Tineke Ceelen ontmoet dr. Denis Mukwege in Congo

Een jaar na toekenning van de Nobel Vredesprijs aan gynaecoloog dr. Mukwege ontmoet Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling hem in zijn ziekenhuis in het oosten van Congo.

In het door ebola bedreigde Bukavu spreken beiden over het afgelopen jaar en hoe Stichting Vluchteling in de toekomst de samenwerking kan bestendigen en uitbreiden.

Stichting Vluchteling steunt zowel het werk van de Congolese arts als de inspanningen van Nadia Mourad om Jezidi vrouwen en meisjes in het noorden van Irak weer op de been te helpen. Mourad ontving samen met dr. Mukwege de Nobel Vredesprijs 2019.

Foto: Tineke Ceelen hand in hand met 2-jarig meisje.

Ik was met het 2-jarige meisje dat gister na een verkrachting het Panzi ziekenhuis werd binnengebracht. Zie eens hoe klein ze is. De gevolgen van verkrachting, fysiek en psychisch, zullen haar leven bepalen, ondanks alle hulp die ze krijgt (Tineke Ceelen).

In steeds meer landen waar door oorlog mensen op de vlucht slaan, staat verkrachting als oorlogswapen hoog op de agenda, en Stichting Vluchteling pleit er samen met haar partners voor dat daders tot de orde worden geroepen en berecht.

Komend weekend start een nationale campagne om aandacht te vragen voor het lot van Jezidi’s, en roept landen en regeringen op om medische zorg en ondersteuning van trauma’s op te schroeven.

Lees meer nieuws

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633