Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Toch medische missie naar Tanzania ondanks corona

Dokters van de Wereld

Ondanks de coronacrisis is het toch gelukt om deze herfst een bezoek aan het Tanzaniaanse ziekenhuis Haydom Lutheran Hospital te organiseren. Plastisch chirurg Matthijs Botman van Global Surgery Amsterdam is twee weken in Tanzania geweest en heeft daar veel werk verricht. Inmiddels is hij weer terug in Nederland.

Normaal gesproken organiseren we twee keer per jaar een missie van Operatie Glimlach met een team van medisch specialisten naar Tanzania. De reis in het voorjaar kon helaas niet doorgaan vanwege Covid-19. Des te fijner dus dat Matthijs Botman nu wel kon gaan. Hij ging alleen dit keer, maar heeft veel werk kunnen verrichten samen met zijn Tanzaniaanse collega’s. Zo hebben zij patiënten van de vorige missie gezien voor nacontroles, tientallen mensen geopereerd èn de artsen van het ziekenhuis on the job en in workshops chirurgische skills geleerd. Dat laatste is een belangrijk onderdeel van onze missies.

Matthijs Botman vertelt over de impact van zijn werk: “Er kwam een jongetje bij me die tijdens de vorige missie is geopereerd aan zijn arm. Een paar weken na de operatie functioneerde zijn arm weer als normaal. Dat werd door zijn ouders en het hele dorp ervaren als een wonder. Samen met zijn vader maakte het kind een reis van negen uur voor een follow-up èn om het team te bedanken.”

Het was een leerzaam en succesvol bezoek dankzij de goede samenwerking tussen Dokters van de Wereld, Global Surgery Amsterdam en het Haydom Lutheran Hospital. Er was veel tijd voor training, onderzoek en overleg. We zijn dankbaar voor de samenwerking met het ziekenhuis en de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en duurzame medische zorg. We hopen dat ondanks de invloed van Covid-19 volgend jaar de missies toch door kunnen gaan. Matthijs Botman: “Voor veel mensen is chirurgische zorg onbetaalbaar. Het is belangrijk dat we deze zorg ook bereikbaar maken voor de allerarmsten.”

The post Toch medische missie naar Tanzania ondanks corona appeared first on Dokters van de Wereld.

Dit artikel is afkomstig van de website van Dokters van de Wereld:

Toch medische missie naar Tanzania ondanks corona

Toch medische missie naar Tanzania ondanks corona

Dokters van de Wereld

Ontwikkelingshulp
Dokters Van De Wereld, Nieuwe Herengracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV