Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Unmask The Truth actie voor de deur van BNR/FD

Free Press Unlimited

Woensdag 5 augustus stond Free Press Unlimited voor de ingang van de redacties van BNR Nieuwsradio en Financieel Dagblad voor de campagne #UnmaskTheTruth. Verschillende medewerkers gingen op de foto om hun solidariteit te tonen voor bedreigde journalisten wereldwijd.

Over de hele wereld wordt journalisten het zwijgen opgelegd en worden ze belemmerd in hun pogingen om de waarheid te rapporteren en machthebbers verantwoordelijk te houden voor hun daden. Journalistiek is geen misdaad. De campagne #UnmaskTheTruth roept op om solidariteit te tonen met alle journalisten die onder druk staan en belemmerd worden door geweld, censuur of vervolging.

Unmask The Truth actie bij BNR en FD

Marieke Le Poole, Hoofd Marketing en Communicatie bij Free Press Unlimited: “Wij zijn deze campagne gestart omdat, zeker in tijden van crisis, betrouwbare informatie levens kan redden. Daarvoor moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder gevaar te lopen. Het monddood maken van journalisten moet stoppen.”

Meerdere redacteurs, schrijvers en journalisten gaven gisteren gehoor aan de oproep en gingen op de foto met een mondkapje met daarop Unmask The Truth of Stop Silencing Journalists. Medewerkers van Free Press Unlimited vroegen aan hen waarom ze het belangrijk vonden zich hiervoor uit te spreken. Meredith Greer, redacteur BNR en columniste: “Vrije journalistiek is de basis van iedere democratische rechtsstaat.”

Fotograaf op de foto voor Unmask The Truth

Solidarity Wall

De komende weken zullen de foto’s gedeeld worden via onze online kanalen, en worden ze toegevoegd aan de Solidarity Wall. Sinds de start van de campagne op 4 augustus hebben al meer dan 40 mensen hun solidariteit getoond.

Ook Ruth Kronenburg, directeur van Free Press Unlimited, roept op tot solidariteit: “We moedigen overheden wereldwijd aan om journalisten, hun bronnen en hun werk te beschermen. Zonder journalisten weten we niet wat er gaande is in de wereld en wat er waar en onwaar is.”

Doe je ook mee aan de campagne? Vraag dan hier jouw gratis mondkapje aan en stuur een foto en een quote waarom jij het belangrijk vindt je solidariteit te tonen naar social@freepressunlimited.org.

Foto’s: Jeppe Schilder

Dit artikel is afkomstig van de website van Free Press Unlimited:

https://www.freepressunlimited.org/nl/nieuws/unmask-the-truth-actie-voor-de-deur-van-bnrfd

Unmask The Truth actie voor de deur van BNR/FD

Free Press Unlimited

Mensenrechten
Weesperstraat 3, 1018 DN Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV