Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tuberculosefonds implementerende partner van nieuw LIFT-TB initiatief

KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds is een van de implementerende partners van het LIFT-TB initiatief van TB Alliance, gefinancierd door Zuid-Korea. LIFT-TB (Leveraging Innovation for Faster Treatment of Tuberculosis) heeft tot doel de acceptatie en opschaling van verbeterde behandelingsregimes voor tuberculose (TBC) te vergroten.

LIFT-TB zal ook proberen de voltooiingspercentages van de behandeling van resistente vormen van TBC te verhogen. Het initiatief richt zich op landen die het meest door deze vorm van TBC worden getroffen in de regio’s Zuidoost- en Centraal-Azië.

Het vijfjarige project behelst een gecombineerde toezegging van ongeveer 10,5 miljoen dollar door TB Alliance en Zuid-Korea, via het Global Disease Eradication Fund (GDEF), in de zeven doellanden: de Filippijnen, Vietnam, Indonesië, Myanmar, Kirgizië, Oezbekistan en Oekraïne.

Naast andere doelstellingen ondersteunt het project een vroege start van operationeel onderzoek voor het zes maanden durende, volledig orale BPaL-regime met drie geneesmiddelen in de deelnemende landen, in overeenstemming met de huidige WHO-aanbevelingen. Het International TB Research Center (ITRC) uit Korea is ook partner in dit project.

“KNCV Tuberculosefonds juicht dit initiatief van de Zuid-Korea en TB Alliance toe”, zegt Agnes Gebhard, technisch directeur van het Tuberculosefonds. “We kijken ernaar uit om met TB Alliance, ITRC en andere belanghebbenden samen te werken om patiënten toegang te geven tot verbeterde TBC-behandelingsregimes. Deze volledig orale, kortere regimes bieden niet alleen hoop en genezing voor patiënten, maar zullen ook de zorgverlening door individuele gezondheidswerkers en een effectieve reactie van gezondheidssystemen om resistente TBC te overwinnen, vergemakkelijken.”

Het Tuberculosefonds zal zijn eerdere ervaring met de introductie van nieuwe geneesmiddelen en regimes nu toepassen op de introductie van BPaL onder de juiste omstandigheden, inclusief het genereren van bewijs in operationeel onderzoek om een ​​bredere toepassing en opschaling mogelijk te maken. Gebhard: “Deze nieuwe behandelingen kunnen veel levens redden. Er is geen tijd te verliezen!”

LEES MEER over de BPaL-projecten en -ontwikkelingen van het Tuberculosefonds.

LEES MEER: LIFT-TB aankondiging door TB Alliance.

Fotocredit: Tristan Bayly

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van KNCV Tuberculosefonds:

https://www.kncvtbc.org/2020/10/21/tuberculosefonds-implementerende-partner-van-nieuw-lift-tb-initiatief/

Tuberculosefonds implementerende partner van nieuw LIFT-TB initiatief

KNCV Tuberculosefonds

Gezondheid en Handicaps
Maanweg 174, 2516 AB Den Haag
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV