Ecoloog

Natuurmonumenten zoekt voor de afdeling Natuur en Landschap een ervaren Ecoloog, met faunabeheer als speciaal aandachtsgebied. Je werkt zowel landelijk als voor de beheereenheden in het buitengebied aan de kwaliteit van de natuurgebieden en het natuurbeheer.

Jouw werk als Ecoloog

 • Je bent landelijk deskundige en eerste aanspreekpunt voor het dossier faunabeheer. Je werkt hierbij nauw samen met de beheereenheden en andere afdelingen, met name Public Affairs;
 • Je draagt bij aan de landelijke visievorming en beleid als onderdeel van de afdeling Natuur en Landschap. Dat doe je samen met de collega-specialisten van onze eigen afdeling en de Boswachters Ecologie in de beheereenheden;
 • Je adviseert één beheereenheid over het inrichten en herstellen van natuurgebieden en het optimaliseren van natuurbeheer. De Gebiedsmanager is hierin een belangrijke opdrachtgever;
 • Je hebt een belangrijke adviserende en signalerende rol in de uitvoering van de beheercyclus met name bij Natuurvisies, Kwaliteitstoetsen en Monitoringsplannen;
 • Je initieert, begeleidt en bewaakt onderzoeken op het vakgebied ecologie;
 • Je houdt je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vakgebied op regionaal, landelijk en Europees niveau en signaleert trends, ontwikkelingen en kansen;
 • Je fungeert als coach voor jouw beheereenheid en speciaal voor de Boswachter Ecologie.

Natuur en Landschap als je werkomgeving

Bij de afdeling Natuur en Landschap werken ecologen en overige specialisten op het gebied van water, landschap, natuurbeleving, cultuurhistorie en toezicht. Daarnaast maakt het team Kennis en Informatie met o.a. de NatuurDataBank en de Bibliotheek onderdeel uit van Natuur en Landschap. De afdeling heeft een belangrijke adviesrol richting beheereenheden, de andere landelijke afdelingen en de directie van Natuurmonumenten. Natuur en Landschap is als afdeling gevestigd in ’s Graveland (en gaat op termijn verhuizen naar Amersfoort). De enthousiaste medewerkers werken het grootste gedeelte van hun tijd door het land heen.

Wat jij meeneemt

In de rol van Ecoloog beschik je over ruime kennis en ervaring op het vakgebied ecologie en faunabeheer en is het voor jou vanzelfsprekend anderen hierin mee te nemen. Verder heb je:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Kennis van faunabeleid en de wet natuurbescherming;
 • Ervaring met het werken in complexe beleids- en gebiedsprocessen;
 • Een verbindende en stevige persoonlijkheid;
 • Goede adviesvaardigheden en een actieve communicatieve houding gericht op samenwerking;
 • Ervaring met CMSi en QGis is een pré.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Op dit moment is de standplaats ’s-Graveland, maar een verhuizing naar Amersfoort is in voorbereiding;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal €3080- en maximaal €4892,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de ervaren Ecoloog Faunabeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 8 januari 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Petra Ket, manager Natuur en Landschap via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra Ket op 06-55825139.

De eerste ronde gesprekken zijn gepland op 15 januari 2020.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Ecoloog Flevoland

Natuurmonumenten zoekt een enthousiaste Ecoloog in het team van beheereenheid Flevoland. In deze zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor de biodiversiteit en de natuurkwaliteit in de verschillende gebieden zoals het Voorsterbos, Zwarte Meer, Harderhoek en Marker Wadden. Zowel hoge natuurwaarden, cultuurhistorische en recreatieve waarden komen in Flevoland bij elkaar, waarbij veel in ontwikkeling is. Als Ecoloog verzorg je de monitoring en de analyse van ontwikkelingen in onze natuurgebieden. Samen met de Coördinatoren Natuurbeheer zoek je naar optimalisatie van het beheer en adviseer je over beheermaatregelen. Je stuurt vrijwilligers aan en denkt mee in gebiedsprocessen om samen met partners, zoals gemeenten, waterschap en provincie, de natuur in Flevoland te versterken.

Jouw werk als Ecoloog

Als Ecoloog in de beheereenheid werk je nauw samen met de Coördinatoren Natuurbeheer en andere collega’s. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor inhoudelijke vragen over ecologie binnen de beheereenheid. Je vervult een rol als intermediair, sparringpartner en kwaliteitsbewaker in de beheereenheid, maar ook met andere beheereenheden en landelijke afdelingen binnen Natuurmonumenten. Je biedt inhoudelijke ondersteuning binnen het specialisme ecologie door te adviseren over de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot de afgesproken resultaten. Dit doe je doordat je:

 • De bijdrage organiseert vanuit het specialisme ecologie en bijdraagt aan de doelstellingen van de beheereenheid, binnen de kaders van het jaarplan en activiteitenplan;
 • werkzaamheden rond de beheercyclus organiseert en uitvoert, zoals monitoring, analyse van gegevens, natuurvisies en kwaliteitstoetsen, maatregelplannen etc.
 • de Gebiedsmanager en collega’s adviseert over ecologische vraagstukken in het beheer, in de communicatie en natuurbeleving of zelf inhoudelijke inbreng levert in (beleids-)processen betreffende de natuurgebieden;
 • input levert voor landelijk beleid. Je bent sparringpartner voor collega’s uit de landelijke afdelingen en werkt samen met de Ecoloog van de afdeling Natuur en Landschap;
 • contacten onderhoudt met externe organisaties als gemeenten, waterschap, provincie en natuurwerkgroepen, over ecologie, biodiversiteit, Natura 2000 etc.

 De beheereenheid Flevoland als je werkomgeving

Flevoland is uniek in de zin dat de provincie door mensenhanden is gemaakt. Die pioniersmentaliteit heerst hier nog steeds. Mede daardoor is het mogelijk dat we in korte tijd Marker Wadden konden ontwikkelen, een natuurarchipel die nu al rijk is aan bijzondere vogelsoorten. Aan de randen van Flevoland ontstonden op rijke kleigrond onze bossen zoals het Voorsterbos en Harderbos. Deze ontwikkelen zich in hoog tempo tot de oerbossen van de toekomst. En zijn er gebieden als het Zwarte Meer waar we werken aan goede leefomstandigheden van roerdomp en grote karekiet. Het team bestaat uit 12 mensen met verschillende specialiteiten en wordt gesteund door ca. 200 vrijwilligers.

Wat jij meeneemt

Je bent een gepassioneerde ecoloog en hebt een goede kennis van (eco)hydrologie, landschapsprocessen en flora en fauna. Je bent iemand die het overzicht behoudt, prioriteiten kan stellen en overtuigingskracht heeft. Plannen en organiseren kun je uitstekend. Je bent flexibel, organisatiesensitief en werkt graag samen met collega’s en vrijwilligers. Je bent een echte teamspeler. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bijv. opleiding bos- en natuurbeheer;
 • kennis van de specifieke natuurtypen in Flevoland en de landschapsecologische relaties;
 • hydrologische kennis is een pre;
 • ervaring met Excel, CMSi en (Q)Gis;
 • schrijverskwaliteiten;
 • rijbewijs B.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving.
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek).
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.786,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de gepassioneerde Ecoloog die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 30 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je op werkdagen tussen 16:00 en 17:00 contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer (06) 10 13 70 73.

De eerste ronde gesprekken is gepland op dinsdag 9 juli, de tweede ronde op maandag 15 juli.

 

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Ecoloog Zuid-Limburg

Het team van de beheereenheid Zuid-Limburg van Natuurmonumenten zoekt een enthousiaste Ecoloog. In deze zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor de biodiversiteit en de natuurkwaliteit in de verschillende gebieden zoals het Geuldal, Sint-Pietersberg, Brunssummerheide, Geleenbeekdal en IJzerenbos. Zowel hoge natuurwaarden, cultuurhistorische en recreatieve waarden komen in Zuid-Limburg bij elkaar, waarbij landschapsecologie een hoofdrol speelt. Als Ecoloog verzorg je de monitoring en de analyse van ontwikkelingen in onze natuurgebieden. Samen met de Coördinatoren Natuurbeheer zoek je naar optimalisatie van het beheer en adviseer je over beheermaatregelen. Je stuurt vrijwilligers aan en denkt mee in gebiedsprocessen om samen met partners, zoals gemeenten, waterschap en provincie, de natuur in Zuid-Limburg te versterken.

Jouw werk als Ecoloog

Als Ecoloog in de beheereenheid werk je nauw samen met de Coördinatoren Natuurbeheer en andere collega’s. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor inhoudelijke vragen over ecologie binnen de beheereenheid. Je vervult een rol als intermediair, sparringpartner en kwaliteitsbewaker in de beheereenheid, maar ook met andere beheereenheden en landelijke afdelingen binnen Natuurmonumenten. Je biedt inhoudelijke ondersteuning binnen het specialisme ecologie door te adviseren over de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot de afgesproken resultaten. Dit doe je doordat je:

 • De bijdrage organiseert vanuit het specialisme ecologie en bijdraagt aan de doelstellingen van de beheereenheid, binnen de kaders van het jaarplan en activiteitenplan;
 • werkzaamheden rond de beheercyclus organiseert en uitvoert, zoals monitoring, analyse van gegevens, natuurvisies en kwaliteitstoetsen, maatregelplannen etc.
 • de gebiedsmanager en collega’s adviseert over ecologische vraagstukken in het beheer, in de communicatie en natuurbeleving of zelf inhoudelijke inbreng levert in (beleids-)processen betreffende de natuurgebieden;
 • input levert voor landelijk beleid. Je bent sparringpartner voor collega’s uit de landelijke afdelingen en werkt samen met de Ecoloog van de afdeling Natuur en Landschap;
 • contacten onderhoudt met externe organisaties als gemeenten, waterschap, provincie en natuurwerkgroepen, over ecologie, biodiversiteit, Natura 2000, PAS, etc.

De beheereenheid Zuid-Limburg als je werkomgeving

Zuid-Limburg staat bekend om haar grote variatie aan flora, fauna, leefgebieden en landschapskwaliteiten als gevolg van de heuvels en dalen, de beken en bronnen, de gevarieerde bodems en de vele landschapselementen zoals holle wegen, graften en heggen. De natuurgebieden van Natuurmonumenten liggen verspreid door heel Zuid-Limburg, waarvan er vele grenzen aan de randen van de steden waardoor er een grote druk van het publiek is. Meerdere natuurgebieden hebben de Europees beschermde Natura 2000 status zoals de Sint-Pietersberg, het Geuldal, het Noordal, het Geleenbeekdal en de Brunssummerheide. De beheereenheid is een dynamische werkomgeving met meerdere grote projecten zoals de Enci-groeve, Life Pays Mosan, PAS, herinrichting Sibelco-groeve en de klimaatbuffer Geuldal. Het beheerteam bestaat uit 18 mensen met verschillende specialiteiten en wordt gesteund door ca. 300 vrijwilligers.

Wat jij meeneemt

Je bent een gepassioneerde ecoloog en hebt een goede kennis van (eco)hydrologie, landschapsprocessen en flora en fauna. Je bent iemand die het overzicht behoudt, prioriteiten kan stellen en overtuigingskracht heeft. Plannen en organiseren kun je uitstekend. Je bent flexibel, organisatiesensitief en werkt graag samen met collega’s en vrijwilligers. Je bent een echte teamspeler. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bijv. opleiding bos- en natuurbeheer;
 • kennis van de specifieke natuurtypen in Zuid-Limburg, de landschapsecologische relaties en het praktische beheer in de Limburgse natuurgebieden;
 • hydrologische kennis is een pre;
 • ervaring met Excel, CMSi en (Q)Gis;
 • schrijverskwaliteiten;
 • rijbewijs B.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving.
 • 80-100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek).
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.786,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt deze functie omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de Ecoloog die we zoeken in Zuid-Limburg? Stuur dan uiterlijk 20 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Cindy Burger, Gebiedsmanager Zuid-Limburg. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cindy Burger op telefoonnummer (06) 55 825 194 of Gaby Bollen Ecoloog Natuur en Landschap op telefoonnummer (06) 10 081 802.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op maandag 1 juli 2019 te Heerlen. De tweede ronde gesprekken staat gepland op woensdag 10 juli 2019 te Heerlen.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Ecoloog Zeeland en Volkerak

Het werkgebied van de beheereenheid Zeeland en Volkerak van Natuurmonumenten behelst behalve natuurgebieden op het land ook intergetijde gebieden. Met name in en op de Oosterschelde heeft Natuurmonumenten ambities om de natuurkwaliteit te behouden en te verbeteren. De eigendommen liggen op Zuid Beveland, Schouwen Duiveland en daarnaast beheren we terreinen in en naast het  Krammer Volkerak. In deze beheereenheid zijn we op zoek naar een tijdelijke Ecoloog. Als Ecoloog verzorg je de monitoring en de analyse van ontwikkelingen in onze gebieden. Samen met de Coördinatoren Natuurbeheer zoek je naar optimalisatie van het beheer en adviseer je over beheermaatregelen. Je stuurt vrijwilligers aan en denkt mee in gebiedsprocessen om samen met partners, zoals gemeenten en waterschappen, de natuur in Zeeland en het Krammer Volkerak te versterken.

Jouw werk als Ecoloog

Als Ecoloog in de beheereenheid werk je nauw samen met de Coördinatoren Natuurbeheer en andere collega’s. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor inhoudelijke vragen over ecologie binnen de beheereenheid. Je vervult een rol als intermediair, sparringpartner en kwaliteitsbewaker tussen de beheereenheid, andere beheereenheden en landelijke afdelingen binnen Natuurmonumenten. Je biedt inhoudelijke ondersteuning binnen het specialisme ecologie door te adviseren over de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot de afgesproken resultaten. Dat doe je doordat je:

 • De bijdrage organiseert vanuit het specialisme ecologie en bijdraagt aan de doelstellingen van de beheereenheid, binnen de kaders van het jaarplan en activiteitenplan;
 • werkzaamheden rond de beheercyclus organiseert en uitvoert, zoals monitoring, analyse van gegevens, natuurvisies en kwaliteitstoetsen, maatregelplannen etc.
 • de gebiedsmanager en collega’s adviseert over ecologische vraagstukken in het beheer, in de communicatie en natuurbeleving of zelf inhoudelijke inbreng levert in (beleids-)processen betreffende de natuurgebieden;
 • input levert voor landelijk beleid. Je bent sparringpartner voor collega’s uit de landelijke afdelingen en werkt samen met de Ecoloog van de afdeling Natuur en Landschap;
 • contacten onderhoudt met externe organisaties als gemeenten, waterschap, provincie en natuurwerkgroepen, over ecologie, biodiversiteit, Natura 2000, PAS, etc.

Wat jij meeneemt

Je bent een gepassioneerde ecoloog en hebt een goede kennis van (eco)hydrologie, landschapsprocessen en flora en fauna. Je bent iemand die het overzicht behoudt en prioriteiten kan stellen en overtuigingskracht heeft. Plannen en organiseren kun je uitstekend. Je bent flexibel, organisatiesensitief en werkt graag samen met collega’s en vrijwilligers. Je bent een echte teamspeler. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bijv. opleiding bos- en natuurbeheer;
 • kennis van het praktische beheer van duinen, graslanden, dijken
 • ervaring met Excel, CMSi en (Q)Gis;
 • schrijverskwaliteiten;
 • rijbewijs B.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.786,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Het betreft een tijdelijke functie tot 1 juni 2020.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de gepassioneerde Ecoloog die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 16 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Gert de Groot, Gebiedsmanager Zeeland Volkerak. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert de Groot op telefoonnummer 06-54295277

De eerste ronde gesprekken staat gepland op vrijdag 21 juni 2019 te Kwadendamme.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Ecoloog Noord-Holland Midden

Het beheerteam van Beheereenheid Noord-Holland Midden van Natuurmonumenten zoekt een enthousiaste Ecoloog voor de historische buitenplaats Beeckestijn, de landgoederen Koningshof en Nijenburg, het duingebied Duin- en Kruidberg, het veenweidegebied Wormer- en Jisperveld en Polder IJdoorn. In deze zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor de biodiversiteit en de natuurkwaliteit in de verschillende gebieden. Als Ecoloog verzorg je de monitoring en de analyse van ontwikkelingen in onze gebieden. Samen met de Coördinatoren Natuurbeheer zoek je naar optimalisatie van het beheer en adviseer je over beheermaatregelen. Je stuurt vrijwilligers aan en denkt mee in gebiedsprocessen om samen met partners, zoals gemeenten en waterschappen, de natuur in Noord-Holland Midden te versterken.

Jouw werk als Ecoloog

Als Ecoloog in de beheereenheid werk je nauw samen met de Coördinatoren Natuurbeheer en andere collega’s. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor inhoudelijke vragen over ecologie binnen de beheereenheid. Je vervult een rol als intermediair, sparringpartner en kwaliteitsbewaker tussen de beheereenheid, andere beheereenheden en landelijke afdelingen binnen Natuurmonumenten. Je biedt inhoudelijke ondersteuning binnen het specialisme ecologie door te adviseren over de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot de afgesproken resultaten. Dat doe je doordat je:

 • De bijdrage organiseert vanuit het specialisme ecologie en bijdraagt aan de doelstellingen van de beheereenheid, binnen de kaders van het jaarplan en activiteitenplan;
 • werkzaamheden rond de beheercyclus organiseert en uitvoert, zoals monitoring, analyse van gegevens, natuurvisies en kwaliteitstoetsen, maatregelplannen etc.
 • de gebiedsmanager en collega’s adviseert over ecologische vraagstukken in het beheer, in de communicatie en natuurbeleving of zelf inhoudelijke inbreng levert in (beleids-)processen betreffende de natuurgebieden;
 • input levert voor landelijk beleid. Je bent sparringpartner voor collega’s uit de landelijke afdelingen en werkt samen met de Ecoloog van de afdeling Natuur en Landschap;
 • contacten onderhoudt met externe organisaties als gemeenten, waterschap, provincie en natuurwerkgroepen, over ecologie, biodiversiteit, Natura 2000, PAS, etc.

De beheereenheid Noord-Holland Midden als je werkomgeving

De beheereenheid strekt zich uit over een brede zone in de provincie Noord-Holland. Het beslaat grofweg de driehoek Amsterdam-Zandvoort-Alkmaar. Het omvat gebieden van Noordzeekust tot aan het Markermeer; van embryonaal duin, naar grijsduin en duinbos in de duinen, landgoederen in de binnenduinrand en op oude strandwallen, veenweidegebied, drie Beemster forten met UNESCO-status en Polder IJdoorn in het Markermeer. In het gebied spelen veel maatregelen in het kader van Natura2000 en programmatische aanpak Stikstof (PAS). De beheereenheid bestaat uit een team van totaal 13 personen.

Wat jij meeneemt

Je bent een gepassioneerde ecoloog en hebt een goede kennis van (eco)hydrologie, landschapsprocessen en flora en fauna. Je bent iemand die het overzicht behoudt en prioriteiten kan stellen en overtuigingskracht heeft. Plannen en organiseren kun je uitstekend. Je bent flexibel, organisatiesensitief en werkt graag samen met collega’s en vrijwilligers (je bent een echte teamspeler). Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bijv. opleiding bos- en natuurbeheer;
 • Kennis van het praktische beheer van duinen, (park)bossen, veenweide, weilanden en moerassen. Gedegen hydrologische kennis is een pre;
 • Ervaring met Excel, CMSi en (Q)Gis;
 • Schrijverskwaliteiten;
 • Kennis van de specifieke natuurtypen in de beheereenheid en de landschaps-ecologische relaties;
 • Rijbewijs B.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.786,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de bevlogen Ecoloog die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 25 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Aan Pander, Gebiedsmanager Noord-Holland Midden. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam ten Haaf, Coördinator Natuurbeheer op telefoonnummer 06 30351158.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op dinsdag 2 juli 2019 te Wormerveer. De tweede ronde is gepland op woensdag 10 juli 2019 te Wormerveer.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.