Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Toiletten tellen in Oeganda

Amref Flying Doctors

Elk mens, waar ook ter wereld, heeft het recht op schoon drinkwater en het gebruik van veilige wc’s en douches. In Oost-Afrika is dat helaas niet het geval. Twee op de vijf mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Drie op de vijf mensen hebben geen toegang tot wc’s en douches. Deze mensen doen hun behoefte niet op een wc, maar veelal buiten. Diarree is dan ook de nummer twee doodsoorzaak onder kinderen. 

Om deze problemen aan te pakken motiveert Amref mensen om veilige wc’s te bouwen. We bieden via financiële instellingen kleine leningen aan waarmee zij dat kunnen doen. Dit doen we vanuit het programma Financial Inclusion Improves Sanitation and Health (FINISH Mondial). Dit is een samenwerking met de andere goede doelen WASTE en Aqua for All. Het programma wordt voor een groot deel gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanaf 1 januari 2021 is het programma een nieuwe periode van vijf jaar ingegaan waar we tot doel hebben om 2 miljoen toiletten te verwezenlijken. De ambitie van het programma is om met een zo hoog mogelijke zekerheid iets te kunnen zeggen over het aantal toiletten dat is gebouwd als resultaat van het programma en wat de impact hiervan is. Onze partner VKA helpt ons hierbij.

“In de afgelopen jaren hebben we samen met VKA al geëxperimenteerd in Oeganda en Kenia met het 1-op-1 monitoren van de voortgang door elk nieuw toilet in te meten”, aldus Maarten Kuijpers van Amref Flying Doctors. “Dit gebeurt door middel van vragenlijsten die door lokale marketeers worden ingevuld op hun smartphone en we maken foto’s van elke veilige wc die is gebouwd binnen het programma. Deze verzamelde gegevens bieden tal van mogelijkheden om iets te zeggen over de voortgang, de kwaliteit en de impact op de gezondheid van mensen. Deze methode biedt ons zoveel nieuwe informatie, het is echt een enorme ontwikkeling.”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/toiletten-tellen

Toiletten tellen in Oeganda

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV