Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stunts met kip oorzaak nieuwe stijging kiloknallers

Na een daling vanaf 2015 nam vorig jaar het aantal kiloknallers voor het eerst weer toe. Die ontwikkeling zet door in het eerste kwartaal van 2020. “De toename in kiloknallers lijkt structureel te worden. Een zorgwekkende trend,” zegt Hilhorst. Het aantal aanbiedingen van vlees met een dierenwelzijnskeurmerk is niet toegenomen.

Albert Heijn

Albert Heijn heeft in het eerste kwartaal van 2020 verreweg de meeste aanbiedingen met keurmerkloze kip (136). Het Zaanse concern is met 54 extra kip-kiloknallers de grootste stijger, en wordt op afstand gevolgd door Vomar (24) en Dirk (17). “Albert Heijn toont zich niet alleen wat betreft kippenwelzijn, maar ook met het reclamebeleid een achterloper,” zegt Hilhorst.

Kiloknallers

Kiloknallers zijn aanbiedingen voor vlees en vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk. Supermarkten gebruiken deze stunts om klanten naar hun winkels te lokken. Hierdoor stuwen zij de verkoop van dit leedvlees op. Wakker Dier volgt sinds 2010 de aanbiedingen van de supermarkten. De organisatie volgt hiervoor de grootste supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus, Spar en Vomar.

Stunts met kip oorzaak nieuwe stijging kiloknallers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV