Consulent Integratie

Vacature Consulent Integratie  (m/v)

32 uur per week (88,89%)

Als consulent integratie adviseer je en stel je (juridische) informatie beschikbaar over integratieonderwerpen; vanaf vergunningverlening tot naturalisatie (onder meer op de terreinen gezinshereniging, sociale zekerheid en inburgering) voor vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland, advocaten en collega’s van het Landelijk Bureau en in de regio. Je volgt de ontwikkelingen in wet- en regelgeving, jurisprudentie en beleid op de voet. Met scherpe inhoudelijke expertise lever je een bijdrage aan het versterken van de rechtspositie van en de belangenbehartiging voor asielzoekers en vluchtelingen. Dit kan zijn per mail of aan de telefoon (de helpdesk), door het schrijven van notities (Vluchtweb) of het geven van workshops. Ook signaleer je door je contacten met de mensen uit de praktijk misstanden in de uitvoering ten behoeve van de belangenbehartiging.

Beschik jij over een scherp oog voor relevante juridische ontwikkelingen en goede advies-, schrijf- en algemene communicatieve vaardigheden? Ben je proactief, klantgericht, en draag je vluchtelingen een warm hart toe? Lees dan verder.

Als consulent werk je op de afdeling Expertise. Deze is verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige kennis en expertise op maat op het gebied van de asielprocedure, landeninformatie en integratie om zo de (rechts)positie van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland te verbeteren. Dit doet de afdeling op verzoek van advocaten, vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland via VluchtWeb en de Helpdesk, en proactief ten behoeve van de lobby- en communicatie-activiteiten van VluchtelingenWerk Nederland.

Wat wij vragen

Kennis

  • HBO+ / WO werk- en denkniveau: WO Nederlands Recht met specialisatie Vreemdelingenrecht of Bestuursrecht strekt tot aanbeveling
  • Kennis over gezinshereniging is een pre
  • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van de rechtspositie en integratie van vluchtelingen en asielzoekers

Specifieke functiekenmerken

  • Advies- en schrijfvaardigheden
  • Contactuele en communicatieve vaardigheden
  • Omgevingsbewustzijn
  • Didactische vaardigheden
  • Samenwerking
  • Zelfstandigheid/initiatief

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Wij bieden een salaris tussen € 2.844,– en € 4.118,– bruto per maand (schaal 9), op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling is voor een periode van 7 maanden, bij voorkeur met een zo spoedig mogelijke aanvang.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 26 april 2020 naar vacatures-lb@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Marije Hartgers, o.v.v. vacaturenummer 06 en vacaturebron. Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Liesbeth Goldman (telefoon 06 – 283 55 520) en bij Tim Noordhof (telefoon 06 – 317 46 995). Een uitgebreide functiebeschrijving is als bijlage bijgevoegd. Online screening en het opvragen van referenties kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 29 april (middels video conference). Gezien het korte tijdbestek tussen sluiting- en gespreksdatum zal de eventuele uitnodiging hiervoor pas op de 28e worden verstuurd. We verzoeken je vriendelijk hier rekening mee te houden.

De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 14.500 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland.

VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.