Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Statement omtrent de recente arrestatie van Maati Monjib in Marokko

Free Press Unlimited

Free Press Unlimited is bezorgd over de recente arrestatie van de Marokkaanse historicus, persvrijheidactivist en journalist Maati Monjib. Journalistiek is geen misdaad en we roepen de Marokkaanse autoriteiten op hem onverwijld vrij te laten.

Free Press Unlimited was actief in Marokko van 2006-2015. Ons doel was te assisteren bij de ontwikkeling van een professioneel medialandschap met meer en sterkere onafhankelijke media en beter opgeleide, professionele onderzoeksjournalistiek. Maati Monjib was een gerespecteerde partner van ons. Voor een beschrijving van ons werk in die tijd kun je hier meer informatie vinden.

Het huidige proces tegen Maati Monjib is een nieuwe stap van de Marokkaanse overheid in een lange lijst van aanklachten tegen journalisten die de afgelopen jaren in het nauw werden gebracht. NRC wijdt hieraan op 15 Januari een artikel waarin Free Press Unlimited ook een oproep doet om de vervolging tegen journalisten te staken. Lees het artikel hier.

Voor meer informatie over de internationale aandacht voor de zaak van Maati Monjib verwijzen we ook naar dit internationale statement. 

Dit artikel is afkomstig van de website van Free Press Unlimited:

https://www.freepressunlimited.org/nl/nieuws/statement-omtrent-de-recente-arrestatie-van-maati-monjib-in-marokko

Statement omtrent de recente arrestatie van Maati Monjib in Marokko

Free Press Unlimited

Mensenrechten
Weesperstraat 3, 1018 DN Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV