Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

UP:Next: 10.000 euro toegekend aan Utrechtse artiest Faradays

Prins Bernhard Cultuurfonds

Uit de in totaal 58 ingediende ideeën en 6 presentaties van de shortlist, honoreerde de jury het plan van de Utrechtse artiest Faradays als meest veelbelovende. De jury, bestaande uit Marc van der Laan (3voor12 Utrecht), Ilana van den Berg (EKKO) en Dirk Verhoeven (Prins Bernhard Cultuurfonds), zei over het plan:

“Faradays diende een veelbelovend plan in voor UP:Next over haar zoektocht naar haar Aziatische roots, dat uitmondt in een indie/electronic pop show waarin ze de Indonesische gamelanmuziek als inspiratie gebruikt voor zowel de muzikale als de visuele invulling. Haar presentatie was ontwapenend en optimistisch met een krachtige boodschap: ‘Wij kunnen zonder bitterheid culturen samenbrengen.’

Gamelanmuziek van oude cassettebandjes

Faradays vertaalt haar persoonlijke achtergrond naar het nu en verbindt traditioneel en eigentijds met elkaar in een podiumpresentatie met kleine band en twee dansers. Het gebruik van gamelanmuziek van oude cassettebandjes van haar ouders, maakt het plan eigen en authentiek.

Naast de inhoud is ook de vorm goed doordacht. Zo heeft Faradays nagedacht over een gedegen digitaal ‘coronaproof’ alternatief en zet zij aantrekkelijk visueel materiaal in ter ondersteuning van haar muziek. De jury is positief over de realistische kijk op het verbinden van een publiek aan haar plan, dat vanuit een betrokken en enthousiaste niche verder kan groeien. De jury kijkt uit naar de verwezenlijking van haar plan in 2021.”

Plannen shortlist 

Het niveau van de geselecteerde plannen van Áslaug, Emil Landman, Faradays, Maarten Vos, Moon Moon Moon en Tala Drum Corps lag volgens de jury hoog. Zij hebben daarmee hun plek op de shortlist meer dan waar gemaakt. De jury was onder de indruk van de professionele manier waarop de zes artiesten hun presentaties hadden voorbereid. Een knappe prestatie gezien de prille fase waarin hun plan zich bevindt. Voor de jury, die normaal alleen het “eindproduct” ziet tijdens een concert of optreden, waren de presentaties een zeldzaam kijkje in de keuken van deze ambitieuze artiesten.

Nieuwe editie UP:Next in 2021

Vanwege het grote animo van deze editie van UP:Next, vindt er volgend jaar een tweede editie van UP:Next plaats, waarin het fonds artiest uitnodigt een plan in te dienen om verder te bouwen aan hun carrière. Volgend jaar wordt de inschrijving en informatie bekendgemaakt op www.up-next.nl en de social kanalen van het fonds.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/next-10000-toegekend-aan-utrechtse-artiest-faradays

UP:Next: 10.000 euro toegekend aan Utrechtse artiest Faradays

Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur
Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV