Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Update Groeipartnerproject Burundi

In Burundi is het de laatste maanden erg onrustig met name in de hoofdstad Bujumbura. Het Groeipartnerproject dat in 2015 in Cibitoke van start is gegaan, ondervindt daar tot nu toe geen last van.

In de provincie Cibitoke is Red een Kind samen met partnerorganisatie Help Channel in 2015 een nieuw project gestart. Dit project heeft de naam Groeipartners gekregen en er zijn inmiddels 19 ondernemers die zich voor minimaal drie jaar aan dit project hebben verbonden.
Tegelijkertijd is het het afgelopen jaar ook erg onrustig geweest in Burundi. Dit heeft te maken met de verkiezingen die in juli werden gehouden en waar de zittende president Pierre Nkurunziza opnieuw is verkozen. Nkurunziza is hiermee een derde ambtstermijn ingegaan, terwijl grondwettelijk was vastgelegd dat een president slechts twee termijnen mag regeren. De oppositie liet van zich horen, maar protesten werden gewelddadig gesmoord. Veel mensen vluchtten naar buurlanden. De angst voor het oplaaien van het etnisch conflict is aanwezig, hoewel bevolking en regering dit beide willen voorkomen. Toch blijft de dreiging voor een burgeroorlog nog reëel. Gelukkig heeft dat tot nu toe geen invloed op het project in Cibitoke (of op andere projecten van Red een Kind in Burundi). 

Er wordt wel eens gevraagd of Red een Kind wel projecten moet starten in zo’n onrustig gebied. Uiteraard zijn er risico’s verbonden aan het werk in een land als Burundi. Er bestaat kans dat een project voor kortere of langere tijd moet worden stopgezet. Gelukkig is dat nu niet het geval. Bovendien is het Groeipartner-programma van Red een Kind ook een belangrijke kans voor de inwoners van Cibitoke. De deelnemers van het project leren door samen te werken hun economische positie te verbeteren. Dat brengt meer stabiliteit en tempert onrust en onvrede.

Daarom gaan we door in Cibitoke zolang onze medewerkers geen gevaar lopen. Wilt u bidden voor het volk van Burundi? Zij hebben dit heel hard nodig!


Update Groeipartnerproject Burundi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.