Boswachter Natuurbeheer, Midden-Brabant

Het beheerteam Midden-Brabant zoekt een Boswachter Natuurbeheer die het team komt versterken voor met name de natuur van de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Als Boswachter Natuurbeheer weet je wat er komt kijken bij het beheer van deze gebieden. Je fungeert als onze ogen en oren in het veld en hebt een open houding naar bezoekers. Je bent een doener met een groen hart en wisselt met gemak je praktische werkzaamheden af met de begeleiding van aannemers en groepen vrijwilligers. Je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer bied je ondersteuning door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden zelfstandig uit. Je rapporteert aan de Coördinator Natuurbeheer. Jouw taken:

 • Je organiseert en voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit en krijgt een zelfstandige taak in het bosbeheer, de systematische boomcontrole en het onderhoud van recreatieve voorzieningen;  
 • Je hebt contact met bezoekers, aannemers, boeren en hulpdiensten over het werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en te rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld en neemt gerichte actie waar nodig;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers;
 •  Je instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 •  Je houdt actief ontwikkelingen bij binnen het werkgebied, deelt deze met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied.

De beheereenheid Midden-Brabant als je werkomgeving

De Beheereenheid Midden-Brabant voert het beheer over de vijf natuurgebieden Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen en het Moergestels Broek. De natuur varieert van uitgestrekte stuifzanden, bossen, heide en vennen naar graslanden, akkers en beekdalen. Met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar staan wij in de top 3 van drukst bezochte natuur in Nederland. Het team bestaat uit 16 enthousiaste collega’s waarmee jij samen de bescherming en de beleving van deze natuurgebieden ter hand neemt. 

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken volgens procedures en gemaakte afspraken en zorgt voor zichtbaar behaalde resultaten. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust, hebt een open houding en houdt overzicht in je werk. Verder heb je: 

 • Een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Recente relevante werkervaring;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team waar je een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2331,-  en maximaal € 2974,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd. 

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de zelfstandige Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 27 september 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Toon Loonen Gebiedsmanager Midden-Brabant via onderstaande link. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luc Roosen, Coördinator Natuurbeheer op telefoonnummer 06-55825155. Ter informatie: deze vacature heeft in maart 2020 opengestaan maar is uiteindelijk niet ingevuld door de omstandigheden rondom het coronavirus. 

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 7 oktober 2020, de tweede ronde op donderdag 14 oktober 2020. We willen je vragen deze dagen alvast te reserveren.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Vrijwillig boswachters (Oss en Den Bosch)

De Maasuiterwaarden is een van de meest langgerekte natuurgebieden van Natuurmonumenten. Over enkele tientallen kilometers liggen de uiterwaarden met prachtige riviernatuur verspreid. Voor de gebieden van Oss tot Den Bosch zoekt Natuurmonumenten nu een tiental vrijwilligers. Samen vormen zij een nieuwe vrijwilligersgroep.

Enthousiasme en betrokkenheid staan voorop

We zoeken natuurliefhebbers die trots zijn op en betrokken (willen) zijn bij de natuur. Vrijwillig boswachters zijn gastheer voor het gebied, vertellen over de natuur, maar spreken ook mensen aan op ongewenst gedrag. 

Maasuiterwaarden en Vlijmens Ven

We zijn op zoek naar vrijwillig boswachters die op verschillende tijdstippen, minimaal 1x per maand, actief willen zijn. Naast de uiterwaarden langs de Maas, zoeken we ook voor het Vlijmens Ven (tussen Vught en Nieuwkuijk) vrijwillig boswachters. Het kan natuurlijk ook allebei! 

Kennis en kunde dankzij Natuurmonumenten

Vrijwilligerswerk vraagt van twee kanten inzet. Daarom biedt Natuurmonumenten een of meer informatieavonden aan om de nieuwe vrijwilliger te vertellen over de natuur van het Vlijmens Ven de Maasuiterwaarden. Uiteraard maak je kennis met het vaste team en zorgen we ervoor dat je goed uitgerust wordt: van kleding tot kennis. Op de achtergrond wordt ook alles goed geregeld.

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?

Ben je benieuwd wat het vrijwilliger boswachterschap inhoudt, heb je interesse om je voor deze gebieden in te zetten? Meld je dan aan via maas@natuurmonumenten.nl.  We hebben nog geen informatieavond gepland, Dat doen we na de zomervakantie. Meld je aan en wij houden je op de hoogte! 

Boswachter Vrijwilligerscoördinatie, Zuid-Veluwe & IJsselvalei en Veluwezoom

Voor de vrijwilligers werkzaam voor Natuurmonumenten op de Zuidelijke Veluwe ben jij als Boswachter Vrijwilligerscoördinatie een belangrijke schakel in de organisatie. Je bent het aanspreekpunt, geeft informatie, selecteert, adviseert en zorgt ervoor dat de vrijwilligers goed zijn opgeleid en geïnformeerd. Het bewaken van de kwaliteit en het budget kent voor jou geen geheimen en doordat je een rasechte verbinder bent, loopt de onderlinge communicatie op rolletjes. Zo zorg je als Boswachter Vrijwilligerscoördinatie samen met ons voor het behoud van onze prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als

Boswachter Vrijwilligerscoördinatie

Deze functie is opengesteld voor twee beheereenheden, omdat in deze twee aangrenzende beheereenheden bij toeval tegelijkertijd een nieuwe coördinator werd gezocht. De keuze voor een standplaats kan daarom in overleg gekozen worden, maar het is de bedoeling dat je wekelijks in elke beheereenheid minimaal een dag aanwezig bent. Als Boswachter Vrijwilligerscoördinatie ben je het aanspreekpunt voor organisatorische vragen over het vrijwilligerswerk binnen de twee beheereenheden. Je fungeert als verbindende factor tussen vrijwilligers en de organisatie. Je bewaakt de kwaliteit en de kwantiteit van de vrijwilligersinzet door zelf zaken te initiëren, te organiseren en te delegeren. Zo draag je bij aan de ontwikkeling en facilitering van het vrijwilligerswerk in jouw eenheden. Je ondersteunt de Gebiedsmanagers en teamleden in de uitvoering van het vrijwilligersbeleid en je hebt regelmatig overleg met het landelijk team Vrijwilligerswerk. Jouw taken: 

 • Signaleert kansen op het gebied van vrijwilligersinzet en pakt deze op binnen de eenheid en in samenwerking met de omgeving. Je draagt bij aan de hieruit voortkomende projecten;
 • Bewaakt het vrijwilligersbeleid en -budget;
 • Communiceert met de vrijwilligers in de eenheden over allerhande organisatorische en praktische zaken via ons digitale vrijwilligersplatform;
 • Organiseert opleidingen op basis van het opleidingsplan;
 • Werving en selectie van nieuwe vrijwilligers(-groepen);
 • Adviseert collega’s over omgang met vrijwilligers en het vrijwilligerswerk;
 • Je voert voortgangsgesprekken met groepen vrijwilligers en waar nodig exitgesprekken met individuele vrijwilligers;
 • Zorgt in nauwe samenwerking met collega’s voor een verantwoorde facilitering en uitvoering van het vrijwilligerswerk, onder andere door toepassing van Arbo-regels;
 • Organiseert introductie- en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers;
 • Zorgt voor administratieve vastlegging van gegevens in de vrijwilligersdatabase en voor verzending van de vrijwilligerspas naar nieuwe vrijwilligers;
 • Je zorgt voor meting van de vrijwilligersinzet door middel van de jaarlijkse capaciteitsmeting;
 • Volgt ontwikkelingen binnen het specialisme, past de verworven kennis toe en deelt deze met collega’s;
 • Je bent in beide beheereenheden coördinator voor Arbo- & Milieuzaken.

Wat jij meeneemt

Je bent iemand die goed kan samenwerken en die zowel omgevingsbewust als organisatiesensitief is. Uiteraard ben je flexibel en in staat om helder overzicht te houden. Je kunt uitstekend plannen en organiseren en werkt graag zelfstandig. Verder heb je:

 • Mbo+ werk- en denkniveau;
 • Inzicht en ervaring in de dynamiek rondom vrijwilligers;
 • Goede computervaardigheden;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Sensitiviteit voor wat er speelt in de omgeving en bij vrijwilligers;
 • Ervaring met plannen en organiseren.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland.  Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 60% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 5. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.432,-  en maximaal € 3.248,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de communicatieve Boswachter Vrijwilligerscoördinatie die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 15 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Jeroen de Koe, Gebiedsmanager Veluwezoom. Dit kan via onderstaande link.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 26 juni 2020.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen de Koe, Gebiedsmanager Veluwezoom, op telefoonnummer 06- 54985317 of via j.dekoe@natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Toezicht

Als Boswachter Toezicht ben je gastheer/-vrouw namens Natuurmonumenten in onze gebieden in de Achterhoek met focus op De Graafschap. Je hebt een aanstelling als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in domein 2 om waar nodig ook handhavend te kunnen optreden. Het toezicht voer je gezamenlijk uit met een team van BOA’s en vrijwillige boswachters. Ook draag je zorg voor het vergunningensysteem, waarbij je aanvragen beoordeelt en beantwoordt. Je werkt graag samen met vrijwilligers en je collega’s uit het beheerteam en draagt hiermee bij aan het behoud en het veilig kunnen beleven van onze prachtige natuur.

Jouw werk als

Boswachter Toezicht

Als Boswachter Toezicht draag je bij aan de kwaliteit van de natuur en de beleving daarvan. Jouw taken:

 • Het gastheer/-vrouw zijn namens Natuurmonumenten, zoals het informeren van bezoekers over de gebieden en Natuurmonumenten;
 • Het houden van toezicht en daar waar nodig handhavend optreden op basis van de toegangsvoorwaarden en de wetgeving in domein 2;
 • Je werkt in roosterverband, inclusief weekend en avond, en bent op toerbeurt aanspreekpunt voor toezicht in de beheereenheid;
 • Je zorgt voor vastlegging van gegevens in datasystemen, zoals BRS;
 • Je onderhoudt goede contacten met bewoners in en rond onze gebieden, wijkagenten, andere groene toezichthouders, betrokken vrijwilligers en communities in en rond onze terreinen, pachters en andere belanghebbenden om te informeren, af te stemmen of samen te werken op het gebied van toezicht;
 • Je beoordeelt vergunningaanvragen voor activiteiten in onze terreinen en maakt daarvoor vergunningen in afstemming met je collega’s;
 • Je communiceert actief, waar nodig samen met de Boswachters Communicatie en Beleven over de taken waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je maakt makkelijk contact met bezoekers en weet ze goed bij ons werk te betrekken;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Indien nodig help je mee bij uitvoerende werkzaamheden, je signaleert en hebt oog voor werkzaamheden tijdens je toezichtronden, die je actief met de collega’s communiceert.

De beheereenheid Achterhoek als je werkomgeving

In de Achterhoek beheert Natuurmonumenten landgoederen en bossen in de Graafschap. In Winterswijk hoogvenen en in de beekdalen kleinschalig landschap met natte bossen, houtwallen, akkers en bloemrijke graslanden. In Montferland het Bergherbos met een prachtige gouden rand van akkers. De landgoederen hebben grote cultuurhistorische waarden met een groot aantal Rijksmonumentale gebouwen, te midden van een afwisselende mozaïek van kruidenrijke graslanden, akkers, lanen en houtwallen. Je komt terecht in een team van 17 enthousiaste boswachters. 

Wat jij meeneemt

Je bent een open persoonlijkheid die op een assertieve en sympathieke manier communiceert. Je werkt zowel zelfstandig als samen. Van nature ben je resultaatgericht en hou je van samenwerken. Je denkt steeds 2 stappen vooruit, hebt overzicht en bent oplossingsgericht.

Verder heb je:

 • MBO-opleiding niveau 4. Bij voorkeur met kennis van recreatie-, bos- en natuurbeheer of gelijkwaardig;
 • BOA aanstelling domein 2;
 • Ervaring met digitale vastlegging van gegevens;
 • Schriftelijke vaardigheden t.b.v. het opstellen van vergunningen;
 • Goede communicatieve vaardigheden en ervaring met gebruik van sociale media;
 • Je bent flexibel inzetbaar, ook in de avonden, weekenden en zon- en feestdagen;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.320,- en maximaal € 2960,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 710.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de open Boswachter Toezicht die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Udo Hassefras, Gebiedsmanager Achterhoek via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Udo Hassefras 06-54295341 of Marcel Dellink 06-27568925 (Coördinator Toezicht). De eerste ronde gesprekken vindt plaats via een videoverbinding op vrijdag 19 juni 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Communicatie en Beleven Flevoland

Als Boswachter Communicatie en Beleven bij Natuurmonumenten ben je het gezicht van onze natuurgebieden in Flevoland. Je bent een expert op het gebied van woordvoering, communicatie en marketing en jouw hart voor de natuur zie je terug in de activiteiten en evenementen die je organiseert. Het beleven van de natuur mogelijk maken en daarover beeldend communiceren, dat is een van jouw kwaliteiten. Samenwerken, de dialoog aangaan en co-creatie zijn voor jou bekende manieren van werken. Je bent een belangrijke schakel naar buiten en ondersteunt daarin het team. Als Boswachter Communicatie en Beleven zorg je samen met ons voor het op de kaart zetten van onze gebieden zoals het Waterloopbos, Zwarte Meer en Harderhoek.

​Jouw werk als

Boswachter Communicatie en Beleven

Onze gebieden in Flevoland zijn verrassend en divers. Van de bijzondere combinatie van cultureel erfgoed in het Waterloopbos, de uitgestrekte rietvelden langs het Zwarte Meer tot de ‘oerbossen’ van het Harderbos en de nieuwe eilanden van Marker Wadden. De komende jaren ligt in het Waterloopbos een grote opgave: hier werken we aan het beter beleefbaar maken van waterloopkundige modellen in combinatie met bijzondere natuur en een beter aanbod voor een groeiend aantal bezoekers. Een voorbeeld waarin jij een belangrijke rol speelt als Boswachter Communicatie en Beleven. Jouw taken:

 • Je draagt bij aan het opzetten van natuurbeleving en zorgt voor de marketing ervan, onder andere door verhalen te maken over deze gebieden;
 • Je organiseert en zorgt voor de uitvoering en promotie van natuurbelevingsactiviteiten, evenementen en draagt bij aan campagnes;
 • Je begeleidt vrijwilligers die zich bezig houden met publiekscommunicatie;
 • Je ondersteunt collega’s als het gaat om vraagstukken waarbij communicatie het verschil kan maken, zoals natuurprojecten, gevoelige issues of conflicten;
 • Je hebt een eigen budgetverantwoordelijkheid bij de uitvoering van onderdelen van het jaarplan;
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk in de omgeving en werkt effectief samen; je bent gericht op verschillende vormen van participatie;
 • Je geeft opdracht tot en verricht onderzoek naar doelgroepen, natuurbeleving en klantgroepen;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het specialisme bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je gaat resultaatgericht te werk en bent daarbij proactief en inventief om zo kansen voor Natuurmonumenten te benutten.

Wat jij meeneemt

Je houdt van samenwerken en je bent je bewust van je omgeving en de organisatie waarin je werkt. Klantgericht en sociaal vaardig ben je van nature. Je houdt altijd het overzicht en kunt uitstekend plannen en organiseren. Verder heb je:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met (online) communicatie, marketing en recreatie is een voorwaarde;.
 • Je kunt goed verhalen vertellen en past je woordvoering aan op verschillende doelgroepen;
 • Jij maakt op enthousiaste wijze verbinding tussen mens en natuur;
 • Ervaring met fondsenwerving heeft de voorkeur;
 • Je bent een zelfstarter en ondernemend van aard.

Wat wij bieden

​Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving, in een enthousiast team;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek), flexibel in te vullen (gemiddeld 2 keer per maand werk je een avond of een dag in het weekend);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2.572,-  en maximaal € 3.736,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de enthousiaste Boswachter Communicatie en Beleven die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 15 juni 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) aan Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer 06-10137073.

De eerste ronde gesprekken staat gepland voor 22 en 23 juni 2020.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Natuurbeheer Marker Wadden

Als Boswachter van Marker Wadden ben je het gezicht van deze nieuwe natuurarchipel in het Markermeer. Een uitdagende functie waarin je van veel markten thuis bent. Je bent gastheer voor de bezoekers van Marker Wadden. Samen met een grote groep vrijwilligers verzorg je het dagelijks natuurbeheer, stuurt aannemers aan en draagt zorg voor onze nederzetting. Je houdt ervan om initiatief te nemen en bent flexibel in de wisselende situaties die horen bij het werken op een eiland.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer bied je ondersteuning in een specifiek deel van het werkgebied door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden uit en werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Jouw taken:

 • Je hebt contact met bezoekers, veerdiensten en hulpdiensten over activiteiten en werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit;
 • Instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je houdt toezicht op de bezoekers op Marker Wadden ten aanzien van veilig gedrag, naleving van openingstijden, controle van vergunningen en loslopende honden. Hierover onderhoud je contact met politie en hulpdiensten.

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken binnen standaardprocedures en houdt van duidelijke doelstellingen. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent zelfstandig, omgevingsbewust en sociaal vaardig en combineert dit met een goed overzicht. Je beschikt over technische kennis en bent oplossingsgericht. Verder heb je:

 • Een afgeronde mbo-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Minimaal 3 jaar recente relevante werkervaring;
 • BOA Domein 2 certificaat, dan wel bereid deze te halen;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE);
 • Vaarbewijs 1 en bereidheid Vaarbewijs 2 en Basiscertificaat Marifonie te halen;
 • EHBO of EHGA is een pré;
 • Geen 9-5 mentaliteit en je bent bereid in flexibele werkroosters te werken, ook in het weekend, tijdens feestdagen en in avonduren. 

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2320,- en maximaal € 2960,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt dit aansluitend omgezet naar een vast dienstverband.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de flexibele Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 13 april 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland. Dit kan via onderstaande link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer 06-10137073.

In de week van 20 t/m 24 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Communicatie en Beleven, Flevoland

Als Boswachter Communicatie en Beleven ben je het gezicht van onze natuurgebieden in Flevoland. Je bent een expert op het gebied van woordvoering, communicatie en marketing en jouw hart voor de natuur zie je terug in de activiteiten en evenementen die je organiseert. Het beleven van de natuur mogelijk maken en daarover beeldend communiceren, dat is een van jouw kwaliteiten. Samenwerken, de dialoog aangaan en co-creatie zijn voor jou bekende manieren van werken. Je bent een belangrijke schakel naar buiten en ondersteunt daarin het team. Als Boswachter Communicatie en Beleven zorg je samen met ons voor het op de kaart zetten van onze gebieden zoals het Waterloopbos, Zwarte Meer en Harderhoek

Jouw werk als Boswachter Communicatie en Beleven

Onze gebieden in Flevoland zijn verrassend en divers. Van de bijzondere combinatie van cultureel erfgoed in het Waterloopbos, de uitgestrekte rietvelden langs het Zwarte Meer tot de ‘oerbossen’ van het Harderbos en de nieuwe eilanden van Marker Wadden. De komende jaren ligt in het Waterloopbos een grote opgave: hier werken we aan het beter beleefbaar maken van waterloopkundige modellen in combinatie met bijzondere natuur en een beter aanbod voor een groeiend aantal bezoekers. Een voorbeeld waarin jij een belangrijke rol speelt als Boswachter Communicatie en Beleven. Jouw taken:

 • Je draagt bij aan het opzetten van natuurbeleving en zorgt voor de marketing ervan, onder andere door verhalen te maken over deze gebieden;
 • Je organiseert en zorgt voor de uitvoering en promotie van natuurbelevingsactiviteiten, evenementen en draagt bij aan campagnes;
 • Je begeleidt vrijwilligers die zich bezig houden met publiekscommunicatie;
 • Je ondersteunt collega’s als het gaat om vraagstukken waarbij communicatie het verschil kan maken, zoals natuurprojecten, gevoelige issues of conflicten;
 • Je hebt een eigen budgetverantwoordelijkheid bij de uitvoering van onderdelen van het jaarplan;
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk in de omgeving en werkt effectief samen; je bent gericht op verschillende vormen van participatie;
 • Je geeft opdracht tot en verricht onderzoek naar doelgroepen, natuurbeleving en klantgroepen;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het specialisme bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je gaat resultaatgericht te werk en bent daarbij proactief en inventief om zo kansen voor Natuurmonumenten te benutten. 

Wat jij meeneemt

Je houdt van samenwerken en je bent je bewust van je omgeving en de organisatie waarin je werkt. Klantgericht en sociaal vaardig ben je van nature. Je houdt altijd het overzicht en kunt uitstekend plannen en organiseren. Verder heb je:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met (online) communicatie, marketing en recreatie is een voorwaarde;
 • Je kunt goed verhalen vertellen en past je woordvoering aan op verschillende doelgroepen;
 • Jij maakt op enthousiaste wijze verbinding tussen mens en natuur;
 • Ervaring met fondsenwerving heeft de voorkeur;
 • Je bent een zelfstarter en ondernemend van aard.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving, in een enthousiast team;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek), flexibel in te vullen (gemiddeld 2 keer per maand werk je een avond of een dag in het weekend);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2.572,-  en maximaal € 3.736,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de enthousiaste Boswachter Communicatie en Beleven die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 23 februari 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) aan Philip Makkink, Gebiedsmanager Flevoland via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Philip Makkink op telefoonnummer 06-10137073. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 6 maart 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Natuurbeheer, Midden-Brabant

Het beheerteam Midden-Brabant zoekt een Boswachter Natuurbeheer die het team komt versterken voor met name de natuur van de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Als Boswachter Natuurbeheer weet je wat er komt kijken bij het beheer van deze gebieden. Je fungeert als onze ogen en oren in het veld en hebt een open houding naar bezoekers. Je bent een doener met een groen hart en wisselt met gemak je praktische werkzaamheden af met de begeleiding van aannemers en groepen vrijwilligers. Je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer biedt je ondersteuning door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden zelfstandig uit. Je rapporteert aan de Coördinator Natuurbeheer. Jouw taken:

 • Je organiseert en voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit en krijgt een zelfstandige taak in het bosbeheer, de systematische boomcontrole en het onderhoud van recreatieve voorzieningen;
 • Je hebt contact met bezoekers, aannemers, boeren en hulpdiensten over het werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en te rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld en neemt gerichte actie waar nodig;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers;
 • Je instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen bij binnen het werkgebied, deelt deze met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied. 

De beheereenheid Midden-Brabant als je werkomgeving

De Beheereenheid Midden-Brabant voert het beheer over de vijf natuurgebieden Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, Kampina, Oisterwijkse Bossen en Vennen en het Moergestels Broek. De natuur varieert van uitgestrekte stuifzanden, bossen, heide en vennen naar graslanden, akkers en beekdalen. Met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar staan wij in de top 3 van drukst bezochte natuur in Nederland. Het team bestaat uit 16 enthousiaste collega’s waarmee jij samen de bescherming en de beleving van deze natuurgebieden ter hand neemt.

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken volgens procedures en gemaakte afspraken en zorgt voor zichtbaar behaalde resultaten. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust, hebt een open houding en houdt overzicht in je werk. Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Recente relevante werkervaring;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team waar je een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2320,-en maximaal € 2960,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de zelfstandige Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 1 maart 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Toon Loonen Gebiedsmanager Midden-Brabant via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luc Roosen, Coördinator Natuurbeheer op telefoonnummer 06-55825155.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 11 maart 2020, de tweede ronde op donderdag 17 maart 2020. We willen je vragen deze dagen alvast te reserveren.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Natuurbeheer West-Brabant

Het team van West-Brabant zoekt een enthousiaste Boswachter Natuurbeheer voor onder meer gebieden op de Brabantse Wal en de Turfvaartse landgoederen. Als Boswachter Natuurbeheer weet je wat er bij het beheer van een afwisselend landschap komt kijken. Je bent een doener met een groen hart en wisselt met gemak je praktische werkzaamheden af met de begeleiding van aannemers en groepen vrijwilligers. Afwachten op een takenlijstje is niks voor jou; je signaleert afwijkingen, kansen en ontwikkelingen in de natuur en voelt je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het werk. Je werkt graag samen met pachters, aannemers, vrijwilligers en je collega’s uit het beheerteam en draagt hiermee bij aan het behoud en de beleving van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Boswachter Natuurbeheer

Als Boswachter Natuurbeheer bied je ondersteuning door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Jouw taken:

 • Je organiseert en voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden zelfstandig uit;
 • Je hebt contact met bezoekers, aannemers, boeren en hulpdiensten over activiteiten en werk van Natuurmonumenten om af te stemmen, te adviseren en te rapporteren;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers;
 • Je instrueert en begeleidt vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied.

De beheereenheid West-Brabant als je werkomgeving

Hou je van diversiteit? Dan ben je bij beheereenheid West-Brabant aan het goede adres. Van zandverstuivingen tot vennen, hakhout, bossen, natuurakkers en natuurgraslanden: we hebben het allemaal. Maar ook in samenwerkingen heb je te maken met afwisseling. Zo hebben we ruim 100 vrijwilligers, werken we samen met andere terreinbeheerders, gemeenten, waterschap, provincie en zijn agrariërs en particulieren onze directe buren. Als vereniging hechten we veel waarde aan natuurbeleving en het verbinden van mensen met de natuur. Kortom: we staan midden in de samenleving!

Wat jij meeneemt

Je bent gewend te werken volgens procedures en gemaakte afspraken en zorgt voor zichtbaar behaalde resultaten. Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust, hebt een open houding en houdt overzicht in je werk. Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO-opleiding Bos en Natuurbeheer;
 • Recente relevante werkervaring;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team waar je een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 100% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2320,-en maximaal € 2960,- bruto per maand;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl. 

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de Boswachter Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 12 februari 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Robert Frantzen, Coördinator Natuurbeheer West-Brabant via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robert Frantzen op telefoonnummer 06-23756019.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 19 februari 2020, de tweede ronde op donderdag 27 februari 2020. We willen je vragen deze dagen alvast te reserveren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robert Frantzen op telefoonnummer 06-23756019.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Boswachter Communicatie en Beleven Zuid-Hollandse eilanden

Je bent een expert op het gebied van communicatie, woordvoering en marketing. Het beleven van de natuur mogelijk maken en daarover beeldend communiceren, dat is één van jouw kwaliteiten. Samenwerken, de dialoog met de omgeving aangaan en besluitvaardig handelen zijn voor jou gesneden koek. Je bent een belangrijke schakel naar buiten en ondersteunt daarin het team. Zo zorg je samen met ons voor het behoud en beleefbaar maken van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Boswachter Communicatie en Beleven

Als Boswachter Communicatie en Beleven ga je resultaatgericht te werk en ben je proactief en inventief om kansen voor Natuurmonumenten te benutten. Jouw taken:

 • Je begeleidt, adviseert en ondersteunt collega’s als het gaat om onderwerpen waarbij communicatie met externe partijen het verschil kan maken, zoals bij projecten;
 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk in de omgeving en werkt effectief samen. Je bent gericht op verschillende vormen van participatie;
 • Je geeft opdracht tot en verricht onderzoek naar doelgroepen en natuurbeleving;
 • Je hebt een duidelijke visie op recreatiemogelijkheden en -zonering;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen jouw vakgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied;
 • Je bent zeer vertrouwd met (online-)communicatie, woordvoering en het maken van communicatiemiddelen;
 • Je begeleidt vrijwilligers die zich bezighouden met publiekscommunicatie;
 • Je draagt bij aan het realiseren van natuurbeleving in de gebieden van de beheereenheid en zorgt voor de marketing en promotie daarvan, onder andere door verhalen te maken over deze gebieden en arrangementen samen te stellen;
 • Je organiseert en zorgt voor de uitvoering en promotie van natuurbelevingsactiviteiten, ledenwerving en evenementen en draagt bij aan de invulling van landelijke campagnes;
 • Je hebt een eigen budgetverantwoordelijkheid bij de uitvoering van onderdelen van het jaarplan van de beheereenheid.

De beheereenheid Zuid-Hollandse eilanden als je werkomgeving

In de beheereenheid Zuid-Hollandse eilanden draait het om afwisseling: hoog en laag, zoet en zout, zand en klei. Onze belangrijkste gebieden liggen veelal op de grens van land en water. Denk aan de duinen van Goeree en Voorne, Kwade Hoek, de Beninger en Korendijkse Slikken en niet te vergeten ons prachtige eiland Tiengemeten! Met de Haringvlietsluizen die op een kier zijn gegaan, wordt de (eco)logische verbinding tussen al die gebieden nóg groter. Je komt terecht in een team van 17 enthousiaste mensen dat voortvarend werk maakt van de bescherming en beleving van de natuur en tevens midden in de maatschappij staat. Eén ding is zeker: je krijgt geen tijd om je te vervelen.

Wat jij meeneemt

Je bent een verbinder, omgevingsbewust en houdt van samenwerken in een divers team. Klantgericht en sociaalvaardig ben je van nature. Je behoudt het overzicht en je kunt jouw werk goed plannen en organiseren. Verder:

 • Heb je MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je aantoonbare kennis van en ervaring met (online) communicatie, marketing en recreatie;
 • Speel je behendig in op kritische mensen in een mondige omgeving en weet weerstand om te buigen in een prettig gesprek;
 • Heb je affiniteit met natuur, natuurbescherming en -beleving;
 • Maak je op enthousiaste wijze verbinding tussen mens en natuur;
 • Kan je goed verhalen vertellen en heb je ervaring met woordvoering voor verschillende doelgroepen;
 • Heb je ervaring met het opstellen van communicatie- en marketingplannen;
 • Ben je zelfstandig, initiatiefrijk en besluitvaardig van aard.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving, in een enthousiast team;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek), flexibel in te vullen (gemiddeld 2 keer per maand werk je een avond of een dag in het weekend);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.572,-  en maximaal € 3.736,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 710.000 leden en donateurs en bedrijven. Als Boswachter Communicatie en Beleven speel je een belangrijke rol bij het behouden en uitbreiden van deze achterban. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de enthousiaste Boswachter Communicatie en Beleven die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 11 februari 2020 je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) aan Ralf Joosse Gebiedsmanager Zuid-Hollandse eilanden via onderstaande link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ralf Joosse via telefoonnummer 06-53494958. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 17 februari 2020.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.