Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tineke Ceelen ontmoet dr. Denis Mukwege in Congo

Een jaar na toekenning van de Nobel Vredesprijs aan gynaecoloog dr. Mukwege ontmoet Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling hem in zijn ziekenhuis in het oosten van Congo.

In het door ebola bedreigde Bukavu spreken beiden over het afgelopen jaar en hoe Stichting Vluchteling in de toekomst de samenwerking kan bestendigen en uitbreiden.

Stichting Vluchteling steunt zowel het werk van de Congolese arts als de inspanningen van Nadia Mourad om Jezidi vrouwen en meisjes in het noorden van Irak weer op de been te helpen. Mourad ontving samen met dr. Mukwege de Nobel Vredesprijs 2019.

Foto: Tineke Ceelen hand in hand met 2-jarig meisje.

Ik was met het 2-jarige meisje dat gister na een verkrachting het Panzi ziekenhuis werd binnengebracht. Zie eens hoe klein ze is. De gevolgen van verkrachting, fysiek en psychisch, zullen haar leven bepalen, ondanks alle hulp die ze krijgt (Tineke Ceelen).

In steeds meer landen waar door oorlog mensen op de vlucht slaan, staat verkrachting als oorlogswapen hoog op de agenda, en Stichting Vluchteling pleit er samen met haar partners voor dat daders tot de orde worden geroepen en berecht.

Komend weekend start een nationale campagne om aandacht te vragen voor het lot van Jezidi’s, en roept landen en regeringen op om medische zorg en ondersteuning van trauma’s op te schroeven.

Lees meer nieuws

Tineke Ceelen ontmoet dr. Denis Mukwege in Congo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV