Gastspreker op voetbalclubs

Vrijwillig: gastspreker op voetbalclubs

Plan International Nederland is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan International werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit doet Plan door het uitvoeren van projecten in 54 ontwikkelingslanden.

Meidenvoetbal helpt ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. Naast beweging en plezier, draagt voetbal namelijk bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Met #TeamLaLeague willen Plan International Nederland, Johan Cruyff Foundation en Women Win daarom zoveel mogelijk meiden laten voetballen. Niet alleen in Nederland, maar ook in ontwikkelingslanden.

#TeamLaLeague is een fondsenwervende actie voor meiden in Nederland, waarvan de opbrengsten gaan naar voetballende meisjes in Brazilië en Nicaragua. Een centrale rol in de actie is weggelegd voor 41 profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen, die als coach van een eigen team via social media meisjes oproepen bij hen in het team te komen. De coach en de meisjes gaan vervolgens proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Meer info via: www.teamlaleague.nl.

De functie

Om zoveel mogelijk funding voor de meisjes van onze voetbalprojecten in Brazilië en Nicaraqua op te halen is het belangrijk #TeamLaLeague te promoten. Hoe meer deelneemsters in Nederland, hoe groter het effect! Als gastspreker heb jij de taak om Nederlands meisjes enthousiast te maken om zich in te zetten als deelnemer voor #TeamLaLeague. Het is aan jou om de boodschap van het project op een duidelijke en enthousiaste manier over te brengen bij diverse voetbal clubs en verenigingen.

Als gastspreker krijg je alle informatie nodig vanuit Plan International Nederland. Zo weet jij precies hoe je meisjes op voetbal verenigingen het best kan inlichten. Hierna kan je in je eigen regio als gastspreker aan de slag gaan. Zo strijd jij mee voor gelijke rechten en kansen voor meisjes wereldwijd. Want als we meer mensen bereiken, kunnen we uiteindelijk voor meer hulp en ondersteuning zorgen in ontwikkelingslanden.

Maatschappelijk belang

Als vrijwilliger voor #TeamLaLeague krijg je de kans om op een leuke manier bij te dragen aan het succes van het project en zo meiden in Brazilië en Nicaragua te helpen. Er is ruimte voor eigen initiatief. Kosten die het vrijwilligerswerk met zich meebrengt worden uiteraard vergoed volgens de daarvoor geldende regels.

Duur

In overleg met het #TeamLaLeague team zorgen we dat jij met genoeg kennis op pad kan. Hierna ga je bij diverse clubs en verenigingen langs als gastspreker. Dit kan zowel tijdens trainingen op een doordeweekse avond, als bij wedstrijden of evenementen in het weekend. Hoe vaak je als gastspreker aan de slag gaat, is helemaal aan jou.

Wie zoeken we?

Voor dit vrijwilligerswerk vragen wij het volgende:

  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Enthousiasme, overtuigingskracht en positieve energie
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Affiniteit met voetbal is een pré

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het jou leuk om als gastspreker aan de slag te gaan en zo het bereik van Plan International Nederland te vergroten? Meld je dan aan als vrijwilliger en kom ons team versterken! Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar demi.vander.neut@plannederland.nl.

Voor vragen over deze functie kan je ook mailen. Mocht je liever bellen, dan kun je terecht bij Demi van der Neut. Tel. +316-34889290.