In Nederland, en vooral in Amsterdam, wonen mensen met hele verschillende achtergronden. Waarom leren we elkaar niet beter kennen? Refresh Amsterdam is geboren vanuit de vraag, hoe diversiteit in de praktijk kan worden nagestreefd door kunstinstellingen.
Initiatiefnemer Amsterdam Museum ging hierover in gesprek met verschillende culturele organisaties in de stad: De Appel, OSCAM, Sociëteit Sexyland, CBK Zuidoost, het Compagnietheater, The Black Archives en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Het culmineerde in het idee van een tweejaarlijkse kunstmanifestatie door de hele stad: Refresh Amsterdam.
Sense of place
Refresh Amsterdam. Foto: Kevin Osepa
Het thema dit jaar is ‘Sense of place’. Via een open call stroomden de werken binnen: meer dan 240. Daaruit selecteerde de commissie, met vertegenwoordigers van de samenwerkingspartners, 24 makers. Hun werk is vanaf 11 december te zien in de expositie Refresh Amsterdam – Sense of place, in het Amsterdam Museum. Tevens is er nieuw werk van de kunstenaars te zien, waarvan enkele werken door het Amsterdam Museum worden aangekocht om ook de vaste collectie een refresh te geven.
Het Cultuurfonds <3 diverse kunst
Als Cultuurfonds steunen we kunst in al haar verscheidenheid. Refresh Amsterdam ontving een bijdrage van het Cultuurfonds Noord-Holland.
De 24 participerende kunstenaars van deze expositie zijn: Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Marta, Suat Öğüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality.
Meer weten?
Ga naar de website van Amsterdam Museum of het online platform van Refresh Amsterdam.
Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:
https://www.cultuurfonds.nl/project/refresh-amsterdam