Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting AAP wil tijgers redden van horrortransport naar Rusland

Almere – 31 oktober 2019 – Het rescue-team van Stichting AAP treft voorbereidingen om een aantal tijgers te redden die onderweg waren naar Rusland. Op 22 oktober vertrokken tien circusdieren vanuit Italië, maar het transport werd door de Poolse douane gestopt vanwege onjuiste vergunningen. Ook zaten de tijgers in kleine kooien en kisten in een paardentransportwagen die ongeschikt was voor het vervoer van de dieren. Een van de tijgers stief in de wagen, wat er mede voor zorgt dat het transport niet verder mag. Woensdagavond zijn de tijgers tijdelijk opgevangen door de Poolse Zoo Poznań. Zodra de autoriteiten toestemming geven zal AAP een operatie starten om zeker vijf van de tijgers op te vangen in het Spaanse Primadomus, het grootste opvangcentrum voor grote katachtigen van Europa. De andere dieren blijven in dierentuinen Poznań en Wroclaw in Polen.

De overleden tijger leed volgens een lokale dierenarts aan darmproblemen, wat het gevolg kan zijn van verkeerde en onvoldoende voeding. Een team van Zoo Poznań trof de dieren woensdag in erbarmelijke omstandigheden aan bij de Poolse grenspost. De lokale autoriteiten hebben de dieren in beslag genomen zodat ze direct naar Zoo Poznań konden in de hoop de resterende dieren in leven te kunnen houden. Zodra de dieren fit genoeg zijn om te reizen en de benodigde documenten in orde zijn zal AAP het transport naar Spanje in gang zetten. Een gespecialiseerde dierenarts van AAP zal zo snel mogelijk de gezondheid van de dieren op locatie beoordelen.

Stichting AAP heeft inmiddels ruime ervaring met de opvang van tijgers en hoopt ook deze dieren te kunnen redden. Directeur David van Gennep: “Het trieste is dat dit transport helemaal legaal is, dit soort grote katten mogen gewoon dwars door Europa gereden worden. Vaak naar een circus of dierenpark dat onvoldoende kennis heeft van de behoeftes van deze dieren. Het geeft wederom aan dat een Europees verbod op circussen hard nodig is om het gesleep met dieren, met alle gruwelijke gevolgen van dien, te stoppen.”

De kosten voor de reddingsoperatie zullen flink oplopen. Stichting AAP vraagt het publiek om bij te dragen om de eerste medische kosten, het transport en opvang in Primadomus Spanje zo snel mogelijk te realiseren.

Donaties zijn zeer welkom!

Stichting AAP wil tijgers redden van horrortransport naar Rusland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.