Twee leuke wijkhoofden van de collecte

IMG_8425-1.jpg

Ik ga langs bij Marielle en Christine in Zwolle. Marielle is zeven jaar wijkhoofd geweest van de collecte en gaat nu verhuizen, Christine gaat het van haar overnemen. Ik ga met ze in gesprek over ervaringen, drijfveren en motivatie.

Waarom zet je je in als vrijwilliger voor de collecte voor ZOA?
Ik ken ZOA al vanaf dat ik een kind was. Ik vind het een mooie manier om iets voor vluchtelingen in het buitenland te betekenen.

Hoe ziet deze taak eruit als wijkhoofd?
Je begint met het benaderen van mensen om collecte te lopen. Elk jaar kijk je even of je nog genoeg collectanten hebt. Je geeft het aantal collectanten door aan de collectecontactpersoon en daar krijg je een aantal bussen voor die je dan naar de collectant brengt met een tasje materialen en een bedankje. Dan is de collecteweek zelf – ik doe ook elk jaar zelf mee. Na de collecte brengen mensen de collectebus naar je terug wat je dan telt en het wegbrengt naar de collectecontactpersoon.

Hoeveel tijd kost dit?
Ik denk alles bij elkaar 1,5 dag. Als je net begint met deze taken ben je iets langer bezig maar als je het al een aantal jaren doet, dan wordt het steeds makkelijker.

Wat vertel je als mensen vragen wat ZOA is?
Mariëlle lacht:

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van ZOA:

https://www.zoa.nl/nieuws/in-gesprek-met-twee-leuke-wijkhoofden-van-de-collecte/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN