Stagiair hulpverlening Mensenhandel/Prostitutie

Rode Kruis: Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

MJD: MJD, onderdeel van Vlechter!, is een dynamische zorg- en welzijnsorganisatie in Noord-Nederland. Op laagdrempelige en professionele wijze stimuleren wij inwoners bij het versterken van hun eigen regie en duurzame participatie. De kernwaarden van MJD zijn: verbindend, eigen regie, passie en innovatief.

Het Rode Kruis en MJD werken veel samen in de regio Groningen. Ter versterking van het programma Mensenhandel (Rode Kruis) en het team Mensenhandel/Prostitutie (MJD) zoeken wij per februari 2021 gezamenlijk een

Stagiair hulpverlening Mensenhandel/Prostitutie (regio Groningen/Drenthe)

voor een periode van 6 maanden voor 40 uur per week

Plaats in de organisatie:

De stage kent twee opdrachtgevers, het Rode Kruis en MJD. Je werkt tweeënhalve dag bij het Rode Kruis, en tweeënhalve dag bij het MJD. Binnen het Rode Kruis rapporteer je aan de coördinator van het programma Mensenhandel. Binnen het MJD rapporteer je aan de zorgcoördinator Mensenhandel. De twee opdrachtgevers stemmen de taken binnen jouw stage af. Bij beide organisaties onderteken je een stageovereenkomst.

Doel van de functie:

We zijn op zoek naar een zelfstandige en daadkrachtige stagiair, die goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden en zowel juridische als maatschappelijke hulpverlening kan bieden. 

Functie-inhoud:

Algemeen:

 • Bijhouden van de actualiteiten op het gebied van mensenhandel en aanverwante zaken;
 • Uitzoeken van juridische vragen omtrent de verblijfsregeling mensenhandel;
 • Bijhouden van relevante jurisprudentie;
 • Netwerk opbouwen en onderhouden;
 • Ondersteunen van cliënten;
 • Actieve deelname aan overleggen omtrent mensenhandel;
 • Verstrekken van advies en informatie aan professionals en cliënten.

Rode Kruis specifiek:

 • Ondersteunen van buitenlandse slachtoffers mensenhandel bij hun vreemdelingrechtelijke procedures, zowel via persoonlijke begeleiding als door het draaien van spreekuren;
 • Ondersteunen van het Rode Kruis vrijwilligersnetwerk mensenhandel in Groningen/Drenthe, o.a. door regionale contacten te onderhouden en organisatie van intervisiebijeenkomsten.

MJD specifiek:

 • Op casuïstiek niveau bijdragen en monitoren van zorgtrajecten;
 • Ondersteuning bij zorgtrajecten, strafrechtelijke en verblijfsrechtelijke trajecten;
 • Rapportage en terugkoppeling aan CoMensha.

Functie-eisen:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, en zit in de laatste jaren van je opleiding;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en relevante ervaring met vrijwilligerswerk en/of dienstverlening; 
 • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over uitstekende communicatieve  en sociale vaardigheden;
 • Je hebt actuele kennis van de sociale kaart in Groningen en bij voorkeur ook Drenthe;
 • Je bent initiatiefrijk en in staat om zelfstandig werkzaamheden op te pakken;
 • Je toont eigenaarschap in je ontwikkeling tot zelfstandige professional;
 • Je hebt basiskennis van het recht;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Je weet de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis integer te hanteren;
 • Je bent bereid tot het volgen van de Basistraining Mensenhandel van het Rode Kruis en doet actief mee aan 2-maandelijkse intervisiebijeenkomsten van het Rode Kruis;
 • Je woont in de regio Groningen/Drenthe. Het hebben van een rijbewijs is een pré. Je hebt geen bezwaar tot reistijd.

Wij bieden : 

Een waardevolle werkervaring op een bijzonder thema, bij twee dynamische organisaties. Je komt terecht in een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Je ontvangt een stagevergoeding en reis- en onkostenvergoeding.

Procedure:

Je motivatiebrief en cv gericht aan osm@redcross.nl ontvangen we graag vóór 1 november 2020. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Maartje Holdorp (Rode Kruis): 06-23187423 (tot 1 oktober 2020) en Jade Bulder: 06-46495953 (zorgcoördinator mensenhandel, MJD).

Voordat je stage begint dien je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Districtsbestuurder portefeuille Noodhulp district Brabant-Noord

Districtsbestuurder portefeuille Noodhulp district Brabant-Noord (vrijwillig).

Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, Onpartijdigheid, Neutraliteit, Onafhankelijkheid, Vrijwilligheid, Eenheid en Algemeenheid.

District Brabant-Noord

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio’s georganiseerd. Het district Brabant-Noord bestaat op dit moment uit 3 lokale afdelingen, met een totaal van ± 460 vrijwilligers. Het districtsbestuur Brabant-Noord heeft als standplaats ‘s-Hertogenbosch en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om Noodhulp, Bevolkingszorg, Evenementenhulp, EHBO-onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, Goed Voorbereid en voorlichting.

Functie

Je bent bestuurlijk verantwoordelijk voor de portefeuille Noodhulp, die bestaat uit het Noodhulpteam en een team Bevolkingszorg/Evenementenhulp. Samen met de hoofden en coördinatoren van de teams, stel jij een werkplan op inclusief begroting en geef je sturing aan deze teams. Met jouw achtergrond en ervaring ben je dé sparingspartner die de teams nodig hebben om bij incidenten en crisis klaar te staan.

Wat neem jij mee?

 • Relevante achtergrond op het gebied van Noodhulp en Evenementenhulp.
 • Bestuurlijk ervaring bijvoorbeeld binnen verenigingen of andere vrijwilligersorganisatie.
 • HBO werk/denkniveau.
 • Een inzet van gemiddeld 6 tot 8 uur per week, verdeeld over meerdere dagen. Je kunt vanuit huis veel doen, maar we willen dat je beschikbaar bent om een aantal uren per maand aanwezig te zijn op het kantoor in ’s-Hertogenbosch voor o.a. teamoverleg.
 • Een netwerker en beschikt over een relevant netwerk, resultaatgericht, betrouwbaar, organisatiesensitiviteit en een echte ‘verbinder’.
 • De grondbeginselen van het Rode Kruis passen binnen jouw normen en waarden.

Wat bieden wij?

Een kans om jouw bestuurlijke ervaring uit te breiden, te verdiepen en de gelegenheid om je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten ten behoeve van de samenleving. Veel ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de unieke kans om achter de schermen te kijken bij één van de grootste noodhulporganisaties in Nederland en wereldwijd. We vergoeden gemaakte onkosten en zorgen dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Voor nadere informatie en toelichting over deze functie kun je bellen of mailen met vrijwilligersmanager Diane Melis (06-41526080 / dmelis@redcross.nl) of voorzitter Norbert van Berckel (06-53116777 / nvanberckel@rodekruis.nl).

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur dan je motivatie en CV naar vacatures.brabantnoord@rodekruis.nl

Teamleider chronische ziekten en psychosociale hulpverlening

Wie zijn wij? 

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. In Nederland geeft Stichting Vluchteling voorlichting aan het Nederlands publiek over de situatie van vluchtelingen wereldwijd en de internationale (nood)hulpverlening. Op het kantoor in Den Haag werken momenteel ruim 30 medewerkers.

Wegens de opbouw van een nieuw team, zijn wij op zoek naar een

Teamleider Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening  

Als Teamleider chronische ziekten en psychosociale hulpverlening , lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van Stichting Vluchteling. Onder aansturing van de adjunct-directeur en samen met de technisch adviseur van INTERSOS, ben je verantwoordelijk voor de implementatie van hulpverlening in de eerstelijnszorg op het gebied van chronische ziekten en voor de directe begeleiding van het team: de adviseur chronische ziekten, de adviseur psychosociale hulpverlening  en de epidemioloog/onderzoeker.

Taken en Werkzaamheden

Aansturing Team Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening:

 • Je leidt een team van 3 medewerkers (de adviseur chronische ziekten, de adviseur psychosociale hulpverlening en de epidemioloog/onderzoeker)
 • Je bent verantwoordelijk voor de levering van hoge kwaliteit programma’s in de eerstelijnszorg op het gebied van chronische ziekten in samenwerking met de technisch adviseur van de implementerende partner
 • Je begeleidt het team in de identificatie van prioriteitsgebieden voor het programma Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening
 • Je zorgt voor de integratie van dit nieuwe medische team met de andere leden van het programmateam van Stichting Vluchteling
 • Je adviseert en ondersteunt lokale partnerorganisaties om de kwaliteit van hun medische programma’s te verbeteren

Operationeel onderzoek

 • Je bent verantwoordelijk voor operationeel onderzoek, in coördinatie met instituten in Nederland en de technische afdeling van de primaire partnerorganisatie
 • Je zorgt voor de uitvoering van onderzoeksactiviteiten van hoge kwaliteit
 • Je monitort de voortgang van de integratie van hulpverlening op het gebied van chronische ziekten en de psychosociale interventies in de eerstelijnsgezondheidszorg
 • Je monitort de documentatie van patiëntresultaten en de onderzoeksactiviteiten
 • Je stelt periodieke en ad hoc rapporten op, in samenwerking met het team

Pleitbezorging  en vertegenwoordiging

 • Je draag actief bij en geeft ondersteuning aan communicatie- en pleitbezorgingsactiviteiten om het hoofddoel van het programma te bereiken: de opname van zorg voor patiënten met chronische ziekten in de eerstelijnszorg
 • Je bevordert de doelstellingen van Stichting Vluchteling in nationale, regionale en internationale vergaderingen, trainingen en conferenties, door facilitering en verspreiding van de operationele ervaring van Stichting Vluchteling en haar internationale partnerorganisatie
 • Je creëert de nodige netwerken en samenwerkingsverbanden met Nederlandse organisaties met een gemeenschappelijk/gedeeld belang en werkt samen om innovatieve digitale oplossingen te ontwikkelen voor de hulpverlening aan en zorg voor vluchtelingen met chronische ziekten• Je werkt samen met internationale actoren om lacunes in de dienstverlening aan patiënten met chronische ziekten in humanitaire situaties te verhelpen en voorkomen

 Profiel:

 • Een HBO-verpleegkundige- of artsenopleiding
 • Minimaal 10 jaar (internationale) werkervaring, bij voorkeur in de ngo-sector
 • Academische kennis van, of ruime ervaring met, epidemiologie en/of volksgezondheid
 • Sterke managementervaring
 • Ervaring met de behandeling van chronische ziekten in humanitaire situaties
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek
 • Ervaring met het reizen naar en werken in conflictgebieden
 • Ervaring met het ondersteunen van lokale partnerorganisaties
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Engels. Frans is een pré.
 • Beschikbaar voor 40 uur per week
 • EU–ingezetene, of in het bezit van een EU-werkvergunning
 • Geen belemmeringen om regelmatig te reizen

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische functie in een bevlogen, informele en besluitvaardige werkomgeving;
 • Een arbeidscontract voor één jaar;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden passend bij een goed doel, afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd

Iets voor jou? Reageer dan zo snel mogelijk.

Interesse? Stuur dan voor 4 februari een e-mail met je motivatiebrief en CV naar solliciteren@vluchteling.nl t.a.v. Arjan Hehenkamp, adjunct-directeur, onder vermelding van “vacature Teamleider Chronische ziekten”.

Voor meer informatie over deze vacature, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Arjan Hehenkamp:  070 346 89 46. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Teamleider Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening  

Wie zijn wij? 

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. In Nederland geeft Stichting Vluchteling voorlichting aan het Nederlands publiek over de situatie van vluchtelingen wereldwijd en de internationale (nood)hulpverlening. Op het kantoor in Den Haag werken momenteel ruim 30 medewerkers.

Wegens de opbouw van een nieuw team, zijn wij op zoek naar een

Teamleider Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening  

Als Teamleider chronische ziekten en psychosociale hulpverlening, lever je een belangrijke bijdrage aan het werk van Stichting Vluchteling. Onder aansturing van de adjunct directeur en samen met de technisch adviseur van INTERSOS ben je verantwoordelijk voor de implementatie van hulpverlening in de eerstelijnszorg op het gebied van chronische ziekten en voor de directe begeleiding van het team: de adviseur chronische ziekten, de adviseur psychosociale hulpverlening  en de epidemioloog/onderzoeker.

Taken en Werkzaamheden

 Aansturing Team Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening:

 • Je leidt een team van 3 medewerkers (de adviseur chronische ziekten, de adviseur psychosociale hulpverlening en de epidemioloog/onderzoeker)
 • Je bent verantwoordelijk voor de levering van hoge kwaliteit programma’s in de eerstelijnszorg op het gebied van chronische ziekten in samenwerking met de technisch adviseur van de implementerende partner
 • Je begeleidt het team in de identificatie van prioriteitsgebieden voor het programma Chronische ziekten en psychosociale hulpverlening
 • Je zorgt voor de integratie van dit nieuwe medische team met de andere leden van het programmateam van Stichting Vluchteling
 • Je adviseert en ondersteunt lokale partnerorganisaties om de kwaliteit van hun medische programma’s te verbeteren

Operationeel onderzoek

 • Je bent verantwoordelijk voor operationeel onderzoek, in coördinatie met instituten in Nederland en de technische afdeling van de primaire partnerorganisatie
 • Je zorgt voor de uitvoering van onderzoeksactiviteiten van hoge kwaliteit
 • Je monitort de voortgang van de integratie van hulpverlening op het gebied van chronische ziekten en de psychosociale interventies in de eerstelijnsgezondheidszorg
 • Je monitort de documentatie van patiëntresultaten en de onderzoeksactiviteiten
 • Je stelt periodieke en ad hoc rapporten op, in samenwerking met het team

Pleitbezorging  en vertegenwoordiging

 • Je draag actief bij en geeft ondersteuning aan communicatie- en pleitbezorgingsactiviteiten om het hoofddoel van het programma te bereiken: de opname van zorg voor patiënten met chronische ziekten in de eerstelijnszorg
 • Je bevordert de doelstellingen van Stichting Vluchteling in nationale, regionale en internationale vergaderingen, trainingen en conferenties, door facilitering en verspreiding van de operationele ervaring van Stichting Vluchteling en haar internationale partnerorganisatie
 • Je creëert de nodige netwerken en samenwerkingsverbanden met Nederlandse organisaties met een gemeenschappelijk/gedeeld belang en werkt samen om innovatieve digitale oplossingen te ontwikkelen voor de hulpverlening aan en zorg voor vluchtelingen met chronische ziekten• Je werkt samen met internationale actoren om lacunes in de dienstverlening aan patiënten met chronische ziekten in humanitaire situaties te verhelpen en voorkomen

Profiel:

 • Een HBO-verpleegkundige- of artsenopleiding
 • Minimaal 10 jaar (internationale) werkervaring, bij voorkeur in de ngo-sector
 • Academische kennis van, of ruime ervaring met, epidemiologie en/of volksgezondheid
 • Sterke managementervaring
 • Ervaring met de behandeling van chronische ziekten in humanitaire situaties
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek
 • Ervaring met het reizen naar en werken in conflictgebieden
 • Ervaring met het ondersteunen van lokale partnerorganisaties
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Engels. Frans is een pré.
 • Beschikbaar voor 40 uur per week
 • EU–ingezetene, of in het bezit van een EU-werkvergunning
 • Geen belemmeringen om regelmatig te reizen

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische functie in een bevlogen, informele en besluitvaardige werkomgeving;
 • Een arbeidscontract voor één jaar;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden passend bij een goed doel, afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd

Interesse? Stuur dan voor 7 december een e-mail met je motivatiebrief en CV naar solliciteren@vluchteling.nl t.a.v. Arjan Hehenkamp, adjunct-directeur, onder vermelding van “vacature Teamleider Chronische ziekten ”. Sollicitanten krijgen voor 15 december bericht. De gesprekken starten in de 3de week van december.

Voor meer informatie over deze vacature kan je tijdens kantooruren contact opnemen met Arjan Hehenkamp:  070 346 89 46. 

Hoofd Opsporing en Ondersteuning

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Opsporing en Ondersteuning heeft tot taak om mensen die het contact verloren zijn met familieleden als gevolg van (gewapende)conflicten, (natuur)rampen of persoonlijke omstandigheden op te sporen, te helpen het contact te herstellen en/of informatie te verschaffen over het lot van vermiste personen, wereldwijd. Daarnaast biedt de afdeling ondersteuning aan buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (OSM) en specifieke ondersteuning aan ongedocumenteerde migranten (OOM) in Nederland en Europa. Tot slot vervult de afdeling een kennisfunctie voor het NRK op het gebied van migratie en Restoring Family Links; de afdeling geeft advies en ontwikkelt beleidskaders voor nationale/ internationale hulpverlening.

We zoeken een

Hoofd Opsporing en Ondersteuning

(32-40 uur per week)

Plaats in de organisatie:

Je rapporteert aan de Clustermanager Nationale Hulp en Vrijwilligersmanagement en je geeft rechtstreeks leiding aan een team van 13 medewerkers en indirect aan de vrijwilligers in het land. Je neemt deel aan het Clusteroverleg met alle hoofden/teamleiders van het cluster.

Doel van de functie:

We zijn op zoek naar een coachende, daadkrachtige manager met affiniteit met migratie, mensenhandel en opsporing. Je weet het Rode Kruis strategisch te positioneren in deze onderwerpen, zowel binnen als buiten de organisatie, zodat hulp effectief en beter geboden kan worden. Je stelt de medewerkers in staat om de meest kwetsbaren in onze samenleving ook echt te bereiken en te helpen. En je zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze processen en dienstverlening verder wordt verhoogd. Tot slot ben je als hoofd verantwoordelijk voor het verwerven van de benodigde (subsidie)gelden voor continuering van bestaande projecten in 2020 en verder.

Verdere taken:

 • coachend leidinggeven aan de medewerkers van de afdeling; zorgdragen voor verdere teamvorming en -ontwikkeling;
 • ontwikkelen, realiseren en evalueren van afdelingsbeleid, passend binnen het (inter)nationaal strategisch kader;
 • zorgdragen voor een optimale dienstverlening; verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking van interne processen en procedures van de afdeling; in overleg met medewerkers en vrijwilligers verder implementeren van nieuwe werkwijze gericht op kwaliteitsverbetering;
 • initiëren en managen van projecten passend binnen de NRK-kaders; opstellen en monitoren van werkplannen en begrotingen; zorgdragen voor adequate en periodieke managementinformatie en subsidierapportages;
 • identificeren en aanvragen subsidies en/of relevante fondsen;
 • onderhouden van een relevant (inter)nationaal relatienetwerk.

Functie-eisen:

 • academisch werk- en denkniveau in een relevante richting;
 • minimaal 5 – 7 jaar managementervaring; coachende managementstijl en gewend om te sturen op hoofdlijnen;
 • maatschappelijk en politiek bewustzijn; in staat om op een diplomatieke manier om te gaan met mogelijk tegengestelde belangen;
 • ervaring in een complexe organisatie met een groot aantal in- en externe stakeholders;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling/schriftelijk) in Nederlands en Engels;
 • bij voorkeur ervaring met het werken met vrijwilligers(organisaties) en werken in een vereniging;
 • ervaring met of aantoonbare affiniteit met hulpverlening, migratie en mensenhandel;
 • ervaring in het aanvragen van subsidies en het onderhouden van subsidierelaties;
 • hands-on mentaliteit en doel- en resultaatgerichtheid.

Wij bieden :

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 13 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 4.177,30 tot max. € 5.572,01 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatiebrief + cv gericht aan Angela van der Woude (personeelsadviseur) ontvangen we graag voor 10 mei 2019 middels de sollicitatielink: https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/130806

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Jacqueline Tunc (interim hoofd O&O; jtunc@redcross.nl).

Een online assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis.

Evenementen Hulpverlener (Vrijwillig)   

Evenementen Hulpverlener (Vrijwillig)                                      

Als evenementenhulpverlener ben je inzetbaar bij diverse grote en kleine evenementen. Je werkt in teamverband samen met andere evenementenhulpverleners van het Rode Kruis en externe hulpverleners en organisaties. Als evenementenhulpverlener heb je de mogelijkheid om te solliciteren naar een functie binnen het Noodhulpteam. Onze evenementenhulpverleners zijn het visitekaartje van het Rode Kruis: actief, hulpvaardig en gastvrij.

Wat zijn de functie-eisen?

 • Je hebt een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling;
 • Je bent bereid de aangeboden opleidingen en trainingen te volgen;
 • Je bent bereid buiten de eigen gemeente/regio op te treden als evenementenhulpverlener;
 • Je bent bereid om je 52 uur per jaar in te zetten voor de Evenementenhulpverlening van het Rode Kruis
 • Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen;
 • Jij bent iemand die direct in actie komt als er iets gebeurt en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je kunt goed luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers;
 • Je bent een echte teamspeler, flexibel en sterk in communiceren;
 • Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing werken;
 • Je bent in staat om binnen gegeven kaders zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken;
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Je bent fysiek in staat om alle taken uit te voeren.

Wat bieden wij?

Als evenementenhulpverlener verricht je zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Het Rode Kruis zorgt voor je opleiding en training en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen. Tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd.  Kijk op www.rodekruis.nl/hulpverleners voor meer informatie

Heb je  interesse?

Neem dan contact op met  de Regio Manager Marjolein Reijling 0638827565 of stuur je cv en motivatie in een e-mail naar vrijwilligersmanagement.districtzawa@rodekruis.nl

Hulpverlener Bevolkingszorg (vrijwillig)

Hulpverlener Bevolkingszorg (vrijwillig)

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen we om de hoek en ver weg, we helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt.  We zorgen met elkaar dat in tijden van nood niemand alleen staat.  We werken vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staat ons team Bevolkingszorg klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Zo helpen we bijvoorbeeld bij de evacuatie en opvang van bewoners van een zorgcentrum na brand, bij de evacuatie van mensen na een overstroming, of bij de opvang van inwoners bij een stroomstoring.

Wat ga je doen

In teamverband en onder leiding van een teamleider sta je klaar voor kwetsbare mensen in een noodsituatie en begeleid je hen naar/in een opvanglocatie. Je bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Als team ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor:

 • in kaart brengen van hulpvragen en speciale zorgbehoeften van getroffenen
 • beantwoorden van vragen van slachtoffers en betrokkenen
 • inrichten van de opvanglocatie
 • begeleiden van getroffenen bij evacuatie en tijdens vervoer naar een andere locatie
 • bevorderen van zelfredzaamheid op de opvanglocatie
 • faciliteren van contactherstel via de website ikbenveilig.nl

Jij bent

 • hulpvaardig; bereid de handen uit de mouwen te steken
 • sociaal en communicatief vaardig, representatief
 • stressbestendig en flexibel, een improvisatietalent
 • in goede conditie
 • een teamspeler, maar je kunt ook zelfstandig werken

Je hebt

 • bij voorkeur een EHBO diploma, of je bent bereid dit te behalen
 • een mobiele telefoon en e-mail
 • eigen vervoer om bij een oproep naar de opvanglocatie te reizen
 • een paar dagen per jaar beschikbaar voor opleiding, bijeenkomsten en oefeningen

Wij bieden

 • boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk
 • een basisopleiding en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen
 • professionele begeleiding, ondersteuning en een verzekering tijdens je werkzaamheden
 • een reis- en onkostenvergoeding

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie neem je contact op met Marjolein Reijling 0638827565
Interesse? Stuur dan je mail met korte motivatie en cv naar vrijwilligersmanagement.districtzawa@rodekruis.nl

Procesondersteuner Noodhulp Nationaal

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid: dát is waar het Nederlandse Rode Kruis voor staat. Naast onze internationale hulp verleent het Rode Kruis ook in Nederland hulp, met meer dan dertigduizend vrijwilligers.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Noodhulp Nationaal is verantwoordelijk voor de voorbereiding op en inzet bij rampen, calamiteiten en crises in Nederland. Ter versterking van de afdeling Noodhulp Nationaal is de afdeling op zoek naar een

PROCESONDERSTEUNER NOODHULP NATIONAAL

32 uur per week

Standplaats: Verenigingskantoor Den Haag

Plaats in de organisatie:

Je werkt in het team Noodhulp Nationaal en rapporteert aan het Hoofd van de afdeling.

Doel van de functie:

In de hulpverlening wordt gebruik gemaakt van systemen, processen en middelen om snel en slagvaardig hulp te kunnen verlenen. Denk hierbij aan het alarmeringssysteem voor de Noodhulpteams, evaluatiebeleidsprocessen Bevolkingszorg en Noodhulpteams en de piketstructuur. Als procesondersteuner beheer je deze systemen en ondersteun je enkele processen. Hierbij onderhoudt je de contacten met zowel externe als interne stakeholders, zodat alarmeringsprocessen snel en doelmatig verlopen.

Daarnaast voer je taken uit op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Functie-inhoud:

 • Je signaleert verbeteringen, lacunes, knelpunten en risico’s in de processen en stelt hiervoor verbetervoorstellen voor
 • Je bent verantwoordelijk voor het toezien op een gedegen evaluatie- en registratie en houdt zicht op trends en ontwikkelingen die voortvloeien uit inzetten
 • Ondersteunt en faciliteert het interne oefen- en trainingsproces;
 • Ondersteunt de dienstverlening Bevolkingszorg door o.a. het beheer van documenten en opslag, rapporteren over het aantal gecertificeerde hulpverleners en ondersteuning van bijeenkomsten;
 • Is voor de dienstverlening Noodhulpteams verantwoordelijk voor het gebruikersbeheer en de optimalisatie van het alarmeringssysteem Pre-Com, evenals het beheer en de distributie van de pagers daarvoor;
 • Ondersteunt het informatiemanagementproces binnen de afdeling door o.a. de Teams-omgeving en het intranet up-to-date te houden;
 • Zorgt voor borging van de juiste registratie van belangrijke info en analyse van gegevens van inzetten.
 • Ondersteunt het team Noodhulp Nationaal in diverse ad-hoc opdrachten en projecten;
 • Beheert de werking van de Noodcommunicatievoorziening (NCV);
 • Draagt zorg voor het bijhouden van het Piketrooster en publicatie op het intranet.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring in projectmatig werken.
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in het veiligheidsdomein.
 • Accuratesse en met oog voor detail.
 • Goede communicatieve vaardigheden en teamspeler.
 • Proactieve werkhouding en oplossingsgericht kunnen werken.
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal.
 • Uitstekende servicegerichte werkhouding.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Salariëring volgens schaal 9 van de CAO NRK (min. € 2.597,55 tot max. € 3.274,25 per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag vóór 22 november 2018 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/114428

Er vinden twee gesprekken plaats op 27 oktober en op 6 december.

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met de Stafmedewerker Beleid en Kwaliteit, Leen Groen, telefoon 070 4455802

 Een assessment maakt deel uit van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld