Stagiair campagnemanagement 3FM Serious Request 2020

Het Nederlandse Rode Kruis is een hulporganisatie die zich inzet om mensen in nood te helpen, in binnen- en buitenland. Maar zonder geld is dat niet mogelijk. Een van onze kerntaken is dan ook het werven van fondsen om alle hulpverlening mogelijk te maken. Een van de teams die zich daar elk jaar voor inzet is het (Rode Kruis) 3FM Serious Request team. Voor 2020 zijn wij op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze:

Stagiair campagnemanagement 3FM Serious Request 2020

ter ondersteuning van de campagnemanager

Je hoofdtaak is het ondersteunen bij de voorbereiding, organisatie en evaluatie van de aankomende editie van 3FM Serious Request: The Lifeline. Jij bent de HBO’er die verder kijkt en denkt dan alleen de uitvoering – die niet schrikt van onderzoek of analyse. Of misschien ben jij de universitair student die ook van “gewoon doen” houdt en van aanpakken houdt. Waar het om gaat: deze stage biedt je een boeiende mix van research en analyse én praktische uitvoering en organisatie.

Waarom deze stageplek?

3FM Serious Request is hét multimediale publieksevent waarmee jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor een humanitair probleem en het Rode Kruis en een van de meest prominente, fondsenwervende acties in Nederland. Sinds 2018 heeft 3FM Serious Request een wandelformat, waarbij 3FM dj-teams en publiek in estafettevorm door het land lopen, 24/7 live radio en televisie maken en samen met heel Nederland geld inzamelen voor het goede doel. Deze stage geeft je een unieke kijk achter de schermen, biedt je de kans te leren over de multidisciplinaire benadering die het Rode Kruis en 3FM hiervoor toepassen én de mogelijkheid deel uit te maken van een waanzinnig mooi project.

Plaats in de organisatie:

Het 3FM Serious Request team is onderdeel van het cluster Marktontwikkeling & Fondsenwerving. De campagnemanager leidt het projectteam van verschillende disciplines, zoals persvoorlichting, fondsenwerving, mobilisatie en communicatie. Zij werken nauw samen met het projectteam van 3FM, dat hoofdverantwoordelijk is voor de actie. De campagnemanager is verantwoordelijk voor de strategische relatie tussen het Rode Kruis en 3FM, fungeert zowel intern als extern als linking pin tussen allerlei zakelijke en inhoudelijke betrokken partijen, en heeft oa als taak de balans tussen (radio/tv)inhoud en fondsenwerving te bewaken.

Functie-inhoud:

 • Ondersteuning van de campagnemanager bij het sturen en organiseren van het projectteam, financiele administratie, campagne-evaluatie en bedanktraject.
 • Ondersteuning bij inhoudelijke controle en voorbereiding communicatie rondom besteding van gelden van 3FM Serious Request 2014-2019.
 • Bijhouden van de planning, diverse Microsoft Teams- en Sharepoint-omgevingen en bewaken actiedraaiboek.
 • Realiseren van PowerPointpresentaties, verzamelen van beeldmateriaal, notuleren.
 • Ondersteuning bij communicatie met particuliere actievoerders en beantwoorden publieksvragen.
 • Onderhouden van interne en externe contacten, oa met bepaalde leveranciers.
 • Ondersteuning gedurende de actieweek in december.

Functie-eisen:

Wij zoeken een scherpe, enthousiaste en breed inzetbare student van de opleiding Communicatie, Commerciële Economie, Internationale betrekkingen of Media & Entertainment of andere relevante opleiding op HBO of universitair niveau. Je bent gemotiveerd en voelt je betrokken bij de thema’s van het Nederlandse Rode Kruis. Verder beschik je over een uitstekend organiserend vermogen. Je bent analytisch sterk, schrijft makkelijk, je Engels is goed en je kunt vooruit denken en kijken. Je beschikt verder over goede sociale vaardigheden, je praat makkelijk, en bent niet bang om op mensen af te stappen. Je signaleert en benut kansen. Je kunt zeer goed zelfstandig werken, bent  leergierig en werkt nauwkeurig. Affiniteit met goede doelen organisaties en ervaring met de organisatie van evenementen is een pré.

Beschikbaarheid

Duur: 20-24 weken vanaf september 2020

Aantal uur: 32-40 uur

Vergoeding € 300,- per maand (o.b.v. 40 uur) 

Informatie en reacties:

Graag zien we je reactie (Motivatie en CV) voor 31 maart tegemoet via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/156671

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Hanna Emmering, via hemmering@redcross.nl of 06-51840708

Campaigner bossen en klimaatrechtvaardigheid

Wij zoeken een campaigner. Iemand die met onze zusterorganisaties uit het Friends of the Earth-netwerk wil werken aan het het beschermen van bossen en een eerlijke omschakeling naar een klimaatvriendelijke samenleving. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

Dan is deze functie wat voor jou!

Vacature: campaigner bossen en klimaatrechtvaardigheid

(0,8 fte / 30 uur per week)

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen, in Nederland en in het mondiale zuiden. Daarvoor werken we samen met internationale partnerorganisaties en bewonersgroepen aan de eerlijke omschakeling naar een klimaatvriendelijke samenleving. Dit doen we onder meer binnen het strategisch partnerschapsprogramma Green Livelihoods Alliance (GLA).

Samen met IUCN NL, Tropenbos International en NGO’s in Afrika, Azië en Latijns Amerika zetten wij ons in voor het behoud van beboste landschappen. Die zijn belangrijk voor het levensonderhoud van de bewoners en spelen tegelijkertijd een essentiële rol voor het klimaat. Milieudefensie voert campagnes om de schadelijke praktijken van bedrijven, de financiële sector en overheden aan banden te leggen. Dat doen we samen met zusterorganisaties uit ons netwerk Friends of the Earth International (FoEI) en met Friends of the Earth Europe (FoEE).

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de kernboodschap van Milieudefensie over klimaatrechtvaardigheid inhoudelijk en strategisch naar het thema bossen;
 • Je vertaalt deze strategie en het GLA-programma in campagnes en je coördineert en voert activiteiten uit zoals lobby, onderzoek, publieke acties, media-werk en netwerken;
 • Je vergroot het netwerk van groepen en organisaties die zich inzetten in projecten voor klimaatrechtvaardigheid en bossen en werkt samen met de organizers van Milieudefensie om mensen te mobiliseren;
 • Als lobbyist breng je de politieke doelen onder de aandacht bij politici of andere stakeholders;
 • Als woordvoerder draag je onze boodschap actief uit naar verschillende doelgroepen;
 • Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de strategie en het maken van juiste tactische keuzes;
 • Je draagt bij aan de uitvoering van het GLA-programma en levert campagnematige input voor de vervolgsubsidie-aanvraag;
 • Je bent landencoördinator van een van de focuslanden waarin het GLA-programma actief is.

Met wie werk je samen?

Je maakt deel uit van het team Inhoud & Lobby en legt verantwoording af aan het hoofd van die afdeling. Je werkt nauw samen met de medewerkers van het GLA-programma en de andere campaigners en inhoudelijk medewerkers van deze afdeling en zusterorganisaties van Friends of the Earth. En vanzelfsprekend werk je goed samen met je collega’s van de afdelingen Bewegingsopbouw en Communicatie & Fondsenwerving.

Milieudefensie streeft naar een diverse, inclusieve organisatie. Voor de balans binnen ons team nodigen wij vrouwelijke kandidaten uit om te solliciteren.

Hoe ziet je dag eruit?

Je opent je e-mail en het eerste dat je leest, is een media-overzicht waarin de persvoorlichters alvast de belangrijkste berichten voor je op een rij hebben gezet. Al het belangrijke (internationale) nieuws van vandaag en gister over landbouw en voedselproductie; over de achteruitgang van biodiversiteit, gebrekkige water- en bodemkwaliteit, agro-commodities, ontbossing, de financiële sector, landroof en andere mensenrechtenschendingen. Alles dat je aan het hart gaat en dat je graag wilt veranderen.

Je weet dat er die middag een overleg is in de Kamer over de plannen van de minister om de investeringen van financiële instellingen in palmolieplantages aan banden te leggen. Mooie plannen, maar in de praktijk blijven een aantal gevoelige onderwerpen onbesproken. Daar had je al uitgebreid op gelobbied en daarom moet je er misschien wel op reageren.

Maar eerst ben je bij de dagstart van het team waarmee je de campagne voorbereid die over 3 weken van start gaat. Je team bestaat onder andere uit een inhoudelijk medewerker, een organizer, een communicatiemedewerker en een persvoorlichter. Het zijn stuk voor stuk mensen met een drive om klimaatverandering en het verdwijnen van bossen tegen te gaan.

Terwijl zij aan het werk gaan, bereid jij een gesprek voor met twee medewerkers van een Kamerfractie. Die middag heb je een afspraak met enkele organisaties die meedoen met de campagne. Tussendoor bel je een collega van onze zusterorganisatie uit Indonesië. Er is nieuws over nieuwe schandalen van mensenrechten schendingen in Indonesië, gefinancierd door een Nederlandse bank. Je denkt samen na over je directe reactie richting media en de banken en wat dit nieuws betekent voor jullie gezamenlijke langere termijn campagne strategie. Ook moet je nog wat informatie aanleveren voor de rapportages van het subsidieprogramma.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

 • Beschikt over werk- en denkvermogen op WO-niveau;
 • Vlug van begrip bent, gewend bent strategisch te denken en besluitvaardig kunt handelen;
 • Enthousiast aan de slag kunt met het thema klimaatrechtvaardigheid en bossen in een internationale context;
 • Ervaring hebt in het samenwerken met zuidelijke groepen;
 • Ervaring hebt in lobby en campagne voeren;
 • Een visie hebt op het samenwerken met de klimaatrechtvaardigheidsbeweging en lokale groepen en met de leden, donateurs en vrijwilligers van Milieudefensie;
 • Gevoel hebt voor woordvoering en omgang met media, zowel schriftelijk als mondeling en met sociale media;
 • Graag netwerkt en uitkijkt naar uitbreiding van dat netwerk binnen de bossensector en de Haagse en lokale politiek;
 • Kunt motiveren, inspireren, verbinden en leiderschap tonen.

Wat bieden we jou:

 • Periode in overleg; een arbeidsovereenkomst voor minimaal een half jaar met een mogelijkheid van verlenging. Het betreft ziektevervanging.
 • De mogelijkheid om je werkdag (van 7,5 uur) flexibel in te delen voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.486,- en € 4.903,- bij een fulltime dienstverband (37,5 uur per week);
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
 • Een inspirerend internationaal netwerk;
 • Een informele en idealistische werkomgeving;
 • Een werkplek in hartje Amsterdam;
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

Meer weten?

Neem contact op met Ton Sledsens, Senior inhoudelijk medewerker bij de afdeling Inhoud&Lobby via telefoonnummer: 020 550 73 00.

Geïnteresseerd? We ontvangen je CV en motivatiebrief in pdf-formaat graag uiterlijk 15 september a.s. via solliciteren@milieudefensie.nl, onder vermelding van vacature ‘campaigner klimaatrechtvaardigheid  en bossen’.

De eerste gespreksronde is op 19 september, de tweede ronde op 23 september.

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Campaigner klimaatrechtvaardigheid verkeer en landbouw

Wij zoeken 2 campaigners. Mensen met liefde voor campagne voeren, die ons helpen bij de omschakeling naar een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan is een van deze vacatures wat voor jou!

Vacatures:        

1. Campaigner klimaatrechtvaardigheid en verkeer (0,8 fte / 30 uur per week)
2. Campaigner klimaatrechtvaardigheid en landbouw (0,8 fte / 30 uur per week)

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Wij noemen dat Eerlijk omschakelen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt voor iedereen de leefomgeving gezonder en duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we allemaal eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen.  Dat lukt alleen als iedereen meedoet.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de kernboodschap van Milieudefensie over klimaatrechtvaardigheid inhoudelijk en strategisch naar het thema’s verkeer en landbouw.
 • Je vertaalt deze strategie naar campagnes en activiteiten zoals lobby, onderzoek en netwerken.
 • Je vergroot het netwerk van mensen, groepen en organisaties die zich inzetten in projecten voor klimaatrechtvaardigheid.
 • Als lobbyist breng je de politieke doelen van de organisatie op klimaatrechtvaardigheid onder de aandacht bij politici of andere stakeholders.
 • Je draagt onze boodschap over klimaatrechtvaardigheid actief uit naar verschillende doelgroepen.
 • Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de strategie en het maken van juiste tactische keuzes.

Team:

Je maakt deel uit van het team Inhoud & Lobby en legt verantwoording af aan het hoofd van die afdeling. Je werkt nauw samen met de andere campaigners en inhoudelijk medewerkers van deze afdeling. En vanzelfsprekend werk je goed samen met je collega’s van de afdelingen Bewegingsopbouw en Communicatie & Fondsenwerving.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

 • beschikt over werk- en denkvermogen op WO-niveau.
 • een aansprekende visie hebt op klimaatrechtvaardigheid en kennis van verkeer of landbouw.
 • ruime ervaring hebt met campagnevoeren.
 • een visie hebt op het samenwerken met de klimaatbeweging, lokale groepen en met de leden, donateurs en vrijwilligers van Milieudefensie.
 • ervaring hebt met woordvoering en omgang met media, zowel schriftelijk als mondeling en met sociale media.
 • een uitgebreid netwerk hebt binnen de mobiliteitssector of landbouwsector en ervaring met beïnvloeding van politieke besluitvorming op een van deze thema’s.
 • kunt motiveren, inspireren, verbinden.
 • kennis hebt van en de bereidheid hebt om actief externe financiering te zoeken voor de projecten van Milieudefensie.

Wat bieden we jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging.
 • Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.486,- en € 4.903,- bij een fulltime dienstverband (37,5 uur per week).
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst.
 • Een inspirerend internationaal netwerk.
 • Een informele en idealistische werkomgeving.
 • Een werkplek in hartje Amsterdam.
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Meer weten?

Neem contact op met Donald Pols, directeur, of met Evert Hassink van de afdeling Inhoud & Lobby via telefoonnummer 020 550 73 00

Geïnteresseerd? We ontvangen je cv en motivatiebrief in pdf formaat graag uiterlijk 7 juli a.s. via solliciteren@milieudefensie.nl, onder vermelding van vacature ‘campaigner klimaatrechtvaardigheid en verkeer’ of ‘campaigner klimaatrechtvaardigheid en landbouw’.

De gespreksronden zijn gepland in de week van 8 en 15 juli.

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Campaigner klimaatrechtvaardigheid landbouw en verkeer

Wij zoeken 2 campaigners. Mensen met liefde voor campagne voeren, die ons helpen bij de omschakeling naar een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan is een van deze vacatures wat voor jou!

Vacatures:        

1. Campaigner klimaatrechtvaardigheid en verkeer (0,8 fte / 30 uur per week)
2. Campaigner klimaatrechtvaardigheid en landbouw (0,8 fte / 30 uur per week)

Milieudefensie werkt aan één van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is om groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen. Wij noemen dat Eerlijk omschakelen. Als het aan Milieudefensie ligt wordt voor iedereen de leefomgeving gezonder en duurzame energie en mobiliteit goedkoper, eten we allemaal eerlijk voedsel en hebben we volop groene banen.  Dat lukt alleen als iedereen meedoet.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de kernboodschap van Milieudefensie over klimaatrechtvaardigheid inhoudelijk en strategisch naar het thema’s verkeer en landbouw.
 • Je vertaalt deze strategie naar campagnes en activiteiten zoals lobby, onderzoek en netwerken.
 • Je vergroot het netwerk van mensen, groepen en organisaties die zich inzetten in projecten voor klimaatrechtvaardigheid.
 • Als lobbyist breng je de politieke doelen van de organisatie op klimaatrechtvaardigheid onder de aandacht bij politici of andere stakeholders.
 • Je draagt onze boodschap over klimaatrechtvaardigheid actief uit naar verschillende doelgroepen.
 • Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de strategie en het maken van juiste tactische keuzes.

Team:

Je maakt deel uit van het team Inhoud & Lobby en legt verantwoording af aan het hoofd van die afdeling. Je werkt nauw samen met de andere campaigners en inhoudelijk medewerkers van deze afdeling. En vanzelfsprekend werk je goed samen met je collega’s van de afdelingen Bewegingsopbouw en Communicatie & Fondsenwerving.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

 • beschikt over werk- en denkvermogen op WO-niveau.
 • een aansprekende visie hebt op klimaatrechtvaardigheid en kennis van verkeer of landbouw.
 • ruime ervaring hebt met campagnevoeren.
 • een visie hebt op het samenwerken met de klimaatbeweging, lokale groepen en met de leden, donateurs en vrijwilligers van Milieudefensie.
 • ervaring hebt met woordvoering en omgang met media, zowel schriftelijk als mondeling en met sociale media.
 • een uitgebreid netwerk hebt binnen de mobiliteitssector of landbouwsector en ervaring met beïnvloeding van politieke besluitvorming op een van deze thema’s.
 • kunt motiveren, inspireren, verbinden.
 • kennis hebt van en de bereidheid hebt om actief externe financiering te zoeken voor de projecten van Milieudefensie.

Wat bieden we jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging.
 • Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.486,- en € 4.903,- bij een fulltime dienstverband (37,5 uur per week).
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst.
 • Een inspirerend internationaal netwerk.
 • Een informele en idealistische werkomgeving.
 • Een werkplek in hartje Amsterdam.
 • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Meer weten?

Neem contact op met Donald Pols, directeur, of met Evert Hassink van de afdeling Inhoud & Lobby via telefoonnummer 020 550 73 00

Geïnteresseerd? We ontvangen je cv en motivatiebrief in pdf formaat graag uiterlijk 7 juli a.s. via solliciteren@milieudefensie.nl, onder vermelding van vacature ‘campaigner klimaatrechtvaardigheid en verkeer’ of ‘campaigner klimaatrechtvaardigheid en landbouw’.

De gespreksronden zijn gepland in de week van 8 en 15 juli.

Voor deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.