Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sterrenregen bij supermarkten

Wakker Dier

Alle verse kip bij Dirk, Vomar, Jan Linders, Poiesz, Boon’s Markt, MCD en Nettorama draagt eind 2023 ten minste één ster van het Beter Leven keurmerk. Dit laten de supermarkten weten aan Wakker Dier. Inmiddels hebben veertien supermarktketens zich gecommitteerd aan Beter Leven-kip. “Samen geven zij jaarlijks meer dan 100 miljoen kippen een beter leven. En zorgen ze voor een sterrenregen in het supermarktschap!,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Met een advertentie in diverse dagbladen zet Wakker Dier de komende week supermarkten in het zonnetje die kiezen voor Beter Leven-kip. Ook maakt de organisatie duidelijk dat achterblijven geen optie is. Hilhorst: “Spar, DekaMarkt, Hoogvliet en Boni laten als enige supermarkten de kippen nog wachten. Hoogste tijd dat ook zij in actie komen.”

Nieuwe ondergrens

Het is belangrijk dat ook alle regionale supermarktketens hun ondergrens voor kip naar één Beter Leven-ster brengen. Een gedeelde dierenwelzijnstandaard voorkomt oneerlijke prijsconcurrentie en geeft vooruitstrevende supermarkten ruimte om na te denken over verdere verbeterstappen.

Beter Leven

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/sterrenregen-bij-supermarkten/

Sterrenregen bij supermarkten

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV