Adviseur Projecten

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. In Nederland stimuleren wij projecten van bevlogen Nederlanders verbonden met mensen in armoede. Hun gezamenlijke, kleinschalige projecten steunen wij met geld, advies, expertise en netwerk. Ook versterken we de zelfredzaamheid van mensen in armoede en hun organisaties, met name in het werven van fondsen in eigen land. We zetten ons in voor een structurele verbetering van hun situatie en toekomst.

Wat houdt de functie in?

De Adviseur Projecten is verantwoordelijk voor het bouwen aan de relaties met onze samenwerkingspartners in ontwikkelingslanden en in Nederland. Je adviseert en coacht hen over het behalen van duurzame resultaten, werkwijze en zelfredzaamheid. Je bouwt aan goede relaties zodat uiteindelijk de mensen in hun gemeenschappen in hun kracht staan. Je beoordeelt projectaanvragen en adviseert de Manager Projecten. Je monitort de uitvoering van de projecten en beoordeelt de rapportages. Je zorgt ervoor dat Wilde Ganzen en partners van elkaar leren over werkwijze, thema’s en landen. Je gaat ca. 1 keer per jaar op dienstreis om partners en projecten te bezoeken ten behoeve van monitoring en evaluatie.

Wat verwachten wij van jou?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring (ten minste 3 jaar) met ontwikkelingssamenwerking en de organisaties die hierin actief zijn; bij voorkeur ervaring met particuliere ontwikkelingsinitiatieven.
 • Relevante werkervaring in multi stakeholder samenwerkingen, projectbeheer en beleid. Inzicht in het werken vanuit een Theory of Change is een pre.
 • Klantgericht, goed analytisch vermogen, communicatief vaardig.
 • Bekend met Office 365, en bij voorkeur met Salesforce.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; beheersing van andere talen is een pré, met name de Franse, Spaanse en Portugese taal.

Wat bieden wij jou?

Wilde Ganzen biedt je, binnen een leuk en gedreven team, een prachtige functie in een inspirerende werkomgeving waar iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, namelijk: een verschil maken in de levens van mensen die in armoede leven.

Wij bieden je een jaarcontract, met vooruitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Deze functie is ingeschaald in schaal 10 van de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast ontvang je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering en ben je deelnemer aan pensioenfonds PFZW.

Solliciteren?
Stuur je motivatie en CV voor 25 november 2019 via https://www.wildeganzen.nl/vacatures/adviseur-projecten-wilde-ganzen

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Mariska Staal (Adviseur HRM) via telefoonnummer 035-6251030

Wilde Ganzen wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, dus we respecteren waar je in gelooft, waar je geboren bent of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar wie jij bent en hoe jij zou willen bijdragen aan onze organisatie.

Wij verhuizen per 1 januari 2020 van Hilversum naar Amersfoort (CS-locatie).

Vacature projectadviseur Kansfonds

Vacature projectadviseur Kansfonds

(32 uur)

Kansfonds is hét fonds dat mensen helpt omzien naar kwetsbaren in de samenleving. Al ruim 60 jaar. Met een team van 22daadkrachtige collega’s steunen we ruim 500 kansrijke initiatieven per jaar die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door bevlogen mensen die oprecht iets willen doen voor de ander. Dat doen we onder andere met giften van betrokken medemensen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plaats is voor íedereen en waar ieder mens telt. Kijk voor meer informatie op www.kansfonds.nl

Wegens het vertrek van onze huidige collega is Kansfonds op zoek naar een veelzijdig projectadviseur.

Wat doe je?

De functie vul je samen in met een enthousiast team van zes projectadviseurs en een coördinator projectadvies. In je rol als projectadviseur ben je verantwoordelijk voor het zorgvuldig en tijdig afhandelen van projectaanvragen. Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan het bestedingsbeleid van Kansfonds. Je fungeert als aanspreekpunt voor de projectaanvrager in de fase van onderzoek en advies, ondersteunt (potentiële) aanvragers bij het realiseren en formuleren van projectaanvragen en onderzoekt aanvragen als grondslag voor het schrijven van een onderbouwd advies. Dit ten behoeve van de projectbeoordeling op basis van de door Kansfonds opgestelde criteria en procedures. Het selectief bezoeken van projecten en gesprekken met aanvragers in het kader van het onderzoeken van een aanvraag, het beoordelen en interpreteren van financiële gegevens (jaarrekeningen etc.) ten behoeve van de beoordeling van een aanvraag en het akkoord geven op de betalingen en de financiële en inhoudelijke (eind)verantwoording behoort ook tot je taken. Daarnaast zien wij je graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van onze versnellers en oog hebben voor fondsenwerving en communicatie naar onze relaties. Vanuit jouw kennis en ervaring denk je mee over onze toekomst. Wij zien graag dat je proactief de contacten met jouw netwerk onderhoudt en ons bestedingsbeleid mede ontwikkelt en uitdraagt. Daarnaast bind je waar mogelijk nieuwe organisaties én fondsen aan het Kansfonds en probeer je projecten aan te trekken die bij Kansfonds passen.

Welke ervaring en kennis neem je mee:

 • Ten minste HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar (relevante) werkervaring.
 • Kennis van en ervaring in het maatschappelijk middenveld
 • Financiële kennis van jaarrekeningen en begrotingen is een pré
 • Kennis van impact meten is een pré
 • Affiniteit met het Katholiek Sociaal Denken is een pré
 • Je herkent je in de kerncompetenties van Kansfonds: versterkend, zorgvuldig, initiatiefrijk en oprecht
 • Wat bieden wij?
 • Een zelfstandige functie als projectadviseur bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling, zeer actief in een breed sociaal maatschappelijk werkveld.
 • Een hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit hoofd én hart.
 • Een salaris van maximaal € 3.965 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal G, CAO voor het Omroeppersoneel) en
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling bij PNO Media.

Enthousiast over deze functie? Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie, stuur dan voor maandag 7 januari 2019 een motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@kansfonds.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Crins (Coördinator projectadvies): 035 624 96 51. Houd er vast rekening mee dat de gesprekken voor de eerste ronde plaats vinden in de week van maandag 14 januari 2018. De gesprekken voor de tweede ronde zijn gepland in de week van 28 januari 2018. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

— U wordt vriendelijk verzocht om acquisitie naar aanleiding van deze vacature achterwege te laten—