Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sudha’s (15) bruiloft werd net op tijd voorkomen

Terre des Hommes

Door de coronapandemie en de economische gevolgen daarvan, nemen kindhuwelijken wereldwijd toe. Het uithuwelijken van een dochter is simpelweg een mond minder om te voeden. Ook in India worden steeds meer jonge meisjes gedwongen om te trouwen, ondanks dat dit strafbaar is. Terre des Hommes werkt samen met lokale partners en overheden om meisjes te beschermen. Zo kon het huwelijk van Sudha (15) met een 38-jarige gescheiden man worden gestopt. Sudha: “Ik ben ontzettend opgelucht.”

Een leraar lichtte een medewerker van Terre des Hommes in

Sudha’s ouders zijn dagloners. Het gezin is arm, en ook haar zus moest trouwen toen ze nog een kind was. Om de bruiloft te bekostigen moest Sudha stoppen met school om geld te verdienen op een katoenspinnerij.

Huwelijksverzoek

Toen de lockdown werd afgekondigd, keerde ze terug naar haar dorp. Al snel kwam het huwelijksverzoek en omdat de man bereid was alle kosten te dragen, ging haar familie er al snel mee akkoord.

Hulptroepen

Het huwelijk stond bewust gepland op zondag, want dan hadden de kinderbescherming en politie geen dienst. Gelukkig lichtte een leraar uit het dorp één dag van tevoren een projectmedewerker van Terre des Hommes in. Die schakelde meteen hulptroepen in.

De volgende dag verscheen de politie op de bruiloft. De familie werd gewaarschuwd voor juridische stappen. Sudha was opgelucht en werd uitgenodigd voor een follow-up bij het Child Welfare Committee, een autonome instantie voor de bescherming van kinderen. Ze was ontzettend opgelucht.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/sudha-s-15-bruiloft-werd-net-op-tijd-voorkomen

Sudha’s (15) bruiloft werd net op tijd voorkomen

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV