Stage wetenschap officier

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.


We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Ter ondersteuning van het Cluster Nationale Hulp zijn we op zoek naar een:

Stage wetenschap officier

(32 uur p/w)

Werklocatie:
Den Haag

Periode:
Start is z.s.m. voor de duur van 6 maanden.

Introductie leerwerkplek:

Wil je kennis maken met een humanitaire hulporganisatie en bijdragen aan het omschakelen naar evidence-based werken? Je kunt ervaring op doen in een ambitieus en wetenschappelijk-kritisch aangelegd team. Momenteel zijn we aan het opstarten: wetenschappelijke trajecten, grootschalige samenwerkingen, identificeren van specifieke onderzoeksvelden en het begeleiden van (externe) onderzoekers. Een zelfstandig en kritisch collega zou ons hierbij goed kunnen versterken! Denk aan het mede organiseren van werksessies met externe universiteiten, co-begeleiden van onderzoekers, samen kritisch kijken naar trajecten en het definiëren/opzetten van deelprojecten.

Doel van de functie:

Als werkervaringsplek binnen het nationale cluster ondersteun je de wetenschappelijke coördinator en project leider(s). Je co-organiseert bijeenkomsten met het wetenschappelijke commissie, co-begeleid wetenschappers in overleg met de wetenschappelijke coördinator en ondersteunt de project leiders met het opzetten van deelprojecten. Aan jou dus om ook een positief en constructief aanspreekpunt te zijn voor externe (wetenschappelijke) organisaties.

Dit is de perfecte plek voor jou als je:

 • Constructief kritisch bent aangelegd.
 • Een sterk wetenschappelijk achtergrond en interesse hebt.
 • Alles wilt leren op het gebied van wetenschappelijke samenwerkingen.
 • Wilt leren over hoe onderzoeken succesvol kunnen worden getransleerd naar praktijk.
 • Op zoek bent naar een werkplek waar ruimte is voor creativiteit en om je ideeën aan te dragen.
 • Altijd op de hoogte bent van het wetenschappelijke nieuwtjes.
 • Feeling hebt met humanitaire (nood)hulp.

Omschrijving leerbedrijf:

Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie met een goede werksfeer. We bieden:

 • Een uitdagende leerwerkplek bij een wereldwijd gerenommeerde organisatie.
 • een enthousiast team van leiders en wetenschappers/wetenschappelijk aangelegde collega’s, van wie je veel kunt leren.
 • Informele werkomgeving met een open cultuur.

Omschrijving begeleiding:

Als wetenschappelijk officier word je aangestuurd en begeleid door de Wetenschappelijke Coördinator. Waar nodig ondersteunen ook de overige collega’s van het team jou.

Competenties:

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 1. Communicatie
 2. Analytisch denken
 3. Assertiviteit
 4. Organiseren/structureren
 5. Constructief kritisch denken

Leerwerkplekeisen:

 1. WO of HBO-opleiding in de richting van gezondheidszorg, wetenschap en transformatief organiseren.
 2. Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.
 3. Je hebt een flexibele houding; rampen houden zich niet aan kantoortijden.
 4. Een flinke dosis humor.

Wij bieden: 

Een goed begin van je loopbaan. Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling, onder professionele begeleiding. Een uitdagende functie in een dynamisch team.

Vergoeding: € 300,-/€ 350,- per maand op basis van 40 uur.

Reactie en informatie

Interesse? Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers ontvangen we graag vóór 30 september a.s. via de sollicitatiebutton.

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Kemal Arslantas (Wetenschappelijk Coördinator) – karslantas@redcross.nl.  

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Volg het Nederlandse Rode Kruis (@rodekruis) op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn en Twitter.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

(Afstudeer)stage team Onderzoek en Zorginnovatie

De Hartstichting helpt je om goed voor je hart te kunnen zorgen, door onderzoek en innovatieprojecten te initiëren en financieren, om zo de hart- en vaatzorg te verbeteren.

Lijkt het je leuk om de wereld buiten het onderzoek te verkennen en ben je op zoek naar een toffe academische stage? Ons team Onderzoek & Zorginnovatie biedt mooie stagemogelijkheden! 

(Afstudeer)stage team Onderzoek en Zorginnovatie

 • Stageovereenkomst voor ca. 32 – 40 uur per week
 • Duur van de stage is ongeveer 6 maanden
 • Startdatum in overleg
 • De kans om je te verdiepen in de wereld van gezondheidsfondsen, onderzoeksbeleid en -financiering

Team Onderzoek & Zorginnovatie

Team Onderzoek & Zorginnovatie is het team dat zich binnen de Hartstichting bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek en innovatie in de hart- en vaatzorg. Het team bestaat uit o.a. research managers en beleidsadviseurs, die zich richten op het beoordelen en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek gericht op het eerder opsporen en beter behandelen van hart- en vaatziekten en het opzetten van projecten om de hart- en vaatzorg op landelijk niveau te verbeteren.

Wie zoeken we?

Een gemotiveerde en enthousiaste student (WO) op het gebied van levenswetenschappen (bv. geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of -psychologie, biology of disease). We zoeken iemand die leergierig is en gedreven is om samen met ons, artsen en patiënten de hart- en vaatzorg te verbeteren. Je bent in staat om kennis die je met je studie verworven hebt te vertalen naar (beleidsmatige) analyses en adviezen. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast kun je ons overtuigen van je affiniteit met onderzoek, gezondheidszorg en hart- en vaatziekten.

Mogelijke stage-opdrachten:

Er zijn binnen ons team veel mogelijkheden voor (project)management- en beleidsstages. Regelmatig lenen onderwerpen zich ook voor onderzoeksstages of de combinatie van een stage en scriptie. Voorbeelden van projecten waarbij we jouw hulp zeker kunnen gebruiken zijn: 

 • Het in kaart brengen wat onderzoek van de Hartstichting heeft opgebracht met als doel het verbeteren van ons huidige onderzoeksbeleid. Deze opdracht leent zich voor een onderzoeksstage met zowel kwalitatieve als (in mindere mate) kwantitatieve elementen. De focus ligt bij dit project op het in kaart brengen van impact van onderzoek;
 • Er samen met onze beleidsadviseurs voor zorgen dat er meer aandacht komt voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in hart- en vaatonderzoek. We zullen hierbij de kwaliteit van onderzoeksprojecten op sekse en gender analyseren en onderzoeken hoe we er op beleidsniveau voor kunnen zorgen dat deze kwaliteit verbetert;
 • Binnen onze grotere onderzoeksprojecten wordt budget gereserveerd voor jonge talentvolle onderzoekers om hen te stimuleren in hun professionele ontwikkeling. In dit project zal je onderzoeken wat de meerwaarde van dit talentbudget is en wat het in de afgelopen jaren heeft opgeleverd. Het product van deze stage is een advies op basis waarvan het onderzoeksbeleid van de Hartstichting verbetert kan worden.
 • De Hartstichting is initiatiefnemer van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA). De DCVA is een alliantie van de verenigingen van zorgverleners (o.a. cardiologen, huisartsen, neurologen), patiënten en financiers. Samen werken we aan het wegnemen van drempels om de waarde van onderzoek voor het verbeteren van de patiëntenzorg te vergroten. Er zijn vijf pijlers: onderzoeksbeleid, valorisatie, implementatie, talent en infrastructuur. Iedere pijler wordt aangestuurd door een werkgroep die geleid wordt door een voorzitter en coördinator. In deze managementstage maak je kennis met alle belangrijke landelijke organisatie op het gebied van hart- en vaatziekten en ondersteun je één of meerdere pijlers bij hun activiteiten;
 • Implementatie van een Impact Plan, waarmee onderzoeksprogramma’s vanaf de start een strategie kunnen ontwikkelen om de resultaten verder te brengen richting patiëntenzorg en daarvoor de juiste partners vinden en samenwerkingen mee aangaan;

Dit zijn enkele voorbeelden van stageonderzoeken en -projecten binnen het team Onderzoek en Zorginnovatie. Binnen het team wordt nauw samengewerkt en hebben de verschillende projecten veel met elkaar te maken. Het is daarom goed mogelijk om van meerdere projecten een gecombineerde stage te maken.

Wat kun je leren:

 • Een kennismaking met de unieke positie en rol van een gezondheidsfonds;
 • Omgaan met complexe maatschappelijke zorg-uitdagingen; 
 • Jouw academische kennis toepassen in strategische vraagstukken;
 • Bijdrage aan het verbeteren van de preventie en zorg bij hart- en vaatziekten.

 Wat kom je brengen:

 • Je bent proactief, communicatief sterk en werkt graag in een team;
 • Je bent leergierig en hebt een open-minded instelling;
 • Initiatieven nemen doe je graag;
 • Je hebt hart voor het verbeteren van de (hart-vaat)zorg.

 Wat bieden wij?

 • Een gezellige werkplek en een inspirerende werkomgeving;
 • Een stage binnen een hoog aangeschreven gezondheidsorganisatie;
 • Je bent onderdeel van een ambitieus, sociaal en enthousiast team, dat zich dagelijks inzet voor de hart- en vaatgezondheid van Nederland;
 • Een goede begeleiding door onze research managers en beleidsadviseurs;
 • Een stagevergoeding van € 335,- bruto per maand (op fulltime basis).

Stageplaats impactonderzoek

Stageplaats impactonderzoek Kansfonds

(24-32 uur)

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. We steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Kijk voor meer informatie op www.kansfonds.nl.

Voor ons impactonderzoek zijn we op zoek naar een zelfstandige, ondernemende stagiair(e) met interesse in het doen van dit onderzoek.

Jouw stage

In deze stage help je ons met het in kaart brengen van onze impact. Jouw taken zullen in ieder geval zijn:

 • Het coördineren van de dataverzameling bij de organisaties die Kansfonds ondersteunt. Je zet een vragenlijst uit onder de 500 gesteunde initiatieven en bent eerste aanspreekpunt voor de projectpartners die de vragenlijst invullen.
 • Het doen van een deel van de analyse voor de impactrapportage. Hiervoor werk je nauw samen met onze partner op het gebied van impactmeting, Avance Impact.

Het doen van literatuuronderzoek naar de belangrijkste aannames onder de Kansfonds aanpak. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de rol van vrijwilligers bij de gesteunde initiatieven.

Wij bieden een leuke werkplek bij Kansfonds en dubbele begeleiding, namelijk van Kansfonds en van Avance Impact.

Jouw profiel

 • Wetenschappelijk denkniveau, bij voorkeur in de eindfase van zijn/haar bachelor of al begonnen met een Master
 • Interesse in sociaal maatschappelijke vraagstukken en burgerinitiatieven
 • Affiniteit of ervaring met het meten van effecten of impact is een pré
 • Zelfstandig en proactieve werkhouding
 • Gaat georganiseerd te werk en is gedreven
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Kennis van MS office en basisvaardigheden SPSS is een pré

Geïnteresseerd?

We zoeken een stagiair(e) voor de periode februari tot juni 2019 voor 3-4 dagen per week. Je werkt voornamelijk bij ons op kantoor in Hilversum. Er is een stagevergoeding mogelijk van maximaal €400 per maand.

Heb je interesse? Mail dan een korte motivatie en je cv naar sollicitatie@kansfonds.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eline Crins (Coördinator projectadvies): 035 624 96 51.

— U wordt vriendelijk verzocht om acquisitie naar aanleiding van deze vacature achterwege te laten—