Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stoere meiden in actie tegen corona

ActionAid

“Ik herinner mensen eraan om afstand te houden”

Bij het Children’s Forum leren kinderen en jongeren (voornamelijk meisjes) over hun rechten, het belang van onderwijs en waar ze terecht kunnen voor hulp en advies. Toen het coronavirus de kop opstak, verspreidde ActionAid 2000 folders over preventie en werden de jongeren gemobiliseerd om bewustzijn te creëren in de gemeenschap.

“Ik leerde over het coronavirus tijdens een met spoed ingelaste sessie van ons Children’s Forum,” vertelt Sonia (16) uit Ghoraghat. “In de eerste instantie schrok ik toen ik hoorde over de pandemie en het virus, maar na de sessie wist ik dat de ziekte voorkomen kan worden door hygiëne en afstand houden. We hebben ook een telefoonnummer van de overheid gekregen, die we kunnen bellen als iemand symptomen vertoont.”

Sonia is een van de 700 jongeren die een sessie bijwoonden via een Children’s Forum. Na afloop van de informatiebijeenkomst ontvingen de deelnemers zeep, wasmiddel, bleekpoeder en antiseptische vloeistof. Ze leerden hoe ze handen moesten wassen, en alle materialen werden gedesinfecteerd.

“Ik herinner mensen eraan om afstand te houden en een mondkapje op te zetten. In het begin hield niet iedereen zich daaraan, waaronder mijn vader. Hij is buschauffeur, dus hij moest naar zijn werk, maar wilde geen mondkapje op doen. Ik maakte me zo’n zorgen om hem, vooral omdat hij met veel mensen in aanraking komt. Ik vertelde hem dat hij zo niet alleen zichzelf in gevaar brengt, maar ons ook. Nu draagt hij wel een mondkapje en hij doucht zich als hij thuiskomst van het werk. Hij desinfecteert ook zijn busje voordat hij die op onze binnenplaats parkeert. Ik help hem daarbij door schoonmaakmiddel te brengen.”

Dit bericht is afkomstig van de website van ActionAid:

https://actionaid.nl/2020/08/19/stoere-meiden-in-actie-tegen-corona/

Stoere meiden in actie tegen corona

ActionAid

Ontwikkelingshulp
Stadhouderskade 60, Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV