Manager Communicatie

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. Wereldwijd beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie en hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Dit is hard nodig want zij worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Plan International werkt aan het verbeteren van de positie van deze meisjes en jonge vrouwen zodat ook zij over hun eigen leven kunnen beslissen.

Wij zoeken per 1 december een:

Manager Communicatie

(32-35 uur per week)

In deze functie zorg je voor de uitvoering van de communicatiestrategie als onderdeel van de cluster- en organisatiestrategie. Je stuurt vanuit een helder strategisch kader en geeft daarbinnen ruimte vanuit vertrouwen in de expertise van het team.

Onze ideale kandidaat heeft gedegen kennis van het communicatievak en is een stevige sparringpartner. Je hebt een gedegen visie op positioneren en bent in staat de impact van het werk van Plan International te vertalen naar heldere op de doelgroepen toegesneden communicatieboodschappen. Je hebt kennis van de kansen en de valkuilen binnen het hele mediaveld, inclusief digitale media. Je bouwt aan de zichtbaarheid en de positionering van Plan International Nederland als maatschappelijk relevante organisatie. Je hebt oog voor reputatiemanagement en bent ervaren in crisiscommunicatie. Je kent de actualiteit, begrijpt het politieke landschap, je hebt oog voor externe stakeholders en kunt namens de organisatie het woord voeren in de media.

Je hebt gevoel voor urgentie en weet ook de langetermijnstrategie te borgen. Van nature ben je een netwerker en zoekt naar verbinding. Je vindt het een uitdaging om continu naar verbetering en vernieuwing van de externe communicatie te zoeken.

Wat ga je doen?

In deze rol maximaliseer je met je team de reputatie en waardering van Plan International Nederland. Je stuurt actief en neemt verantwoordelijkheid om de gezamenlijke doelstellingen van het hele cluster CMS (Communicatie, Marketing & Fondsenwerving en Sponsorservices) en de organisatie te realiseren. Daarbij stel je het belang van de donateurs, business partners en de allianties voortdurend centraal.

Je geeft richting en ruimte aan een team van creatieve en gedreven professionals:

 • Je geeft direct leiding aan een team van negen communicatieprofessionals.
 • Je coacht, faciliteert, motiveert en stuurt het team bij op de positionering van Plan International en in het ontwikkelen en uitvoeren van (datadriven) communicatieplannen en campagnes.
 • Je zorgt ervoor dat mensen en activiteiten elkaar versterken en stuurt daar actief op.
 • Je stuurt op het halen van de KPI’s op het gebied van de bekendheid en waardering en zorgt dat het communicatiebudget zo wordt ingezet dat die KPI’s worden behaald. Je stelt de bijdrage aan de strategie hierin duidelijk centraal.
 • Je werkt nauw samen met je collega-managers binnen het CMS-cluster en stuurt met hen op het gezamenlijk realiseren van doelstellingen door medewerkers van de verschillende teams.

Je realiseert de strategie:

 • Je zorgt voor een juiste implementatie van de strategie, je maakt keuzes en helpt anderen bij het maken van keuzes.
 • Je zorgt voor een succesvolle inzet van de beschikbare communicatiekanalen door je team.
 • Je stuurt op continue innovatie.
 • Je bent een sparringpartner voor de directeur, CMO, je collega-managers en het team.

Wat breng je mee?

We zoeken een kandidaat is een ervaren communicatieprofessional en een mensgerichte leider. Je draagt de missie van de organisatie uit en inspireert het team om tot de beste prestaties te komen. Je zorgt dat teamleden en het team als geheel vanuit hun kracht opereren, coacht hen bij het maken van belangrijke keuzes en bent niet bang om zelf richting te geven zonder dat je de uitvoering naar je toe trekt.

Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal zeven jaar ervaring in communicatie binnen de goede-doelensector, bij voorkeur in een internationale organisatie. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring in een andere sector.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een leidinggevende rol en hebt de nodige ervaring in verandermanagement.
 • Je hebt sterke affiniteit met de gendergerelateerde thema’s die centraal staan in de projecten van Plan International en hebt inzicht in hoe internationale ontwikkelingsorganisaties werken.
 • Je bent aantoonbaar succesvol in het ontwikkelen van een communicatiestrategie en de implementatie ervan en hebt de nodige ervaring in verandermanagement.
 • Je hebt uitstekend inzicht en ervaring in persvoorlichting en reputatiemanagement.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Voor deze vacature zijn de volgende competenties essentieel: resultaatgerichtheid, leiderschap, samenwerken, omgevingsbewustzijn, analytisch en gendersensitief.

Wij bieden

Een functie in een internationale werkomgeving. Plan International biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket, met daarin onder andere:

 • Bruto maandsalaris tussen € 4.300 en € 5.200 voor 35 uur per week, afhankelijk van je achtergrond en ervaring.
 • Volledige vergoeding van je reiskosten op basis van openbaar vervoer tweede klas.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke groei en opleiding.
 • 5 weken vakantie per jaar.
 • Goede pensioenregeling.

Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Jan Ormel, Manager Communicatie jan.ormel@planinternational.nl of Zenka Reijn, Chief Marketing Officer zenka.reijn@planinternational.nl.  Reageren kan tot en met donderdag 24 september 2020 met een cv en motivatie via de sollicitatieknop.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

In de eerste ronde (week 40) vinden twee gesprekken op dezelfde dag plaats. De kandidaten die na deze ronde door gaan naar de tweede ronde (week 41) worden gevraagd een opdracht te maken en deze toe te lichten. Vervolgens worden de eindkandidaten uitgenodigd voor een derde gesprek.

Plan International wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Want een werkgever waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, kan de kracht van diversiteit inzetten om het beste resultaat te krijgen. Daarom nodigen we met nadruk iedereen uit die zijn of haar talenten bij ons wil inzetten, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, religieuze voorkeur of seksuele voorkeur.

De veiligheid van kinderen en jongvolwassenen is voor Plan International essentieel. Plan accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent het Gedrag en het afnemen van gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!

Stage redactie en content

Wil jij vier tot zes maanden stage lopen bij een organisatie die werkt aan een betere toekomst voor meisjes en jongens wereldwijd?

De afdeling Communicatie van Plan International Nederland (Stadhouderskade 60, Amsterdam) zoekt een meeloopstagiair. Je werkt in een klein team samen met de copywriter en de contentcoördinator. Je werkt daarnaast veel samen met collega’s van social media en van marketing en fondsenwerving.

Een dag bij Plan International ziet er altijd anders uit. Het ene moment schrijf je teksten voor onze website, vertaal je verhalen van meisjes uit de landen waar we werken of maak je artikelen voor het Girls first magazine. Het andere moment ben je op zoek naar het beste beeld bij een campagne of schrijf je een bericht over een actuele gebeurtenis. Ook draag je bij aan het maken van analyses van de content die je publiceert en de resultaten hiervan deel je met je team. Je houdt onze dossiers up-to-date en raadpleegt hiervoor de juiste externe bronnen. Eigen initiatief om ideeën of onderwerpen aan te dragen wordt erg gewaardeerd.

Begindatum is zo snel mogelijk.

Wij bieden:

 • Leuke collega’s in een boeiende en inspirerende werkomgeving in Amsterdam (we houden rekening met de coronamaatregelen en er wordt veel vanuit huis gewerkt).
 • Veel vrijheid met begeleiding.
 • Een stage van 35 uur met flexibele werktijden.
 • Een stagevergoeding van € 300 per maand.

Wij vragen:

 • Aantoonbare redactie-ervaring en ervaring met het schrijven van aansprekende teksten voor verschillende doelgroepen.
 • Een goed gevoel voor taal: je schrijft foutloos Nederlands en Engels.
 • Goed gevoel voor beeld en kennis van social media.
 • Eigen initiatief, flexibiliteit, ondernemende houding en een grote mate van zelfstandigheid.
 • Je bent bezig met je derde of vierde jaar opleiding Journalistiek, Communicatie of Mediaredactiemedewerker (of vergelijkbaar).
 • Je bent minimaal vier maanden beschikbaar, bij voorkeur zes maanden.

Achtergrondinformatie over Plan 

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. Wereldwijd beschermen we meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in onze projecten op het gebied van onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp krijgen meisjes extra aandacht. Dit is hard nodig want zij worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Plan werkt aan het verbeteren van de positie van deze meisjes en jonge vrouwen zodat ook zij over hun eigen leven kunnen beslissen. Door te investeren in meisjes en jonge vrouwen, hun families en community’s wordt de vicieuze cirkel van armoede en discriminatie doorbroken. Zo investeren we in een betere toekomst voor deze én volgende generaties. Van Uganda tot Colombia en van Mali tot de Filipijnen: in ruim vijftig landen vinden meisjes en jonge vrouwen ons aan hun zijde. Om naar ze te luisteren, voor ze op te komen en ze te ondersteunen bij het inzetten van hun krachten en talenten. Altijd met als doel om hun levens blijvend te verbeteren.

Contactinformatie

Is deze stageplek echt iets voor jou? Schrijf dan een motivatiemail en stuur deze met je cv naar redactie@planinternational.nl.

Plan International wil een organisatie zijn met diversiteit in het personeelsbestand, waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Waarbij we de kracht van diversiteit inzetten om het beste resultaat te bereiken. Daarom nodigen we graag iedereen uit die zijn of haar talenten bij ons wil inzetten, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, religieuze voorkeur of seksuele voorkeur.

De veiligheid van kinderen en jongvolwassenen is voor Plan International essentieel. Plan accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent het Gedrag en het afnemen van gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!

Communicatie- en PR-vrijwilliger district Hollands Midden

Het Rode Kruis Hollands Midden is op zoek naar versterking voor de werkgroep communicatie. Ben jij een enthousiaste communicatiemedewerker die goed thuis is in de digitale wereld? Kun je goed organiseren en mensen enthousiasmeren? Wil jij ons helpen met het opzetten van campagnes en ontwikkelen van communicatiemiddelen? Dan zoeken wij jou!

Communicatie- en PR-vrijwilliger district Hollands Midden

Plaats in de organisatie

Als vrijwilliger ben je onderdeel van een klein communicatieteam dat onder andere zorgdraagt voor de verschijning van de digitale nieuwsbrief van het Rode Kruis district Hollands Midden; een gebied dat loopt van Katwijk via Leiden en Gouda naar Schoonhoven.

In deze functie ben je samen met de andere professionals van de werkgroep communicatie verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van het jaarplan. Het jaarplan sluit aan op de landelijke strategie. Je onderhoudt content op de website, onze sociale mediakanalen en nieuwsbrief. Je werkzaamheden zijn erop gericht om de naamsbekendheid van het Rode Kruis in Hollands Midden verder te vergroten en op het verkrijgen van bijvoorbeeld nieuwe vrijwilligers.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die twee tot 4 uur per week actief wil zijn, met gevoel voor taal en belangstelling voor mensen.

Rol

 • Proactieve bijdrage leveren aan alle communicatie-uitingen
 • Teksten aanleveren
 • Meedenken over content, visie en beleid
 • Kennis van en ervaring met Sociale Media

Functie-eisen

 • Goed gevoel voor taal
 • Vlotte pen
 • Affiniteit met digitale media
 • Interesse in mensen
 • Gemiddeld vier uur per week beschikbaar

Competenties

 • Creatief
 • Werkt graag samen
 • Proactief
 • Flexibel

Wij bieden

 • Zinvol vrijwilligerswerk binnen een gemotiveerd team.
 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je veel vrijheid krijgt en onderdeel uitmaakt van een team.
 • Een kan om je ervaring uit te breiden en je kwaliteiten in te zetten ten behoeve van de samenleving.
 • Reis- en onkosten worden vergoed.
 • De mogelijkheid om onderdeel te zijn van de grootste hulporganisatie, en bijdragen aan de positionering.
 • Deelname aan een enthousiast communicatieteam.
 • De mogelijkheid om ervaring met sociale media uit te breiden.

Reageren?

Voel je je aangesprokenen wil je direct reageren, stuur dan je motivatie en CV naar Anninka Achterberg, aachterberg@rodekruis.nl. Heb je nog vragen over de functie? Bel haar dan gerust: 06-45882287.

Online Communicatiemedewerker / Marketeer

Het UAF helpt gevluchte studenten en professionals een nieuw leven op te bouwen en is een deskundige en sociale organisatie. Bij ons zet je jezelf in om écht een verschil te maken. Dit doe je samen met 115 collega’s. Wij geloven in het talent van vluchtelingen en vinden dat hun kennis en vaardigheden moeten worden benut. Samen met onderwijsinstellingen, gemeenten, het bedrijfsleven én onze donateurs, maken we de weg vrij voor hun professionele ontwikkeling. Jaarlijks begeleiden we ruim 3.300 vluchtelingen tijdens hun opleiding of loopbaan. Eind 2019 liep dit aantal op naar ruim 3.800, het hoogste aantal sinds de oprichting van het UAF in 1948.

Om onze ambities op het gebied van online zichtbaarheid en activatie te realiseren zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven

Online Communicatiemedewerker / Marketeer

32 uur per week

Wat houdt het werk in?

Als online Communicatiemedewerker/Marketeer kom je te werken in het team Communicatie & Fondsenwerving en begeef je je op het snijvlak van beide disciplines. Je bent in het team de verbindende schakel tussen het merk, de verschillende doelgroepen en de online middelen & kanalen. Je weet onze doelen en online ambities waar te maken vanuit de marketingstrategie. In deze rol staan campagnes & activaties aan de ene kant, en optimalisatie van de customer journey, usability en marketing & data-analyse aan de andere kant centraal. Kortom; je bent de online spin in het web, waarbij je nauw samenwerkt met zowel je collega’s van C&F als de andere teams in de organisatie.

Wat ga je doen als Online Communicatiemedewerker/Marketeer?

 • Je bent verantwoordelijk voor de online communicatie en marketing van de organisatie;
 • Je vertaalt deze, in afstemming met de fondsenwervers en communicatieadviseurs, naar creatieve en effectieve online activatie- en communicatie-campagnes;
 • Je weet hoe je de optimale online customer journey inricht en verder ontwikkelt;
 • Je bent verantwoordelijk voor de website. Je adviseert over en levert een bijdrage aan de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de site;
 • Je past de online (en social media) strategie toe, beheert de content kalender en voert deze uit;
 • Je weet daarbij kansen te signaleren en te benutten om bereik, effectiviteit en engagement van onze kanalen te vergroten; zowel vanuit het merk als in het bereiken van de verschillende doelgroepen;
 • Je analyseert acties en campagnes en doet geregeld (A/B-)testen ter optimalisatie;
 • Je vertaalt data naar begrijpelijke visualisaties m.b.v. Google Analytics, etc.

Jouw profiel:

 • Minimaal HBO opleiding (marketing/ communicatie/ online marketing);
 • Minimaal 2 jaar ervaring als online communicatiemedewerker/marketeer;
 • Passie voor digital marketing, advertising en technologie;
 • Kennis van de laatste online/digital trends en een grote dosis creativiteit die je ook kunt toepassen;
 • Kennis van digital marketing, online branding, customer journeys en social media;
 • Ervaring in conversie-optimalisatie (CRO);
 • Merkdenkend en gewend te denken in ‘straatjes’/klantreizen;
 • SEO, SEA, Google Analytics, Optimizer, Hotjar, WordPress en social mediacampagnes kennen geen geheimen voor jou;
 • Affiniteit met cijfers en data, interpreteert ze en zet ze om naar adviezen;
 • Doelgroepdenken staat bij jou centraal;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

 • Werk dat er echt toe doet;
 • Een grote diversiteit aan collega’s;
 • Aandacht voor jouw talentontwikkeling, we hebben een eigen UAF Academie;
 • Werktijden die kun je flexibel indelen, waaronder thuiswerken;
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ruime verlofregeling, eindejaarsuitkering en loopbaanbudget;
 • Het salaris is conform de cao Sociaal Werk schaal 8, maximaal € 3864,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • Een dienstverband van 1 jaar met eventueel uitzicht op verlenging.

Past deze vacature bij jou?

Dan nodigen we je van harte uit om jouw motivatie en cv voor 21 september 2020 te sturen naar sollicitaties@uaf.nl Vermeld daarbij het vacaturenummer 2020-7. De gesprekken vinden plaats op donderdag 25/9 en vrijdag 26/9.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Brecht Janssen, manager Communicatie & Fondsenwerving: brecht.janssen@uaf.nl of 06-55392518.

Strategisch Communicatieadviseur

Strategisch Communicatieadviseur
Den Haag, 36 uur per week

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Met verschillende subsidies voor individuele kunstenaars, groepen, podia en festivals zet het Fonds zich in voor een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

Bij het Fonds werken 60 medewerkers. Daarnaast werken we met een poule van externe adviseurs. Zij adviseren in commissies over de subsidieaanvragen. De afdeling communicatie bestaat uit drie personen.

De functie
De communicatieadviseur valt direct onder de directeur/bestuurder en is lid van het managementteam. De adviseur geeft hiërarchisch en functioneel leiding aan twee communicatiemedewerkers. Zij zijn primair verantwoordelijk voor de uitvoering.

De communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het verzorgen van zowel de interne als externe communicatie. De externe communicatie is van groot belang voor iedereen die professioneel actief is binnen de podiumkunsten. Het Fonds moet goed ‘vindbaar’ en breed toegankelijk zijn. Een goed imago en stevige positionering in een soms complex speelveld is van groot belang. Communicatie bij het Fonds is een samenspel van brengen en halen tussen communicatie en de medewerkers van het Fonds. Als lid van het managementteam snapt de communicatieadviseur daarbij wat de kerntaak van het Fonds is en voelt goed aan hoe en waar communicatiemiddelen moeten worden ingezet. Waar nodig schakelt de communicatieadviseur extern advies in.

De werkzaamheden
De communicatieadviseur:
 • adviseert de directeur/bestuurder en het managementteam over het te voeren interne en externe communicatiebeleid en de profilering van het Fonds;
 • stelt plannen op voor de ontwikkeling van de communicatiemiddelen, zoals de websites en social media en bewaakt deze;
 • adviseert over communicatiemix en -oplossingen met oog voor positionering, imago, tone of voice, doelgroep bepaling, (social)media-uitingen en huisstijl;
 • coördineert en/of organiseert mede persconferenties, voorlichtingsbijeenkomsten en andere manifestaties;
 • stuurt een klein team van communicatiemedewerkers (2 personen) aan en is met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden.

Wie ben jij?
Een adviseur met een helikopterview, die zich snel het beleid en de kerntaken van het Fonds eigen maakt en snel een complex speelveld overziet. Je hebt een proactieve houding en vindt het leuk om een klein team van communicatiemedewerkers aan te sturen en bent met hen verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast ben je strategisch sterk en vertrouwd met politiek bestuurlijke omgevingen. Met deze kennis vertaal je beleidsprocessen naar (strategische) communicatie. Je kunt goed delegeren en bent resultaatgericht. Je hebt een coachende en participatieve stijl van leidinggeven. Tenslotte combineer je snel schakelen met zorgvuldigheid en goed afstemmen.

Functie-eisen
 • Hbo-/woniveau.
 • Kennis van de sector is niet vereist, wel een pre.
 • Improvisatie- en schakelvermogen.
 • Ervaring met projectmanagement.
 • Kwaliteit gericht.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod
 • Een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met het vooruitzicht op een vast contract.
 • Een salaris in schaal 12 BBRA (minimaal rond €3.800,- euro maximaal rond €5.650,- euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 8% vakantiegeld, een dertiende maand en een jaarlijks persoonlijk budget voor voorstellingsbezoek.
 • Professionele en uitdagende werkomgeving.
 • Goede werksfeer.

