Sharlon is weer terug in ons koude kikkerlandje met een koffer vol goede moed en nieuwe ideeën. Om een beter idee te krijgen wat Sharlon precies heeft gedaan in Malawi in zeer korte tijd, hier een korte samenvatting van de reis!

Duim voor ons!

Zonder een stuk grond, geen behandelcentrum, daarom heeft Sharlon samen met Broeder Raphael meerdere stukken grond bekeken waar het behandelcentrum gebouwd zou kunnen worden. We hebben een goede overweging gemaakt en gekozen voor een nieuwbouw kavel wat via de overheid verkocht wordt. Broeder Raphael is nu namens de Stichting druk in onderhandeling over de prijs. Wij duimen dat we tot een goede overeenkomst kunnen komen! Duim je met ons mee?

Registratie stichting

De stichting is al geregistreerd in Nederland met een werkend bestuur. De volgende stap is een soortgelijke registratie in Malawi, zodat we bijvoorbeeld een stuk grond kunnen kopen en daarop het behandelcentrum bouwen en een zakelijke rekening kunnen openen. Sharlon heeft een advocaat opgezocht om dit voor ons te regelen. Een registratie in Malawi is nog niet zo makkelijk, momenteel zijn we nog druk heen en weer aan het mailen over de details. Sharlon heeft al wel 4 mensen die in het plaatselijke bestuur een functie zullen uitoefenen. Dit zijn personen waar Sharlon een zeer goede band mee heeft en die ze al kent sinds de eerste keer vrijwilligerswerk heeft gedaan in Malawi. Deze 4 personen zijn allen werkzaam in de zorg, wat zorgt voor veel goede inbreng!

Bouwtekening

De bouwtekening was al zo goed als af, maar samen met de Architect Rumbani hebben we de tekening nogmaals bekeken en aangepast waar nodig. Rumbani gaf aan dat de indeling van het huis niet helemaal in lijn lag met de cultuur in Malawi. Zo moeten er twee badkamers komen; 1 voor de meiden en 1 voor de jongens. Badkamers moeten gescheiden blijven. Wij willen er uiteraard voor zorgen dat de jeugd zich op hun gemak gaat voelen, dus moeten wij rekening houden met de normen en waarden van de bewoner in Malawi. Momenteel legt Rumbani de laatste hand aan de bouwtekening. We kunnen het bijna van onze to-do list schrappen!

Mooie gesprekken

Sharlon heeft ook veel meer informatie over de verslavingsproblemen in Malawi gekregen. Zo heeft ze een bijzonder gesprek gehad met een aantal jongens van begin 20 op een voetbalveld waar ze vaak rondhangen. Tijdens het gesprek waren ze een joint aan het roken, alsof het niets bijzonders was. Ook heeft Sharlon weer schokkende dingen gezien. Zo zag ze 2 jongens van ongeveer 13 jaar in een winkel 5 flesjes bier kopen. Het lijkt zo onschuldig, maar het gaat hier niet om jeugd die stiekem eens een biertje drinkt, nee het gaat om jeugd met serieuze drankproblemen op vroege leeftijd. Ze hebben hulp nodig en wij hopen die te kunnen bieden.

Wil jij ons helpen?

Wij hebben als doel om een behandelcentrum te bouwen voor jeugd met verslavingsproblemen. Hier hebben wij €50.000,- voor nodig. We hebben al €32.000 euro ontvangen. Dit betekent dat we er bijna zijn! Klik hier om te doneren. Alle kleine beetjes helpen. Wij en de jeugd in Malawi zullen je erg dankbaar zijn.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633