Steun jongeren met een handicap in Uganda

Greta-en-moeder-scaled-e1581426959115-1024x317.jpg

In Uganda heerst al jarenlang politieke onrust. Naast terreur kampt Uganda met enorme droogte, armoede, jeugdwerkloosheid en aidsproblematiek. Meer dan 25 % van de mensen leeft onder de armoedegrens. Mensen met een handicap zijn extra kwetsbaar omdat ze worden gestigmatiseerd en te maken hebben met een omgeving die niet toegankelijk is voor hen. Daardoor hebben kinderen en jongeren met een handicap vaak geen toegang tot medische zorg en (beroeps)onderwijs en worden ze buitengesloten van de maatschappij.

Ook de kleine Greta kreeg geen toegang tot medische zorg. Greta begon steeds slechter te zien en kon niet meer meekomen op school. Hoewel Prossy, Greta’s moeder, meerdere keren heeft gevraagd om een onderzoek, werd keer op keer hulp geweigerd in het ziekenhuis.

Van een vriendin hoorde Prossy over een ander ziekenhuis waarvan het ziekenhuispersoneel getraind is door Light for the World en ze besluit daar heen te gaan. En wat blijkt: Greta heeft inderdaad een oogaandoening waardoor ze niet scherp kan zien. Gelukkig kon Greta geopereerd worden en heeft ze een bril gekregen. Ze speelt, lacht en ontwikkelt zich als een gezond meisje. Haar moeder vertelt: ‘Ondanks dat ik bang was, ben ik heel blij dat ik naar een ziekenhuis kon gaan waar de artsen opkomen voor mensen met een handicap. Het was de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt.’

Maar liefst één op de zeven mensen in Uganda heeft een handicap. Met uw steun zorgen we voor toegankelijke zorg en onderwijs en krijgen jongeren met een handicap zicht op werk. Lees meer in de folder of geef deze jongeren met een handicap zicht op een stralende toekomst.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN