Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tanja Dik nieuwe voorzitter Madurodam Kinderfonds

Madurodam Kinderfonds

Met ingang van 4 februari 2021 treedt Tanja Dik aan als nieuwe voorzitter van het bestuur van het Madurodam Kinderfonds (MKF). Ze neemt de voorzittershamer over van Huib Bartels, die deze functie bijna 9 jaar heeft vervuld. Met Tanja Dik krijgt het MKF opnieuw een ervaren, verbindend bestuurder aan boord, met een uitsproken visie op Madurodam als social enterprise en de faciliterende rol van het MKF daarin. 

Huib Bartels, die de bij zijn aantreden statutair maximale zittingstermijn van 2×5 jaar nadert, heeft in zijn periode als voorzitter een sterke stempel gedrukt op het MKF. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter het aanbrengen van meer focus in het geefbeleid van het fonds, en begeleidde hij persoonlijk meerdere colleges van B&W van Madurodam bij een meer activerende invulling van hun taken. Daarnaast was hij tevens bestuurslid van de Stichting Madurodam. Ook die functie legt Huib nu neer.

Afbeelding met persoon, person, oud, ouder

Automatisch gegenereerde beschrijving
Bijschrift: Huib Bartels, vertrekkend voorzitter Madurodam Kinderfonds

Volgens Danielle Melis, bestuursvoorzitter van de Stichting Madurodam, heeft Huib een grote bijdrage geleverd aan de transformatie van Madurodam als miniatuurstad naar een eigentijds themapark met tientallen fysieke interacties en zes levensgrote attracties. Danielle Melis: “We zijn Huib zeer erkentelijk voor zijn jarenlange onbezoldigde inzet voor Madurodam. Door de wijze waarop hij de afgelopen jaren het geefbeleid van het MKF heeft vormgegeven heeft hij duizenden kinderen en jongeren geïnspireerd en gemotiveerd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun toekomst, om in actie te komen voor anderen en samen te werken aan een mooiere toekomst. In zijn eigen woorden: empathie in actie”.

Grote bestuurlijke ervaring 
Tanja Dik zegt vereerd te zijn met haar aanstelling als nieuwe voorzitter bij het MKF. “Ik deel met Huib de visie dat kinderen de toekomst zijn. De kijk van kinderen op de wereld, op de eigen directe omgeving en op andere mensen, staat aan de wieg van hoe zij later zullen reageren. Hoe actiever we hen weten te betrekken, hoe groter de impact. Dat ervaar ik ook iedere dag met mijn eigen vier dochters.”

Tanja wil de komende vier jaar haar uitgebreide bestuurlijke ervaring bij onder meer Schiphol en Stage Entertainment en toezichthoudende rollen bij de Baak en Hema  in zetten om de bestaande en nieuwe doelen van het MKF verder vorm te geven. Daarnaast wil ze een bijdrage leveren aan het nog steviger op de kaart zetten van Madurodam als social enterprise. Tanja: “Door de doelen die we steunen, de partijen waarmee we samenwerken en de activiteiten die we ontwikkelen moet straks, als het park weer open kan, voor iedere bezoeker onmiddellijk duidelijk zijn dat Madurodam zich als geen ander inzet voor de kinderen en jongeren van Nederland.”

Afbeelding met persoon, vrouw, glimlachen, dame

Automatisch gegenereerde beschrijving
Bijschrift: Tanja Dik, nieuwe voorzitter Madurodam Kinderfonds.

“Met de benoeming van Tanja Dik krijgt Madurodam een zeer ervaren professional en bevlogen bestuurder aan boord. Het bestuur van Stichting Madurodam kijkt uit naar een prachtige samenwerking, zowel in haar rol als voorzitter van het Madurodam Kinderfonds als ook bestuurslid van Stichting Madurodam.’, aldus Danielle. 

Tanja Dik nieuwe voorzitter Madurodam Kinderfonds

Madurodam Kinderfonds

Maatschappij
George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV