt onze leefomgeving gezonder en duurzame energie goedkoper, eten we eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen. Dat lukt alleen als iedereen meedoet. Ook grote bedrijven. We proberen zoveel mogelijk mensen te activeren om dat voor elkaar te krijgen.

Het zien en benutten van subsidiekansen en een heldere PME&L-cyclus zijn daarbij cruciaal. Onze ambities zijn groot. Net als de uitdagingen waar we voor staan om een eerlijke en duurzame toekomst te realiseren. Ga jij de uitdaging aan?

We hebben een vacature voor een:

Subsidie- en PME&L-medewerker

(voor minimaal 0,6 fte / 22,5 uur per week)

Wat ga je doen:

 • Je gaat de PME&L-cyclus opzetten en uitvoeren voor de hele organisatie;
 • Je ziet subsidiekansen voor projecten en activiteiten die passen bij onze strategische doelstellingen en weet deze te benutten;
 • Je coördineert de subsidieaanvragen, verzamelt alle relevante input en en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden;
 • Als de subsidie is toegekend, ontwikkel en implementeer je een maatwerk PME&L-systematiek zodat de eisen van de subsidiegever zijn gewaarborgd;
 • Je zorgt ervoor dat plannen, monitoren, evalueren en leren van ervaringen onderdeel is van al onze projectmatige activiteiten;
 • Je verzorgt de financiële en inhoudelijke monitoring en verzamelt en verwerkt de input voor rapportages en evaluaties aan zowel interne als externe stakeholders;
 • Je levert een bijdrage aan de projectbegrotingen van subsidie-aanvragen en aan periodieke financiële managementrapportages.

Hoe je dag eruit kan zien:

Je begint je dag met het checken van je email. Je ziet dat niet alle collega’s voor de deadline van gisteren hun informatie voor de monitoring bij je hebben aangeleverd en bedenkt hoe je hen het beste kan herinneren. Je besluit iedereen een email te sturen, en bij een aantal mensen in de loop van de dag even langs te lopen. Na een kop koffie is het tijd voor overleg met je collega van Financiën. Je wil met hem bespreken hoe jullie omgaan met het schrijven van uren op een project voor maatschappelijke diensttijd, waar steeds meer collega’s bij betrokken zijn.

Na de biologische en vegetarische lunch, waarin je even bijkletst met collega’s van een andere afdeling, heb je een meeting met de projectleider van Het Grote Veranderfeest. Zij wil deze nieuwe campagne toch anders doen en heeft jou gevraagd de gevolgen voor de subsidie (financieel en relationeel) op een rij te zetten en te adviseren bij dit besluit. Je sluit de dag af met het wekelijkse overleg met het Projectbureau. Je hebt goede ideeën over hoe jullie de leerpunten uit afgelopen campagnes kunnen gebruiken tijdens de volgende strategiedag met de hele organisatie. Het laatste kwartier brainstormen jullie over het thema van het aankomende personeelsfeest.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Over minimaal 2 jaar aantoonbare kennis en werkervaring beschikt op het gebied van subsidietrajecten en -beheer;
 • Initiatieven neemt, doortastend bent, organisatiebrede kansen signaleert en deze goed kan vertalen naar de operatie;
 • Over kennis en ervaring beschikt met agile werken, projectmanagement, projectcoördinatie en met het werken met PME&L-systemen;
 • Kennis hebt van financieel beheer;
 • Beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden;
 • Affiniteit hebt met onze strategische doelstellingen over klimaatrechtvaardigheid.

Team:

Jouw functie valt binnen de afdeling Projectbureau. Je werkt nauw samen met je collega’s van het Projectbureau en met de internationale subsidiemedewerker en de controller. Je legt verantwoording af aan het hoofd van het Projectbureau.

Wij bieden:

 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
 • Een goede werksfeer met maandelijkse borrels, inspiratiesessies en teamuitjes;
 • Een club enthousiaste collega’s;
 • Een prima reiskostenvergoeding;
 • Een werkplek in hartje Amsterdam. Een middagwandeling langs de grachten kunnen we iedereen aanraden. Vanaf Amsterdam CS ben je in 15 minuten op ons kantoor;
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

De arbeidsovereenkomst is voor de periode van een jaar. Het salaris is conform schaal III van ons eigen loongebouw en bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 2.711,- en € 3.642,- bij een volledig dienstverband. Een fulltime werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur. Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond. Mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging, worden specifiek uitgenodigd te solliciteren.

Direct solliciteren of heb je vragen?

Enthousiast geworden? Wij horen graag waarom je voor Milieudefensie wil werken. Mail je CV voorzien van een motivatie (maximaal 1 A4) beide in PDF uiterlijk 25 augustus 2019 naar: solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Subsidie- en PME&L-medewerker’.

De 1ste ronde gesprekken vinden plaats op 4 september, de 2de ronde op 12 september. Neem voor vragen gerust contact op met Monique Quak, P&O medewerker, op 020 550 73 00 of stuur een e-mail naar monique.quak@milieudefensie.nl. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stagiair Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Opsporing en Ondersteuning (onderdeel van het cluster Nationale Hulp & Vrijwilligersmanagement) heeft tot taak om mensen die familieleden vermissen als gevolg van (gewapende)conflicten, (natuur)rampen of persoonlijke omstandigheden op te sporen en met elkaar in contact te brengen en/of informatie te verschaffen over het lot van vermiste, gedetineerde en overleden personen, wereldwijd. Daarnaast biedt de afdeling ondersteuning aan buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (OSM) en ondersteuning aan ongedocumenteerde migranten (OOM) in Nederland en Europa.

Ter versterking van het team Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel is de afdeling per 2 september 2019 op zoek naar een

Stagiair Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel

(regio Groningen/Drenthe)

voor een periode van 10 maanden, voor 24 uur per week

Plaats in de organisatie:

Je rapporteert aan de projectcoördinator Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel.

Doel van de functie:

We zijn op zoek naar een zelfstandige en daadkrachtige stagiair, die de schakel vormt tussen de projectcoördinatie vanuit Den Haag en de ondersteuningspraktijk op verschillende opvanglocaties in regio Groningen/Drenthe.

 Functie-inhoud:

Als stagiair ondersteun je het Rode Kruis project OSM in de regio Groningen/Drenthe. Je werkt minimaal 24 uur per week, deels op locatie en deels op kantoor, aan:

 • Het ondersteunen van een aantal cliënten (slachtoffers van mensenhandel) op opvanglocaties of AZCs;
 • Uitzoeken van juridische vragen omtrent de verblijfsregeling mensenhandel;
 • Onderzoeken van regio-specifieke zaken, zoals gemeentelijk beleid en bijzondere bijstand;
 • Ondersteunen van de OSM-vrijwilligers, o.a. door regionale contacten te onderhouden en organisatie van intervisiebijeenkomsten;
 • Bijhouden van relevante jurisprudentie;
 • Bijhouden van de actualiteiten op het gebied van mensenhandel en aanverwante zaken;
 • Bieden van praktische ad hoc ondersteuning aan de projectleider en coördinator.

Het ondersteunen van cliënten behelst onder andere de volgende activiteiten:

 • Je begeleidt cliënten in de juridische en praktische aspecten omtrent de Verblijfsregeling Mensenhandel en een mogelijke aanvraag verblijfsvergunning humanitair niet-tijdelijk;
 • Je gaat mee naar afspraken met de advocaat en/of instanties en geeft uitleg over brieven van bijvoorbeeld de IND;
 • Je ondersteunt cliënten bij het verkrijgen van persoonsdocumenten, onder meer door voorbereiding en uitvoering van een bezoek aan de ambassade;
 • Je staat cliënten bij in hun onderzoek ten behoeve van een veiligheidsrapportage en dossiervorming;
 • Je ondersteunt de cliënt bij praktische zaken, doorverwijzing en de opbouw van een veilig bestaan en toekomstperspectief.

Functie-eisen:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt basiskennis van het recht. Bij voorkeur volg je een opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling). Beheersing van het Frans, Spaans, of Oost- of West Afrikaanse talen is een pré;
 • Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk of dienstverlening aan kwetsbare personen;
 • Je kan goed zelfstandig werken en hebt een proactieve houding;
 • Je bezit goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je weet de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis integer te hanteren;
 • Je bent bereid tot het volgen van de Basistraining OSM, aanvullende trainingen (zoals communicatie- en gesprekstechnieken) en doet actief mee aan 2-maandelijkse intervisiebijeenkomsten;
 • Je hebt geen bezwaar tot het overleggen van identiteitspapieren, een Verklaring Omtrent Gedrag en ondertekening van de gedragscode van het Rode Kruis;
 • Je woont in de regio Groningen/Drenthe. Het hebben van een rijbewijs is een pré. Je hebt geen bezwaar tot reistijd.

Wij bieden: 

Een waardevolle werkervaring op een bijzonder thema. Je volgt een basistraining over mensenhandel evenals aanvullende trainingen, zoals communicatie en gesprekstechnieken. Je komt terecht in een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Je ontvangt een stagevergoeding en reis- en onkostenvergoeding.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan osm@redcross.nl ontvangen we graag vóór 1 juni 2019. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Dianne Keur, osm@redcross.nl.

LET OP: Sollicitatiegesprekken worden bij voorkeur gevoerd op woensdag 19 juni 2019 in Groningen. De OSM-basistraining is op maandag 1 juli 2019 in Groningen. Beschikbaarheid bij de basistraining is een vereiste. De datum kan in overleg eventueel worden aangepast.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis 

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Stagiair Projectmedewerker Heldin

Het Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis in Amsterdam heeft ruimte voor een:

Stagiair Projectmedewerker Heldin

(meewerkstage vanaf oktober/november)

Voor het Heldin project van het Rode Kruis Amsterdam zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrokken stagiaire voor 3 á 4 dagen per week. Het project is specifiek gericht op vrouwen met een minimaal inkomen die om diverse redenen moeite ervaren om hulp te vragen en verminderd mee kunnen komen in de samenleving. Vaak zijn dit alleenstaande moeders, vrouwen met een lage opleiding en migrantenmoeders.

Met trainingen aan deze groepen vrouwen investeren wij in hun vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen.

Als projectmedewerker houd jij je o.a. bezig met de volgende taken:

 • Contacten leggen met relevante organisaties en scholen voor samenwerking
 • Voorlichtingen geven over de trainingen
 • Meehelpen met de organisatie van trainingen voor vrouwengroepen
 • Intakes afnemen met deelnemers
 • Contactonderhoud met de trainers & partners
 • Bijdragen aan de evaluatie en doorontwikkeling van de trainingen

Functie-eisen:

 • Een relevante opleiding, bijvoorbeeld HBO Toegepaste Psychologie
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden
 • Ervaring in het omgaan met de doelgroep kwetsbare vrouwen met verschillende culturele achtergronden is een pré
 • Flexibiliteit en een goed aanpassingsvermogen
 • Woonachtig in Amsterdam of omgeving
 • Onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis (menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid)

Wat bieden we?

 • Werkervaring met verschillende kwetsbare vrouwengroepen
 • Een nieuwe relevant netwerk met organisaties en instanties
 • Stagevergoeding
 • Reis- en onkostenvergoeding
 • Trainingen: waaronder EHBO & interculturele communicatie
 • Inhoudelijke ondersteuning
 • Een leuke werkplek op 5 minuten lopen van het Waterlooplein

Meer informatie of reageren?

Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Patricia Bosch via 020 – 622 62 11. Wil je je direct aanmelden, mail dan je motivatie en CV naar vrijwilligerswerkamsterdam@redcross.n

Starter Projectmedewerker Evenementenhulp

Introductie leerwerkplek
Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Omschrijving leerwerkplek
Bij grote en kleine evenementen in de stad staan vrijwilligers van het Rode Kruis Amsterdam paraat voor het verlenen van Eerste Hulp. Voor de organisatie van Eerste Hulp bij evenementen zoeken wij een projectmedewerker.

Starter Projectmedewerker Evenementenhulp

Functienaam Starter Projectmedewerker Evenementenhulp
Naam leerbedrijf Het Rode Kruis
Website www.rodekruis.nl/amsterdam-amstelland
Plaats leerwerkplek Amsterdam

LET OP: Dit is een vacature in het kader van de Startersbeursregeling, alleen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar kunnen reageren op deze vacature. Meer informatie over de regeling: www.startersbeurs.nu

Van een kandidaat verwachten wij dat hij/zij meehelpt in de organisatie van Evenementenhulp, waaronder contact onderhouden met opdrachtgevers en vrijwilligers, het maken van inzetvoorstellen en bevestigingen, het informeren en indelen van beschikbare hulpverleners en de daarbij behorende administratieve klussen. Deze werkzaamheden voer je uit ten behoeve van bekende evenementen in de stad Amsterdam, je kunt hierbij denken aan Koningsdag, de Parade, Amsterdam Marathon en vele andere grote en minder grote evenementen in onze stad.

Bij deze werkervaringsplaats kun je zelf aangeven aan welke competenties je vooral wilt werken. Samen met je begeleider bepaal je je leerdoelen.

Omschrijving leerbedrijf

Onze vrijwilligers staan klaar voor kwetsbare mensen, zodat zij in tijden van nood niet alleen staan. Ze zetten zich in voor noodhulp, evenementenhulp, EHBO-cursussen en projecten waarmee we mensen willen versterken zodat ze zichzelf beter kunnen redden.

Omschrijving begeleiding

De starter/projectmedewerker valt onder de projectleider Evenementenhulp. Samen met de projectleider stel je je persoonlijke leerdoelen vast en de projectleider begeleidt je hierin. Wekelijks is er een overleg om de werkzaamheden en de voortgang van de leerdoelen te bespreken.

Competenties

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek

 1. Plannen en organiseren
 2. Klantgerichtheid
 3. Resultaatgericht werken
 4. Financieel bewustzijn
 5. Uitdrukkingsvaardigheid

Leerwerkplekeisen

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd voor de leerwerkplek:

 1. Je hebt minimaal een HBO-studie afgerond, bijvoorbeeld Eventmanagement, Vrijetijdskunde, etc.;
 2. Je kunt je vinden in de grondbeginselen van het Rode Kruis;
 3. Je hebt een professionele houding in contact met potentiële klanten en opdrachtgevers;
 4. Je bent goed in organiseren en plannen en wilt je daar nog verder in ontwikkelen.

 

Overige

Gewenst minimaal opleidingsniveau HBO
Gewenste opleidingsrichting Eventmanagement/Vrijetijdskunde/e.d
Gewenst rijbewijs Niet van toepassing

Contactpersoon

Naam Patricia Bosch
Geslacht Vrouw
Functie Coördinator Vrijwilligersmanagement
E-mailadres PBosch@redcross.nl
Telefoonnummer 0206226211
Actief in de branche Overig
Vestigingsplaats leerbedrijf Amsterdam

 

Ben je geïnteresseerd dan graag je cv en motivatiebrief uploaden via het sollicitatieformulier via onderstaande link.

https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/124485