Beleidsmedewerker Noodhulp Nationaal

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

Naast onze reguliere ‘noodhulp’ verlening hebben we tijdens de COVID-crisis opnieuw aangetoond dat we er toe doen. De komende maanden zal een groot deel van het werk nog steeds in het teken van de hulpverlening bij deze crisis staan.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De hulpverlening in Nederland is georganiseerd in 23 districten met op het Verenigingskantoor het beleidsteam Noodhulp Nationaal. Binnen deze afdeling zijn we per direct op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Noodhulp Nationaal

(26 uur per week; standplaats Den Haag)

Wie zoeken we?

Voor de functie zoeken wij iemand die passie heeft om in te spelen op de behoefte van interne klanten; Accounthouders, Beleidsadviseur, Coördinatoren Noodhulp, Hoofden Bevolkingszorg en Noodhulpteams. Daarnaast wil jij graag werken bij een organisatie die maatschappelijk relevant is. Je denkt en werkt op tenminste hbo-niveau en kunt dit aantonen met een relevant diploma. Ook het samenwerken met een team van zowel in- en externen behoort tot jouw kwaliteiten. Een idee oppakken en succesvol realiseren is aan jou toevertrouwd.

Plaats in de organisatie:

Het beleidsteam Noodhulp Nationaal richt zich met de Noodhulpteams, Bevolkingszorg en Ready2Help op de hulpverlening bij rampen en grootschalige incidenten en werkt nauw samen met de Coördinatoren Noodhulp, Hoofden Bevolkingszorg en Hoofden Noodhulpteams in het land.

Je rapporteert aan het Hoofd van de afdeling Noodhulp Nationaal en wordt afhankelijk van het onderwerp rechtstreeks aangestuurd door één van de Accounthouders of Beleidsadviseur.

Functie-inhoud

 • Je bent onderdeel van het beleidsteam Noodhulp Nationaal.  
 • Je hebt ervaring met leiden van of deelnemen aan projecten, opstellen van beleid en werken met vrijwilligers, bij voorkeur binnen het veiligheidsdomein (bijvoorbeeld crisisbeheersing, rampenbestrijding of openbare orde en veiligheid).
 • Je ontwikkelt en onderhoudt samen met collega’s het landelijk kwaliteitsmanagementsysteem voor onze Bevolkingszorg en Noodhulpteams. Je ondersteunt bij het evaluatie en verbeterproces rondom inzetten en oefeningen van deze teams.
 • Je organiseert bijeenkomsten specifiek voor de Hoofden van Bevolkingszorg en de Noodhulpteams.
 • Je ondersteunt in de beheerdersrelatie met het Instituut Fysieke Veiligheid rondom de voertuigen van de Noodhulpteams.
 • Je onderhoudt, in afstemming met de Accounthouders, contacten met externe stakeholders, zoals partners in het veiligheidsdomein en de zorgsector.
 • Je neemt deel aan (deel)projecten binnen organisatie brede projecten en geeft, waar nodig, leiding aan kleine tot middelgrote projecten binnen de afdeling.
 • Je fungeert als inhoudelijke en procesmatige sparringpartner binnen het beleidsteam Noodhulp Nationaal.
 • Er bestaat een mogelijkheid, als je profiel goed aansluit, om onderdeel te worden van een pool van Crisiscoördinatoren, waarbij je ca. 6 keer per jaar piketdienst draait en inzetten coördineert.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur bestuurskunde, organisatiekunde of integrale veiligheid/veiligheidskunde.
 • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis.
 • Je bent een enthousiaste en dynamische verbinder.
 • Je bent een snelle aanpakker met oog voor detail en kwaliteit.
 • Je Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid is uitstekend.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt lef en bent een teamspeler, je werkt goed samen en kunt ook zelfstandig functioneren.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Microsoft Teams, Sharepoint en overige Microsoft applicaties.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in projectmanagement.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 11 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 3.327,27 tot max. € 4.401,78 ) o.b.v. een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

De functie is voorlopig bedoeld voor de duur vaneen jaar is met mogelijkheid tot verlenging.

Reacties:

Je motivatiebrief en cv gericht aan Vera Beijer ontvangen we graag uiterlijk 30 juli 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/163150

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Arnold van de Werff, Senior Beleidsadviseur Noodhulp Nationaal (06-10278822 of AvanderWerff@redcross.nl)

Er vinden twee gesprekken plaats op maandag 17 en dinsdag 18 augustus 2020. Graag hiermee rekening houden. Mogelijk zal dit plaatsvinden via een videocall i.v.m. de corona-virus maatregelen.

Een online assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Beleidsmedewerker Marketing en Fondsenwerving

Beleidsmedewerker Marketing en Fondsenwerving

minimaal 32 per week

Goede Doelen Nederland (standplaats Amsterdam) zoekt een enthousiaste beleidsmedewerker marketing & fondsenwerving die ons beleidsteam komt versterken. Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie binnen een maatschappelijk organisatie? Weet je voor welke uitdagingen de goededoelensector op het gebied van fondsenwerving en marketing staat? Word dan onze collega in het hart van de goededoelensector!

Omschrijving organisatie

Goede Doelen Nederland is een branchevereniging waar ruim 180 erkende goede doelen bij zijn aangesloten en heeft als missie het versterken van de maatschappelijke positie van goede doelen. Wij bieden een breed platform voor kennisuitwisseling en ontmoeting en kennen drie hoofdtaken:

 • belangenbehartiging;
 • inrichting en positionering sector;
 • ondersteuning van leden bij verdere professionalisering/dienstverlening.

Ga naar www.goededoelennederland.nl voor meer informatie.

Plaats in de organisatie

Als beleidsmedewerker werk je in een team bestaande uit vier beleidsmedewerkers. Het team is informeel, collegiaal, deskundig en gericht op het ondersteunen, adviseren en faciliteren van de leden van de vereniging. Goede Doelen Nederland kent verscheidene werkgroepen en commissies waarin leden samenkomen om kennis te delen en nieuwe beleidslijnen uit te zetten. Jij begeleidt diverse commissies en werkgroepen op relevante beleidsterreinen en treedt in voorkomende gevallen op als projectleider. De functie wordt uitgeoefend onder de verantwoordelijkheid van het Hoofd Beleid.

Taken

Als beleidsmedewerker ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het beleid op het gebied van marketing & fondsenwerving en betalingsverkeer. Wij zijn in onze werkzaamheden regisserend, verbindend, deskundig en dienstverlenend aan onze leden. Daarbij hoort een proactieve en ondernemende houding met een antenne om ontwikkelingen en trends in de sector en de samenleving te signaleren.

De beleidsmedewerker:

 • vertaalt beleid op het gebied van marketing & fondsenwerving in (jaar)plannen en zorgt voor de realisatie daarvan
 • volgt voor de leden en de sector relevante ontwikkelingen op het gebied van marketing & fondsenwerving, signaleert kansen en vertaalt deze naar beleid
 • neemt het voortouw in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe innovatieve manieren van fondsenwerving voor de sector
 • onderhoudt en bevordert de samenwerking met relevante partijen
 • weet leden en externe partijen te verbinden en creëert draagvlak
 • ontwikkelt en organiseert kennissessies voor leden op het gebied van marketing & fondsenwerving
 • organiseert (mede) acties en evenementen

Functie-eisen en profiel kandidaat

Wij zoeken een resultaatgerichte, vernieuwende, initiatiefrijke en zelfstandige beleidsmedewerker marketing & fondsenwerving met gevoel voor netwerken en diplomatie. Je weet alles van fondsenwerving en bent dus op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Je beschikt over overtuigingskracht, je bent een verbinder en in staat om het grotere (sector)belang te zien. Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau
 • ervaring als fondsenwerver met aantoonbare kennis van marketing
 • werkervaring in de goededoelensector
 • kennis van betalingsverkeer is een pre

Wij bieden

Een leuke en afwisselende baan in een team met een goede werksfeer. Ons kantoor ligt op loopafstand van het station Amsterdam Amstel. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 3.108 en maximaal € 4.470 euro bruto per maand, conform salarisschaal 9.

Inlichtingen en reageren bij:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Krista Jansen  (Hoofd Beleid) via jansen@goededoelennederland.nl /020-4229977.

Graag ontvangen wij jouw cv vergezeld van een motivatiebrief uiterlijk 15 mei 2020 via onze sollicitatiepagina.

Website organisatie: http://www.goededoelennederland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
0

Beleidsmedewerker Vrijwilligersmanagement

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling Vrijwilligersmanagement & Opleidingen is op zoek naar een

Beleidsmedewerker Vrijwilligersmanagement

(32 uur per week, voor een jaar)

Plaats in de organisatie

Je werkt in het team Vrijwilligersmanagement & Opleidingen op het Verenigingskantoor in Den Haag. Dit team bestaat uit 10 mensen. Zeven daarvan houden zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van opleidingen voor vrijwilligers. Verder is dit team verantwoordelijk voor de totstandkoming en implementatie van vrijwilligersbeleid, jongerenbeleid en deskundigheidsbevordering voor bestuursleden. Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker die zich bezighoudt met beleidsontwikkeling in brede zin ten behoeve van het vrijwilligersmanagement. 

Functie-inhoud

 • Je doet voorstellen voor beleidsaanpassingen en de implementatie hiervan binnen de Vereniging.
 • Je ontwikkelt instrumenten die een goede uitvoering van het vrijwilligersmanagement faciliteren.
 • Je bent actief betrokken bij verschillende projecten en werkzaamheden van het team, zoals de Bestuursacademie, landelijke bijeenkomsten etc.
 • Je bent scherp op het ontwikkelen van innovatief beleid, vernieuwende diensten en vooruitstrevende ondersteunende instrumenten voor de vereniging, zodat een optimale dienstverlening kan worden bewerkstelligd, ambitieus op vernieuwing.
 • Je houdt de Vereniging op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, producten en activiteiten middels intranet, nieuwsbrief en weekberichten.

Wij zoeken

Een betrokken en enthousiaste beleidsmedewerker. Je bent praktisch, creatief en kan goed samenwerken. Je kunt theoretische concepten vertalen naar praktisch uitvoerbare instrumenten, bent een goede planner, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent leergierig. Je hebt affiniteit met vrijwilligers.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding, op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur in de richting van Human Resources of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een grote organisatie;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en aanpassen van beleid;
 • Ervaring met het werken met vrijwilligers is een pré;
 • Je hebt ervaring met procesmanagement.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt afhankelijk van opleiding en ervaring plaats in schaal 10  (min. € 2.918,94 en max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week). Het gaat om een contract voor een jaar.  Je werkt vanuit Den Haag.

Reacties

Je motivatiebrief en cv, gericht aan Joost Jaspers, P&O adviseur, ontvangen we graag uiterlijk 26 maart 2020 via

https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/156461

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Annet Spijker, teamleider Vrijwilligersmanagement & Opleidingen tel: 06-13 03 28 65

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl, het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Beleidsmedewerker Vrijwilligersmanagement

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Binnen het cluster Nationale Hulpverlening is per direct een vacature voor een

Beleidsmedewerker Vrijwilligersmanagement

(32 uur per week voor een jaar)

Plaats in de organisatie

Je werkt in het team Vrijwilligersmanagement & Opleidingen op het Verenigingskantoor in Den Haag. Dit team bestaat uit 9 mensen. Vijf daarvan houden zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van opleidingen voor vrijwilligers en publiek (EHBO). Verder is dit team verantwoordelijk voor de totstandkoming en implementatie van vrijwilligersbeleid, jongerenbeleid, klachtenbehandeling en deskundigheidsbevordering voor bestuursleden. Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker die zich bezighoudt met beleidsontwikkeling in brede zin ten behoeve van het vrijwilligersmanagement.

Functie-inhoud

 • Je doet voorstellen voor beleidsaanpassingen en de implementatie hiervan binnen de Vereniging.
 • Je ontwikkelt instrumenten die een goede uitvoering van het vrijwilligersmanagement faciliteren.
 • Je bent actief betrokken bij verschillende projecten en werkzaamheden van het team, zoals de Bestuursacademie, het jaarlijkse congres Vrijwilligersmanagement etc.
 • Je bent scherp op het ontwikkelen van innovatief beleid, vernieuwende diensten en vooruitstrevende ondersteunende instrumenten voor de vereniging, zodat een optimale dienstverlening kan worden bewerkstelligd, ambitieus op vernieuwing.
 • Je houdt de Vereniging op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, producten en activiteiten middels intranet, nieuwsbrief en weekberichten.

Wij zoeken

Een betrokken en enthousiaste beleidsmedewerker. Je bent praktisch, creatief en kan goed samenwerken. Je kunt theoretische concepten vertalen naar praktisch uitvoerbare instrumenten, bent een goede planner, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent leergierig. Je hebt affiniteit met vrijwilligers.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding, op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur in de richting van Human Resources of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een grote organisatie;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en aanpassen van beleid;
 • Ervaring met het werken met vrijwilligers is een pré;
 • Je hebt ervaring met procesmanagement.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wij bieden:

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt afhankelijk van opleiding en ervaring plaats in schaal 10  (min. € 2.918,94 en max. € 3.710,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Het gaat om een contract voor een jaar. Je werkt vanuit Den Haag.

Reacties

Je motivatiebrief + CV ontvangen we graag uiterlijk 22 februari 2019 gericht aan Angela van der Woude, personeelsadviseur via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/123763

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Annet Spijker, teamleider Vrijwilligersmanagement & Opleidingen tel: 06-13 03 28 65

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl, het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.