Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tweejaarlijkse kunstmanifestatie Refresh Amsterdam

Prins Bernhard Cultuurfonds

In Nederland, en vooral in Amsterdam, wonen mensen met hele verschillende achtergronden. Waarom leren we elkaar niet beter kennen? Refresh Amsterdam is geboren vanuit de vraag, hoe diversiteit in de praktijk kan worden nagestreefd door kunstinstellingen. 

Initiatiefnemer Amsterdam Museum ging hierover in gesprek met verschillende culturele organisaties in de stad: De Appel, OSCAM, Sociëteit Sexyland, CBK Zuidoost, het Compagnietheater, The Black Archives en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Het culmineerde in het idee van een tweejaarlijkse kunstmanifestatie door de hele stad: Refresh Amsterdam.

Sense of place

Refresh Amsterdam. Foto: Kevin Osepa

Het thema dit jaar is ‘Sense of place’. Via een open call stroomden de werken binnen: meer dan 240. Daaruit selecteerde de commissie, met vertegenwoordigers van de samenwerkingspartners, 24 makers. Hun werk is vanaf 11 december te zien in de expositie Refresh Amsterdam – Sense of place, in het Amsterdam Museum. Tevens is er nieuw werk van de kunstenaars te zien, waarvan enkele werken door het Amsterdam Museum worden aangekocht om ook de vaste collectie een refresh te geven.

Het Cultuurfonds <3 diverse kunst

Als Cultuurfonds steunen we kunst in al haar verscheidenheid. Refresh Amsterdam ontving een bijdrage van het Cultuurfonds Noord-Holland. 

De 24 participerende kunstenaars van deze expositie zijn: Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Marta, Suat Öğüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality. 

Meer weten?

Ga naar de website van Amsterdam Museum of het online platform van Refresh Amsterdam.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.cultuurfonds.nl/project/refresh-amsterdam

Tweejaarlijkse kunstmanifestatie Refresh Amsterdam

Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur
Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV