Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Statement over hervatting beveiliging Dr. Denis Mukwege

Stichting Vluchteling

Hoera! We zijn heel blij te kunnen vertellen dat de blauwhelmen van Monusco, de vredestroepen van de Verenigde Naties, woensdagochtend 9 september de poorten van het Panzi ziekenhuis in Bukavu door kwamen rijden en de beveiliging van Dr. Denis Mukwege, het ziekenhuis en de patiënten ter hand genomen hebben zoals tot mei jl. het geval was.

Internationaal was er de afgelopen weken veel verontwaardiging en ongerustheid over de doodsbedreigingen aan het adres van de Nobelprijswinnaar. Regeringsleiders, ambassadeurs, ministers en de achterban van Stichting Vluchteling, spraken zich uit. Samen met de Mukwege Foundation startten wij een petitie die u bijna 25.000 keer ondertekende! Een massale, warme blijk van betrokkenheid en waardering voor de gynaecoloog die zoveel vrouwen en meisjes fysiek en psychisch hun leven teruggaf en onvermoeibaar strijd voert voor een veilig Congo.


 Op 9 september deelde Dr. Denis Mukwege het goede nieuws per Tweet!

Voor de korte termijn zijn de zorgen over de mogelijkheid op een aanslag op Dr. Mukwege een stuk kleiner geworden nu Monusco terug op zijn post is. Voor de langere termijn moeten we ons blijven inzetten voor de duurzaamheid van die beveiliging. We moeten ons ervan bewust zijn dat Dr. Mukwege hoogstwaarschijnlijk zijn leven lang beveiligd zal moeten worden. Dat is een loden last voor Mukwege. Het minste dat wij, de internationale gemeenschap, kunnen doen is erop toezien dat die beveiliging dan ook voor de deur staat, zonder reserves of beperkingen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/9/statement-over-hervatting-beveiliging-dr.-denis-mukwege

Statement over hervatting beveiliging Dr. Denis Mukwege

Stichting Vluchteling

Mensen in nood
Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV