Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

The Lifeline 2020 van 3FM Serious Request levert maar liefst €1.601.923 op

Nederlandse Rode Kruis

Tijdens 3FM Serious Request – The Lifeline 2020 is maar liefst €1.601.923 opgehaald. Dat werd op kerstavond bekendgemaakt. De opbrengsten van de actie gaan naar onze ondersteuning van de zorg tijdens de coronapandemie. Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik is onder de indruk: “Hartverwarmend om te zien dat Nederlanders gul geven om de zorg te ondersteunen in een tijd die voor veel mensen lastig is.”

Vanwege de coronamaatregelen verliep 3FM Serious Request dit jaar anders dan anders. Zes dj’s van 3FM gingen een week lang in lockdown op vliegveld Twente en maakten vanaf daar 24 uur per dag radio. Luisteraars konden tegen betaling plaatjes aanvragen of zelf een actie beginnen voor het goede doel.

Het thema van deze editie van 3FM Serious Request was ‘Help de Helpers’. Met de opbrengsten ondersteunt het Rode Kruis zorgpersoneel in binnen- en buitenland tijdens de coronapandemie.

Onder andere via sociale media kwamen veel emotionele reacties binnen op het thema. Nooit eerder werd tijdens de jaarlijkse radio-actie in december aandacht besteed aan een ramp die ook het leven van miljoenen Nederlanders op zijn kop zet. Veel luisteraars deelden met 3FM hoe de coronapandemie hen persoonlijk heeft geraakt. Ook werden veel zorgmedewerkers in het zonnetje gezet die al maandenlang uiterste krachtinspanningen leveren om zoveel mogelijk coronapatiënten te helpen.

Aan de slag om de zorg te steunen

Met de opbrengsten van 3FM Serious Request – The Lifeline 2020 ondersteunt het Rode Kruis de zorg tijdens de coronapandemie. In Nederland voeren we bijvoorbeeld ondersteunende taken uit bij zorginstellingen. Zo vullen we materialen bij, begeleiden we bezoekers en voeren onze geschoolde vrijwilligers lichte verpleegkundige taken uit, zoals het meten van de bloeddruk. Op die manier houden zorgwerkers meer tijd over voor andere taken.

Het Rode Kruis helpt in 153 landen om het coronavirus tegen te gaan. De opbrengsten van 3FM Serious Request 2020 gaan ook naar onze hulpverlening in Zambia, Honduras en El Salvador. In deze landen is het bestrijden van de coronapandemie extra lastig vanwege de zwakke zorgstelsels. Directeur Marieke van Schaik: “We geven artsen de beschermingsmiddelen om hun werk veilig te kunnen doen en zorgen we voor handenwasstations op plekken waar geen toegang is tot water. Zo kan iedereen zich beter beschermen tegen het virus en komen we samen de coronapandemie door.”

Lees wat we doen

Via de knop hieronder lees je hoe we de opbrengsten van Serious Request 2020 precies gebruiken om mensen te helpen tijdens de coronapandemie. Meer over onze hulp

Foto’s: Bullet-Ray

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

3FM Serious Request – The Lifeline 2020 levert maar liefst €1.601.923 op

The Lifeline 2020 van 3FM Serious Request levert maar liefst €1.601.923 op

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV