Meer weten? informatie@fondsen.org

Toenemend aantal kinderen op de vlucht

“Mijn handen stinken nog van het uitdelen van maar liefst 1.240 kilo bananen, ach wat kan mij het schelen…Ik ben onder indruk van het werk dat Red een Kind doet om de omstandigheden van vluchtelingen enigszins te verlichten,’ zegt vrijwilliger Gerrit van der Haar. Hij deelde fruit uit aan vluchtelingen in Servië.

Eerder bestond de vluchtelingenstroom voor 25% uit kinderen, eind 2015 nam dit sterk toe naar zo’n 45%. Red een Kind biedt ondersteuning in Servië, Macedonië en Kroatië. We richten ons daarbij speciaal op vrouwen en kinderen, omdat zij extra kwetsbaar zijn. Zodat zij op een menswaardige en veilige manier kunnen vluchten en niet onderweg sterven

De afgelopen maanden deelde Red een Kind vrouwen- en babypakketten uit, met daarin de belangrijkste benodigdheden zoals maandverband, babyvoeding en luiers. Samen met andere organisatie deelden wij voedsel- en hygiënepakketten uit voor kleine kinderen en zorgde wij voor dekens en slaapzakken. Red een Kind doneerde ook een aantal rolstoelen, omdat er onder de vluchtelingen zwangere vrouwen, ouderen, gewonden en uitgeputte mensen zijn.

We zijn in 2016 gestart met het uitdelen van 9.000 voedsel- & hygiënepakketten voor kinderen en 450 winterpakketten met goederen zoals handschoenen en sjaals. We gaan komende tijd verder met de distributie daarvan. Red een Kind werkt zo samen lokale partners in Macedonië, Servië en Kroatië aan betere omstandigheden voor vluchtelingen. Belangrijk! Juist ook nu we zien dat er steeds meer kinderen op de vlucht zijn.

Ons werk steunen? Kijk dan op onze projectenpagina.


Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633