Procedure
Het Fonds Podiumkunsten wil een grotere diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Het Fonds Podiumkunsten laat zich daarom bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door Colourful People. Voor vragen over deze functie of de procedure kun je bellen met Fatima Bouhriani op telefoonnummer 06 – 50 50 07 47. Solliciteren kan tot en met 31 juli 2020 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Stichting Molendocumentatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid archief en documentatiecentrum die worden beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die over het algemeen op donderdag aanwezig zijn om de vele taken uit te voeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl, het beheer van de bibliotheek en het archief of het ontvangen van bezoekers.

Voor het digitaliseringsproject zoeken wij een enthousiaste

Vrijwillig medewerker digitalisering

De taak betreft het bewerken van het gedigitaliseerde archiefmateriaal tot importeerbare archiefstukken en het meta-dateren ervan Metadateren is het toevoegen van specifieke kenmerken aan de archiefstukken in het archiefsysteem dat de basis vormt voor Allemolens.nl.

Profiel

 • vaardigheid met Windows, Office en eventueel databasesystemen
 • affiniteit met archieven en bibliothekeninteresse in molens en hun geschiedenis

De werkzaamheden kunnen thuis worden gedaan maar ook vanuit het kantoor van De Hollandsche Molen in Amsterdam. Het betreft een vrijwillige functie. Eventuele reiskostenvergoeding in overleg. Algemene informatie over de Stichting Molendocumentatie kunt u vinden op de websites molens.nl en allemolens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Erik Stoop, coördinator SMD, telefoon 020 – 6238703 (iedere donderdag) of via smd@molens.nl. Schriftelijke reacties kunt u ten alle tijde per e-mail richten aan: smd@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwillig medewerker digitalisering. De sluitingsdatum is zodra de vacature is vervuld.

Vrijwilliger online communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. De vereniging heeft een uitgebreid documentatiecentrum welke wordt beheerd door de medewerkers van de Stichting Molendocumentatie (SMD). Hier wordt zo veel mogelijk relevante informatie verzameld over bestaande en verdwenen molens zoals boeken, foto’s en tekeningen.
De SMD bestaat uit een team van 8 vrijwilligers die de vele taken uitvoeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website allemolens.nl middels het toevoegen van beschrijvingen of foto’s, het beheer van de bibliotheek of het ontvangen van bezoekers. De SMD heeft een bestuur die bestaat uit eveneens uit 8 personen.

De Stichting Molendocumentatie zoekt in verband met het groeiend aantal werkzaamheden een

Vrijwilliger communicatie

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Het vergroten van de bekendheid en het aantal bezoekers van allemolens.nl.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld. De meeste vrijwilligers van de SMD werken op een donderdag.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur van De Hollandsche Molen. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld

Vrijwilliger communicatie

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor de beleving, bescherming en belangen van de wind- en watermolens in Nederland. Ze is dé molenvereniging van Nederland. De Hollandsche Molen is gevestigd te Amsterdam. Het bureau (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid en staat onder leiding van een directeur.

De vereniging richt zich op draagvlakverbreding en belangenbehartiging. Op het gebied van draagvlakverbreding zoekt zij versterking. De Hollandsche Molen wil de inkomsten vergroten en met name via het Molenfonds meer geld werven voor het behoud van molens, onder andere met crowdfunding. Daarnaast wil de vereniging het aantal leden en donateurs aanzienlijk vergroten en de communicatie en werving middels digitale media versterken.

Wij zoeken een vrijwilliger communicatie.

Voor de enthousiaste en betrokken vrijwilliger communicatie zien wij de volgende taken:

 • Ondersteunen bij het bijhouden van digitale communicatiemiddelen zoals de website;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het mediabestand;
 • Ondersteunen bij het bijhouden van het foto-archief.

Profiel

 • Je vindt het leuk aan de slag te gaan met zowel de traditionele als de nieuwe media;
 • Je hebt enige ervaring in het werken met computers;
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen;
 • Je kunt (na instructie) zelfstandig werken.

Je wordt goed begeleid door het communicatieteam. Wij bieden je een boeiende functie binnen een professionele organisatie en uiteraard kun je rekenen op een volledige onkostenvergoeding. Het aantal uren en werkdag(en) zal in overleg worden vastgesteld.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kunt u vinden op de website www.molens.nl. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Nicole Bakker, directeur. Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een schriftelijke reactie per e-mail aan: n.bakker@molens.nl o.v.v. Vacature vrijwilliger communicatie. Sluitingsdatum zodra de vacature is vervuld.

Online Marketeer

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. 

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid. 

Binnen het Marketingcommunicatie-team is een vacature voor een

Online Marketeer

(40 uur per week)

Plaats in de organisatie

De Online Marketeer valt binnen het Marketingcommunicatie-team. Marketingcommunicatie is verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen met name in paid publicity.  De afdeling houdt zich – samen met de andere communicatie disciplines binnen het Cluster – bezig met het ontwikkelen van communicatieplannen – zowel Rode Kruis breed als op de verschillende kerndomeinen – en zorgt ook voor volledige implementatie daarvan. Van het maken van het plan tot de creatie en implementatie van campagnes, of van het inkopen van media tot het opnemen van een commercial. Binnen Marketingcommunicatie kom je te werken in het webteam, dat zich bezighoudt met technisch beheer, applicaties, e-mailmarketing en online marketing.

De functie:

Je bent de spin in het online web van het Rode Kruis, als het gaat om het genereren, volgen en retargetten van traffic naar en op onze website. Je signaleert kansen en mogelijkheden op SEO/SEA-gebied, doet A/B testen, keyword analyses en helpt daarmee je collega’s van redactie, fondsenwerving en marketingcommunicatie om de online kanalen zo optimaal mogelijk in te zetten, leads te werven en de conversie doelstellingen te realiseren.  Samen met de eindredacteur stuur je continu op optimalisatie van het gebruik van de website. Je geeft advies op  op basis van learnings. Want meten is weten, en je meet graag en goed. Je weet het tijdig te signaleren als foutief of niet gemeten wordt en weet welke opties er tot je mogelijkheden behoren. Op basis van jouw dashboards in Google Analytics en de inzet van tooling als GA, VWO, Hotjar, Search Console en Usability Hub evalueer je samen met de verschillende project/campagneteams de campagne-inzetten en customer journeys  en doe je voorstellen ter verbetering. Ook gebruik je jouw kennis om periodiek bestaande campagnes en customer journeys te controleren. Daarmee ben je van begin tot eind betrokken bij de creatie, analyse en controle.  Je helpt de marketingcommunicatie-collega’s voorts met de inzet van betaalde social media- en displaycampagnes.

Functie-eisen:

 • Een relevante HBO-opleiding, bij voorkeur in marketing.
 • 2-4 jaar werkervaring als online marketeer.
 • Ervaring met SEO, SEA, Google analytics, A/B-testing en usability testing.
 • Ervaring met GTM, webtalen en regex is een pré.
 • Ervaring met of kennis van WordPress.
 • Bij voorkeur kennis van of ervaring met Facebook Business Manager en het inkopen van display advertising.

Overige competenties:

 • Je bent enthousiast, gedreven en neemt initiatief.
 • Strategisch denkniveau met een sterke hands-on mentaliteit.
 • Je bent een echte teamspeler, je haalt energie uit het ondersteunen en adviseren van jouw collega’s. Je hebt voldoende overtuigingskracht om draagvlak te krijgen voor (nieuwe) inzichten en plannen.
 • Je bent van nature nieuwsgierig  naar en geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Wij bieden : 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving in een leuk team met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring: vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.028,40 tot max. € 3.849,48 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reacties: Je motivatiebrief + cv  gericht aan Jeneth Santoe ontvangen we graag per mail via: https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/162450 vóór 20 juli. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Saskia Divendal, Teamleider Marketingcommunicatie (06-52 55 63 25).  

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Senior Communicatieadviseur

Als Senior Communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en mede uitvoering van het corporate – en beleidscommunicatiebeleid waarbij de focus ligt op de inhoudelijke groene communicatieprojecten. We streven ernaar de eerste organisatie te zijn waar mensen aan denken als ze natuur en landschap beleven en beschermen. Daarom moeten we duidelijk maken waar we voor staan, wat we doen en zichtbaar zijn op de grote relevante maatschappelijke thema’s. Zo zorg je als Senior Communicatieadviseur samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Senior Communicatieadviseur

Je voert regie vanuit een landelijke scope en werkt nauw samen met de Senior Communicatieadviseurs die vanuit het Team lokaal de beheereenheden ondersteunen. Je bent tevens de schakel tussen de collega’s van de afdeling Public Affairs, Natuur en landschap en andere relevante opdrachtgevers van projecten- en programma’s. Ons landbouwprogramma is een van de speerpunten van de komende jaren. Je rapporteert aan de Teamleider Communicatie. Jouw taken:

 • Je ontwikkelt, voert mede uit en houdt regie op de communicatiestrategieën die horen bij diverse thema’s waaronder biodiversiteit, landbouw, fauna, stikstof en klimaat;
 • Je hebt een antenne voor relevant maatschappelijke ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar kansen voor de versterking van de positionering van Natuurmonumenten;
 • Je onderhoudt nauw contact met de medewerkers van de afdeling Public Affairs die verantwoordelijk zijn voor de lobby-strategie en de specialisten van Natuur en Landschap voor de inhoudelijke onderbouwing;
 • Je signaleert en geeft (on-)gevraagd advies aan teamleiders en medewerkers m.b.t. de corporate communicatiestrategie;
 • Je ondersteunt vanuit je expertise de doelgroepenteams met het ontwikkelen van de juiste communicatiestrategie en boodschap voor de publiekscampagnes;

Wat jij meeneemt

Je bent een overtuigende superstrateeg; een netwerker puur sang, hands on, zelf startend, en uiteraard bezit je allround (online) communicatie skills. Je houdt ervan om inhoudelijke beleidsvraagstukken snel te doorgronden en hierop aansluitend de juiste communicatiestrategieën te ontwikkelen, die bijdragen aan de realisatie van de doelen van Natuurmonumenten en de gewenste positionerings- en merkstrategie in het bijzonder. Je bent een overtuigende persoonlijkheid met een onafhankelijke visie. Beleidsmatig denken kun je uitstekend en je bent daarbij omgevingsbewust en organisatiesensitief. Je klantgerichtheid, flexibiliteit en sociale vaardigheden zorgen voor een perfecte samenwerking met anderen. Verder heb je:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau met inhoudelijke kennis op het gebied van natuur-en landschapsbeheer;
 • Ruime ervaring met strategische (beleids-) communicatie en de doorvertaling op operationeel niveau;
 • Inzicht in de maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen en de positie van Natuurmonumenten;
 • Je kunt goed omgaan met deadlines en ad-hoc werkzaamheden.

Wat wij bieden
Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden en samenhangend cultureel erfgoed in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • Op dit moment is de standplaats ‘s-Graveland. Een verhuizing naar het CS-gebied van Amersfoort is in voorbereiding (verwachting najaar 2020);
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.111,-  en maximaal € 4.941,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 
Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie
Ben jij de overtuigende Senior Communicatieadviseur die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 28 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Annegien Canoy, Teamleider Communicatie via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annegien Canoy op 06-23828729. Bij afwezigheid van Annegien kun je van 15 t/m 21 juni 2020 contact opnemen met Emile Peters, Accountmanager op telefoonnummer 06-53584304.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op 2 juli 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs