Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Terre des Hommes blij met strafbaarstelling bezit handboek kindermisbruikers

Terre des Hommes

RTL Nieuws bracht in maart 2018 het bestaan van het ‘Peadophile Handbook’ naar buiten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat het delen en bezitten ervan strafbaar stellen. Een goede zaak.

Onderzoekers van Terre des Hommes hadden het zogenaamde ‘Pedohandboek’ al anderhalf jaar voordat RTL Nieuws ermee naar buiten kwam, als bijvangst op het darkweb aangetroffen. Maar er werd besloten het niet in het openbaar te brengen. Dit ‘om de kat niet op het spek te binden’, aldus de toenmalige projectleider van onze onderzoeksunit. 

Een van onze onderzoekers

‘Het bijna 1000 pagina’s tellende document leest als een walgelijke, psychologische verhandeling om heel geleidelijk kinderen te verleiden tot seksueel misbruik’

Toch was Terre des Hommes blij met de publiciteit in 2018. Indirect heeft dat de minister ook aangespoord tot actie. De schrijnende constatering in 2018 was namelijk dat het downloaden, bekijken, bezitten en delen van dit verwerpelijke handboek niet strafbaar was. 

Daar komt nu op initiatief van Minister Grapperhaus twee na de onthulling van RTL Nieuws verandering in. Terre des Hommes is blij met de strafbaarstelling tot 4 jaar cel. Het geeft de politie ook meer opsporingsmogelijkheden. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/terre-des-hommes-blij-met-strafbaarstelling-bezit-handboek-kindermisbruikers

Terre des Hommes blij met strafbaarstelling bezit handboek kindermisbruikers

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV