Projectmanager

Natuurmonumenten heeft een omvangrijke projectenportefeuille die cruciaal is voor het behalen van de doelen van de organisatie. Voor Limburg zijn we op zoek naar een ervaren Projectmanager, die uiteenlopende projecten van natuurherstel en programma Maasvallei, tot herbestemming van gebouwen en ENCI groeve kan begeleiden. Je kunt projecten scherp definiëren, bent goed in staat om meerdere projectteams tegelijk te motiveren en verliest het resultaat daarbij niet uit het oog. Door jouw natuurlijke overwicht en de manier waarop je contact maakt met de omgeving creëer je een breed draagvlak voor het werk van Natuurmonumenten en in het bijzonder de projecten uit jouw portfolio. Zo zorg je samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Projectmanager

Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor de planvorming tot de realisatie van verschillende multidisciplinaire projecten in Limburg. Jouw taken daarbij zijn:

 • Het organiseren van benodigde kennis voor projecten en het samenstellen van projectteams;
 • Overzicht houden in de sturing op projectresultaten en succesvol in het realiseren hiervan;
 • Vertalen van mogelijkheden naar concrete projecten en programma’s die passen binnen de visie van Natuurmonumenten;
 • Projectteamleden helpen bij de invulling van hun rol in het team;
 • Adviseren van de opdrachtgever over de opzet en invulling van projecten, heldere beslisvoorstellen voorleggen en tijdig rapporteren over de beheer aspecten (GTKIO);
 • Signaleren van risico’s en complicaties, sturen op de inperking hiervan en adequate maatregelen nemen indien gewenst;
 • Bouwen en onderhouden van een netwerk van stakeholders en de externe omgeving betrekken;
 • Namens Natuurmonumenten deelnemen aan projecten / programma’s van derden en hierbij de belangen behartigen van Natuurmonumenten;
 • Zorgen voor overdracht bij afronding van het projectresultaat aan de opdrachtgever en evaluatie.

Wat jij meeneemt

Je bent omgevingsbewust, kunt goed schakelen en bent in staat anderen mee te nemen en te motiveren voor jouw projecten. Verder heb je:

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het tot uitvoering brengen van projectresultaten en daarin aantoonbaar succesvol;
 • Affiniteit met het Limburgse cultuurlandschap;
 • Je beweegt je makkelijk in het bestuurlijke en ambtelijke netwerk van Limburg en bent in staat om kansen te herkennen voor Natuurmonumenten.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving, je standplaats wordt in overleg Heerlen of Swartbroek;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal €3.126,-  en maximaal € 4.966,- bruto per maand; 
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd. 

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de ervaren Projectmanager die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 25 oktober 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Wil Boots, Teamleider Projectmanagement via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je tot 16 oktober 2020 contact opnemen Cindy Burger, Gebiedsmanager Zuid-Limburg op telefoonnummer 06-55825194. Vanaf 19 oktober 2020 is Wil Boots bereikbaar op telefoonnummer 06-55825180. 

De eerste ronde gesprekken staat gepland op 4 en 5 november 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Online projectmanager

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.
Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat.
Medisch, menselijk en kritisch.
We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten.
We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.  Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

Wat wij doen.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving zorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, gedeeld wordt met Nederland. Met 40.000 collega’s ruim 70 landen werken is geen dag hetzelfde en werken we samen aan het behalen onze doelen.
We maken bewust, soms een vuist, willen groeien en werven fondsen.

Wij zoeken een

ONLINE PROJECTMANAGER 

(m/v, fulltime (32-40 p/w)

(Belangrijk: Tweede publicatie. Daarom zal er met potentieel geschikte kandidaten direct contact opgenomen worden)

Wat jij gaat doen.

Als projectmanager/producer ben je de spin in het web van ons online landschap. Tegelijkertijd ben je de ‘architect’ hiervan. De online wereld is jouw passie, en hierin weet je zowel uitvoerend als inhoudelijk wat er nodig is, om onze doelen te bereiken. Online trends hou je in de gaten, en relevante tools haal je in huis. Een nieuwsbrief naar onze supporters, een campagnepagina optuigen, of onze website optimaliseren? Jij adviseert en coördineert deze projecten, met medische precisie.

Daarnaast monitor je onze kanaalprestaties alsof het een hartbewaking is, en stuur je tijdig bij met onze web/data analisten.

Wie jij bent.

Je bent sociaal, passie gedreven en werkt zowel zelfstandig als in teamverband snel en efficiënt.

Je houdt goed overzicht over meerdere lopende projecten, en weet ook snel te schakelen wanneer er, in ons geval, ergens een ramp plaatsvindt. Onze teams kunnen binnen 24 uur, waar dan ook ter wereld, een veldhospitaal opbouwen. Jij zorgt er met het team voor dat er binnen 24 uur een nood-campagne online staat. Zo dragen we allemaal bij.

De verantwoordelijkheden:         

Onze jaarplannen vallen of staan bij het functioneren van onze kanalen.
Zowel inhoudelijk (strategisch) als uitvoerend (coördinatie) weet je vanuit jouw expertise wat er online nodig is.

 • Monitoring en optimalisatie van de performance van onze online kanalen.
 • Coördinatie van alle (online) campagnes, communicatie en andere activiteiten.
 • Inrichten van ons online landschap, naar aanleiding van de doelen in onze strategie en jaarplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor onderhoud, beveiliging en optimalisatie van onze online kanalen, tools en techniek. Dit in nauwe samenwerking met oa. web/data analisten content creators, marketingmanager en webmaster.
 • Verantwoordelijk voor beveiliging, werking en optimalisatie van alle donatiesystemen/ formulieren..

Jouw kennis/ervaring:

 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie (fondsenwerving/marketing/sales)
 • Strategische denkkracht, vanuit online expertise.
 • Je hebt idealiter ervaring aan klantzijde en weet goed externe bureaus aan te sturen op onze wensen.
 • Voldoende technische kennis voor aansturing bureaus en freelancers.
 • Je bent een projectmanager pur sang en weet overzicht te behouden over meerdere projecten.
 • Je bent bekend met online privacy wetten en regelgeving.
 • Budgetbeheer en bewaking.
 • Idealiter ben je bekend met Drupal, WordPress en Ternair of vergelijkbare CMS.

Wat wij bieden:

Een variërende baan in een internationale organisatie. We werken met ruim 300+ mensen in Amsterdam Oost. De een werkt hier elke dag, de ander komt net terug uit het veld en stampt hier het Iraaks woestijnzand van de schoenen af. We zijn internationaal en professioneel.

We bieden je een jaarcontract (salariëring tussen de €2875-€4106 bruto, afhankelijk van je werkervaring). Daarnaast bouw je een premievrij pensioen op en heb je jaarlijks recht op 30 vakantiedagen.

Alles op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Als je interesse hebt, upload dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en CV in 1 PDF document.
Dit is een tweede publicatie van de vacature. Om de procedure te versnellen nemen we direct contact op met potentiële kandidaten. De uiteindelijke sluitingsdatum is 5 Mei.

Mocht je nog vragen hebben, mail deze dan naar Joost Rentema, coördinator content: joost.rentema@amsterdam.msf.org.

Online projectmanager

Artsen zonder Grenzen:

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.
Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat.
Medisch, menselijk en kritisch.
We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten.
We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.  Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

Wat wij doen.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving zorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, gedeeld wordt met Nederland. We maken bewust, soms een vuist, werven fondsen en activeren.

Wij zoeken een

ONLINE PROJECTMANAGER 

(intentie 40 uur, in overleg 36 uur per week)
(Intern de functie titel is online producer)

Wat jij gaat doen.

Als projectmanager/producer ben je de spin in het web van ons online landschap. Tegelijkertijd ben je de ‘architect’ hiervan. De online wereld is jouw passie, en hierin weet je zowel uitvoerend als inhoudelijk wat er nodig is, om onze doelen te bereiken. Online trends hou je in de gaten, en relevante tools haal je in huis. Een nieuwsbrief naar onze supporters, een campagnepagina optuigen, of onze website optimaliseren? Jij adviseert en coördineert deze projecten, met medische precisie.

Daarnaast monitor je onze kanaalprestaties alsof het een hartbewaking is, en stuur je tijdig bij met onze web/data analisten.

Wie jij bent.

Je bent sociaal, passie gedreven en werkt zowel zelfstandig als in teamverband snel en efficiënt.

Je houdt goed overzicht over meerdere lopende projecten, en weet ook snel te schakelen wanneer er, in ons geval, ergens een ramp plaatsvindt. Onze teams kunnen binnen 24 uur, waar dan ook ter wereld, een veldhospitaal opbouwen. Jij zorgt er met het team voor dat er binnen 24 uur een nood-campagne online staat. Zo dragen we allemaal bij.

De verantwoordelijkheden:      

Onze jaarplannen vallen of staan bij het functioneren van onze kanalen.
Zowel inhoudelijk (strategisch)  als uitvoerend (coordinatie) weet je vanuit jouw expertise wat er online nodig is.

 • Monitoring en optimalisatie van de performance van onze online kanalen.
 • Coördinatie van alle (online) campagnes, communicatie en andere activiteiten.
 • Inrichten van ons online landschap, naar aanleiding van de doelen in onze strategie en jaarplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor onderhoud, beveiliging en optimalisatie van onze online kanalen, tools en techniek. Dit in nauwe samenwerking met oa. web/data analisten content creators, marketingmanager en webmaster.
 • Verantwoordelijk voor beveiliging, werking en optimalisatie van alle donatiesystemen/ formulieren..

Jouw kennis/ervaring:

 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie (fondsenwerving/marketing/sales)
 • Strategische denkkracht, vanuit online expertise.
 • Je bent een projectmanager pur sang en weet overzicht te behouden over meerdere projecten.
 • Je bent bekend met online privacy wetten en regelgeving.
 • Budgetbeheer en bewaking.
 • Voldoende technische kennis voor aansturing freelancers/externen
 • Idealiter ben je bekend met Drupal, WordPress en Ternair.

Wat wij bieden:

Een leuke variërende baan in een internationale organisatie. We werken met ruim 300+ mensen in een fijn kantoor in Amsterdam Oost. De een werkt hier elke dag, de ander komt net terug uit het veld en stampt hier het Iraaks woestijnzand van de schoenen af.
De afdeling communicatie en fondsenwerving bestaat uit +/- 35 mensen; content creators, marketingmanager, persvoorlichters, fondsenwervers, web/data analisten, advocacy.

Je rapporteert aan de coördinator content. We bieden je een jaarcontract (salariëring tussen de €2811-€4015 bruto, afhankelijk van je werkervaring). Daarnaast bouw je een premievrij pensioen op en heb je jaarlijks recht op 30 vakantiedagen.

Alles op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Als je interesse hebt, upload dan uiterlijk 16 februari 2020 je motivatiebrief en CV in 1 PDF document.

De selectie zal d.m.v. twee gesprekken en/of een opdracht plaatsvinden. Deze zijn gepland op 21 en 25 februari.

Mocht je nog vragen hebben, mail deze dan naar Joost Rentema, coördinator content: joost.rentema@amsterdam.msf.org.

— Acquisitie wordt niet op prijs gesteld —

Online producer

Artsen zonder Grenzen:

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.
Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat.
Medisch, menselijk en kritisch.
We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten.
We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.  Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

Wat wij doen.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving zorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, gedeeld wordt met Nederland. We maken bewust, soms een vuist, werven fondsen en activeren.

Wij zoeken.

een

ONLINE PRODUCER

(m/v, fulltime (40 u/p/w)

Wat jij gaat doen.

Als projectmanager/producer ben je de spil in het web van ons online landschap. Tegelijkertijd ben je de ‘architect’ hiervan. De online wereld is jouw passie, en hierin weet je zowel uitvoerend als inhoudelijk wat er nodig is, om onze doelen te bereiken. Online trends hou je in de gaten, en relevante tools haal je in huis. Een nieuwsbrief naar onze supporters, een campagnepagina optuigen, of onze website optimaliseren? Jij adviseert en coördineert deze projecten, met medische precisie.

Daarnaast monitor je onze kanaalprestaties alsof het een hartbewaking is, en stuur je tijdig bij met onze web/data analisten.

Wie jij bent.

Je bent sociaal, passie gedreven en werkt zowel zelfstandig als in teamverband snel en efficiënt.

Je houdt goed overzicht over meerdere lopende projecten, en weet ook snel te schakelen wanneer er, in ons geval, ergens een ramp plaatsvindt. Onze teams kunnen binnen 24 uur, waar dan ook ter wereld, een veldhospitaal opbouwen. Jij zorgt er met het team voor dat er binnen 24 uur een nood-campagne online staat. Zo dragen we allemaal bij.

De verantwoordelijkheden:          

Onze jaarplannen vallen of staan bij het functioneren van onze kanalen.
Zowel inhoudelijk (strategisch)  als uitvoerend (coordinatie) weet je vanuit jouw expertise wat er online nodig is.

 • Monitoring en optimalisatie van de performance van onze online kanalen.
 • Coördinatie van alle (online) campagnes, communicatie en andere activiteiten.
 • Inrichten van ons online landschap, naar aanleiding van de doelen in onze strategie en jaarplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor onderhoud, beveiliging en optimalisatie van onze online kanalen, tools en techniek. Dit in nauwe samenwerking met oa. web/data analisten content creators, marketingmanager en webmaster.
 • Verantwoordelijk voor beveiliging, werking en optimalisatie van alle donatiesystemen/ formulieren..

Jouw kennis/ervaring:

 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie (fondsenwerving/marketing/sales)
 • Strategische denkkracht, vanuit online expertise.
 • Je bent een projectmanager pur sang en weet overzicht te behouden over meerdere projecten.
 • Je bent bekend met online privacy wetten en regelgeving.
 • Budgetbeheer en bewaking.
 • Voldoende technische kennis voor aansturing freelancers/externen
 • Idealiter ben je bekend met Drupal, WordPress en Ternair.

Wat wij bieden:

Een leuke variërende baan in een internationale organisatie. We werken met ruim 300+ mensen in een fijn kantoor in Amsterdam Oost. De een werkt hier elke dag, de ander komt net terug uit het veld en stampt hier het Iraaks woestijnzand van de schoenen af.
De afdeling communicatie en fondsenwerving bestaat uit +/- 35 mensen; content creators, marketingmanager, persvoorlichters, fondsenwervers, web/data analisten, advocacy.

Je rapporteert aan de coördinator content. We bieden je een jaarcontract (salariëring tussen de €2811-€4015 bruto, afhankelijk van je werkervaring). Daarnaast bouw je een premievrij pensioen op en heb je jaarlijks recht op 30 vakantiedagen.

Alles op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Als je interesse hebt, upload dan voor 26 januari 2020 je motivatiebrief en CV in 1 PDF document.

Mocht je nog vragen hebben, mail deze dan naar Joost Rentema, coördinator content: joost.rentema@amsterdam.msf.org.

— Acquisitie wordt niet op prijs gesteld —

Project Manager Cambodia

We are looking for a

Project Manager for Battambang

starting 1st of March 2020

Who we are

forumZFD supports people involved in conflicts on the path to peace and strives to help overcome war and violence. forumZFD is currently working with peace consultants in Germany as well as ten other countries in Europe, the Middle East and South East Asia. Its Academy for Conflict Transformation offers a learning space for professional, international peace work. Through dialogue events, educational work and campaigns, forumZFD actively advocates civil peace policy. forumZFD is recognised by the German federal government as a member of the Civil Peace Service (CPS) consortium. It finances its work through public and private grants, donations and membership fees.

Down to the present day, there has been no systematic dealing with the recent (especially Khmer Rouge) history in Cambodia. In addition, the public discourse on the past rarely includes the experiences and perceptions of ethnic and religious minorities groups. The inadequate knowledge and learning from the past in combination with scarce capacities of non-violent conflict transformation bears a risk of increasing tension, mistrust and division between different communities of Cambodian society.

With its team of Cambodian and international staff, forumZFD has started capacity development activities with selected members of the Khmer majority and different minority groups. The aim is that by providing capacities in non-violent conflict transformation, mutual trust, understanding and respect will be built between different communities in Battambang that will contribute to a more inclusive and peaceful Cambodian society as a whole. One important group we cooperate with is the youth.

Our offer

We offer an attractive position with responsibilities for a minimum of two years (with the option of extension) in a growing organization. We also offer participation in qualification and professional development courses (among others, at forumZFD’s Academy for Conflict Transformation), a project-based preparation, regular coaching and, where appropriate, participation in a language course. As the position is based on the German Development Aid Workers Act (EhfG), it is restricted to citizens of the EU. The position is remunerated according to the provisions of this law, including comprehensive social security benefits and financial reintegration assistance upon return. Working for forumZFD, you will be engaged within the innovative field of conflict transformation and peacebuilding through contributing your ideas and skills.

Your tasks and responsibilities

As a Project Manager you are responsible for the planning, implementing, impact monitoring and financial controlling of projects and activities focusing on capacity development in conflict transformation for different groups and institutions (e.g. youth, minority groups, educational institution) in the province of Battambang and possibly neighboring provinces.

In detail, your tasks and duties will include

 • Conceptualization and implementation of forumZFD’s work in the area of capacity development in the field of peace education and conflict transformation (workshops, trainings, dialogue programs), together with the existing project teams in Battambang and in close cooperation with partner organisations and institutions
 • Implementation of internal monitoring, evaluation and reporting systems
 • Selection and documentation of experiences and „lessons learned“ out of activities and projects, for internal documentation and evaluation
 • Frequent visits to local partners to consult the implementation of the project activities
 • Developing of structures and networks to ensure the sustainability of the project
 • Supporting the administrative and financial management of activities
 • Contributing to the further development of the forumZFD program in Cambodia

Your profile

 • Completed vocational training and/or university degree in social science, political science, regional studies Southeast Asia, psychology or similar
 • Qualification in methods of nonviolent/civil conflict transformation, working with different actors (youth, educational institutions, or minorities), experience in designing and conducting trainings in the wider field of conflict transformation and peace building is desirable
 • Several years of work experience acquired abroad in the Civil Peace Service and/or development cooperation, if possible in Southeast Asia
 • Proven experience in project management and team leading
 • Strong capacity for strategic and conceptual thinking
 • Experience in knowledge, financial and administrative management of projects, including reporting
 • Intercultural skills to work and live in the Southeast Asian context, ability to respond flexibly to changes in the work environment
 • Good relationship management and interpersonal skills and the ability to communicate clearly and sensitively with internal and external stakeholders
 • Fluency in English (project language), both spoken and written and skills in Khmer (desirable)
 • Sound knowledge of computer applications; driver’s license and driving experience
 • Citizenship of a member state of the European Union

Start of your assignment

by 1st of March2020 or later including the preparation period in Germany and the induction phase on location. The contract is offered for at least two years with the further option of extension.

Your application

Please apply in English online at https://www.forumzfd.de/de/node/1216/apply (letter of motivation and CV, relevant letters of reference and 2-3 reference persons) latest by 24th of November 2019.

An assessment centre as part of the selection process is scheduled on December 9 – 11, in Brühl, close to Cologne. In case of any questions, please feel free to contact Mr Sven Reuter at reuter@forumZFD.de.

Please find further information about our organization and our assignments online at www.forumZFD.de. This job advertisement as well as further employment postings can be viewed at www.forumZFD.de/jobs

We are looking forward to your application!

Programme officer Disaster Management

ICCO Cooperation, a global, non-governmental organization, seeks motivated colleagues who support our mission to end poverty and injustice in developing countries. Are you also committed to create a world where people can live in dignity and secured livelihoods? In cooperation with a global team of professionals? Then we are looking for you.

Our organization consists of a global office in the Netherlands (Utrecht) and 5 regional offices in Africa, Asia and Latin America. We are active in a variety of countries through our country representatives. ICCO Cooperation has approximately 450 employees worldwide and a turnover of 45M€ in 2018.   For the department Corporate Strategy & External Relations (CSER) at the global office we are looking for a

Programme officer Disaster Management (32-36 hours)

based in Utrecht, starting with a contract for a period of 1 year

As programme officer, you are part of the department CSER in Utrecht and more specific, part of the DMU team. The CSER department consists of several functional units that have responsibilities in terms of program and partnership management, business development, disaster management, resource mobilization activities, communication and monitoring & evaluation. The department develops strategic policies and new tools for building relationships with (potential) partners and contributes to strengthening the brand policy of ICCO.

The aims of the emergency program is to fulfill ICCO’s  humanitarian principle to save lives and livelihoods of people in need of humanitarian assistance and to prepare communities to be more resilient to disaster. We want to connect relief, rehabilitation and development in these situations. These disasters can be natural or man-made and we pay special attention to the most vulnerable people. We also build the capacities of local organizations so-that they are able to prepare and respond timely, effectively and appropriately to unfolding hazards and disaster. We partner with other (international) organizations to obtain maximum impact (scope, scale, and speed) with high quality interventions that meet the international principles and standards for humanitarian aid. The disaster and resilience program will be connected there where possible to ICCO programs in the regions. We will actively look for linkages with the ICCO priorities, like food security and climate change. Most important is to integrate DRR (disaster risk reduction) within regular programs. For these, funding possibilities outside the current existing DRA and EU funds need to be found.

About the position

You are ambitious and you are the driving force behind the humanitarian aid program in ICCO. You stimulate the development of new initiatives and projects in cooperation with the business developers and the regional offices.  You keep track of the progress and quality of the humanitarian aid projects and actively look for synergy with the ICCO programs in the regions. You are able to develop propositions through building and maintaining partnerships with specific donors, such as the European Commission, DRA and also with other stakeholders, like the private sector and government agencies.  You provide technical advice to regional and country offices and other business units in developing, planning and implementing disaster management programs and strategies. You will do that as part of a team, and you are flexible in working with different cultures, time zones and tight deadlines.

About the profile:

 • Academic background in relevant field of education;
 • 5 years working experience in Humanitarian context;
 • You have in depth knowledge and experience, with multi-stakeholder processes and projects, in the field of emergency aid and disaster response;
 • Fluency in Dutch and English, Spanish and/or French is an asset;
 • Able to work under stressful conditions, no 9 to 5 mentality;
 • Willingness to travel frequently, also to areas that are not labeled as safe, also on short notice;
 • Knowledge of CHS and other standards of Humanitarian work;
 • You have an entrepreneurial personality with an eye for performance, opportunity and quality;
 • Proven cultural sensitivity and proactive in fundraising and communication;
 • Has an entrepreneurial attitude with strong networking skills, is capable to extend current networks and develop new contacts in different branches and sectors;
 • Good skills to mobilize colleagues worldwide and to create new partnerships with multiple stakeholders;
 • Affinity with the Christian Ecumenical roots of ICCO Cooperation;
 • Ability to work and cooperate with others from diverse backgrounds.

What we offer: 

 • Dynamic job in a global organization with a focus on social entrepreneurship;
 • Opportunities to develop your skills and capacities, learning organization;
 • An organization in a network with many national and international contacts and entry points where initiative is encouraged;
 • The position is graded in salary scale 10 of the ICCO GO Terms of Employment, with a gross salary till max € 4.152,11 per month, excl. 8% holiday allowance and 8,3% end of year allowance, based on a 36-hour work week;
 • a position for 1 year (36 hours per week) with the possibility of extension, starting as soon as possible.

More information

For more information about the job you please contact Marian Oppelaar, HR advisor, telephone: +31 6 51699082, email: m.oppelaar@icco.nl.

How to apply

Please send your motivation letter and CV in English (if possible in one PDF file), before 25 August 2019 to vacancies@icco.nl, and refer to the job title and the vacancy number 2019-004 in the email title.

Projectmedewerker / trainer

Vacature projectmedewerker/trainer Stichting De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine is op zoek naar een professional die zich wil ontwikkelen tot projectmedewerker en trainer binnen het project De Tijdmachine. Je hebt al enige jaren relevante ervaring en zin om je tanden in een veelzijdige functie te zetten. Vanuit enthousiasme, leergierigheid en op eigen wijze!

Over Stichting De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine zet zich in voor ouderen die zelfstandig wonen of gebruikmaken van ouderenzorg of een woonzorgcentrum. Met een bewezen aanpak, aandacht en plezier dragen we met onze projecten bij aan het (structureel) verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Daarmee hebben we sinds de oprichting van de stichting ruim 10.000 ouderen bereikt. Het doel is dat mensen zo veel mogelijk op hun eigen manier oud kunnen worden. Of zoals we dat zelf zeggen: ‘Vergrijzen op eigen wijze’.

Het Tijdmachine Traject werkt voor en samen met zorginstellingen en wijkinstanties die beter willen aansluiten bij de wensen en behoeften van ouderen en concreet handen en voeten willen geven aan meer mensgerichte en persoonlijke zorg. De Tijdmachine geeft ouderen een verhaal en een gezicht en brengt (zorg)medewerkers, familie, vrijwilligers en de ouderen samen, zodat zij (nu en in de toekomst) gezamenlijk invulling geven aan een fijne oude dag.

Wat je gaat doen

Je draait met de projectleiders en trainers mee in het traject De Tijdmachine. Je werkt er naartoe dat je steeds meer taken zelfstandig oppakt en trainingen zelf kunt uitvoeren. Zo begeleid je de Tijdmachine op locatie, waarbij je een coachende en meewerkende rol hebt. Je sluit aan bij gesprekken tussen reisleiders en ouderen en evalueert met de reisleiders hoe de gesprekken zijn verlopen; Zijn er mooie gesprekken gevoerd? Wat kan er beter? Is alles eruit gehaald wat erin zat? Is duidelijk geworden wat een oudere nu nog wil doen?
Binnen een dynamische omgeving betrek je iedereen bij de reis; van bewoner tot vrijwilliger en zorgpersoneel. Hierbij benader je de diverse doelgroepen op passende wijze.  De reis is voor ons het middel waar we in de trainingen op voortbouwen.

Als trainer geef je workshops aan reisleiders ter voorbereiding op De Tijdmachine. In het natraject van De Tijdmachine verzorg je (in eerste instantie) samen met ervaren trainers de trainingen. Hierbij gaan jullie met het zorg- en welzijnspersoneel aan de slag met de resultaten van de gesprekken die in De Tijdmachine zijn gevoerd. Het draait om samenwerken aan structurele verandering in het welzijn van de ouderen, zodat zij kunnen leven zoals zij dit het liefste willen. Je wilt een groep, die vanuit het hart- maar vaak al langere tijd op dezelfde manier- werkt, in beweging brengen en bent niet bang om jezelf hierbij als middel in te zetten. Je laat je niet uit het veld slaan en haalt voldoening uit kleine resultaten met een groot effect voor bewoners.

In deze functie heb je een begeleidende rol gedurende het hele Tijdmachine traject op een locatie. Je schakelt constant in communicatie: met ouderen, zorg- en welzijnspersoneel, facilitaire medewerkers en vrijwilligers. Hierbij is empathisch vermogen erg belangrijk, maar daarbij verlies je de doelen van het traject niet uit het oog.

Over jou

Jij hebt zin om aan de slag te gaan in een functie waarin je kunt groeien, beschikt over hbo- werk- en -denkniveau en jij:

 • Hebt al enige jaren ervaring in het trainen van groepen;
 • Streeft met enthousiasme de doelen van Stichting De Tijdmachine na en weet anderen ook te enthousiasmeren;
 • Je bent een aanpakker, niet bang om je schouders eronder te zetten en als een vis in het water in een dynamische werkomgeving;
 • Je doet je werk op je eigen(wijze) manier;
 • Je hebt humor en kunt goed relativeren maar je gaat niet voorbij aan het gevoel van een ander.

Wij bieden

We bieden je een doorgroeifunctie voor 28-32 uur per week in een groeiende organisatie. Je werkt, als je niet op locatie bent, op het kantoor in Deventer in een klein jong team met enthousiaste collega’s. Lunchen doen we samen als het even kan! Het contract is voor 7 maanden waarin je je ontwikkelt tot volwaardig projectmedewerker en trainer in De Tijdmachine en met de mogelijkheid deze daarna voor een langere periode te verlengen. Je kunt vanaf 1 september beginnen! Salariëring op basis van ervaring en opleiding tussen € 2.544,00 en € 3.624,00 op fulltimebasis.

Zie jij jezelf al zitten in De Tijdmachine? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren. Laat ons weten hoe je je eigen reis voor je ziet. Stuur je motivatiebrief of filmpje én cv voor 15 juli per mail aan Evelien Tijsma via e.tijsma@stichtingdetijdmachine.nl  Voor vragen kun je contact opnemen met Evelien. Kijk voor meer informatie ook op onze website:  www.stichtingdetijdmachine.nl .

Planning, Monitoring & Evaluation (PME) Officer

We help to strengthen resilience of vulnerable people exposed to hazards and crisis situations and we respond to disasters and conflicts to save lives and alleviate suffering. In the Netherlands with more than thirty thousand volunteers and internationally through technical assistance, supplies and money. Together we act before, during and after disasters to meet the needs and improve the lives of vulnerable people.  We do this without regards to nationality, ethnicity, religious beliefs, class or political opinion. Our seven principles guide our humanitarian work: humanity, impartiality, neutrality, independence, voluntary service, unity and universality.

The International Assistance division is responsible for all Netherlands Red Cross international support for victims of disasters and conflicts and for vulnerable people exposed to hazards.

The International Assistance division has opened a vacancy for a:

Planning, Monitoring & Evaluation (PME) Officer

The Hague, 32/40 hours p/w

Purpose of the position

The Netherlands Red Cross is looking for a PME officer that can guide, advise and assist programme managers, project managers and Red Cross Red Crescent partner’s staff in designing and implementing PME strategies and developing PME capacity in the countries of operation. The PME officer will work within a sub-unit of four PME staff and reports to the Senior PME Advisor and will support programme and project proposals development as well as the further professionalisation of planning, monitoring and evaluation ‘thinking’ in the organisation.

Background

The PME sub-unit is part of the Business Development and Advisory (BD&A) Unit. This unit brings together key elements of the International Assistance division’s organisational structure. The first key element is the provision of thematic expertise, including the development of corresponding policies and guidelines, to our programming. The second element consists of the development of new programming opportunities through innovation and resource mobilisation processes. The third element is planning, monitoring and evaluation for learning and adherence to accountability standard to donors and the people we serve (end-beneficiaries).

The BD&A Unit works closely together with the four other units within the International Assistance division (Disaster Response Unit, Programme Management Unit and two Partnership Units), as well as with other divisions within the Netherlands Red Cross such as Fundraising and Communications. As part of the BD&A unit, the PME officer provides support to all these units.

 Responsibilities

 • Planning: with programme managers and project managers, develop and maintain planning approaches. With partners, facilitate the development of Theory of Changes and logical frameworks within the countries of implementation. Further design PME plans of the projects within the programme and assist partners in reporting.
 • Community Engagement and Accountability (CEA): Assist In the integration of CEA into used movement tool for planning, monitoring and evaluation tools, capacity-assessments, and coordination and cooperation tools and processes.
 • Monitoring: develop indicator frameworks and final project proposals on intervention logic / theories of change and monitoring and evaluation plans, including alignment of key (cross-cutting) issues such as sustainability. Develop reporting tools based on the capacity of implementing partners, internal information needs and donor requirements.
 • Reporting: review, align and promote PME policies and guidelines for the International Assistance department. Advise and support project and programme managers as well as advisors in reporting to donors.
 • Evaluations: Work together with knowledge institutes on impact assessments and develop terms of references for external evaluators/consultants and advise on PME costs in programme and project budgets.
 • Capacity development: Frequent travel to partner countries to support Red Cross/Red Crescent partners in PME activities, for instance by providing training in the Theory of Change methodology, and (participative) qualitative and quantitative data collection tools for baselines, mid-term reviews and evaluations.
 • Facilitate Learning: Support participative learning processes within projects and programmes. Consolidate learning and assist colleagues in building a track record data base.
 • Networking: Participate and represent the Netherlands Red Cross in relevant working groups and fora, e.g. Red Cross/Red Crescent PMER group or specific alliance working groups.

Qualifications

 • A Master’s degree in Behavioural Sciences, Development Economics, International Relations or other related or relevant academic field.

Skills and experience

 • Relevant professional experience in an international organization and experience with and/or in the sub-Saharan Africa and/ or Asian context.
 • Demonstrable knowledge of Results-Based Management approaches such as the logical framework approach or the Theory of Change.
 • Knowledge of empirical research methods both qualitative as well as quantitative. Experience with case studies, impact assessments, contribution analysis and process tracking are an asset.
 • Basic knowledge of one or more humanitarian/ development themes is an asset: WASH, Health, Climate smart Livelihoods, community resilience, Integrated Risk management and Response Preparedness/disaster management.
 • Experience in data processing and analysis (including data-visualization) for reporting to donors.
 • Ability to contribute and facilitate training and knowledge/skills transfer.
 • Critical thinker, written & verbal and communication skills and inter-personal skills.
 • Ability to develop clear goals, and to relate with stakeholders.
 • Excellent command of the English language; working level Dutch and/or French is an asset.

Competencies

 • Organisational sensitivity, cooperation, providing feed-back, planning, supportive, analysing and forming opinions, result oriented, adaptability, intercultural (communication) skills

We offer

 • A full-time appointment (based on 40-hour work week) for one year, with the possibility of extension depending on performance. Funding of this position is project based.
 • A flexible environment in an international environment.
 • Well balanced employment conditions with space for initiative and personal development.

Remuneration: the salary scale level is set at 11 as mentioned in the CAO, depending on education level and experience. (€ 3.207,01 – € 4.242,68 per month on the basis of full-time employment).

Applications:

Please send your and cover letter CV in English with reference to Rob Vugs before 20 May 2019 through the following link; https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/131861.

Kindly note that an assessment might be part of the selection process. The Netherlands Red Cross embraces diversity and therefore talented minority candidates that have an EU working permit are encouraged to apply.

For more information about the position contact Reinout van Santen, RvanSanten@redcross.nl.

For more information of the work of the Netherlands Red Cross please go to www.rodekruis.nl and www.rodekruis.tv. NLRC on Facebook: Facebook.com/rodekruis and Twitter: Twitter.com/rodekruis

Onderwijskundig projectmedewerker

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Vrijwilligersmanagement & Opleidingen is onder meer verantwoordelijk voor het werven, binden en opleiden van vrijwilligers. Ter versterking van het team is de afdeling op zoek naar een:

Onderwijskundig projectmedewerker

32 uur p/w (voor de duur van 1 jaar)

Plaats in de organisatie

Vrijwilligersmanagement & Opleidingen hoort bij het Cluster Hulpverlening & Vrijwilligersmanagement. Het team Opleidingen ontwikkelt en organiseert alle opleidingen die door het Rode Kruis gegeven worden aan de vrijwilligers. Denk hierbij aan opleidingen tot evenementenhulpverlener; bijscholingen en trainingen op het gebied van communicatie. Je rapporteert aan de coördinator van het team en je werkt vooral nauw samen met je collega onderwijskundige.

Doel van de functie

Komend  jaar wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van onze evenementenhulpverleners; het team opleidingen heeft daar een groot aandeel in. Voor de extra werkzaamheden die dat met zich meebrengt is deze vacature gesteld.

Functie-inhoud

 • Ontwikkelen van diverse leerinterventies: Trainingen, e-modules en korte educatieve video’s in overleg met interne stakeholders;
 • Verantwoordelijk voor uitvoering en opvolging van evaluaties van trainingen en trainers.
 • Als onderdeel van het team een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Wij zoeken

Als onderwijskundig projectmedewerker werk je resultaatgericht. Je bent praktisch, creatief en kan goed samenwerken. Je bent een goede planner, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent leergierig. Je hebt affiniteit met vrijwilligers

Functievereisten

 • HBO/WO opleidingskunde;
 • Aantoonbare ervaring -minimaal 2 jaar- in het ontwikkelen van trainingen en trainingsmaterialen;
 • Bekend met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van opleiden en ontwikkelen, zoals blended learning;
 • Ervaring met ontwikkelen van e-learning, Articulate Storyline/Rise is een pre;
 • Ervaring met het monteren van eenvoudige korte video’s is een pre;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden   

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt afhankelijk van opleiding en ervaring plaats conform salarisschaal 10 (min. €  2.918,94 en max. € 3.710,34 per maand volgens CAO NRK op basis van een fulltime dienstverband).

Reacties

Je sollicitatie gericht aan Angela van der Woude, personeelsadviseur ontvangen we graag voor 19 februari 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/123482

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Annet Spijker, teamleider vrijwilligersmanagement & opleidingen, bereikbaar op tel. 06 13032865.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Projectleider EHBO district Noord-Holland Noord

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het district Noord-Holland Noord is haar activiteiten op het gebied van voorlichting, preventie en het aanleren van EHBO vaardigheden aan het uitbreiden. Vanuit ons kantoor in Alkmaar werken een paar beroepskrachten met een grote groep vrijwilligers samen om die activiteiten te organiseren. Wij willen graag meer mensen kennis en vaardigheden bieden om Eerste Hulp te kunnen verlenen als dat nodig is.

Wij zijn daarom per direct op zoek naar een:

Projectleider EHBO district Noord-Holland Noord

12 uur per week voor een half jaar met mogelijkheid tot verlenging 

Plaats in de organisatie:

Rapporteert aan het Districtsbestuur en wordt aangestuurd door de Vrijwilligersmanager van het district.

Standplaats: Alkmaar

Als Projectleider EHBO ben je verantwoordelijk voor:

 • Acquisitie en organiseren van EHBO-cursussen voor de particuliere markt;
 • Uitbreiden cursusaanbod naar iedere gemeente binnen het district;
 • EHBO aanbod uitbreiden naar specifiek kwetsbare groepen;
 • Contactpersoon voor externe relaties;
 • Werkplan en begroting opstellen EHBO-cursussen particuliere markt;
 • Het onderhouden van relaties met docenten en uitbreiden pool;
 • Het onderhouden van relaties met de coördinatoren EHBO-opleidingen van de Rode Kruis-afdelingen;
 • Cursusmateriaalbeheer en –onderhoud;
 • Samenwerken met de backoffice;

Functie eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • affiniteit met EHBO;
 • ervaring met vrijwilligerswerk;
 • zeer flexibel inzetbaar en bereid om buiten kantoortijden op diverse locaties aanwezig te zijn.

We zoeken een ambitieuze collega die een ondernemersmentaliteit heeft en denkt in mogelijkheden om groei te realiseren en waar mogelijk de eigen functie vaste vorm geeft.

Iemand die nauwkeurig en gestructureerd werkt en in staat is om processen efficiënter te maken.

Je streeft naar groei, bent klantgericht ingesteld en vind het prettig om in teamverband met anderen samen te werken.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Aanstelling geschiedt op payroll basis via Unique voor een periode een half jaar met mogelijkheid tot verlenging .

Salariëring volgens salarisschaal 10  van de CAO van het NRK  afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Voldoe je aan de functie eisen en herken je jezelf in het profiel dan ontvangen we graag motivatiebrief en CV voor 8 februari 2019 gericht aan Angela van der Woude, personeelsadviseur, via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/122502

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de Helpdesk via telefoonnummer

06-83169502. De Helpdesk is bereikbaar maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.00. Je kunt dan vragen naar Térèzka van den Goorbergh, coördinator Helpdesk NHN.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld