Eventmedewerker

Heb jij een passie voor het organiseren van evenementen, affiniteit met het opzetten van acties en wil je onderdeel uitmaken van een leuk team waarbij je bijdraagt aan een goed doel? Dan is de Hartstichting op zoek naar jou! In 2020 hebben wij een uitdagende stageplek beschikbaar voor een enthousiaste, zelfstandige professional in opleiding.

Eventmedewerker

Afdeling Acties & Events

Wat maakt de stage bijzonder?

Als stagiair Eventmedewerker ben je heel divers bezig. Je ondersteunt het team zo breed mogelijk. Het team Acties & Events organiseert fondsenwervende acties & evenementen zoals Cycle Paris, 11Strandentocht, de Hartstochten, de jaarlijkse collecte, de kitesurfmarathon Hoek tot Helder maar ook diverse particulieren acties in het land. De ene dag koop je event materialen in, de andere dag heb je een locatie bezoek, de volgende dag bent je de vraagbaak voor particulieren die in actie komen voor de Hartstichting. Je helpt actievoerders verder op weg via telefoon en email, brengt ze in contact met de eventcoördinator en je denkt mee over het verbeteren van ons actieplatform www.voordehartstichting.nl.

De stage opdracht

We zoeken een tweede- of derdejaars student voor 32-40 uur per week, het betreft een meewerk stage. We zijn een dynamisch team met een gezonde instelling om het maximale uit onze acties en evenementen te halen en zoeken iemand met eenzelfde instelling. We werken op basis van duidelijke doelstellingen en plannen, maar steken daarbij wel elke dag gewoon onze handen uit de mouwen. Je leert hier door ervaring. Hands-on. Elke dag weer en geen dag is hetzelfde.

Studierichting:      

Hbo, Hospitality, Eventmanagement, Facilitymanagement, Media & Entertainmentmanagement, Vrijetijdsmanagement, tweede- of derde leerjaar.

Hoe ziet jouw dag er uit?

Als stagiair Eventmedewerker werk je zelfstandig en ondersteun je de Eventmanager & Relatiemanager met de productiewerkzaamheden. Je bent betrokken bij het bestellen van de benodigde materialen voor een event, bij het opstellen van het draaiboek en het indelen van personeel en vrijwilligers. Entertainment moet gezocht worden en social media moet ingezet worden. Je bent het aanspreekpunt voor particuliere actievoerders en helpt hun initiatieven met de eerste praktische vragen en het opsturen van materialen. Natuurlijk ben je ook aanwezig bij onze acties en evenementen om te ondersteunen. Je denkt mee over de invulling van het event en helpt bij het vinden en aansturen van eventvrijwilligers. Soms is dat in een weekend of op een avond. Je stage is eigenlijk niet in een A4-tje te vangen, je draait mee met het team en brengt zo je opleiding in praktijk.

Jouw profiel:

 • Pragmatische instelling
 • Iemand met een hart voor evenementen
 • Iemand die houdt van aanpakken en niet snel opgeeft
 • Affiniteit en ervaring met het organiseren van acties en evenementen
 • Creatief; kunnen meedenken bij de creatieve invullingen van een actie of evenement
 • Zelfstandig
 • Leergierig

Periode stage

Vanaf augustus/september 2020. Mocht een andere periode jou beter schikken, dan overleggen wij graag met jou over de mogelijkheden.

Begeleiding vanuit de organisatie

Je wordt begeleid door een Eventmanager van de Hartstichting en je maakt deel uit van het team Acties & Evenementen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid in een inspirerende werkomgeving bij een A-merk.  Je werkt binnen een collegiaal team met ontwikkelingsmogelijkheden. Je ontvangt een stagevergoeding en hebt recht op vakantiedagen.

Reageren

Voor verdere informatie over deze stage kun je terecht bij Anna Koster, Eventmanager in het team Acties & Events. Telnr: 070 – 3155555

Ondersteunend medewerker events

Het Liliane Fonds is voor het team Campagnes, PER DIRECT op zoek naar een:

ondersteunend medewerker events

(vrijwilligersfunctie)

Het betreft een onbetaalde functie waarbij het aantal uur per week sterk kan wisselen afhankelijk van de planning van de evenementen en activiteiten. 

Wat doe je als medewerker evenementen?

Het Liliane Fonds neemt geregeld deel aan evenementen en beurzen, maar organiseert ook zelf  activiteiten op het gebied van voorlichting en promotie. Zeker omdat het Liliane Fonds dit jaar 40 jaar bestaat, kunnen we een helpende hand heel goed gebruiken. De ondersteunend medewerker events helpt bij de organisatie, planning en uitvoering van verschillende evenementen. Dat vergt creativiteit, flexibiliteit en organisatievermogen. En enthousiasme.

Binnen het team Campagnes wordt de ondersteunend medewerker events aangestuurd door een betaalde medewerker. Gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van bestaande evenementen maar zoek je ook actief naar nieuwe mogelijkheden om te bouwen aan de naams- en propositiebekendheid van het Liliane Fonds.

Achtergrond, vaardigheden en competenties

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het organiseren van evenementen
 • kan goed plannen en organiseren
 • je bent creatief en vindingrijk
 • neemt gemakkelijk initiatief en handelt pro-actief
 • typerend voor de functie is dat de taakbelasting in uren sterk kan wisselen door het jaar heen; daarom vragen we een flexibele inzetbaarheid.

Wij bieden

 • een boeiende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is
 • de mogelijkheid om te leren en werkervaring op te doen en/of je werkervaring met ons te delen
 • reis- en/of onkostenvergoeding

Sollicitatie

Als je belangstelling hebt en voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan personeel@lilianefonds.nl. Voor meer informatie over de functie kun je ook telefonisch contact opnemen met Esther de Graaf, medewerker Events (073-518 94 20 of 06-36 16 65 16).

Bijna 90.000 kinderen met een handicap kregen in 2018 steun van het Liliane Fonds en MIVA. We maken voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en brachten een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling.

Hoe we dat doen? Met onze partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren individuele, brede steun op maat aan kinderen. We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties. En we komen op voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking.

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 80 medewerkers in dienstverband en 130 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

Procescoördinator Evenementenhulp Groningen en Drenthe

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp (onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De dienstverlening  van het Rode Kruis op het gebied van evenementenhulpverlening (ehv) bestaat uit het leveren van EHBO, professionele medische hulp, de coördinatie van de hulpverlening en indien gewenst de benodigde radiocommunicatienetwerken en ondersteunende materialen. Evenementenhulp is een kernactiviteit van plaatselijke afdelingen en districten en vormt het basisproces voor onze noodhulptaken. Vanaf 2017 is een proces gestart om te investeren in deskundige hulpverlening en professionele dienstverlening. Ter versterking van het team Evenementenhulp en de districten Groningen en Drenthe zijn we op zoek naar een:

Procescoördinator Evenementenhulp, 40 uur p/w

De functie is in eerste instantie vacant voor 2 jaar.

Standplaats: Groningen of Drenthe

Positie in de organisatie

Aangestuurd door:                               Hoofd Evenementenhulp

Functioneel afstemming met:            Afdeling Evenementenhulp

Operationeel aangestuurd door:        Vrijwilligersmanager in het district

Doel van de functie:

De procescoördinator Evenementenhulp zorgt voor stabiliteit (‘doen als beloofd’) en verbetering (‘steeds beter doen’) in de districten en afdelingen. En bouwt voort op de basis binnen het Rode Kruis: vakmanschap. Zodat onze klanten de kwaliteit en hulpverlening krijgen waar ze om vragen en we voldoen aan de extern opgelegde kaders.

Onze ideale procescoördinator is verantwoordelijk voor:

 • procesbeheersing op het gebied van Evenementenhulp en het projectmatig doorvoeren van nieuw beleid, processen en verbetermaatregelen;
 • beleidsimplementatie van de evenementenhulpverlening zodat het voldoet aan de Rode Kruis standaard en er sprake is van een doorlopend proces ten aanzien van het verzamelen, analyseren en verwerken van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten;
 • het onderhouden van een relevant in- en extern netwerk;
 • Specifieke taak in deze regio; het coördineren van de front-office Evenementenhulp in Groningen en Drenthe. Binnen de front-office wordt het primaire proces Evenementenhulpverlening door ontwikkeld en uniform uitgevoerd.

Wie zoeken we:

 • Je bent een daadkrachtige teamspeler gericht op resultaat met een hands-on mentaliteit en lost problemen zoveel mogelijk zelfstandig op;
 • Je bent flexibel en laat je niet ontmoedigen door weerstand en/of meningsverschillen;
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis
 • Je hebt actuele kennis van het veiligheidsdomein en affiniteit met EHBO en/of spoedeisende medische hulpverlening
 • Je hebt tenminste 3 jaren projectmanagement ervaring;
 • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en bent bereid in de avonduren en zonodig in de weekenden te werken.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Daarbij de mogelijkheid om mee te groeien met de ontwikkeling van de afdeling in een van de kernactiviteiten van het Rode Kruis.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het Rode Kruis afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatie en cv gericht aan Vera Beijer, ontvangen we graag vóór 3 mei 2019 via  https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/129861

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Peter Paul Tenthof van Noorden via 06-22 49 28 00.

De selectiegesprekken zijn vooralsnog gepland op vrijdag 10 mei 2019 in Groningen. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv of op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Procescoördinator Evenementenhulp Noord Oost Gelderland / Gelderland Midden

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp (onderwijs). Ook internationaal levert het Rode Kruis een actieve bijdrage na rampen en conflicten. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De dienstverlening  van het Rode Kruis op het gebied van evenementenhulpverlening (EHV) bestaat uit het leveren van de EHBO, professionele medische hulp, de coördinatie van de hulpverlening en indien gewenst de benodigde radiocommunicatienetwerken en ondersteunende materialen. Evenementenhulp is een kernactiviteit van plaatselijk afdelingen en districten en vormt het basisproces voor onze noodhulptaken. Vanaf 2017 is een proces gestart om te investeren in deskundige hulpverlening en professionele dienstverlening. Ter versterking van het team Evenementenhulp en de districten Noord Oost Gelderland en Gelderland Midden zijn we op zoek naar een:

Procescoördinator Evenementenhulp, 24 uur p/w

Het betreft een structurele functie

Standplaats: Noord Oost Gelderland en Gelderland Midden

Positie in de organisatie

Aangestuurd door:                               Hoofd Evenementenhulp

Functioneel afstemming met:            Afdeling Evenementenhulp

Operationeel aangestuurd door:        Vrijwilligersmanager in het district

Doel van de functie:

De procescoördinator Evenementenhulp zorgt voor stabiliteit (‘doen als beloofd’) en verbetering (‘steeds beter doen’) in de districten en afdelingen. En bouwt voort op de basis binnen het Rode Kruis: vakmanschap. Zodat onze klanten de kwaliteit en hulpverlening krijgen waar ze om vragen en we voldoen aan de extern opgelegde kaders.

Onze ideale procescoördinator is verantwoordelijk voor:

 • procesbeheersing op het gebied van Evenementenhulp en het projectmatig doorvoeren van nieuw beleid, processen en verbetermaatregelen;
 • beleidsimplementatie van de evenementenhulpverlening zodat het voldoet aan de Rode Kruis standaard en er sprake is van een doorlopend proces ten aanzien van het verzamelen, analyseren en verwerken van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten;
 • het onderhouden van een relevant in- en extern netwerk;
 • Specifiek in deze regio; Wij zijn gestart met het inrichten van een helpdesk, deze helpdeks moet verder opgebouwd en gecoördineerd worden. De Helpdesk Gelderland biedt de vrijwilligers van het Rode Kruis Gelderland één enkel loket voor al hun vragen. De Helpdesk ondersteunt supportmedewerkers, Districtscoördinatoren (DCE’s), Afdelingscoördinatoren (ACE’s) en PCE’s van Gelderland Midden en Noord en Oost Gelderland bij het uitoefenen van hun taken zoals beschreven in de functieprofielen.

Wie zoeken we:

 • Je bent een daadkrachtige teamspeler gericht op resultaat met een hands-on mentaliteit en lost problemen zoveel mogelijk zelfstandig op;
 • Je bent flexibel en laat je niet ontmoedigen door weerstand en/of meningsverschillen;
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis
 • Je hebt actuele kennis van het veiligheidsdomein en affiniteit met EHBO en/of spoedeisende medische hulpverlening
 • Je hebt tenminste 3 jaren projectmanagement ervaring;
 • Je hebt ervaring in het werken met vrijwilligers en bent bereid in de avonduren en zonodig in de weekenden te werken.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Daarbij de mogelijkheid om mee te groeien met de ontwikkeling van de afdeling in een van de kernactiviteiten van het Rode Kruis.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het Rode Kruis afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.918,94 tot max. € 3.710,34) bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties:

Je motivatiebrief + cv  gericht aan Vera Beijer, ontvangen we graag vóór 3 mei 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/129867

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Peter Paul Tenthof van Noorden via 06 22 49 28 00.

De selectiegesprekken zijn vooralsnog gepland op 10 mei 2019 in Apeldoorn. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het Rode Kruis op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Medewerker Theaterstadstuin

Voor de afdeling Communicatie & Werving is het Liliane Fonds PER DIRECT op zoek naar een:

medewerker Theaterstadstuin

het betreft een vrijwillige vacature voor 8-10 uur per maand

Theaterstadstuin

Deze oude kloostertuin van het Liliane Fonds ligt op een prachtige locatie midden in het centrum van Den Bosch en is verbonden met de tuin van Koningstheateracademie. Hierdoor kan door de tuinen worden gewandeld. Er is een pluk- en moestuin, een schommel, een buitenbieb en er staan  bankjes om lekker een boekje of krantje te lezen.  De Theaterstadstuin heeft o.a. als doel de samenwerking op te zoeken met mensen en organisaties in de directe omgeving. Dit doen wij o.a. door knutselmiddagen op woensdagmiddag te organiseren en op zaterdagen in samenwerking met Koningstheateracademie openluchtvoorstellingen te organiseren.

Functieomschrijving

Als medewerker Theaterstadstuin vind je het leuk om 1 of 2 keer in de maand op woensdagmiddag je handen uit de mouwen te steken om samen met kinderen verschillende activiteiten in de Theaterstadstuin uit te voeren óf op zaterdag mee te helpen met een openluchtvoorstelling. Naast deze activiteiten willen wij dit jaar nóg meer activiteiten naar de Theaterstadstuin brengen. Dus natuurlijk mag je hierin meedenken en meedoen. De functie valt onder de leiding van de coördinator Campagnes van het Liliane Fonds. Je werkt nauw samen met de overige leden van het Theaterstadstuinteam. Dus ben je creatief, niet bang voor vieze handen en kun je een groepje kinderen begeleiden? Dan zoeken wij jou! 

Achtergrond, vaardigheden en competenties

 • je bent pro actief en goed in organiseren
 • je vind het leuk om kinderen te begeleiden
 • je beschikt over MBO+ werk en denkniveau
 • je bent bij voorkeur bekend met de binnenstad van Den Bosch

Wij bieden

 • inhoudelijke ondersteuning en begeleiding
 • reis- en/of onkostenvergoeding
 • werktijden en –dagen in overleg

Sollicitatie

Als je belangstelling hebt en voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kun je ook contact opnemen met Pauline Heere, coördinator Evenementen, afdeling Communicatie & Werving (073-518 94 20).