Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker, Services

Als Financieel Administratief ondersteunend medewerker binnen de afdeling Marketing & Communicatie van Natuurmonumenten vervul je een belangrijke rol bij de totstandkoming van financiële rapportages en ben je spin in het web. Je bent analytisch sterk en denkt mee hoe processen rond inkomstenstromen uit marketingcampagnes het beste ingeregeld en geadministreerd kunnen worden. Mede door jouw inzet worden de processen binnen M&C geoptimaliseerd en resultaten op aantallen en inkomsten inzichtelijk gemaakt. Zo zorg je als Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker samen met ons voor een bloeiende vereniging en het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als

Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker

Als Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker ben je de schakel tussen de interne klant, verschillende M&C teams en externe leveranciers. Jouw taken:

 • Financiële en administratieve werkzaamheden in meerdere specifieke systemen zoals het marketing CRM-systeem, het reserveringssysteem en het facturatiesysteem;
 • Medewerking verlenen aan nieuwe initiatieven en zorgdragen voor een correcte administratieve afhandeling en vloeiende processen;
 • Contact onderhouden met diverse stakeholders binnen en buiten M&C en hen proactief benaderen;
 • Je herkent en signaleert knelpunten in het werkproces en doet praktische verbetervoorstellen en voert deze eventueel door.

Het team Services als jouw werkomgeving

De afdeling Marketing & Communicatie vervult een grote rol in het verbinden van natuurliefhebbers aan onze vereniging in stem, tijd en/of geld. Vanuit verschillende teams worden campagnes en wervingsinitiatieven ontwikkeld om deze doelstellingen te realiseren. Hiermee leveren we een substantiële bijdrage aan de missie van Natuurmonumenten, namelijk om de natuur in Nederland en onze karakteristieke landschappen te beschermen en te versterken.

Team Services is onderdeel van M&C en bestaat uit twee onderdelen: de Ledenservice en de Administratieve ondersteuningspool. Deze pool bestaat uit 6 collega’s die met elkaar verantwoordelijk zijn voor ondersteuning in projecten, doelgroepteams en op administratief en secretarieel gebied.  Als Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker rapporteer je aan de Teamleider Services.

Wat jij meeneemt

Je bent zeer accuraat en kunt procesmatig denken. Je werkt graag samen, bent dienstverlenend en oplossingsgericht. Verder heb je:

 • Mbo+ werk- en denkniveau;
 • Ervaring met administratieve processen;
 • Goed ontwikkelde analytische vaardigheden;
 • Goede kennis van Excel en je bent handig met verschillende systemen;
 • Goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding.

Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een inspirerende werkomgeving;
 • 65% dienstverband (Dit komt overeen met 3 werkdagen. Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek), werkdagen kunnen in overleg bepaald worden;
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 5. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2.444,-  en maximaal € 3.265,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. 
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd. 

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de oplossingsgerichte Financieel Administratief Ondersteunend Medewerker die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 4 oktober 2020 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Alexander Marjot, Teamleider Services via onderstaande link. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inez Muis, Coördinator Ondersteuning op telefoonnummer op 06-23828542. 

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Internationale Projectadministrateur

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Nederlandse Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid  tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Vanuit Den Haag helpt het team van de Internationale Projectadministratie met de programma’s die het Nederlandse Rode Kruis veelal zelf uitvoert. Dat gebeurt in onze 16 partnerlanden verspreid over de wereld, waar we voor langere tijd verschillende projecten uitvoeren, administreren en hierover rapporteren.

Voor het team zoeken wij een collega voor de functie van

 Internationale Projectadministrateur (40 upw)

In het veld, in die 16 landen waar onze lange termijn projecten lopen, wordt noodhulp verleend. Deze hulp wordt vaak gefinancierd door bijdragen van donoren: zakelijk, particulier, vanuit overheden of NGOs. Natuurlijk is het van groot belang dat we kunnen bouwen op een goede administratie: om onze projectmanagers de juiste informatie te kunnen leveren om hun projecten goed te sturen; om te kunnen rapporteren over wat we doen en daarmee toekomstige financiering zeker te stellen; en om aan de regels van accountants te voldoen. Daarmee zorgen we samen voor optimale hulp, nu en in de toekomst.

In Den Haag controleert en converteert het project administratie team de lokaal gevoerde administratie, en verwerkt deze in onze eigen administratie. Dit gebeurt met oog voor de situatie in het veld en in lijn met administratieve eisen en contracten met donoren. In overleg met onze collega’s ter plekke wordt er advies gegeven over de administratie en worden aanpassingen besproken. Daarnaast assisteert het team de afdeling Financial Control door het opstellen en consolideren van donorrapportages en aanleveren van gegevens voor audits. Er wordt in Den Haag ook nauw samengewerkt met de Internationale Desk, waar nieuwe projecten en budgetten worden opgezet en bestaande worden bewaakt.

Als project administrateur ben je verantwoordelijk voor de controle en verwerking van de administratie van jouw eigen portfolio aan landen. Met jouw gedegen kennis van boekhouden en administratie houd je alle aspecten uit elkaar: welke projecten er in welke landen lopen; welke kosten daarvoor lokaal worden gemaakt, door het lokale kantoor of de lokale staff, en welke kosten er vanuit het hoofdkantoor worden gemaakt; of de onderbouwing van die kosten voldoet aan de (boekhoudkundige) eisen van het Rode Kruis, van donoren en van accountants; hoeveel cash advances er uit zijn gegeven en verantwoord; hoeveel geld er lokaal nog open staat en zou moeten staan; alles loopt via jou en jij houdt het bij. Je bent klantvriendelijk ingesteld, je adviseert, geeft training en informeert de lokale staff en collega’s ter plekke. Tegelijk ben je ook kritisch: is de administratie op tijd? En juist? In lijn met budget? Voldoende onderbouwd?

Het Rode Kruis zoekt een project administrateur die het volgende meebrengt:

 • Met jouw inhoudelijke administratieve en boekhoudkundige kennis dien je als expert en vraagbaak, voor de collega’s in de landen en op het hoofdkantoor.
 • Je bent communicatief sterk; je zoekt verbinding binnen en buiten het team; je hebt geduld en je kan inhoud uitleggen aan non-financials, in Den Haag en in het veld.
 • Je bent planmatig en detail-oriented en je bent niet vies van hard werken.
 • Je kent je weg in Excel en maakt gedegen en overzichtelijke analyses en rapportages, in lijn met interne en externe eisen.
 • Je zegt wat je doet en doet wat je zegt; je bent open, eerlijk en fair. Je vindt de juiste balans tussen regel en uitzondering.
 • Je begrijpt processen en ziet het als een uitdaging daar uniformiteit, aansluiting en vernieuwing in aan te brengen, en betrokkenen daarin te betrekken en mee te nemen.
 • Je bent leergierig en gemotiveerd om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Je hebt een flexibele werkinstelling en je vindt het niet erg om af en toe buiten kantooruren te werken.
 • Naast Nederlands schrijf en spreek je ook goed Engels, Frans is een pré.

De functie vraagt HBO werk- en denkniveau en gedegen kennis van administratie en boekhouden. Belangrijk voor ons is dat je aan alle kwalificaties voldoet. Waar je een opleiding hebt gevolgd of werkervaring hebt opgedaan is van ondergeschikt belang. Wij laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. We verwachten wel van jou dat jij die overtuiging deelt.

Wat bieden wij jou:

Een warme en mensgerichte werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en je ruimte hebt voor eigen initiatief en ontwikkeling. Het Nederlandse Rode Kruis heeft een eigen cao. Deze functie valt in salarisschaal 9, te weten minimaal € 2.694,96 en maximaal € 3.397,03 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur.

Wij werken volledig in de cloud, zowel thuis als op het hoofdkantoor.

En nu:

Ben je geïnteresseerd, en voldoe je aan het profiel, dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV gericht aan Jeneth Santoe, P&O adviseur, via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/161139

De procedure sluit bij voldoende aanmeldingen dus wacht niet te lang en solliciteer.

Een online assessment en referentiecheck is onderdeel van de procedure.

Mocht je vragen hebben over of naar aanleiding van deze functie dan kun je terecht bij Spyros Papastamatiou, Team Lead Internationale Project administratie, via spapastamatiou@redcross.nl of 070-44 55 716

Voor meer informatie over het Rode Kruis zie onze website www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker donateursadministratie

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. We steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Díe initiatieven, ruim 500 per jaar, versterken we met geld. Dat doen we met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.kansfonds.nl. Kijk voor meer informatie op www.kansfonds.nl.

Wat doe jij als medewerker donateursadministatie M/V (16 uur)?

Als medewerker donateursadministratie ondersteun je je collega’s op de afdeling Fondsenwerving & Communicatie en dan met name de senior marketeer en communicatieadviseur. Daarnaast werk je samen met de relatiemanager major donors en leg je verantwoording af aan het hoofd Fondsenwerving & Communicatie. Voor de continuïteit is het noodzakelijk om vier dagen in de week aanwezig te zijn.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Beheer van donateur gegevens in het CRM systeem (ervaring met AFAS is een pre);
 • Opvolgen van informatieverzoeken, versturen van bedankbrieven en het voeren van telefonische servicegesprekken;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze donateurs;
 • Je beheert de donateursadministratie;
 • Nieuwe donateurs geef je een telefonisch warm welkom;
 • Verwerken van reacties en vragen van relaties in het CRM systeem;
 • Verzending en administratieve afhandeling van ons magazine Mede;
 • Beheer van de algemene email inboxen van Kansfonds.

Wie ben je en welke ervaring en kennis neem je mee?

 • Een administratieve opleiding op MBO-niveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk;
 • Je bent 16 uur verdeeld over 4 dagen per week beschikbaar;
 • Je werkt zelfstandig, accuraat, servicegericht en gestructureerd en hebt een proactieve en flexibele instelling;
 • Je bent sociaalvaardig en proactief in het bedenken van klantgerichte oplossingen;
 • Je bent vlot en vriendelijk in het beantwoorden van post en e-mail en je kunt donateurs telefonisch professioneel te woord staan;
 • Je hebt ervaring met administratieve processen, gevorderde kennis van Excel en bij voorkeur ervaring met AFAS of een soortgelijk CRM systeem;
 • Affiniteit met het Katholiek Sociaal Denken is een pre;
 • Je herkent je in de kerncompetenties van Kansfonds: versterkend, zorgvuldig, initiatiefrijk en oprecht;
 • Je bent woonachtig in de regio Hilversum.

Wat bieden wij?

 • Een functie bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling, zeer actief in een breed sociaal maatschappelijk werkveld;
 • Een hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit hoofd én hart;
 • Een salaris van € 1800,20 tot maximaal € 2.425,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal D, CAO voor het Omroeppersoneel) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling bij PNO.

Enthousiast over deze functie? Stuur dan voor 29 juni 2020 een motivatiebrief met CV per e-mail naar sollicitatie@kansfonds.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erika van Harten, senior marketeer, telefoon 035 624 96 51. Houd er vast rekening mee, dat de gesprekken voor de eerste ronde plaatsvinden op donderdag 16 juli 2020.

— U wordt vriendelijk verzocht om acquisitie naar aanleiding van deze vacature achterwege te laten —

Administrative Support Officer

Médecins Sans Frontières (MSF) is an independent, medical, emergency relief organisation that provides assistance to people worldwide, regardless of their background, religion or political convictions. Above all, we aim to save lives and to offer medical care to victims of disasters, wars and epidemics. Working together with local staff, we give direct support to the population. MSF also appeals to those in power, including governments and international organisations, and speaks out about the abuses we encounter in the course of our work.

MSF coordinates operations through collaborations between global offices. ‘Artsen zonder Grenzen Nederland’ (MSF-Holland) has a partnership with offices in Germany, India and the UK. This partnership, known as MSF Operational Centre Amsterdam (MSF-OCA), operates medical humanitarian interventions in about 30 countries. MSF-OCA deploys 1,300 international staff per annum and employs 8,500 national staff.

The office of MSF-Holland is located in Amsterdam and hosts more than 300 employees, offering direct support to MSF-OCA operations.

The Logistics Department (LogD) supports the overall purpose of MSF, providing logistics and technical support to the OCA field operations. The department is responsible for providing strategic direction, integrated advice and hands on support to logistics and technical issues in the field. The department is made up of the Field Support Unit (FSU) and the Amsterdam Procurement Unit (APU).

The goal of APU is to supply the field with the right goods at the right place in the right time. The Procurement Unit (34 staff) is responsible for processing the orders from the project countries and delivering a wide assortment of medical and non-medical goods to the projects within the required timeframe. A part of the assortment is strategically held in stock while the rest is procured on an as need basis.

With immediate effect, our Procurement Unit has a temporary vacancy for a:

Administrative Support Officer (100%)

Based in Amsterdam until 31/12/2020

POSITION AND MAIN RESPONSIBILITIES

You provide administrative support to the Operational and Tactical teams of the Procurement Unit. The support consists of but is not limited to:

 • Keeping the Document Management System up-to-date;
 • Adding new batch-related documents to the Document Management System including the to-be-created repository for non-batch related documents facilitating the supply process to the field;
 • Contacting suppliers to request missing documents;
 • Informing the Tactical Procurement Officers for structural follow-up regarding suppliers that do not comply;
 • Supporting Tactical Procurement Officers with RFIs, RFQs, etc.;
 • Making sure information and settings (e.g. country in- and exclusivity settings, UoMs) are managed in a correct, consistent and uniform way in the ERP system;
 • Uploading prices in the ERP system;
 • Writing/updating/filing procedures relevant for Operational and Tactical Procurement;
 • Identifies and points out the consequences of errors made by operational and tactical officers when working in the ERP environment resulting in time-consuming issues downstream; provides consistent and proper support to that effect (instrumental in solving these errors).
 • Following up with different teams in regards to invoice status (paid / not paid)
 • Preparing and providing reports on a regular basis

PROFILE

We are looking for an enthusiastic, flexible individual with a bachelors level education in a commercial or supply chain direction or with similar experience. You have at least three years of relevant work experience and are more than familiar with automated order processing systems / ERP systems (we have recently transitioned to Microsoft 365). Statistical/reporting skills (excellence in Excel is a must).

Transactional work fits you, and so you are accurate and consistent. You strive for a zero defect environment and want to understand what effect potential errors in the system can have on the performance of the MSF international supply chain. You understand the system process behavior and the consequences it can have in other areas.

You are curious and inquisitive. You furthermore have good communication skills and good knowledge of the English language. Understanding the Dutch language is an advantage. You furthermore are organized, stress resistant, result driven and service-oriented in addition to a team player with initiative and a good follow-up attitude. You are prepared to occasionally work beyond office hours, when required.

Competencies

 • Planning and organisation
 • Service orientation
 • Results and quality orientation
 • Behavioral flexibility

WE OFFER

A contract until the end of 2020 based on a 100% appointment in salary grade 4 (with a gross monthly salary between  €   2,172   and €   3,102  depending upon relevant professional experience and based upon a 40-hour working week).

A premium free pension and 30 holidays per year based on a 40-hour workweek.

A challenging position in a stimulating, professional an international working environment.

INFORMATION & APPLICATION

If you are interested in this post and would like additional information, please contact Mr. Lionel Bouché, Teamleader Tactical Procurement by email:  lionel.bouche@amsterdam.msf.org

Immediate availability is a plus.

Please upload  a letter of motivation and Curriculum Vitae in English as one combined document.

Deadline for application is  20 May 2020

Interviews will take place on 26 and 27 May 2020.

An excel test will form part of the selection process.

~~Acquisition is not appreciated ~~

Medewerker Financiële Administratie

Natuurmonumenten is op zoek naar een Medewerker Financiële Administratie op het gebied van debiteurenbeheer. De Financiële administratie maakt momenteel een professionaliseringsslag. Hierbij worden nieuwe systemen en processen geïmplementeerd en bestaande geoptimaliseerd (o.a. Purchase-to-pay en Financieel systeem). In jouw rol als Medewerker Financiële administratie ben je verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie en kom je proactief met verbetervoorstellen om zo de professionalisering op jouw vakgebied vorm te geven en voort te zetten. Zo zorg je samen met ons voor het behoud van de prachtige natuur in Nederland.

Jouw werk als Medewerker Financiële Administratie (Debiteuren)

Als Medewerker Financiële administratie (debiteuren) verzorg je samen met een collega de debiteurenadministratie en het beheer daarvan. Jaarlijks verwerken jullie samen zo’n 12.000 facturen. Je bent onderdeel van het team Financiële administratie van 8 personen en rapporteert aan de Manager Financiële administratie. Je werkt intensief samen met je team en met collega’s van andere afdelingen binnen Natuurmonumenten. Daarnaast heb je externe contacten met de debiteuren en het incassobureau. Jouw taken:

 • Beoordelen, controleren en verzorgen vastlegging van de uitgaande facturen;
 • Uitvoeren van de incasso- en aanmaningsprocedure en afstemmen met externe klanten en interne opdrachtgevers;
 • Uitvoeren werkzaamheden voor periodeafsluiting (o.a. aansluiting van sub administratie met balans, berekening voorziening dubieuze debiteuren);
 • Opstellen en analyseren van rapportages m.b.t. debiteuren;
 • Ondersteunen en uitvoeren administratieve taken voor de projectverantwoordingen;
 • Signaleren van procesafwijkingen en (onderbouwde) suggesties doen voor optimalisering;
 • Verwerken van de bankafschriften;
 • Vervangen van collega’s bij afwezigheid.

Wat jij meeneemt

Samenwerken en klantgerichtheid is voor jou niet meer dan logisch. Je haalt plezier uit een nauwkeurig administratie, problemen analyseren en het doen van verbetervoorstellen. Je  bent nauwkeurig, zelfstandig, verantwoordelijk, communicatief vaardig, resultaatgericht en je kunt denken in financiële processen. Verder heb je:

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding in een administratieve richting;
 • Minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring bij een profit onderneming is een pré;
 • Kennis en ervaring met Excel en Word;
 • Ervaring met diverse financiële pakketten is een pré;
 • Een proactieve en hands-on mentaliteit;
 • Je ogen en oren gespitst op waar vernieuwing kan bijdragen aan de optimalisatie van de financiële administratie bij Natuurmonumenten.

Wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een gemotiveerd team met ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een bijdrage leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving. Op dit moment is de standplaats ’s-Graveland, maar een verhuizing naar Amersfoort (nabij CS) is in voorbereiding;
 • 60% dienstverband, Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek;
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 4. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal €2320,- en maximaal € 2969,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 750.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de enthousiaste, energieke en leergierige medewerker Financiële Administratie (debiteuren) die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 10 mei 2020 je CV en motivatiebrief (in word of pdf) naar Fleur de Ruig, Manager Financiële Administratie a.i. via onderstaande knop.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fleur de Ruig op telefoonnummer 06-46 39 89 27.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Administratief medewerker Rode Kruis district Brabant-Noord

Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, Onpartijdigheid, Neutraliteit, Onafhankelijkheid, Vrijwilligheid, Eenheid en Algemeenheid.

District Brabant-Noord

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio’s georganiseerd.
Het district Brabant-Noord bestaat op dit moment uit 3 lokale afdelingen, met een totaal van ± 460 vrijwilligers. Het districtsbestuur Brabant-Noord heeft als standplaats ‘s-Hertogenbosch en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om Noodhulp, Bevolkingszorg, Evenementenhulp, EHBO-onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, Goed Voorbereid en voorlichting.

Functie

Alle vrijwilligers worden geregistreerd en beheerd in onze vrijwilligersadministratie. De administratief medewerker/SuperUser is samen met de Support Medewerker (een beroepskracht) van het Rode Kruis verantwoordelijk voor de administratieve taken van zijn/haar district. Zo wordt er van jou verwacht dat je de kwaliteit van data bewaakt, deze indien nodig aanvult en beheert. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor alle administratieve vrijwilligers van de afdelingen en moet je goed kunnen samenwerken en informatie op een duidelijke manier aan personen kunnen overbrengen, je bent daarmee een echte bruggenbouwer. Het is handig in het bezit te zijn van een auto en bereid te zijn te willen reizen voor de functie. De tijdsinvestering is gemiddeld 4 tot 6 uur per week. Je kunt werken op de Rode Kruis locatie Eindhoven en/of je kunt ook thuiswerken.

Wat neem jij mee?

Wij zijn op zoek naar een administratief talent die een goed gevoel heeft voor organiseren en samenwerken. We vragen daarvoor de volgende competenties:

 • Ervaring in het werken met MS office pakketten (Office 365 is een pre)
 • Communicatief vaardig
 • Flexibel
 • Organisatorisch sterk
 • Een echte teamspeler
 • Proactieve werkhouding
 • Nauwkeurig
 • Kan goed hoofd- en bijzaken scheiden

Wat bieden wij?

Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk waarin je echt een verschil kunt maken binnen het Rode Kruis. De vergoeding bestaat uit een reiskostenvergoeding.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Voor nadere informatie en toelichting over deze functie kun je bellen of mailen met vrijwilligersmanager Diane Melis (06-41526080 / dmelis@redcross.nl) .

Ben je enthousiast en wil je direct reageren?

Stuur je motivatie en CV naar vacatures.brabantnoord@rodekruis.nl . Kijk ook op rodekruis.nl

Financieel medewerker district Brabant-Noord

Financieel medewerker district Brabant-Noord (vrijwillig)

Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, Onpartijdigheid, Neutraliteit, Onafhankelijkheid, Vrijwilligheid, Eenheid en Algemeenheid.

District Brabant-Noord

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio’s georganiseerd. Het district Brabant-Noord bestaat op dit moment uit 3 lokale afdelingen, met een totaal van ± 460 vrijwilligers. Het districtsbestuur Brabant-Noord heeft als standplaats ‘s-Hertogenbosch en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om Noodhulp, Bevolkingszorg, Evenementenhulp, EHBO-onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, Goed Voorbereid en voorlichting.

Functie

 • Je ondersteunt de penningmeester van het district bij de financiële administratie, betalingen en facturatie.
 • Je houdt de financiën van het district bij in Exact Online en DizzyData.

Wat neem jij mee?

 • Je hebt kennis van financiële boekhouding en Exact Online.
 • Je kunt goed samenwerken en bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je bent bereid je gemiddeld 4 uur per week vrijwillig in te zetten en om vanuit huis of op het districtskantoor in Eindhoven te werken.
 • Je denkt mee en stelt je proactief op.

Wat bieden wij?

Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je veel vrijheid krijgt om de werkzaamheden vorm te geven. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over deze  functie kun je contact opnemen met vrijwilligersmanager Diane Melis (dmelis@redcross.nl / 06-41526080) of met penningmeester van het district Brabant-Noord, Joost Reijnen (jreijnen@rodekruis.nl).

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV naar vacatures.brabantnoord@rodekruis.nl

Medewerker Backoffice EHBO

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling EHBO is onder meer verantwoordelijk voor het vergroten van de EHBO kennis in Nederland. Dit doen we door het (tegen betaling) aanbieden van een scala aan EHBO-cursussen voor zowel particulieren als organisaties/bedrijven. De cursussen worden gegeven door Rode Kruis-instructeurs en externe organisaties.

Ter versterking van het EHBO-team is de afdeling op zoek naar een

Medewerker Backoffice EHBO

36-40 uur per week

Plaats in de organisatie:

Onderdeel van het team EHBO. Rapporteert aan het Hoofd EHBO.

Doel van de functie:

Als medewerker Backoffice EHBO ondersteun je het EHBO team en externe opleiders bij het breder in de markt zetten van EHBO opleidingen en certificeringen. Binnen de EHBO Backoffice ben jij samen met je collega’s onder andere verantwoordelijk voor het snel en accuraat verwerken van de cursistenadministratie en de aftersales ondersteuning voor verschillende klantgroepen. Je vormt samen een centraal punt in de administratieve organisatie met betrekking tot EBHO-cursussen. Je bent een echte spin in het web en je voelt je thuis in een drukke omgeving waar diverse werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden.

Functie-inhoud:

 • Verantwoordelijk voor bijhouden van de digitale cursistenadministratie (CAS); onderhouden van contacten hierover met klanten.
 • Ondersteunen van EHBO-opleiders ten aanzien van contractbeheer (het verzamelen, verwerken en controleren van contractgegevens waarbij je de hiervoor benodigde contacten met de klant en accountmanagers onderhoudt), voorlichting en informatievoorziening; begeleiden van nieuwe opleiders bij het geven van Rode Kruis EHBO-cursussen en bij certificering.
 • Ondersteunen van accountmanagers bij (grote) samenwerkingen met klanten; meedenken over inrichting van aanbod en processen van key accounts, klantbezoeken afleggen samen met accountmanagers; commerciële kansen bij onze klanten zien en hier proactief op inspelen.
 • Behandelen van vragen over EHBO van potentiële nieuwe klanten, cursusdeelnemers en Rode Kruis instructeurs; zorgen dat het Contact Center (klantenservice van het Rode Kruis) op de hoogte is van EHBO-ontwikkelingen;
 • Behandelen en beantwoorden van vragen van Rode Kruis organisatoren over CAS, de Rode Kruis-webshop (facturatie), cursusinhoud en erkenningen.
 • Verwerken van certificeringen van Rode Kruis instructeurs.
 • Meedenken over de verbetering van interne organisatieprocessen en/of de toepassing van de backofficesystemen.

Functie-eisen:

 • Afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in een administratief/commerciële richting.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een administratieve functie; aantoonbare ervaring met gebruik van MS Office, met name Outlook en Excel.
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met het organiseren van opleidingen; kennis van (EHBO) opleidingen is een pré.
 • Klantvriendelijke en servicegerichte instelling, zowel telefonisch als per mail. Je weet klanten te enthousiasmeren voor het Rode Kruis. Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse taal.
 • Je kunt goed plannen en organiseren; je werkt gestructureerd en secuur. Proactieve houding, aanpakker en je neemt initiatief tot verbeteringen van onze dienstverlening.
 • Echte teamplayer en sociaal betrokken. Je werkt zelfstandig, je weet prioriteiten te stellen en overzicht te houden.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € € 2.331,07 tot max. € 3.043,54 bruto per maand bij een fulltime dienstverband op basis van 40 uur per week).

Reacties: Je motivatiebrief en cv  gericht aan Angela van der Woude, personeelsadviseur, ontvangen we graag uiterlijk 6 januari 2020 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/150206

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Eline Nijhof (Hoofd EHBO): 06-23368925.

Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Medewerker backoffice

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan twintigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties.

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

De afdeling particuliere fondsenwerving en marketing intelligence maakt onderdeel uit van het Cluster Marktontwikkeling en Fondsenwerving en ter versterking van deze afdeling is er een vacature voor een

Medewerker backoffice

(32 – 40 uur per week)

Plaats in de organisatie:

Samen met de andere medewerker backoffice val je onder het hoofd particuliere fondsenwerving en marketing intelligence en rapporteer je operationeel aan de campagne coördinator.

Doel van de functie:

Het verzorgen van administratieve werkzaamheden van donateurs op het gebied van datakwaliteit, mutaties en periodiek schenken.

 Functie-inhoud:

 • Afhandelen van donateurscorrespondentie via onze mailbox in Freshdesk
 • Verwerking van donateursmutaties in het CRM-systeem
 • Verwerken van de aanvragen voor periodiek schenken, inclusief het beheren van de correspondentie en het telefonisch en via mail beantwoorden van allerhande vragen
 • Administratieve verwerking vanuit donateursprocessen, zoals de overstap- en verhuisservice en het programma Nalatenschappen
 • Begeleiden van eenmalige en ad hoc acties van de fondsenwervers, zoals diverse controles en de verzending van jaaroverzichten

Functie-eisen:

 • Opleiding; MBO werk- en denkniveau
 • Ervaring in een administratieve functie
 • Ervaring met MS-office pakketten is vereist, ervaring met CRM systemen is een pré
 • Je bent snel en accuraat en werkt klantgericht
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Voor de selectie van alle functies wordt de nadruk gelegd op de volgende competenties: plannen en organiseren, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, samenwerken, initiatief.

Wij bieden: 

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salaris conform schaal 7 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring volgens de CAO van het NRK (min. € 2.181,79 tot max. € 2.741,89) o.b.v. een fulltime dienstverband.

Reacties:

Je sollicitatiebrief en CV gericht aan Angela van der Woude ontvangen we graag uiterlijk 20 december 2019 via https://werkenbij.rodekruis.nl/nl/Vacancy/Postulate/148826

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Ruud Waage, campagne coördinator, via rwaage@redcross.nl of 070-4455752.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Administrative Support Officer

We are  Medecins  sans  Frontieres

Médecins  Sans  Frontières  (MSF) is an independent, medical, emergency relief organisation that  provides assistance to  people worldwide, regardless of their background, religion or political convictions. Above all, we aim to save lives and to offer medical care to victims of disasters, wars and epidemics. Working together with local staff, we give direct support to the population. MSF also appeals to those in power, including governments and international organisations, and speaks out about the abuses we encounter in the course of our work.

The Logistics department plays a key role in ensuring logistic performance for the benefit of the programs deployed in the various project countries. The department consists of the Procurement Unit and the Field Support Unit. The Procurement Unit (25 staff) is responsible for processing the orders from some 26-project countries and delivering a wide assortment of medical and non-medical goods to the projects within the required timeframe. A part of the assortment is strategically held in stock while the rest is procured on an as need basis. Due the size and complexities of the program interventions, the stocked assortment is rapidly expanding.

With immediate effect, our Procurement Unit has a temporary vacancy for a:

Administrative Support Officer (100%)

(1 year)

Based in Amsterdam

POSITION AND MAIN RESPONSIBILITIES

You provide administrative support to the Operational and Tactical teams of the Procurement Unit. The support consists of but is not limited to:

 • Keeping the Document Management System up-to-date;
 • Adding new batch-related documents to the Document Management System including the to-be-created repository for non-batch related documents facilitating the supply process to the field;
 • Contacting suppliers to request missing documents;
 • Informing the Tactical Procurement Officers for structural follow-up regarding suppliers that do not comply;
 • Supporting Tactical Procurement Officers with RFIs, RFQs, etc.;
 • Making sure information and settings (e.g. country in- and exclusivity settings, UoMs) are managed in a correct, consistent and uniform way in the ERP system;
 • Uploading prices in the ERP system;
 • Writing/updating/filing procedures relevant for Operational and Tactical Procurement;
 • Identifies and points out the consequences of errors made by operational and tactical officers when working in the ERP environment resulting in time-consuming issues downstream; provides consistent and proper support to that effect (instrumental in solving these errors).
 • Following up with different teams in regards to invoice status (paid / not paid)
 • Preparing and providing reports on a regular basis

PROFILE

We are looking for an enthusiastic, flexible individual with a bachelors level education in a commercial or supply chain direction or with similar experience. You have at least three years of relevant work experience and are more than familiar with automated order processing systems / ERP systems (we have recently transitioned to Microsoft 365). Statistical/reporting skills in e.g. Excel are a must. Transactional work fits you, and so you are accurate and consistent. You strive for a zero defect environment and want to understand what effect potential errors in the system can have on the performance of the MSF international supply chain. You understand the system process behavior and the consequences it can have in other areas.

You are curious and inquisitive. You furthermore have good communication skills and good knowledge of the English language. Understanding the Dutch language is an advantage. You furthermore are organized, stress resistant, result driven and service-oriented in addition to a team player with initiative and a good follow-up attitude.
You are prepared to occasionally work beyond office hours, when required.

Competencies

 • Planning and organisation
 • Service orientation
 • Results and quality orientation
 • Behavioral flexibility

WE OFFER

A contract for 1 year based on a 100% appointment in salary grade 5 (with a gross monthly salary between €  2,429  and €  3,469 depending upon relevant professional experience and based upon a 40-hour working week).

A premium free pension and 30 holidays per year based on a 40-hour workweek.

A challenging position in a stimulating, professional an international working environment.

INFORMATION & APPLICATION

If you are interested in this post and would like additional information, please contact Mr. Lionel Bouché, Teamleader Tactical Procurement on phone 020-5209508.

Immediate availability is a plus.

Please upload  a letter of motivation and Curriculum Vitae in English as one combined document.  Deadline for application is  6 December 2019. Interviews will take place on 11 December 2019.

~~Acquisition is not appreciated ~~